- 11 Şubat 2011
- 1.192
- 652
çanta aldım ben de:) hızımı böyle kesebildim. 1 çanta-1 cüzdan:)
bence 15 güne çok rahat başlarsın. ben bugün biraz zorlasam işe giderdim sanırım geçen sene olsaydı.(geçen sene çalışıyordum)
bol giymek güzel olur.kıyafet zor oluyor biraz korse olduğundan.korse belli yani; azıcık dar bir şey giyince hemen kabak gibi çıkıyor ortaya.ağrı durumu da dediğim gibi, epey açıldım ben:) yere eğilip düşen bir şeyi alıyorum falan.biraz önce hapşıracağımı sandım, o çok korkuttu ama:)[/QUOT
ohh hayırlı olsun, bende bı canta ıstıyorum,bakalım..
hapsurmak ve oksurmek bıde gulmek sanırım bunlar zor..benımde arada dosyalara uzanmam fılan gerekıyor, ona dıkkat etmem lazım
offfffffffffff4 kasım olsaaaa daha ıyı gercektennnnn
kasıma kadar dayanmak ameliyattan daha zor valla:)
yukarı uzanman sorun olur 2-3 hafta ama bence.işyerinde bunlara yardım ederler ama sanırım?
Slm, ben 25 mayısta ameliyat oldum. Hamilelikte karın kaslarımda ayrılma, göbek fıtığı oluşmuş. Bolca çatlağım ve karnımın derisi çok sarkmıştı. Sezeryan olduğu için karnım toparlanmadı. Geçen sene diyetisyen kontrolünde 69kg'dan 62kg'a indim. Her yerim zayıfladı karnım top gibi kaldı.
1.5 saat sürmüş. Drenlerim 1 gün kaldı. Doktorum 1.gün taburcuedecekt, ama fiyat 2gün paket olarak hesaplandığı için 1 gece daha kaldım. Kolumdaki seruma ağrı seti denen bir alet bağlıydı, ağrım çok hafifte olsa butona basıtığım için hemen hemen hiç ağrı hissetmedim. İlk ayağa kalkmam zor olmadı. Ama çok eğik yürüdüm uzun bir süre. Eve geldikten sonra 3. Gün kollarımdan destekle kendim kalkmaya başladım. Evin içinde devamlı kısa yürüyüşler yaptım. Birde aml. öncesi devamlı kendimi motive ettim. Çabuk kalkıcam toparlıcam diye. Öyle de oldu. İlk zamanlar devamlı aynı pozisyonda yatmaktan ve eğik yürümekten dolayı bel ve sırt ağrılarım oldu. 3 hafta sonrasında korseyi çıkardım. Yine 3 hafta sonra azar azar yan yatmalara başladım. 3. Haftadan sonra dr iz için krem verdi. Onu kullandım sabah akşam. Tahminimce 4-5hafta sonra yüz üstü yatmaya başladım. 3 hafta sonunda raporum bitti işe döndüm ama 2 gün gidebildim iş yerimin fiziki şartları zorladı. 2 hafta daha rapor aldım. Hemen hemen 5-6 hafta işe dönene kadar ev işi filan yapmadım kendimi yormadım. Ne zaman iş yapmaya başladım karnım taş gibi olmaya başladı. Geçen haftaya kadar hala sertti. Şimdi biraz yumuşadı. Ama şimdi de karnımda bıçak saplanmasına benzer ağrılar oluyor arasıra. Karnım hala bazı yerler hissiz. En son dr ile cumartesi görüştüm. Ağrılar deri kaldırıp gerildiği için sinirler kendini tamir ediyormuş, ondan kaynaklanıyormuş.
Bu ameliyatı olmak da zor ama iyileşmesi çok daha zor daha doğrusu sabır işi. 3. hafta sonunda iyileşmelerde daha bir belirginleşme olur. 6. haftada aynı şekilde. Birde 3. aydan sonra çoğu şeyi arkada bırakmış oluyorsun. Dikiş izi bile o kadar can sıkıcı olmuyor. Hele birde tıbbi kamuflajda varmış. Yani hiç sorun değil. Benim hala ödemlerim var özellikle sağımda. İlk haline göre biraz daha indi ama hala var. Bende artık 6. ayı doldurmayı bekliyorum. Normal hayatıma tamamen döndüm. Bir tek ağır hiç birşey kaldırmıyorum. Hatta pazartesi pilates kursuna başlıyorum doktor tavsiyesiyle çünkü kaslarım zayıfmış güçlendirmem gerekliymiş.
Benim hikayem böyle bir sorun olursa cevaplamaya yardım etmeye çalışırım elimden geldiğince
Benim içinde merdiven çıkmak sorun değildi, boyun kısmından aşağı çekiliyor gibiydim. Tamamen dik durmak uzun sürmüştü. Her gün önceki günden daha iyi olacaksın, Bir süre sonrada bu nezaman bitecek ne zaman iyileşeceğim normale döneceğim diye umutsuzluğa düşebilirsin. Çoğumuz bu devreleri yaşadık. Sabırla beklemeli ve moralini yüksek tutmalısın. Sonucuna değecek bence. Ben ufak sorunlarım olmasına rağmen iyiki bu ameliyatı olmuşum diyorum ve pişman değilim.
sen sağol.ya cidden, aralık sonu olursa ben gelirim ameliyata:) kasımda burda yokum maalesef.ya da 25 eylülden önce olursa.ben de tam iyileşmemiş olurum, beraber ağır aksak yaparız bir şeyler:)
aslında ben doktorla yüz yüze geldiğim an karar verdim. arefe günüydü, hemen cumartesine de ameliyata gün aldım.bayramda çalışmıyor musunuz diye bile sordum:) doktor da "kimse kalmıyor başka, yoksa ben yapardım" dedi hatta:)
öncesinde de en fazla 2 hafta araştırdım net başında.biraz tezcanlıyım:) ama bence, aklına yattığı ilk anda "tamam" demek lazım.yoksa bu işler uzuyor da uzuyor, cesaretini kırıyor insanın her şey.
şimdi istanbul'dayım, 25 eylülde yolculuk
kasıma kadar dayanmak ameliyattan daha zor valla:)
yukarı uzanman sorun olur 2-3 hafta ama bence.işyerinde bunlara yardım ederler ama sanırım?
:) kasım olmasının en onemlı nedenı kurban bayramı tatılı, 8 gunde benım ıznım var bırlestırecegım, yanı oyle bırakıp 1 ay sonra gelım luxum yok malesef, bende en optımal sekılde kullanıcam ıznımı:)
valla uzanamam ben kendımı en ıyı sekılde toparlamaya calısıcam ama ıyılesene kadar dıkkat etmeye devam
bu arada her aksam nerdeyse spor yapıyorum ve cok ıyı gelıyor,aynaya baktıgım da resmen bır armut tıple karsı karsıya gelıyorum.
ıtıraf edıyorummmmmm..dun aksam acaba amelıyat yerınde sporla aynı hale gelebılırmıyım dıye dusundum..ama bu sabah yıne vazgectım,resmen onumde kocaman bı gobek var..sporla koruyabılırım belkı ama aml. gıbı olmaz..
neyse sonucta kasıma kadar spora olabıldıgınce asılıp kasımda da aml..ınsallah
gunu 4 kasım yapmak ıcın arıyacagım dr.yı whiterabbitcan.
:) kasım olmasının en onemlı nedenı kurban bayramı tatılı, 8 gunde benım ıznım var bırlestırecegım, yanı oyle bırakıp 1 ay sonra gelım luxum yok malesef, bende en optımal sekılde kullanıcam ıznımı:)
valla uzanamam ben kendımı en ıyı sekılde toparlamaya calısıcam ama ıyılesene kadar dıkkat etmeye devam
bu arada her aksam nerdeyse spor yapıyorum ve cok ıyı gelıyor,aynaya baktıgım da resmen bır armut tıple karsı karsıya gelıyorum.
ıtıraf edıyorummmmmm..dun aksam acaba amelıyat yerınde sporla aynı hale gelebılırmıyım dıye dusundum..ama bu sabah yıne vazgectım,resmen onumde kocaman bı gobek var..sporla koruyabılırım belkı ama aml. gıbı olmaz..
selam glorys,
Tatillerden yararlanmak cok iyi oluyor, ben de o yüzden yilbasinda yaptirmak istiyorum cünkü bizim uzun tatilimiz var burda.
Spor zaten bütün ömrümüz boyunca yapmamiz gerekir, görünüs bozulmasin diye ama dogum gecirmis kisilerde sadece sporla bir yere kadar genislemis kaslarin toparlanmasi baska bir sey,
senin düsündügün gibi ben 5 senedir düsünüyorum ama hayal sporla düzelicek diye beklemk sadece sporla olsa ben de düzelirdi , senelerdir (2004 den beri)haftada en az 4 kere göbek kalca bacak eritme
dersi aliyorum, ve hala ameliyati düsünüyorum.Ameliyatimizi olucaz, sonra sporla onu korucaz baska yolu yok. ben en sonunda buna karar verdim.
Selam whiterabbit.Umarim bugün daha da iyisindir, sen cabuk iyilesiyorsun, yasin genc oldugu icindir belki. ya da bünyen kuvvetlidir.
Ben bir sey sormak istiyorum, doktorunu nasil buldun, yani önce hastaneyimi buldun yoksa doktoru mu?
YAni bazi doktorlar söyle diyor su hastane de olursan su fiyat surda olursan bu fiyat falan sana böyle birsey dendi mi?
tesekkür ederim cevabin icin,
Yaştan mı bilmiyorum edbeer ama genel olarak çabuk iyiileşir benim yaralarım.26 yaşındayım bu arada.
Aslında babamda ve dedemde şeker var. Ben de potansiyel olarak diabete yatkın olmalıyım sanırım ama yaralarımdan pek çekmiyorum.
Bugün kendi pansumanımı yaptım zira banyoya izin verdi artık:) Çok çok da korkunç değil bence iz. Kimsenin görmesini istemem şimdi ama ben çok etkilenmedim.
Ben önce hastaneyi buldum.Daha doğrusu ilgi ve fiyatı uygun olan yerlere baktım açıkcası. Sonra doktoru araştırdım netten. Kötü bir şeye rastlamadım hiç. Çok övgü de yoktu gerçi ama sanki bu bile sakinliğinden kaynaklanıyor.
Yani Doktorumu ben beğendim. Çok sakin. Sakin olması aslında iyi. Ama kötü bir şeye hiç hazırlıklı olmuyorsun o zaman. Ben her şeyi atlatmış gibi hissediyorum ve bunda O'nun payı da büyük.İşine gayet konsantre biri. Soru soramıyorum ama ben adama, nedense:) Bu tamamen benden kaynaklı ama.Sessiz insanlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum:) Para konusunda konuşmayı sevdiğini hiç sanmıyorum. Plastik cerrah için ilginç aslında:)
İlgi açısından hala da, yani ameliyat sonrası dahil, çok memnunum. Hastanenin koordinatörü, doktor, hemşireler vs...
Eğer kime olacağına karar vermediysen gidip görüşmeye değecek yerlerden biri olabilir.
Rica ederim. Yardımcı olabilieyim, ne mutlu bana...
Tesekkürler ,cevabin icin.
Insallah ben de ameliyttan sonra güzel seyler yazarim senin gibi.
Cabuk iyilesenleri okuyunca daha bir cesaret geliyor bana.
Merhaba,
oncelikle ameliyat olan arkadaslara gecmis olsun,umarim bu donemi cabucak atlatirsiniz ..
Ben burun estetik ameliyati oldum 1 ay once,1 bebegim var 1 yasinda 2 cocuk dusunuyorum ama esim 3 istiyor simdi bunun tasasi basladi seneye hamile kalsam
su a bile 57 kilo olmama ragmen gobegim semsert haline donmedi,seneye dogum yaparsam bu ameliyati olmak istiyorum boylece esim 3.cocuk hayalindende vazgecer bu moralimi bozan
yumusak karnimda ortadan cikar ..Ameliyat olan arkadaslar bana yardimci olursa cok sveinirim,doktorunuz kimdi? ve ameliyat masraflari ne kadar tutuyor lutfen bana yardimci olun on bilgi acisindan ihtiyacim var bu bilgilere..
merhaba saadetyagmur,
başlıkta, işlem yaptıran en son benim sanırım:)benim yaptırdığım fiyat güncel olacaktır diye düşünerek "4500 TL" diye bilgiliendirmek istedim.Ama bir sürü yere sormuştum öncesinde.ve birçok farklı fiyat aldım.
ismail büyükçayır benim doktorum, genel olarak hakkında düşündüklerimi de yukarıdaki birkaç mesajda belirttim.
mesajlara göz attıktan sonra sormak istediğin şeyler olursa yine yaz lütfen...
selam glorys,
Tatillerden yararlanmak cok iyi oluyor, ben de o yüzden yilbasinda yaptirmak istiyorum cünkü bizim uzun tatilimiz var burda.
Spor zaten bütün ömrümüz boyunca yapmamiz gerekir, görünüs bozulmasin diye ama dogum gecirmis kisilerde sadece sporla bir yere kadar genislemis kaslarin toparlanmasi baska bir sey,
senin düsündügün gibi ben 5 senedir düsünüyorum ama hayal sporla düzelicek diye beklemk sadece sporla olsa ben de düzelirdi , senelerdir (2004 den beri)haftada en az 4 kere göbek kalca bacak eritme
dersi aliyorum, ve hala ameliyati düsünüyorum.Ameliyatimizi olucaz, sonra sporla onu korucaz baska yolu yok. ben en sonunda buna karar verdim.
aynen oyle, off bıde su kocaya acabılsem durumu...sankı ızın almak zorundayım aslında hıc oyle bısı yok ama cok ıstıyorum onunda rızası olsun sonuna kadar
bakalım , konusucam yakında??'!!
selam arkadaşlarımm
aml. olan ,olmayı bekleyen herkes iyidir umarım
ben bugün 4.ayımı doldurdum herşey çok güzel gidiyor
umarım herkesin dilediği gibi olur herşey sağlıklı günler dilerim
merhaba saadetyagmur,
başlıkta, işlem yaptıran en son benim sanırım:)benim yaptırdığım fiyat güncel olacaktır diye düşünerek "4500 TL" diye bilgiliendirmek istedim.Ama bir sürü yere sormuştum öncesinde.ve birçok farklı fiyat aldım.
ismail büyükçayır benim doktorum, genel olarak hakkında düşündüklerimi de yukarıdaki birkaç mesajda belirttim.
mesajlara göz attıktan sonra sormak istediğin şeyler olursa yine yaz lütfen...
Plan süper bence. Kendin uzanmaya bile başlayabilirsin zaten işe döndüğünde.
Ya, ben direndim aslında. Ama bir noktadan sonra ameliyattan başka şansın olmadığını anlıyorsun. Deforme olmuşsa düzelmiyor oradaki kaslar, elastikiyet kaybının dönüşü pek yok.Spor ise her zaman hayatımızda olmalı ama bunu sırf zevk ve kendine bakma, yani koruma, adına yapınca çok daha kolay ve zevkli oluyor sanki.O zaman tam hobi oluyor.
isimlerin sonunca-can eklemeyş çok severim ben de bu arada.yazdığını görünce bi gülümseme geldi:)[/QUOTE
:))
bence de super,hersey yolunda gıtse ınsallah...