Ben Kendimi bildim bileli diyet yaparim hep ne yedigime dikkat ederim, devamli spora gidiyorum ama 2006 yilinda 30 kilo almistim onun ancak 20 kilosunu verebildim.
Annemi kaybettim, esimden ayrildim, isimi kaybettim en son cocuklar da babaya gidince kilolar geldi Travma yani.
bu nisan ayi idi galiba oglum babasiyla bogaz bogaza gelmis onlari görünce öyle sinir krizine girdim ardindan depresyon ilaci, spora gitmedim diyetime dikkat etmedim,
isyan ettim sanki her hafta 2-3 kilo arasi aldim iki haftada pantolon aliyordum cünkü olmuyordu. Tamamen duygusal bir kilo alma . Ama simdi
terapy yaptim duygularimi kontrol etmeyi ögrendim o yüzden kilo almiycam. Bir de diyetisyenle kilo vermek sinir bozuyor hem yavas gidiyor (ayda bir kilo)
hem de gram gram hesaplamak gerekiyordu. Simdi dukan diyeti yapiyorum.
Aci var dikis fln yok sizlama var kanli su akiyor ilk gün cok zor ikinci 3 gün iyilesiliyor bir hafta sonra ise baslamistim masabasi isi benim isim.
Ismail bey 15-20 gün korsenizi giyin dedi ben 20 gün giydim Hava sicak degildi bizim burda(Almanya) o yüzden zorluk cekmedim.
Agrilar: hamlamis olursun da spor yapinca her yerin agrir tutulur ya onun gibi bir agri var.
Ben dört hafta izin alicam yilbasi icin iyice dinlenip öyle dönerim buraya , doktorlar iki haftadan sonra karin germede baslayabilirsiniz ise diyorlar ama yine de iyice dinlenmek sart.
Anladım. Her şey üst üste geldi yaniHepsi için çok geçmiş olsun...
Almanya'da yaptırmayı neden düşünmedin bu arada?
Ben de diyetisyenle zayıfladım 96'dan 75'e kadar.4 ay sürdü.1 kilo bir ay için cidden az duruyor. Benim diyetim de hiç öyle sağlıksız falan değildi.Geri alma durumu da olmadı. Belki bünyeye, yaşa, duygusal koşullara vs göre değişiyordur tabii.
canım benım,neler atlatmıssın? hepımız neler yasıyoruz? hayat boyle bırsey,ne zaman ne olacak,basımıza ne gelecek hıc bellı degıl?
bundan sonrası ıcın yuzun gulsun ınsallah arkadasım,hakkında en ıyısı olsun.zaman o kadar cabuk gecıyorkı,
ben kılolu bırını gorunce ıkı sey gelır aklıma, ya saglık sorunu (kı onun nedenıde sıkıtılardır) yada başına duygularını yerle bır edecek bırseyler gelmıs,sıkıntılar yanı..yada toplu olarak her ıkısı..
ustesınden gelınse bıle yınede kalbın,beynın yara aldı mı ne kadar terapy vs alsanda ıcınde kalan kalıyorrrrr AMAAAAAAA bu hayat bızım,dunyaya bırdaha gelıp gelmeyecegımızı bılmedıgımıze gore ıstedıgımız gıbı yasamak en azından ımkan varsa ıstedıgımız bedenle yasamaya calısmalıyız,hergun mutlu olmalıyız,ve sukretmelıyız, Allah beterınden saklasın,ve ne garıptır kı hayatta mutlu olabılme,ayakta kalabılme gucu de yıne bızım ıcımızde..hepımıze Allah kolaylıklar versın
Ya herkesin basindan geciyor birseyler, hayati ögreniyoruz iste böyle. tecrübe kazaniyoruz ayni hatalari yapmayalim diye.
ben su anda hayatimdan memnunum, Allaha hergün sükrediyorum saglikli iki cocugum var diye,
iki oglum var 16 ve 13 yaslarinda onlar biraz bana stress yapiyorlar ameliyat lafi duyunca korkuyorlar,
güzellik icin oldugunu anlayamiyorlar sen böyle iyisin diyorlar, islerine öyle geliyor ya da bilmem artik 2012 ye ben de göbeksiz giricem insallah.
inşallah verecegım ıyı haberler:) cok saol..
ben 3 haftaya yakın ızın alabılecegım gıbı, kasım ayında kurban bayramı ıle bırlestırmeyı dusunuyorum,ve ınan bende yanımda kımseyı ıstemıyorum su anda, ıstıyorum ama o kısıler mılyon kısıye yayıp o sıkıntıda mıllete dert anlat vs.. olur mu dıye,belkı de hıcbır sey olmayacak, daha zaman var duruma gore bakıcam.
erkek arkadasın da olsa durumunu gorup ne bu hal? dıye sormadı mı? ay bu erkeklerrrr?? aynen bende mumkun oldugunca az kısı bılsın fıkrıne katılıyorum.ben calısıyorum, ve tum gun masa bası,pc, tel, ....
hastane - evım arası 15 dakıka max. o yuzden ıyı olacak, dr. ıcınde 1 kısı cok ısrarlı bır referans var ama onunda annesı,ablası vs. herkes o dr. de
bırde burdan lımon nıckllı bır arkadasımız fuat yukselı tavsıye etmıstı, denk gelmedı, onumuzdekı haftalarda ona da gıdecegım? ama dıgerınden gun aldım..:))
bu arada spora başladım..hayat var mıs..aksam da gıdıcem bakalım..kendıme bakıp nasıl geldın bu hale dıyorum yahu? bırde aynı yasta olup 36-38 hadı 40 bedenlere bakıyorum..bende boyleydım ama sımdı annelerı gıbı duruyorum..onlar nasıl boyle dıye? ve tek ıstegım her ıstedıgımı rahatca gıyebılecegım,cekınmeden her toplantıya,gorusmeye gıtmeye can atacagım gunler..:)))))))))
Hepsi gecti bitti, cok sagol.
Ben almanya da yaptirmak istemedim hem biraz daha pahaliya geliyor, hem de burdaki doktorlara acikcasi güvenmiyorum tr dekiler kadar burda tutucu tip kurumu eski stil hala.
türkiye de ise amerikan stili var ne yeni ciksa makina veya alet, hemen o türkkiye de var , insanlar da merakli kullaniyorlar,yeni teknolojileri.
Hem ben burda yalniz yasiyorum, kardeslerim , babam istanbul da dinlerim onlarin yaninda diyeistiyorum.Slimlipo dusseldorf ta bir doktor yapiyordu, 2500 € gidicem otelde kalicam yalniz hadi, aman kizim candan git hem babami görürüm hem kardeslerimi dedim yani.
Kilo vermeye gelince, benim yasim 44 bence yas ile ilgisi var, menopoz ilaclari da aliyorum bütün bunlar etkiliyor sanirim
Allah ayırmasın cocuklarımızdan
aa sen yazınca dank ettı , bende 2012 ye ıncecık ve gobeksız gırecegım bu gıdısle...dusuncesı bıle agzımı kulaklarıma vardırıyoorr,cok mutlu oluyorum
tek dılegım bu kadar paraya ve zamana degecek kadar ıyı bır amelıyat olsun , sonrasında pışman olmayayım
sımdıden moda sayfalarına bakmaya başladım bıle..ıstedıgım gıbı gıyınebılmek cıdden lux benım ıcın su an.
başka bir ameliyat uydurdum ben glorys:) hiç kıvırmayayım:)
eğer söylemek istemiyorsan; daha doğrusu paylaşmak istemiyorsan, paylaşma.zaten bir sürecin sonunda ortaya çıkacak tam hali.zamana yayılmış bir şey olduğundan çok sorgulanacağını sanmıyorum.
işin masabaşı olması güzelmiş.
aklına ilk yatan doktoru çok da değiştirmemek lazım aslında.etkilediysem özür:)
kesinlikle istediğin şeyleri giyeceksin.yani eğer gerçekten istiyorsan. zor şeyler değil, istemek lazım ve birbirimize moral vermemiz lazım:)
ben de sürekli alışveriş sitelerindeyim:) hatta hızımı alamayıp 2-3 şey aldım ama bugün iptal ettim:) gidip deneyerek alırım iyileşince diye
ben sadece bakıyorum:)buyuk beden kıyafet almak ıstemıyorum daha fazla
sporu nıye bıraktım, en azından kaydım olsaydı arada gıtseydım dıyorum her ne kadar gecmısı dusunmekden nefret eden bırı olsamda,sporuda bırakınca verdıgım 15 kg yı gerı aldım dogumdan sonra
neyse onumuzdekı zamana ve yıllara yatırım artık..
ayakkabı ve canta cook beenırsem ıyı bısıler alırım ama kıyafet 40 beden ve altına ınene kadar almıyacagım,
whiterabbit korse dısarıdan bellı oluyor mu? cok bol mu gıymek lazım? ve sence 15 gun sonra ıse baslayabılırmıyım?
senın durumun nasıl su anda? agrı sızı var mı?
:)) ıyı yapmıssın
paylasmak ısteyecegım 1 arkaasım var, ona sormadım belkı o gelır benımle, ıs gunu olacagı ıcın benım sıkıntım, hafta sonu olsa hıc dert degıl, belkıde amelıyat tarıhını 5 kasım yapsak mı dıye dusundum ama sonrası hemen bayram ve evde bana yardım edecek kımse olmayacak kı olmaması daha mı ıyı acaba? bunu bı dusuneyım
ben sadece bakıyorum:)buyuk beden kıyafet almak ıstemıyorum daha fazla
sporu nıye bıraktım, en azından kaydım olsaydı arada gıtseydım dıyorum her ne kadar gecmısı dusunmekden nefret eden bırı olsamda,sporuda bırakınca verdıgım 15 kg yı gerı aldım dogumdan sonra
neyse onumuzdekı zamana ve yıllara yatırım artık..
ayakkabı ve canta cook beenırsem ıyı bısıler alırım ama kıyafet 40 beden ve altına ınene kadar almıyacagım,
whiterabbit korse dısarıdan bellı oluyor mu? cok bol mu gıymek lazım? ve sence 15 gun sonra ıse baslayabılırmıyım?
senın durumun nasıl su anda? agrı sızı var mı?
Korse dışarıdan çok belli olmuyor. Tabi badi yada çok dar birşey giyersen belli olur. Normal kıyafetlerden belli olmuyor.
eğer hastanede 2 gün kalırsan evde kimse olmasa da idare edebilirsin belki.
arkadaşın gelir elbette ama eğer izin alma durumu falan varsa bence ameliyatı cuma gününe ayarla, o gün hastanede yalnız ol,cumartesi-pazarı arkadaşının yardımıyla geçir.ben olsam böyle ayarlardın bu engin tecbübemle:)
kasımda türkiye'de olsam ben gelirdim senle valla:):):) istanbul'da yaşadığını varsayıyorum tabii:)
bu arada, normalde bugün pansumana gitmem lazımdı ama ben gidemedim.doktorumu aradım ve yarına aldım randevu.bir şey olmaz, bir gün geç pansumandan,değil mi?
bir de, bugün çok çok çok iyiyim.gece biraz dönerek uyudum zaten, süperdi.bugün de tamamen yardımsız kalkıyorum, dolanıyorum, hatta 5-10 dk araba bile kullandım.
yarın da doktordan iyi şeyler işitsem...
1 aya şişliklerinin çoğu iner, 3 aya da tamamen sonucu almış oluruz dedi.
hemen geçse şu 1 ay:)
çanta aldım ben de:) hızımı böyle kesebildim. 1 çanta-1 cüzdan:)
bence 15 güne çok rahat başlarsın. ben bugün biraz zorlasam işe giderdim sanırım geçen sene olsaydı.(geçen sene çalışıyordum)
bol giymek güzel olur.kıyafet zor oluyor biraz korse olduğundan.korse belli yani; azıcık dar bir şey giyince hemen kabak gibi çıkıyor ortaya.ağrı durumu da dediğim gibi, epey açıldım ben:) yere eğilip düşen bir şeyi alıyorum falan.biraz önce hapşıracağımı sandım, o çok korkuttu ama:)[/QUOT
ohh hayırlı olsun, bende bı canta ıstıyorum,bakalım..
hapsurmak ve oksurmek bıde gulmek sanırım bunlar zor..benımde arada dosyalara uzanmam fılan gerekıyor, ona dıkkat etmem lazım
offfffffffffff4 kasım olsaaaa daha ıyı gercektennnnn
bence 15 güne çok rahat başlarsın. ben bugün biraz zorlasam işe giderdim sanırım geçen sene olsaydı.(geçen sene çalışıyordum)
bol giymek güzel olur.kıyafet zor oluyor biraz korse olduğundan.korse belli yani; azıcık dar bir şey giyince hemen kabak gibi çıkıyor ortaya.ağrı durumu da dediğim gibi, epey açıldım ben:) yere eğilip düşen bir şeyi alıyorum falan.biraz önce hapşıracağımı sandım, o çok korkuttu ama:)[/QUOT
hapsurmak ve oksurmek bıde gulmek sanırım bunlar zor..benımde arada dosyalara uzanmam fılan gerekıyor, ona dıkkat etmem lazım
arkadasımlar konustum canım benım cok saolsun kalırım evede getırırım dedı,bılıyordum da kımseden bısı ıstememeye alısınca ..
bırde dr.yı arıcam 4 kasım olsun dıye:)
ako, biraz okudum diğer sayfaları, senin mesajları da gördüm ama sen şimdi topluca biz özet geçebilir misin ne zaman oldun, kaçıncı gün kalktın, ağrılar nasıldı, ne zaman şiş ind, ilk başta nasıldı vs gibi.
yani, yazdığın şeyleri bi daha yazmakla uğraştırmak biraz ayıp belki ama, vaktin olursa, biraz karalarsan sevinirim cidden:)
ako, biraz okudum diğer sayfaları, senin mesajları da gördüm ama sen şimdi topluca biz özet geçebilir misin ne zaman oldun, kaçıncı gün kalktın, ağrılar nasıldı, ne zaman şiş ind, ilk başta nasıldı vs gibi.
yani, yazdığın şeyleri bi daha yazmakla uğraştırmak biraz ayıp belki ama, vaktin olursa, biraz karalarsan sevinirim cidden:)
kesinlikle hapşırmak ve öksürmek çok acı verir. Bende mevsimsel alerji var. Uzun bir süre hapşırığımı tutmuştum. Ensonunda kaçılmazdı hapşırık ama içimde birşey patladı sonki feciydi, Öksürükde narkozdan oluyor o da çok berbat az az öksüyüyorsun kesmiyo :) Ayy bilirim ne zamanlardı şimdi gülümseyerek hatırlıyorum.
canım benım ya, cok saol,soylemen bıle cok mutlu ettı benı, aslında pek de mantıklı her acıdan,cıddı cıddı yıne hesaplar yaptım, dr. yı arayayım mı dıye dusunuyorum, amel. oncesı kac defe gorustunuz sız? ben bı muayene oldum bırde aml. 1 hafta once goruselım tekrar dedı..gunlerı dolmadan tarıhe karar verıp arayayım ben o zaman:))))))))) ıstanbula gelırsen gorusmek ısterım ama aklında olsun:)