çok çok geçmiş olsun arkadaşım zor dönemlerdesin sabırlı olmak beklemek en güzel iyleşme metodu bu dönemde kendini zorlama herşey güzel olacak regli olman normal bendede böyle oldu haziranda da oldu yanlış hatırlamıyorsamyarın 1 haftam doluyor arkadaşlar.dün pansumana gittim dr um herşeyin yolunda olduğunu söyledi.
pansuman esnasında karnıma baktım ama sadece 1-2 sn. sadece göbek deliğimi gördüm.küçük ve kırmızıydı.:)
bu ameliyatı hep sezaryanla karşılaştırıyorum ama gerçekten sezaryandan daha ağrısız.ben sezaryanda ilk yataktan kalktığımda ağrıdan adım bile atamadan geri yatmıştım oysa bu ameliyatta daha rahat kalktım ve yürüdüm.beni ilk gece en zorlayan mide bulantılarım oldu, biri yatağın içinde olmak üzere üç kere istifra ettim.
şuan evde daha rahat yürüyorum, yatağa kendim yatıp kalkıyorum(biryerlerden tutunarak ama)
kızımın bakımını annem ve ablam yapıyor .ben sadece 2 kere ayağımda sallayıp uyutabildim.
birde sabah regl olduğumu gördüm.oysa daha 1 hafta vardı gününe
cumartesi tekrar kontrolüm var.dr um bandaj yapıştıracağını ve ozaman banyo edebileceğimi söyledi.
bölüm bölüm yıkanıp silinmekten kurtulcam yani:)
şimdilik durumlar böyle. herkese sevgiler....
teşekkürler limon.regl olayını dr uma sordum.anesteziden olabildiğini söyledi.çok çok geçmiş olsun arkadaşım zor dönemlerdesin sabırlı olmak beklemek en güzel iyleşme metodu bu dönemde kendini zorlama herşey güzel olacak regli olman normal bendede böyle oldu haziranda da oldu yanlış hatırlamıyorsam
acil şifalar diliyorum sevgiler
sizlere geçmiş olsun diyor ve darısı benim ve diğer isteyen arkadaşların başına diyorum inşaALLAH iyileşme sürecinide problemsiz atlatırsınız diyorum
bugün 10. günüm.pansuman gününü biraz öne çektik ve ben dün ilk banyomu yaptım:)
itiraf etmeliyimki korseyi açmak beni biraz tedirgin etti sanki birşey olucakmış gibi temkinli davranarak çabucak banyomu yaptım.
ama çok rahatladım.malum sıcakta banyo yapamamak insanı çok bunaltıyor.
karnımın aynada ilk yansımasına baktım biraz şiş duruyor.zaten dr umda son halinin 6 ay sonra oturacağını söyledi.
yürürken tam olarak dik duramıyorum.yani dik durmaya çalıştığımda dik duruyorum ama rahat edemiyorum
sanki göğüs altındaki deride çekilme oluyor.
tecrübeli arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.
bu durum ne zaman düzeliyor yani hiç ameliyat olmamış gibi rahat ne zaman yürümeye başladınız?
Kizlar yardim edin ne olur...Bugün eve geldim hasteneden.Sabah sargilarim acildi ve ilk kez karnimi gördüm ve sok oldum.Dikislerim boyunca buruk burus,göbek deligimle sezeryan dikisi arasinda derin bir cukur ve yanlari siskin siskin duruyor.Doktor tam beni ikna edemedi gecebilecegine.Burusukluklar gecer diyor ama,sizde de böyle burukluklar oldu dikis üzerinde.Öyle germeger de durmuyor.Biliyorum daha cok yeni ama az cok belli olmaliydi biseyler yani.Bu karin ameliyatlarinda düzeltme imkani gibi seyler oluyomu arkadaslar.Ooof moralim cok bozuldu
Yok haziran hanim anlatamadim galiba.Benim zaten sezeryan dikisim yok.Normal dogum yaptim ben.Lipo yapildi bana ama belime.Yani problemli bölgemle bi ilgisi yok.Göbek deligimin altindan asagidaki dikise kadar bir cizgi ve yanlari sis sis.Ayni bebek poposu gibi düsünün.Alt bölge cok gergin fakat göbek deligimin üzerindeki bölga hala yumusak ve jöle gibi.Ki benim ameliyat olmamdaki sebep buydu.Kilolu degilim ama oturdugum zaman midem kat kat oluyordu.Sizce gecer mi?
bugün 10. günüm.pansuman gününü biraz öne çektik ve ben dün ilk banyomu yaptım:)
itiraf etmeliyimki korseyi açmak beni biraz tedirgin etti sanki birşey olucakmış gibi temkinli davranarak çabucak banyomu yaptım.
ama çok rahatladım.malum sıcakta banyo yapamamak insanı çok bunaltıyor.
karnımın aynada ilk yansımasına baktım biraz şiş duruyor.zaten dr umda son halinin 6 ay sonra oturacağını söyledi.
yürürken tam olarak dik duramıyorum.yani dik durmaya çalıştığımda dik duruyorum ama rahat edemiyorum
sanki göğüs altındaki deride çekilme oluyor.
tecrübeli arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim.
bu durum ne zaman düzeliyor yani hiç ameliyat olmamış gibi rahat ne zaman yürümeye başladınız?
Kizlar yardim edin ne olur...Bugün eve geldim hasteneden.Sabah sargilarim acildi ve ilk kez karnimi gördüm ve sok oldum.Dikislerim boyunca buruk burus,göbek deligimle sezeryan dikisi arasinda derin bir cukur ve yanlari siskin siskin duruyor.Doktor tam beni ikna edemedi gecebilecegine.Burusukluklar gecer diyor ama,sizde de böyle burukluklar oldu dikis üzerinde.Öyle germeger de durmuyor.Biliyorum daha cok yeni ama az cok belli olmaliydi biseyler yani.Bu karin ameliyatlarinda düzeltme imkani gibi seyler oluyomu arkadaslar.Ooof moralim cok bozuldu
aslinda benim istegim lazer lipoliz veya smart lipo dedikleri cünkü iyilesme süresi kisa.
ama karin germe de ve normal liposuktion da iyilesme süresi uzun .
tabii doktorlar görmeden karar veremem bende sunu istiyorum diye.
ben en iyisi onlardan da randevu alayim.
tesekkürler
Aranıza yeni katıldım, günlerdir neler yaşadıklarınızı okuyorum, hepinizi cesaretinizden dolayı kutluyorum, geçmiş olsun diyorum..
Ben de perşembe günü karın gerdirme ve göğüs küçültme olucam eğer bir aksilik çıkmazsa..Aslında ocakta olucaktım ama kan tahlillerimde anemi çıktı ve
ertelendi..6 aydır demir ilaçları alıyorum ve kanımdaki demir yükselmiş durumda..
Az kaldı ve tedirginim..Ben londra'da yaşıyorum..Ameliyat için İstanbul'a geliceğim yarın..Ve tabii ailemi görüceğim için çok sevinçliyim bir o kadarda tedirgin..
Çünkü gezip eğlenmek varken ben yatıyor olucağım..6 haftalığına İstanbul'da olacağım umarım iyileşmiş olurum 6 hafta sonunda..
Bana bir tavsiyeniz var mı? 2,5 ay önce sigarayı bıraktım sırf bu ameliyat için..günde bir paket içen biriydim ve gerçekten zor oldu..Vitamin almıyorum bitki
çayları içmiyorum aspirin içmiyorum..sigarayı bıraktıktan sonra 6 kilo aldım( inşallah verebilirim..
Haziranda denizde nasıl yüzebiliyormusun artık sence 4 hafta sonra bende denize girebilirmiyim..
Bu ameliyatlara sırt liposakşın ekliyeniniz var mı? lipoşakşından sonra o bölgelerin daha kolay yağlandığı doğrumu?
teşekkürler..