Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

essin cnm çok geçmiş olsun en kısa zamanda toparlanman dileğiyle:)

çok teşekkür ederim çiğdem toparlandım sayılır mem direnlerim çıktı karın da 2 3 güne çıkar herhlde...artık evdeyimmm...

çok teşekkür ederim limon77..durum moralimi bozmuyor zaten ...elimde daha iyisi mi vardı ki bulduğuma üzülücem? çok sağol canım..

ben 153 cm boya 71 kiloydum... ewet çok fazlaydı ama büneym çok zayıf bu kadar çok ve zahmetli ameliyatı düzenli beslenmeden(diyet yaparak yani) atlatabilmem mümkün değildi...64 den sonrasını sıf ameliyatta bünye direncim yüksek olsun çabuk iyileşme sağlayayım diye yerken aldım...kimse demedi ki kilon yeterli fazla yiyip kilo alma ...ben ne bulursam yedim...normal de hep olduğum bir kilo varsa şu sıralar 70 sindir ama aslında 6o da olursun uzun zamanlar boyunca...işte böyle bir şeyse senin 70 liğin ozaman zayıfla 60 in sonra ameliyat ol derim..yokdeğilse normalin de 70 ise fazla uğraşma diyete 65 falan ol yeter nasılsa fazla yazğlı olan göbek gidiyor bu işlemde...

:78::78::78:

sağlıcakla...

sevgili arkadaşlar,

yakın ya da önceki zamanlarda karın germe ameliyatı olan arkadaşlardan, ameliyat sonrası doktorların tavsiye ettiği davranış ve uygulamaları bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Bu hepimiziçin güzel bir bilgi ve paylaşımı olacak...Hadi bir liste yaparak devam edelim..

Ameliyatlarınızdan sonra doktorlar size neler önerdi?

-benimki henüz bir şey önermedi...önereceğini de sanmıyorum...

slm canım nasılsın sen üzülme dr tavsiyede bulunmadı die senin kendi tecrüben yeter bize :)))

mrb hayatım benim dr önerilerde bulunucak sanırım ama cumartesiden sonra :)))
bakalım neler olucak beni neler bekliyo.
heyecan had safada devamlı koşturma halindeyim malum bebeklerde var onların benim yokluğumda mağdur olmamaları için hazırlıkları ve eksikleri ile uğraşmaktayım.sonuçta ben aml sonrası uzunca bir süre dinlenmek zorundayım.Alah yardımcım olsun allh hepimizin yardımcısı olsun.

slm esin buralarda olmana sevindim sanırım evinede çıkmışsın hoşgeldin
ben o dediğin dikiş sorununun geçiceğini düşünüyorum tamda anlamadığım bi olay ama belki ödem filanmı acaba kiloda sorun değil sende bu pozitiflik varken herşeyin üstesinden gelirsin
öneriler konusunda kesinlikle haklısın benmde çok ihtiyacım var elinizden çıkan her kelime altın değerinde benm için iyiki gelmişim buraya iyiki tanımışım sizleri tşkler

Son düzenleme:
sedakt sanada slm cnm
sanada son 4 gün kaldı dimi ay çok güzel ya
fazlada koşturup yorma kendini herşeye yetişemessinn oluruna kalsın bazı şeyler kolay gelsin :80:

iyiyim sedaktcım. Bu sabah eve çıktım artık...iki karn direnim kaldı onlarla beraber evdeyiz artık...:) evdeki yataklarda yatmak çok büyük eziyetmiş meğerrrr...önceki ameliyata göre karnım ve meme böğür bölgemde gergin olduğu için daha da bir zor oldu. yatakta debelene debelene bulduğum rahat sayılabilecek bir pozisyonda 2 saat kadar uyumuşum...ama daha rahat bir pozisyon arayışına devam tabi ki de..

sakin sakin yapmaya çalış hazırlıklarını hiç bir şeyi atlamamak lazım...bugün benim 6. günüm evdeki 3 yaşındaki yeğenimle otuduğum yerden kule yapmaca ve top oynadık.hatta wc ye bile götürdüm onu...:) nie anlattım? demekkkiii sen de bebişlerine kısa sürede ilgi gösterebileceksin...

merak etme senin benim gibi tez canlılar ve mayasında sevgi dolu olanlar çabuk iyileşirler....çocukların senden fazla bir zaman mahrum kalmayacaklar şanslılar...allah ve hemşireler yardımcın olsun kardeş...ben buralardayım hep ...sağlıcakla...

esin biliyorum yapıyosundur ama yatakta sırtına ve ayağının altına bol yastık doldur anne karnındaki pozisyon gibi V yatmalıymışız .bu arada şu diren olayı nasıl bişi göğüslerindeki çıkarken acıdımı hiç ?

sedakt sanada slm cnm
sanada son 4 gün kaldı dimi ay çok güzel ya
fazlada koşturup yorma kendini herşeye yetişemessinn oluruna kalsın bazı şeyler kolay gelsin :80:

evet canım son dört gün Allahın izniyle tabii
kendimi çok yormamak için eimden geleni yapıyorum ama istiyorumki aml sonrası aklımda bişi kalmasın ee eşimde olmıycak ablam ve kardeşimde alış veriş ıvır zıvır işlerle ilgileniceklerine çocuklarıma baksınlarr.Allah kolaylığını vericek inşş canımm

canım doğru bu konuya bi arkadaş daha değinmişti yatak sıkıntısı hastanedeki yataklar süper bu konuda bende bayılıyorum doğumlarımda çok rahat etmiştim
ne şekilde rahat ettin canım yani sağa yada sola dönük dizlerini kendine çekerekmi.
ayy zaten onlarda yetecek kadar olim gerisi allh kerimmm

çok acımıyo dedi arkadaşlar ama ne bilim bende merak ettim esin

bide yazıcı nerde yaa dr aynı olduğu için şurda olmasına ne çok ihtiyacım varr esin yanlış anlama inan sen çokkkk yardımcı oluyosun hakkını asıl öderim bilmem ama dr aynı olunca sanki aynı sorunlarla karşılaşıcakmışcasına insan arıyoo arkadaşını

esin bi soru daha direnler nezaman çıkıyor gerç belki birebir aynı tarih olmaz ama taburcu olduktan sonra zor yaa mesafem olucak eşim olmıycak bakalım ne yapcazzz(

Son düzenleme:

canımm viks hangisi olucak şurubu var bide sürmek için olanı var bide şekeri var ama şeker diğerini demişsin ikisi arasında kararsız kaldım.

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak sizlere
hamileliğimde karın kaslarımda ayrılma (diyastasis) ve göbek fıtığı oluştu. Ayrıca bol miktarda çatlak ve sarkma. Ameliyat olmam gerekiyor. Plastik cerrahlar tek başlarına yapmak istemiyorlar. Genel cerrahın ayrıklığı onarmasını istiyorlar. Sonra göbek deliğini tamir edip fazla yağ ve deriyi alayıp gerginleştirebileceklerini söylüyorlar. tam anlamıyla abdominoplasti olmuyormuş yani. Doktorun birisi dermolipektomi yaparız demişti. Sanırım burada benim durumumda olup da ameliyat olan arkadaşlar vardı. Onların durumu nedir şu anda. Ayrıklığı hangi yöntemle onarmışlardı? Doktorların çoğu yama öneriyor. Ama önermeyenlerde var. Çok kararsız kaldım. Kocaelinde iyi bir doktor tavsiye edebilecek olan varsa çok sevinirim.

geçmiş olsun ako kocaelinde üniv doç olan ve burda methini çok duyduğum hakan ağır var istersen bir görün derim ben

haklısın benim kilon uzun zamandır 70 lerde gidip geliyor çokda uğraşsam inemiyorum bunu çok denedim beklerkende bir sürü vakit kaybı oluyor verirsem de sonrasında veririm inşlah kötü olmaz bu ctesi gitmek istiyorum görüşme için korkularım ve ben bakalım sonuç ne olacak tabii benim birde eşimin istememesi gibi engelim var . olsun diyorum annemi alır giderim ameliyata düşünmekden yoruldum artık (((((58:

Son düzenleme:
geçmiş olsun ako kocaelinde üniv doç olan ve burda methini çok duyduğum hakan ağır var istersen bir görün derim ben

Merhaba limon,

daha önce Hakan Hocayla görüştüm. Şuan Avusturalyada. şubatta 6 aylığına gitti. Ama daha da uzun kalabilirim dedi. Ameliyat listesi çok yoğundu gitmeden yetiştirmem gereken hastalarım var fırsat bulursam ameliyat ederim demişti. Bir de 6 aylığına gidiyorum ama daha da uzun kalabilirim demişti. Yoksa kendisiyle birkaç kere görüştüm. Benim tercihim de oydu. Ama uzun bir süre burada yok. Bende daha fazla beklemek istemiyorum biran önce olsun istiyorum yaz geliyor :) eğer kimseyi bulamazsam yine hocayı beklicem galiba. Bana ençok güven veren doktor desem abartmış olmam.

esin canim evine hos geldin artik her gun daha iyi olacaksin doktorun tavsiyelerine gelince bana dilek hanimin nelere dikat ettmem gerektiyini soylim kesinkle ve kesinkle ilk havtaladar istirat dedi her saat basi azcik dolasabilirsin 5 dk kadar ve yine istirat edeceksin dedi iki havtan bitince bir az daha fazla dolasabilirsin dedi o da sana bagli belin fazla agrimiyosa ondan sonra bol bol sivi tuketmeni ve toparlnamak icin yemek yemeni aman ben rejim yapacam yok toparlanmadan olmaz dedi yara nin usutne bakim yapmami soyledi ben 10 cu gun dusa girdim dayanamadim ondan sonra once batikon surmemi pamukla ve antibotikli krem vermisti bana onu surdum .Tum karinma ve goguslerime ise bepanten suruyodum ben gunde iki kez bakim yapiyorum ve hala da oyle su anda tek bepanten suruyorum her yerime karinma goguslerime artik nerdeyse hic kabuk kalmadi canim arkadasim ikinci havtadan sonra cok daha iyi hissedeceksin sen benden cok daha dayanaikli ve sabirli sin her gun daha iyiye dogru gitmen dileyili ile bu arada dun hapsirdim ve nerdeyse hic canim acimadi baya bi duzelme var karin kaslarimda ilk gunlerde bi kerecik harcirmak zorunda ydim gozlerim karardi acidan ve su anda baya cok farkli cuma gunu 4 havta olacak kizlar sonuc gercekten cok harika gonulden tavsiye ediyorum allahim tum isteyen annelere bu guzel duyguyu yasatsin en acisiz ve saglikli sekilde esinciyim optum canim cok gecmis olsun

Son düzenleme:
canımm viks hangisi olucak şurubu var bide sürmek için olanı var bide şekeri var ama şeker diğerini demişsin ikisi arasında kararsız kaldım.

Sevgili sedaktcım

Viks vapour diye yeşil kısa silindirik plastik şişede olanı var eskiden annannelerimiz kaynayan suya katıp evde bize nezle girp zamanlarmızda buharını soluturdu :))))) hatta ben hala öksürük falan olduğumda bağrıma ve boynuma sürerim...

cok sağol cance....
çoğu gitti azı kaldı artık... valla ben öle anam ben dinleneyim diyen biri değilim bu nedenle de evde bile baya bir ayakta gezinip yavaştan odamı toplayıp eşyalarımı yerleştirme gibi şeyler yapabiliriyorum..tek sorun biraz fzla ayakta kaldığım belimin ağrıyor olması... bakım konusunda bişi sölemediler bana ...daha henüz sargısı açılmadı ve karın direnlerim alınmadı zaten... alındıktan snra bakım konusunda ben de senin paylaştığın bilgiler doğrultusunda bakımı yaparım artık....biraz sonra direnlerimi boşalttırmak ve ölçtürmek için hastaneye gideceğim ...bi gelişme olursa yazarım...aksırık tıksırık hiç eksik değil ben de...canım pek acımıyor...ama ben hala ağrı kesici kullanmaya devam ediyorum...konforumu artırmak için kullanılacak ilaçları severim bennnnn :)))

bu arada ilk gecemi uykusuz geçirdim desem sanırım yalan olmaz...hastanedeki manuel ayarmalı hasta yatağı bile daha rahattı :))))

çoğu gitti azı kaldı...sırada sedakt var... dilerim o da bizim kadar şanslı ve başarılı bir şekilde atlatır bu süreci...

sağlıcakla....

bugün direnlerimi boşalttırmaya gittim...cuma sabahı gidicem drenleri çıkarıp memedeki dikişleri alacaklar...uykusuz her geceye devamlarr....

bence de düşüncen çok mantıklı...ben de artık 2. haftadan itibaren yavaş yavaş yeme içmeye bir çeki düzen vericem...belki akupunktura da başlarım... hatta ilerki haftalar için şu malum indirimli fırsatlar sunan siteden bir kaç seans bakım falan da alırım...bu arada ben bekarım...erkeklerin bu türlü güzelleşme ya da estetik terapiler için eşlerine onay vermemelerini anlamıyorum...güzellşeince kaçar diye mi korkuyorlar nedir...anlamdım gitti...benim abimde yengemin olmak istediği burun ameliyatı için engel oluyor... sevgili limon77, bu ameliyatı olma yolunda önündeki engelleri(korkuların ve eşin ) yenmek için taktik geliştirmeni tavsiye ediyorum...mesela buduğun her doktordan randevu alıp görüşmeye git bir sürü kişi ile konuştukça beynine tanıdık gelen bu durum karşısında korkuların azalabilir..eş engeli için de aynı taktiği kullanabilirsin..."hoby oldu canım gidip konuşup geliyorum -ciğerci kedisi gibi oldum camekandaki güzelliklere ulaşma özlemiyle bakınıyorum-kocam izin verirse yaptırcağım günü özlemle bekliyorum"şeklindeki sesli monologlar (kendi kendine konuşup iç çekmeler) bir süre sonra eşinin yüreğine cızzzzzz dedirtecek ve bu ameliyatı olman için onay vermesini sağlayacaktır diye düşünüyorum... benim ki bekara karı boşamak kolaydır hesabından şeyler :)) siz de kendinize göre taktikler geliştirebilirsiniz...

sağlıcakla...

ahhh kizlarr ya su gibi guzel sey bu dunyada ameliyattan sonra ki ilk gercek uzun dusumu aldim keslendimm ay daha uzun ayakata kalabiliyorum ya artik tam guzelce yikandim cokk rahatladim simdi artik nerdeyse hic kabuk kalmadi ben de iz kremini denemeye karar verdim kizlar o nasil krem silikon gibi yapiskan izlerin ustune surdum dilek hanimin asistani iyice yedirerek sureceksin demisti ilkinde cok yedirmedim ama artik bir az falza masaj yaparak surecem cok deisik bir sey yarari olur diye dusunuyorum korseme de alistim sevgili olduk artik ama ne yazik ki ayrilmamiz gerekecek iki havta sonra hepinizi opuyorum hayrili aksamlar diliyorum hurreme bakacam az sonra

merhaba cnm evet ne yaşarsam yaşayayım iyiki yapmışım.son kontrolde revizyon yapmamız lazım dedi dr bende ilerki bir zamana erteledim şuan yenı bir operasyonu kaldıramam dedim.hiç ama hiç pişman olmadım.eğer olursam çok daha düzgün bir karnım olacak .enfeksiyon hem dikişlerde hemde deride deformasyon yaptı ama çokta kötü degıl bakalım hayırlısı inş.bende 80 kıloyla girdim amelıyata suan 74 kıloyum ama neredeyse 10 kılo wermış gibi gorunuyorum sende inş sonucu çok gusel bır operasyon geçırırsın allah gönlüne göre wersin cnm:)

senin dikişler neden enfeksiyon yaptı çiğdem? revizyon derlken neyi kasdediyorsunuz merak etim?

senin dikişler neden enfeksiyon yaptı çiğdem? revizyon derlken neyi kasdediyorsunuz merak etim?

bende göbek fıtığı wardı.ilk amelıyatta herkeste olduğu gibi göbeği tamir edip yerınde bıraktı dr.fakat göbek damarından beslenemediği için enfekte oldu .dikişler açıldı ve içeri düştü. iknci operasyonda aldı göbeği yerıne yenı göbek yaptı.dikişlerımde çok guseldı oldukça gergin ve dümdüzdü.fakat sonradan şekil itibarıyle bozuldu yer yer şişlikler war.benı çokta rahatsız etmıo ama doktorum olmaz tekrar dikişlerı toparlayacağım dedi bende ilerı bır tarıhte yaparız diyorum.scar revizyon dikiş düzeltmesi demek yani.çok kısa bir müdahale dedi ama ben genede şuan yanaşmıyorum hayırlısı bakalım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…