Eşlerin kazançları ayrı mı tutulmalı

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
222
66
28
40
Eşim ve ben arabalarımızı satıp tek araba olalım dedik. Benimki biraz daha pahalı (düğünde takılanlarla almıştım) üstüne de 200 bin verdim güzel büyük bir araba aldık ama bende hiç türk parası kalmadı eşim de eksiye geçti.
Sonra alakasız tartışmaya başladık ben ona maddi olarak çok para vermeye başladım son zamanlarda elime geçen toplu paraları yani. O da bi toparlanamadı hep ekside bir şekilde. Evin ihtiyaclarını o karşılıyor. Tartışma büyüdü beni arkadaşlarının eşiyle kıyasladı ablamı konuştu orada delirdim. Annen yolda verdi zehri dedi(yıllar önce annem uzun yol dönüşü ablama hesaplarınızı ayırın demiş bu da unutmamış ben bile unuttum.) neyse parasız kaldım ödemelerim var dedim ben eksideyim diye başlayan kavga ablanla sen böylesiniz den sonra başka yerlere gitti. Dedim hem ilgisizsin hem paran yok. Yok dedi bugüne kadar harcadıklarımı ver bana geri dedi ben tatile de gitmek istemiyorum yeter kardeşinle git dedi bağırdı çağırd küstü başka odaya gitti.
Ne yapayım bilmiyorum.
(Yabancı paradı tutuyorum genelde başka birikimlerim de var. Yarın eksider artıya geçerim)
Sormak istediğim eşim kazançlar ortak olsun diyor ama ben buna sıcak bakamıyorum. Bana ilgisi yok da param için birlikte gibi tam da anlatamadım ama)

Son düzenleme:
Nasıl yani? Hesap kitap bilmeden mi tüm parayı arabaya gömdünüz? Hangi marka model aldınız merak ettim?
Bir de gelir gider belliyse para yetmiyorsa benzin nasıl alıyosunuz?
Hayır şuan için.
Yabancı parada tutuyorum paramı.
Yarına kadar yani. Gerçekten asıl konu bu değildi. :/

Eşimin maaşı kira+fatura+ev ihtiyaçları+araba masraflarına gidiyor.
Benim maaşım ise birikime gidiyor.
Eşimin yetişemediği durumlarda kendi maaşımdan tabii ki veriyorum ama eşim benden para beklentisi olan biri değil. Birde tüm birikimi eksiye düşecek kadar arabaya mı yatırdınız?
Hayır şuan için. Borca girmeyelim diye. Yabancı para birikimim var altın da. Ama türk parası kalmadı evet

Eşimin maaşı kira+fatura+ev ihtiyaçları+araba masraflarına gidiyor.
Benim maaşım ise birikime gidiyor.
Eşimin yetişemediği durumlarda kendi maaşımdan tabii ki veriyorum ama eşim benden para beklentisi olan biri değil. Birde tüm birikimi eksiye düşecek kadar arabaya mı yatırdınız?
İyide haklı adam. Eşinizin para ikinizin sizin para sadece sizin mı. Saçma yani kusura bakmayın ama

Eşim ve ben arabalarımızı satıp tek araba olalım dedik. Benimki biraz daha pahalı (düğünde takılanlarla almıştım) üstüne de 200 bin verdim güzel büyük bir araba aldık ama bende hiç türk parası kalmadı eşim de eksiye geçti.
Sonra alakasız tartışmaya başladık ben ona maddi olarak çok para vermeye başladım son zamanlarda elime geçen toplu paraları yani. O da bi toparlanamadı hep ekside bir şekilde. Evin ihtiyaclarını o karşılıyor. Tartışma büyüdü beni arkadaşlarının eşiyle kıyasladı ablamı konuştu orada delirdim. Annen yolda verdi zehri dedi(yıllar önce annem uzun yol dönüşü ablama hesaplarınızı ayırın demiş bu da unutmamış ben bile unuttum.) neyse parasız kaldım ödemelerim var dedim ben eksideyim diye başlayan kavga ablanla sen böylesiniz den sonra başka yerlere gitti. Dedim hem ilgisizsin hem paran yok. Yok dedi bugüne kadar harcadıklarımı ver bana geri dedi ben tatile de gitmek istemiyorum yeter kardeşinle git dedi bağırdı çağırd küstü başka odaya gitti.
Ne yapayım bilmiyorum.
(Yabancı paradı tutuyorum genelde başka birikimlerim de var. Yarın eksider artıya geçerim)
Sormak istediğim eşim kazançlar ortak olsun diyor ama ben buna sıcak bakamıyorum. Bana ilgisi yok da param için birlikte gibi tam da anlatamadım ama)
Eşinizle ilgili çok fazla sorunuz var eski konularınıza göz gezdirdim, evli kalma motivasyonunuz nedir?

Biraz karılık anlatmışsınız. Genel olarak giderleriniz neler yada giderleri kim ne kadar karşılıyor. Bunları yazabilirseniz daha iyi olur

Sanki eşiniz değil de bir arkadaşınız sizden borç para istiyormuş gibi yazmışsınız. Benim evlilik anlayışıma ters. Benim arabam dediğinizi de düğün altınlarıyla almışsınız zaten. Her ne kadar düğün altınları kadının sayılsa da, neticede kocanız olmasaydı o altınlar da olmayacaktı. Eşinizle ilgili başka sıkıntılarınız varsa bilemem ama bu yazdıklarınıza göre hayatlarınızı birleştirememişsiniz gibi gözüküyor.

Hayır şuan için.
Yabancı parada tutuyorum paramı.
Yarına kadar yani. Gerçekten asıl konu bu değildi. :/
Nee? Burada hiç paranı yok gibi konuşmuşsunuz. Ben anlamadım evin giderleri kimde? Siz neden para yokken dolar euro vs alıyosunuz? Param yok derken bunlar ne oluyo?

Yazdığının çoğunu anlayamadım ama.benim param dersen kocan da benim param der.ayrica bir adama paran yok demek sövmek gibi birşey.
Ben olaya şöyle bakıyorum madem benim param ,benim arabam diye takilacaktiniz neden evlendiniz.
Size tek bir konu hakkında hak verebilirim.egerki eşiniz parayı idare edemiyor evi gecindiremiyorsa ,siz yapın bu işi.

Ne yapayım bilmiyorum.
Sormak istediğim eşim kazançlar ortak olsun diyor ama ben buna sıcak bakamıyorum. Bana ilgisi yok da param için birlikte gibi tam da anlatamadım
Arabadan dolayı biraz sıkışmışsınız.
İlk maddiyat sebepli kavgada böyle mi oldunuz gerçekten?

Bide param için birlikte demişsin,sen ne kadar maaş alıyorsun eşin ne kadar alıyor?

Herkesin ilişki paylaşımları farklıdır evet ama ev giderleri, tatil vs eşinizden çıkıyorsa eşinizin borcu ikinizin borcu olmuyor mu? Kadının ayrı bir birikimi olmasını destekliyorum bu arada ama o ayrı bir konu gibi duruyor. Mesela bizde de evin giderleri eşimdedir ama eve ekstra bir ihtiyaç olduğunda mesela halı, süpürge vs gibi ben alırım ya da çocuğumuzun kıyafet, ayakkabı gibi giderleri bendedir. Orta yolu biz bu şekilde kurduk. Ama sıkıntıya falan girerse tabi ki benim param kocamın parası. Ayrı birikim yapıp kocayı komple dışarda bırakmakmanın (sıkıntılı durumlarda) evliliğin bir parçası olmadığını düşünüyorum.

Ben aile olmanın sen ben hesabı yapmamak olduğunu düşünüyorum. Öyle gördüm. Sanırım anneniz kendi olumsuz tecrübeleri ve gözlemlerinden size böyle işlemiş. Ama bu “bir” olmama hali benim çevremden gördüğüm hep huzursuzluk pomalıyor. Ve asla karı-koca güven ve huzur içinde hissedemiyor. Çevremde gittikleri tatilleri birbirlerine borç yqzan karı-kocalar da var. Aralarında bir gerilim var.

anneme yaşlı bir komşumuz “kadının bir eli hırsız olacak “ diye öğretmiş. Hırsızlık birikim yapmak için. Biz biraz onu benimsedik. Bazen eşim öder bazen ben. Onun için kartı vardır bende tüm harçamaları oradan yaparım. Kendim de bol bol birikim yaparım. Eşime asla para yok demem. Para yoksa altın bozdum zamanında ama eşimi bunu nasıl ödeyeceğiz sıkıntısına hiç sokmadım. Onun huzursuzluğu benim huzursuzluğum demektir. İkimiz de haddini bilen, yüksek alış veriş yapmayan insanlarız. Bir denge kurduk. elbette her ilişkinin dinamikleri farklı. Siz de kendi dengenizi kurun. Ama bir=biz olarak. Yoksa bireysel yaklaşım bence çift olarak biz olmanın önüne geçiyor.

Ben aile olmanın sen ben hesabı yapmamak olduğunu düşünüyorum. Öyle gördüm. Sanırım anneniz kendi olumsuz tecrübeleri ve gözlemlerinden size böyle işlemiş. Ama bu “bir” olmama hali benim çevremden gördüğüm hep huzursuzluk pomalıyor. Ve asla karı-koca güven ve huzur içinde hissedemiyor. Çevremde gittikleri tatilleri birbirlerine borç yqzan karı-kocalar da var. Aralarında bir gerilim var.

anneme yaşlı bir komşumuz “kadının bir eli hırsız olacak “ diye öğretmiş. Hırsızlık birikim yapmak için. Biz biraz onu benimsedik. Bazen eşim öder bazen ben. Onun için kartı vardır bende tüm harçamaları oradan yaparım. Kendim de bol bol birikim yaparım. Eşime asla para yok demem. Para yoksa altın bozdum zamanında ama eşimi bunu nasıl ödeyeceğiz sıkıntısına hiç sokmadım. Onun huzursuzluğu benim huzursuzluğum demektir. İkimiz de haddini bilen, yüksek alış veriş yapmayan insanlarız. Bir denge kurduk. elbette her ilişkinin dinamikleri farklı. Siz de kendi dengenizi kurun. Ama bir=biz olarak. Yoksa bireysel yaklaşım bence çift olarak biz olmanın önüne geçiyor.
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum. Evlilikte para konusunda sen ben olmaz eğer çok net bir ayrım yapıyorsanız giderleri de ikiye bölün adam da rahatlasın. Biz arabamızı alırken düğün takılarını bozdurduk ama zaten o takıları da hiçbir zaman benim diye sahiplenmemiştim evimizin birikimiydi bu şekilde düşünüyordum. Gider konusunda eşim de ben de benzer maaş alıyoruz eşim kira+fatura+giderler vs öder ortak bir kartimiz var oraya para atarız ordan eve alışveriş yaparız, ben maaşımdan ihtiyacım kadarını ayırır kalanı eşime atarım. Eğer ihtiyaç yoksa birikim için ortak bir şeyler alırız (altın vs). Olması gereken bu eğer çalışıyorsak neden erkek tek başına maddi kaygılarla boğulsun. Bence evlilik yükleri paylaşmak ve birlik olma durumudur.

Back
X