Eskişehirli hamişler tanışalım mı?

yok canım sıkılmam fırsat buldukça cevaplarım.
sancıların başlayı açılman 4 cm olunca epidural yapıyorlar ben 2 saatte açıldım çok da çıldıracak gibi sancım olmadı. açılma 8-9 cmi bulunca epidurali kesip doğuma alıyorlar doğum masasında da alttan uyuşturan iğne yapıyorlar.acı çekmiyorsun fazla. emin ol sezeryanlı arkadaşlar daha geç iyileşiyor.
benim oğlum sıkışmıştı keserek çıkardılar. 20den fazla dikişim vardı ama hiç zahmet çekmedim.
23 kilo almıştım. 2 ayda 20 kilo verdim normal doğum sayesinde.

fiyatlar kasımda başka şimdi başkadır. doğum koçu tüm paketleri tüm fiyatları ayrıntılı şekilde anlatır gidip görüşün.3 katta kendisi. eda diye bir bayan.

evet fiyatlara ocakta zam geldi 2500 olmuş sezeryan sanırım 3 falan da vip paket falan seçersen aa vipe gerek yo bence çok ıvır zıvır şeyler var. Yalnız aşılama doğumhanede yapılıyor ve hasta odaları da orda odaların kapıları çok güzel süslenmişti her kapıda balonlar vardı cinsiyete göre mavi, pembe falan çok güzeldi çok kendimi hayal ettim de ne güzell yaaa odamızı da kendimiz süsleyiveririz eğer sadece vipte süsleniyorsa.

bencede vıpe gerek yok ambartmanında alemi yok zaten az parada tutmuyo her şey vıpte eksik kalsın demi ama :)
vıp te değil sadece oda hepsinde süsleniyo sanırım ama fotograflar kutlama yemeğimi o tarz şeyler olunca ekstra oluyo sanrıım. oda süslemesi hepsinde var diye biliyorum

Son düzenleme:

Canım vıp anneye babaya diş bakımı falan var sonra kuaför var bencede geeksiz ama oda süslemesi paket almasanda var süslüyolar prens prenses paketinde anne babaya yemek var ben bebişim hayırlısıyla doğuralımda çok yemekler yeriz

evet baya bir liste var ama çok gerekli de değil yanii ne gerek var.. Eşim vıp alırız diyordu ama son zamlarda gelince aman yok kalsın dedim..

öyle mi vıp almasan da süslüyorla yanii zaten her kapıda balonlar vardı mavi,pembe ben aşlama için doğum odasına çıktığımda çok güzeldii.Biz de presn ya da prenses paketi alırız o zman ayy bir olsun da evde de doğururum ben sorun değill dermişimm

olacak olacak az kaldı inşallah :)
kuaförümüz diş bakımımız eksik kalsın
herşey bitti de o derdin arasında ben kuaför falan düşünemem valla..çok lazımsa bi ruj 2 far sürerim hoş o durumda düşünürmüyüm bilmiyorumda..saçımı da kendim hallediyim sahneyemi çıkıyoz o gün böylede güzel oluruz

bi iki tanıdık var orda yapan dogumda şimdi birine bişey sorsan her kafadan bir ses çıkar hastanedne öğrenmek daha iyi..
biri suna gerek var der biri bi kere yapacaksın yap der biri ne gerek var der hiç uğraşamam

Son düzenleme:

yani bencede kuaförüyle dişçisiyle nasıl uğraşalım zaten bebek olacak dişçiye nasıl gidelim o halde kuaför gelecekte saçımı yapacak. Zaten biri söyledi biz ziyarete gittik vıpti ama şekerler lohusa şerbeti çok uydurukmuş ay ne olacak ki zaten. Güzel, temiz odamız yatağımız olsun raht edelim tek başımıza özel odamız olsun, biraz da oda süslendimi tamam şekerimi çikolatamı ben kendim götürürüm.

aynen valla ..sanki 500 milyonluk çikolata yaptıracak halimiz yok kendimiz dışardan yaptırırz buda ne kuaförüyse gelin başı olsa 500 ekstra veririz
pek mi cimri oldum ne ama dogru yani..
o ekstra 500 tlyi bebeğimizin mobilyasının üstüne ekler bi ihtiyacını alırız kızlar

Son düzenleme:

tabii canım hem hastaneye gelen kendim için diyorum pek gelen olmaz kim gelirse eve gelir benm ailem şehir dışında bir yanımda annem olur anda diğer akrabalar komşular zaten eve gelir lohusa şerbeti, şeker, işte kuaförü, süslemesi, albümü, eve bebek bakım hizmeti, dahiliye, eşe dişçi, bebeğim kalça usgsi, tüm acıbadem hastanelerinde geçerli ebek muayenelerinde % 10 indrim, falan filan aklıma gelenler bunlar acıbademde katalogta görmütüm ama gereksiz işte. Amann annelerimiz nasıl doğurmuş sanki böyle bol özel hastane yok birşey yok benim doğumumda annem 4 kişi ile beraber kalmış ilk doğumu cahillik var o zaman ne pis insanlar vardı diyor. Kradeşimde özel odada kalmış ama çok iyi bir çocuk dr vardı onu biliyorum öyle böyle o çocuk doğacak iki gün içinde değmez. Dediğin gibi bebişe neler alınır o paraya. Prens prenses seçeriz oda süslensin tamam.

aynen benim ailem şehir dışdında bi teyzem annem ananem gelir en fazla onlarda annem yanımda kalır gerisi evdedeiğin gibi gelen eve gelir gelselede aman oldugu kadar..

annem de diyo bana biz bedava dogurmusuz valla diyo :)

aynen benim ailem şehir dışdında bi teyzem annem ananem gelir en fazla onlarda annem yanımda kalır gerisi evdedeiğin gibi gelen eve gelir gelselede aman oldugu kadar..

annem de diyo bana biz bedava dogurmusuz valla diyo :)

Benim annemde öyle diyo şimdiki nesil pimpirikliymiş, şanslıymış vs. Vitamin alıyorum diyorum ay bebeğe zararı olmasın diyor yok anne bbek için laınması gerekiyor diyorum, işte şu gün aşılamam yapılacak şöyle olacak diyoru bir sürü sorular soruyor bir de aşılamdan 1 ay sonra öğrencen dimi sonucu diyor yok anne relg oldum 2 hafta iğneleri kullandı kaldı 2 hafta diyorum ay ben ne bileyim siz herşeyi biliyorsunuz dr gibi anlatıyorsun diyo biz ultrasonda bebeği bile görmezdik bir kalp atışı ne cinsiyet ne birşey yok onu yemem zararlı yok bunu yapmam şimdi maşallah vitaminler, yok o ysak bu yasak benim aklım ermiyor diyor.

çok tanıdık bunlar :)
anneme de soruyorum sende ne belirtiler oluyodu diye aynıydım pek te belirti yoktu diyo :) aynen benim zamanımda da ultrason yokmuş kardeşimde çıkmış ultrason onda da yanlış bilmişler ilkinde :)
şimdi gerçekten bazı şeyleri bilmekte hem iyi hem değil..gerçekten de pinpirikli oldugumuz dogru kime baksam 1 aylık hamile olan ya rapor alıyo ya tüm işten çıkanı bile var..
ben çalışıyorum çalışamıcak gibi bi durumumda yok annem ben son 1 haftaya kadar çalıştım doğumdan 1 gün öncede perde yıkamıştım diyo :) şimdi canımızda pek kıymetli :)

geçen annmin komşusu hamileyse çalışamaz artık heralde demiş millet kendi kızı gibi sanıyor annem de yok niye çalışmasın imkanı olduğu sürece çalışır demiş..tehlikeli bi durum olur hadi çalışmazsın da hemen hamile kaldım diye el etek çekiliyo günümüzde cidden pinpirik ve şans olayı doğru..

Son düzenleme:

bocuay kararını verdinmi ne yaptın merak ettim

Benim annem benden pimpirikli minyonumda ben biraz iş yapma uzanma, ani hareket yapma aman aman ancak vitamin işini falan anlamıyor yanii hala ya da ne zaman belli olacak gebeik falan işte. Ya evet gebeliğe hastalık gibi bakmamak lazım gayet normal bir akış aslında kanama düşük riski olmadığı sürece anneannelerimiz, annelerimiz ne yapmışlar sanki bulaşık makinesiin bırak çamaşır makinesi bile yok varsa merdaneli. Halılar yıkanır camlar silinir benim annem bana hamileliğinin son ayındayken halı yıkamış evinin işleriin kendi yapmış hiç öyle doğumdan sonrada da yatmamış şimdikiler gerçkten çok nazlı. Ben bir soırun olmadığı sürece dikkatte ederek her işimi yaparım bir cam silmem belki halılarıda artık yıkamaya zaten yer yok yıkamaya veriyoruz geri işler zaten yapılır çokta kasmaya gerek yok bende çalışıcam son ana kadar Rabbim izin verirse.

arcdaisy, bir sürü insanla konuşup baya sağlam bi araştırma yaptım :) Hulusi Bey'in ve Özlem Hanım'ın kanka olduklarını öğrendim, hatta bi arkadaşımın eşi Hulusi Bey'in hastasıymış, Hulusi Bey 2 kez rahatsızlanmış farklı zamanlarda, muayeneyi Özlem Hanım gerçekleştirmiş :) Kısacası Hulusi Bey opsiyonu ortadan kalktı. Ümit Hastanesi'nden Gülbin Hanım ablamın doktoruydu, ona geçmeyi çok isterdim, ona da telefonla ulaşmanın artık çok zor olduğunu duydum. Riskli bi gebelik yaşıyorum, doktoruma ulaşabilmem oldukça önemli, Özlem Hanım'ın hakkını yemeyeyim, arayınca en geç 1 saat içinde geri dönüyor. Özlem Hanım'la ilgili önem bi detay öğrendim, teşhisleri yanlış koyabiliyor ve yanlış tedavi uygulayabiliyor, ama doğum esnasında süreci iyi yönetiyor.

Kısacası Turgay Bey'e devam edeceğim, doğuma kadar ne derse onu yapacağım, Özlem Hanım ise doğuma girecek. 2 hafta sonraki kontrol zamanı ise vip ve prenses paketleri hakkında bilgi alıp seçimimi yapmayı planlıyorum

İlgin için teşekkürler arcdaisy :)

Ben de Özlem'den memnun kalmayıp Hulusi'ye gittim bana çok koruyucu bir tavr serglemedi onu haa çok iyi doktordur hatta benden daha iyi doktordur diyebilirim ama hakkını yemeyeyim dedi ancak ben olsam öyle bir tedavi uygulamazdım o ilacı vermezdim dedi. O da yanlış bulmuştu bana uyguladığı şeyi. Gayette güzel davrandı Özlem hn. gittim diye bir sorun yaşamaadık hiç ama Özlem'i kolidorda gördük birkaç kez hiç yüzümüze bile bakmadı çokta tın ama ben rahim filmi çekildikten sonra desye gelmsini bekliyordum isrtirahat edeceğim odaya götüreceklerdi kızla muhabbert ediyoruz o da söyledi ben Özlem'den memnun kalmadım deyince Hulusi ve Özlem berabr çalışır birbirlerinin doğumuna girerler falan dedi o da.

Kızlar birşey sorucam arcdaisy sana da sormak istiyorum benden 2 gündür sulu beyaz akıntı geliyordu bu akşam tuvalrt hissiyle tuavlete gittim daha altımı çıkaramadan birşey boşaldı asla kontroö edemedim regl olmuşum gibi ama regl feğil bildiğin su kokusu falan yok beyaz değil aynı su ve çamaşırım sırıksıklam olmuş. Dr aradım cepten hulusiyi yani kanama var mı dedi yok dedim, akıntıyı sordu beyaz geliyor ama bu su dedim birden bolaşdı kontrol edemedim dedim önemli birşey olduğunu sanmam dedi kaçıncı günündü dedi yarın 10 olacak aşılama gününü saymazsam dedim gel istersen dedi ama kanaa yok düşük riski olamaz öyle olsa daha kese oluışmadı bebek oraya yerleşmesi plasenta suyu olamaz. Ultrasonda hiçbirşey belli olmaz bebek gözükmediği için kanda zaten düşük çıkar yine soru işareti gitmek istemiyorum ben sende böyle birşey oldu mu öğrenmeden önce hani bu kadar su gelmesede çok altına kaçırmış gibi çok çok sulu akıntı geldi mi. :26:

çok sulu bişey olmadı da bende afedersin ama iç taraf yan da böyle bi şişlik oldu ve bi hafta 2 hafta çok kaşıntı yanma akıntı oldu ben o sebeple gitmiştim meliha hanıma oda muyane etmedi acı çekiyorum die tahlil falan da yapmamıstı hamilelik şüphem var dedim ilaç verdi adet olursan kullan dedi 5 dk da çıktık..
sonra ben memlekete gitcektim orda muayene oldum gitmişken enfeksiyon varmış kan tahlilinde 3. haftada öğrendik hamile oldugumu ama akıntı çok arttı ..

şu anda da bazı günlerde akıntı hiç olmadığı kadar oluyor ama sulu olduğu oldu ama su gibi değil..
yalnız bebeğin yerleştiği günü anlayabiliyorsun ben annemelrdeydim hafif bi içim ezildi başım dönüyo gibi oldu çok hafif bulantı o an anlamadım ama öğrendiğim zaman o gün oldugunu anladım

hayırlısı neyse o olsun..önemli olan senin rahat olman
sonçta mesai arkadaşı herkes birbiriyle arkadaştır orası kesin..
bizde çalıstığımız yerde düşününce herkesle arkadaşız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…