39+5 haftalık hamileyim. Haftalardır normal doğum pozisyonunda olan bebeğim kanala bir türlü inmiyor. Rahat bir hamilelik geçiriyorum hep ayaktayım spor yapıyorum hurma yiyorum adaçayı içiyorum elimden geleni yapıyorum ama bir türlü inmiyor. Son iki gündür karnım biraz aşağı inmişti diye umutlandım, bugün kontrolde yine kanala girmediğini öğrendim. Doktorum sezaryen demedi ya da olumsuz bir şey de söylemedi. Hatta geçen sefer de kanalda değildi ama belli olmaz sen bu gece de doğurabilirsin her an olabilir demişti.
Az önce googleda biraz araştırdım ve benim zamanımda hâlâ kanala girmemiş bebeklerin artık pek zamanlarının kalmadığı yazılmış ya sezaryenle alıyorlar ya da suni sancıyla doğumu başlatıyorlarmış. Kanala girmeyen bebeği normal doğurmanın çok zor olduğunu söyleyenler de olmuş. Bebeğimin gelişimi de bi tık önde, yani hem iri bi bebek, hem kanala inmemiş falan.. normalde pek kafaya takmıyordum ama bugün acayip üzüldüm ya. Çok duygusallaştım modum çok düştü uyuyamadım
aslında bir saat öncesine kadar gülüyordum ama birden bire modum düştü hormonlar halay mı çekti ne yaptı bilmiyorum
gündemdeki bebek cinayetlerinin de etkisi var muhtemelen, burda paylaşılan konuda bebeğin ayağındaki yarayı gördüm istemsiz şekilde ağlamaya başladım artık duygularımı kontrol edemez bi hale geldim mutlu olayım bebeğim de olsun kısmını çoktan geçmişim gibi
İlla sezaryen olmam da demiyorum mecburiyet olursa olurum elbette, sadece sürecin böyle tıkanması beni etkiledi. Sanki hiç doğurmayacakmışım bebek hep karnımda kalacakmış gibi hissediyorum.
Sizin bebekler kanala girdikten ne kadar süre sonra doğdu? Bu konuda bilgiliyseniz lütfen benimle paylaşır mısınız