Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

Çok şükür aradığım yorum.

Burada erkek aldatinca yapan bir daha yapar, karakter meselesi diyoruz. Kadın yapınca unut gitsin kimseye söyleme alnında yazmıyor ya diyoruz. Ne kadar ilginç değil mi? Kimse de sizin sorduğunuz bu soruyu bile sorma gereği duymamış.
E 10 yıl geçmiş yani. Yapılan eylem çok yanlış ama ömür harcayacak kadar da değil. Gönül ilişkilerinde üzen de üzülen de bir yerden sonra hayatına bakmalı.

Aldatılan kadınlar burada konu açıyor ve soruyorlar ilahi adalet var mı diyorlar. Aldatılan taraf benim ama aldatan taraf mutlu mesut hayatına devam ediyor diyorlar. Hepimiz tek bir ağızdan ilahi adalet diye bir şey var diyoruz. Özetle herke tercihlerinin sonucunu yaşar.
Siz ömrünüz boyunca hiç hata yapmadığınızı iddia edebilir misiniz? Aldatma olmak zorunda değil illaki kalbini kırdığınız birileri olmuştur. Hayatını tek bir olaya bağlayıp onun ekseninde yaşamak, bütün ömrünü o olaya göre düzenlemek çok yanlış. İlahi adalet bekleyenlere de derim bekleme, hayatına bak diye. Olan olmuş üzerinden çok sular akmış. Aldatmak çok kötü bir eylem olsa da kişinin hayatı boyunca bedel ödemesini gerektirecek bir durum değil.

Aldatma olayı bence iki kişiyi bağlar. Taraflar bir daha görüşmez, aldatılan için affı olmaz ama sadece o kadar. Aldatan kişinin aile hayatıyla, kariyeriyle hiçbir ilgisi olamaz bence. İlahi adalet beklemek, ömrü boyunca mutlu olamamasını beklemek bana garip geliyor. Kendim aldatılsam da böyle düşünürüm. Bu kadar abartılacak bir şey yok.

Eski sevgilim evlenecekken beni aldattı ve beni aldattığı kızla evlendi. Ailesi de bana "o şerefsiz asla affettmicez" telefonda demişlerdi ama şimdi ailecek komple mutlular.

Erkek aldatınca durumlar daha da değişiyor. Kadın aldatınca daha felaket sonuçları oluyor. Saçma bir dünya.

Eski sevgilim evlenecekken beni aldattı ve beni aldattığı kızla evlendi. Ailesi de bana "o şerefsiz asla affettmicez" telefonda demişlerdi ama şimdi ailecek komple mutlular.

Erkek aldatınca durumlar daha da değişiyor. Kadın aldatınca daha felaket sonuçları oluyor. Saçma bir dünya.
E ne yapsınlar ilişki mevzusu için çocuklarına sırt mı dönsünler ölene dek?

Aradan onca zaman geçmiş
Kendinizi affedin.
Kendinizi affetmeden,sevemeden asamazsiniz.
Sen kendine guvenmezsen sana karşındaki nasıl güvensin.eskiden zina suçu vardı belki bilirsiniz.o zaman yaşasak şuan cezaniz bitmiş olurdu.
Tabii eski eşiniz evlenecek,çocuğu olacak aynı durumda siz saydiniz tramvayı atlatinca sizde yaşarsınız ama siz bunu atlatamamissiniz.

Tabii aldatma raddesine gelmeden medenice boşanabilseydiniz keşke. Neyse sizin dışınızda herkes yoluna bakmış. Sizde önünüze bakın artık.
Benim 15 sene evli kaldığım ilk eşim beni aldattı. Aldattığı kadınla biz boşandıktan 3 ay sonra evlendi. Tüm ailesi de tam kadro düğününde yer aldı. Bu ahlak normları sadece kadınlara mı işliyor?
Hayatta herkes hak ettiğini yaşar. Belki kocanız sizi çok duygusal boşluğa itti, belki aldattığınız adam sizi kandırdı. Bunlar sebep olamaz ama hatalarınızdan ders alıp yeni bir sayfa açmalısınız.
Nihal senden beklemiyordum hiç
Ne demek belki sizi duygusal boşluğa itti
Sen seni aldatan 15 yıllık esin icin ama ben onu duygusal boşluğa ittim galiba ya diye düşünebilir misin ?

Aldatmayı asla tasvip etmiyorum. Hatta benim ince çizgimdir. Ama hayatta herkes hata yapabilir. Bazı hataların geri dönüşü olmuyor ama hayat bir şekilde devam ediyor, etmek zorunda. Konu sahibi yaptığı hatanın bedelini yeterince ödemiş zaten. Lütfen yargılamayın, insanların günahlarını bilebiliriz ama tövbelerinden haberimiz olmayabilir. Haddimize düşmez yargılamak. Önerebileceğim şey şu; geçmiş artık geçmişte kaldı. Önünüze bakın. Eminim ki almanız gereken dersi almışsınızdır. Önemli olan bir daha aynı hataya düşmemek. Geçmişi değiştiremezsiniz ama gelecek hala sizin elinizde. Umarım sizinde mutlu bir hayatınız olur.

Nihal senden beklemiyordum hiç
Ne demek belki sizi duygusal boşluğa itti
Sen seni aldatan 15 yıllık esin icin ama ben onu duygusal boşluğa ittim galiba ya diye düşünebilir misin ?
Canım arkadaş zaten bedel ödemiş. Onun dışında herkes önüne bakmış. Bana gelirsek benim ilk evliliğim hiç yaşanmaması gereken bir evlilikti. Farklı karakterde, farklı amaçlarda, farklı dünyaların insanıydık. Ama şu anki ruh halimle bittiği için mutluyum. Çünkü ikinci evliliğimde gerçek anlamda değer görüyorum. Ben sadece bana dürüst olmasını beklerdim. Ama üzerinden çok sene geçti. Yaşandı, bitti. İlahi adalet zaten herkese hak ettiğini veriyor.

Ailenin de bildiği biriyle mi aldattınız?Aileniz neden bu kadar kızgın?Hadi ailenizi geçtim arkadaşlarınız neden görüşmüyor.Sakın yanlış anlamayın ama olan şeyler bunlar mesela kardeşinin kocasıyla filan aldatanlar var.Eğer böyle bir durum varsa bundan dolayı kimse affetmiyordur belki.

Olan zaten hep kadına olur..adam eve kadın atsa bile affetmeni beklerler..ama kadın yapınca dislarlar. .keşke erkekleri de dislasalar.toplumun iki yuzlulugu

Zaten o kadar sene bunu düşünmekte geçirmişsiniz yıpranmışsınız bence artık mutlu olma zamanı her ne kadar yanlış olsada hatalarımızdan ders alarak büyüyoruz

Canım arkadaş zaten bedel ödemiş. Onun dışında herkes önüne bakmış. Bana gelirsek benim ilk evliliğim hiç yaşanmaması gereken bir evlilikti. Farklı karakterde, farklı amaçlarda, farklı dünyaların insanıydık. Ama şu anki ruh halimle bittiği için mutluyum. Çünkü ikinci evliliğimde gerçek anlamda değer görüyorum. Ben sadece bana dürüst olmasını beklerdim. Ama üzerinden çok sene geçti. Yaşandı, bitti. İlahi adalet zaten herkese hak ettiğini veriyor.
Hayatta birsey yaşanacaksa yaşanır .Belki de bunu yaşamasaydınız hayatınızın gerçek aşkını bulamayacaktınız .Hayatta yaşadığımız hersey bize ders belki Şuan ki evli olduğunuz adam eskiden karşınıza çıksa hiç istemeyecektiniz ama suan ne istediğinizi bilerek evlendiniz .Hayatta yaşadığımız her acı bizim ne istediğimizi daha iyi anlamamızı görüyor

Ben sizin esinizi aldatabilmenize şaşirdim acikcasi.Aldatacak karekterdeki insanlar vicdan azabi duymazlar psikolojileri bozulmaz kendilerince bir kilif bulup buna siginirlar.Ama sizin 10 yiliniza mal olmus hayatiniza hic bir insan sokamayacak kadar etkilenmissiniz.O nedenle aldatmaniza sasirdim.
Bir insan yapmayacağım dediği şeyi veyahut vicdan azabı çekiceği olayı bile yaşabiliyor Bu en kötüsü sanırım

Hayatta birsey yaşanacaksa yaşanır .Belki de bunu yaşamasaydınız hayatınızın gerçek aşkını bulamayacaktınız .Hayatta yaşadığımız hersey bize ders belki Şuan ki evli olduğunuz adam eskiden karşınıza çıksa hiç istemeyecektiniz ama suan ne istediğinizi bilerek evlendiniz .Hayatta yaşadığımız her acı bizim ne istediğimizi daha iyi anlamamızı görüyor
Bende aynen böyle düşünüyorum Aycacım. Boşandıktan sonra ilk sene gerçekten çok bocaladım. Niye böyle oldu, nasıl bu noktaya geldik aylarca muhasebe yaptım. Ama zaman herşeyin ilacı. 1 senenin sonunda hayatın içine karıştım, sosyaklestim. Aslında evliliğimin başlı başına hata olduğunu fark ettim. Hele geçen sene babamı kaybettim. Bosandığım günlerde üzülmemin ne kadar gereksiz olduğunu anladım. Gerçek acı canın ciğerin bir yakınının dönülmez bir yere gidişiymiş. Mesajın için teşekkür ederim. 🌺

erkekler aldatinca ertesi gun unutuyolar, kadinlar azap cekiyor.. olan olmus artik, olanla olene care yok.. bosanip yapsan iyiymis, ama birazda cevre baskisi yuzunden mi
Kendini cezalandirdin? Yoksa hatanin farkina vardigin icin
Mi? Bence artik unutup yeni bir hayat kurman gerekiyor. Madem seni baglayan ailende yok baska bir sehirde baska bir hayat guzel olabilir

X