Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

Taşlamak olarak değil de.
Bir erkek üye olsa buraya
Aynı konuyu açsa
10 yıl geçmiş unut denmez adama oh olsun denirdi
Buna yemin edebilirim ama ispatlayamam
Kesinlikle katılıyorum yorumların naifliğine şok oldum, burda eşleri aldatan kadınlara sormak lazım on sene geçince acısı bitmiş mi , affetmişler mi ? Yada olsun hatadır bu kadar zulme gerek yok diye düşünmüşler mi

Kesinlikle katılıyorum yorumların naifliğine şok oldum, burda eşleri aldatan kadınlara sormak lazım on sene geçince acısı bitmiş mi , affetmişler mi ? Yada olsun hatadır bu kadar zulme gerek yok diye düşünmüşler mi

Elbette unutup affedersiniz yahu. Affedersiniz derken de elbette geri dönmezsiniz. Olay size acı vermez, kin duymazsınız. Babam annemi aldatalı ve boşanalı 10 yılı geçti. Annem birkaç ay sonra normal hayatına döndü. Şimdi de benden uzakta mutlu olsun der.

Bence olayları yıllar geçtikten sonra unutamama, öfke ve kin duyma, hala aynı acıyla nefret etme sağlıklı bir ruh hali değil. Elbette insanlar unutup gidecek takıp kalacak değil ki. Erkek de yazsa böyle şeyi abartma artık derdim.

Elbette unutup affedersiniz yahu. Affedersiniz derken de elbette geri dönmezsiniz. Olay size acı vermez, kin duymazsınız. Babam annemi aldatalı ve boşanalı 10 yılı geçti. Annem birkaç ay sonra normal hayatına döndü. Şimdi de benden uzakta mutlu olsun der.

Bence olayları yıllar geçtikten sonra unutamama, öfke ve kin duyma, hala aynı acıyla nefret etme sağlıklı bir ruh hali değil. Elbette insanlar unutup gidecek takıp kalacak değil ki. Erkek de yazsa böyle şeyi abartma artık derdim.
Herkes farklıdır anneniz gamsız biriymiş demek ki, aldatılan kadın kolay kolay birkaç ayda kendine gelip, normal hayatına dönemez çünkü. Bu hayatta bir çok hata var ama aldatılmak apayrı bişey, bence çoğu kadın ölse bile affetmez içinde. Kin tutmak ayrı birşey affetmek apayrı. O gönül kırıklığının ölene dek affedileceğini düşünmüyorum. Annem normal hayatına döndü demişsiniz ama içine sormak lazım kalbi yüreği nasıl? Bunu da kendisinden başka kimse bilemez. Ben sadece burada erkek yaptığında on sene de geçse yirmi sene de geçse hatadır yapmıştır önüne baksın mutlu olsun diye yazacak kimse olduğunu düşünmüyorum , aynı şeyi hemcinsimiz için de yapmamalıyız bu adil olmaz böyle düşünüyorum sevgiler

Erkek aldatınca kadının dünyası yıkılıyor, kadın aldatınca gene kadının dünyası yıkılıyor.
Erkekler her iki durumda da yoluna devam ediyor.
Aldatmışsın. Ayrılmışsın. Kendini hasta edecek kadar bedel ödemişsin. Olay bitmiş. Artık sen de yoluna bakmalısın.

Aynı konuyu açsa
Erkekler asla bu kadar cezalandirmaz kendini canim..bu kadinin psikolojik fizyolojik bir
Suru sorunu olusmus, sencede artik unutmasi gerekmez
Mi? Zaten bosanmis esiyle yani devam etmek gibi bir durum olmamis..bence durumu iyi degil, duzelmesi icin unutmasi gerekiyor ve kendini hatalariyla kabul etmesi gerekiyor baska cozumu yok

Son düzenleme:
Adam evlenmiş, çocuğu falan olmuş. Eşleri aldatan kadınların unutamama sebebi şey olabilir mi, adamların burnunun bile kanamaması. Kadın toplumdan dışlanıyor fişleniyor, aile reddediyor, ama erkek yapar elinin kiri deniyor, sırtı sıvazlanıyor, karısı boşanmak isterse suçlu oluyor, baskı yapılıyor aldatılan kadına. Aldatılan kadın eşinin ailesi ile ayrı kendi ailesi ile ayrı elalem güruhu ile ayrı veee aldatan herif ile ayrı uğraşıyor. Kadın kat kat mağdur ediliyor. Aldatılmasından ziyade aile toplum elbirliği ile kendilerine bu yapılanı unutmuyor kadınlar. Bu kadar ağır şeyler yaşatılan kimse öyle kısa zamanda normal hayatına dönemez, unutamaz.

Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
Zaten bedelini ödemişsiniz kii.. evet hata yapmıssınız keske aldatacagınıza ayrılsaydınız sonra istediğinizi yapsaydınız.. bence düşünmeye gerek yok bitmiş gitmiş kimse de kötü biri demez hakkınızda erkekler öok mu dürüst çok mu iyiler bir kerede kadın aldatmıs yapacak bişi yokk

Erkekler asla bu kadar cezalandirmaz kendini canim..bu kadinin psikolojik fizyolojik bir
Suru sorunu olusmus, sencede artik unutmasi gerekmez
Mi? Zaten bosanmis esiyle yani devam etmek gibi bir durum olmamis..bence durumu iyi degil, duzelmesi icin unutmasi gerekiyor ve kendini hatalariyla kabul etmesi gerekiyor baska cozumu yok
Çok doğru. ‘Kendini hatalarıyla kabul etmek.’
Aynı konuyu açsa
yok ayol,
Karısını aldatıp da on yıl boyunca vicdan azabı çekmiş, hasta olmuş, yalnız bırakılıp dışlanmış numunelik bir adam bulsak bağrımıza basardık bence.

Adam evlenmiş, çocuğu falan olmuş. Eşleri aldatan kadınların unutamama sebebi şey olabilir mi, adamların burnunun bile kanamaması. Kadın toplumdan dışlanıyor fişleniyor, aile reddediyor, ama erkek yapar elinin kiri deniyor, sırtı sıvazlanıyor, karısı boşanmak isterse suçlu oluyor, baskı yapılıyor aldatılan kadına. Aldatılan kadın eşinin ailesi ile ayrı kendi ailesi ile ayrı elalem güruhu ile ayrı veee aldatan herif ile ayrı uğraşıyor. Kadın kat kat mağdur ediliyor. Aldatılmasından ziyade aile toplum elbirliği ile kendilerine bu yapılanı unutmuyor kadınlar. Bu kadar ağır şeyler yaşatılan kimse öyle kısa zamanda normal hayatına dönemez, unutamaz.
Adamların bedel ödememesi aldatma hatasını haklı kılmıyor. Erkeklerin de aynı derecede toplumda rencide edilmesi , dışlanması gerekir. Hayat arkadaşına yanlış yapan , iş arkadaşına, ailesine de gözü kapalı yanlış yapar. Bu karakterle alakalı bir şey. E o zaman eninde sonunda kimse bedel ödemesin madem erkekler ödemiyor nasılsa, yanlışı yanlışla mı halledelim anlayamadım ? Buraya bi erkek yazsaydı ben eşimi onun iş yerindeki kadın arkadaşıyla aldattım , aradan baya zaman geçti vsss ona da olur yA öyle şey önüne bak kimseye açma bu konuyu mu diyecektiniz , insandır hata yapar mı diyecektiniz onu merak ediyorum ben

Adamların bedel ödememesi aldatma hatasını haklı kılmıyor. Erkeklerin de aynı derecede toplumda rencide edilmesi , dışlanması gerekir. Hayat arkadaşına yanlış yapan , iş arkadaşına, ailesine de gözü kapalı yanlış yapar. Bu karakterle alakalı bir şey. E o zaman eninde sonunda kimse bedel ödemesin madem erkekler ödemiyor nasılsa, yanlışı yanlışla mı halledelim anlayamadım ? Buraya bi erkek yazsaydı ben eşimi onun iş yerindeki kadın arkadaşıyla aldattım , aradan baya zaman geçti vsss ona da olur yA öyle şey önüne bak kimseye açma bu konuyu mu diyecektiniz , insandır hata yapar mı diyecektiniz onu merak ediyorum ben
Gerekirlerle olanlar cok baska.. mesela erkek arkadaslar kendi aralarinda bu gibi seyleri ort bas eder hatta.. ama kadinlar birinin sevgilisini esini aldattigini bilse baska kadin arkadaslari dislar.. yani bunun sebebi nedir acaba

Gerekirlerle olanlar cok baska.. mesela erkek arkadaslar kendi aralarinda bu gibi seyleri ort bas eder hatta.. ama kadinlar birinin sevgilisini esini aldattigini bilse baska kadin arkadaslari dislar.. yani bunun sebebi nedir acaba
Onun sebebini ben bilemem , benim gözümde kadın erkek eşittir . Bi erkek böyle bir şey yaptığında nasıl sinirlenip kızarsam aynı şeyi hemcinsim için de duymazsam, bu adil gelmiyor erkekler yapınca bişey olmuyor deyip kadın da yapsın o zaman düşüncesi aklım almıyor benim hata hatadır

Kimse bedel ödemesin demedi ki.
On sene geçmiş ve bedel ödenmiş.

Adamların bedel ödememesi aldatma hatasını haklı kılmıyor. Erkeklerin de aynı derecede toplumda rencide edilmesi dışlanması gerekir. Hayat arkadaşına yanlış yapan iş arkadaşına ailesine de gözü kapalı yanlış yapar. Bu karakterle alakalı bir şey. E o zaman eninde sonunda kimse bedel ödemesin madem erkekler ödemiyor nasılsa, yanlışı yanlışla mı halledelim anlayamadım ? Buraya bi erkek yazsaydı ben eşimi onun iş yerindeki kadın arkadaşıyla aldattım , aradan baya zaman geçti vsss ona da olur yA öyle şey önüne bak kimseye açma bu konuyu mu diyecektiniz , insandır hata yapar mı diyecektiniz onu merak ediyorum ben
Gerekir ya da gerekmez, sonuçta adamların sırtı sıvazlanıyor, kadınlar ise dışlanıyor fişleniyor.

Evet, 10 yılı cehennem olmuş, burnundan gelmiş, ailesi tarafından reddedilmiş, toplum tarafından dışlanmış bir erkeğe de aynı yaklaşırdım. Hatta evlenirdim bile biliyor musunuz? Ağzını açması ile '' Eski karım ruh hastasının, manyağın tekiydi, beni 2848448 kere de aldattı!'' diye zırıldanan adamdan iyidir valla.

Erkek yapinca kimse sirt cevirmiyor nedense.. Aileniz bi sure tavir alsaymis ama omur boyu hataniz yuzunden sizi yalniz birakmalari cok yanlis. Yaptiginiz dogru degil ama bedelini bu kadar sene odetmeleri yanlis.

Gerekir ya da gerekmez, sonuçta adamların sırtı sıvazlanıyor, kadınlar ise dışlanıyor fişleniyor.

Evet, 10 yılı cehennem olmuş, burnundan gelmiş, ailesi tarafından reddedilmiş, toplum tarafından dışlanmış bir erkeğe de aynı yaklaşırdım. Hatta evlenirdim bile biliyor musunuz? Ağzını açması ile '' Eski karım ruh hastasının, manyağın tekiydi. '' diye zırıldanan adamdan iyidir valla.
Sizin tercihiniz bişey diyemem ben, aldattığı için başına gelenlerden ötürü bi erkeğe üzülmem, siz üzülüp evlenmek isteyebilirsiniz yargılamam sizin tercihiniz dediğim gibi

Onun sebebini ben bilemem , benim gözümde kadın erkek eşittir . Bi erkek böyle bir şey yaptığında nasıl sinirlenip kızarsam aynı şeyi hemcinsim için de duymazsam, bu adil gelmiyor erkekler yapınca bişey olmuyor deyip kadın da yapsın o zaman düşüncesi aklım almıyor benim hata hatadır
Hareket hakli degil zaten.. ama ulkedeki genel dusunce seninki gibi degil…kadinlar daha fazla baski altinda birak ulkemii dunyada boyle..maalesef erkek dunyasinda yasiyoruz. Bizlere daha cok sorumluluk dusuyor kadin olarak. Daha kolay toplum baskisinda eziliyoruz.. bekar ol evlen cocuksuz ol cocuklu ol her sekilde..calis veya calisma.ulkede doktor ol yine bi toplum baskisi kv kahri.. yani koca dirdiri bolca fedakarlik.. ama sirf kadinsin diye yani..bi yerde patlasa yine suclusun.. sagligin elden gidiyor yine suclusun..

Kimse bedel ödemesin demedi ki.
On sene geçmiş ve bedel ödenmiş.
kimse bedel ödemesin demiyor ama çektiği şeylere de üzülüyor, yada ailesinin dışlamasına şaşırıyor, biz böyle bişey yapsak, ailemiz utanmaz mı e haliyle onlar da bizi dışlar , bunda şaşırılacak ne var ki benim ailem olsa onlar da yüzüme bakmaz konuşmaz . Eşlerimiz aldatsa annesi babası mesafe koysun konuşmasın bizim yanımızda yer alsın istemez miydik

kimse bedel ödemesin demiyor ama çektiği şeylere de üzülüyor, yada ailesinin dışlamasına şaşırıyor, biz böyle bişey yapsak, ailemiz utanmaz mı e haliyle onlar da bizi dışlar , bunda şaşırılacak ne var ki benim ailem olsa onlar da yüzüme bakmaz konuşmaz . Eşlerimiz aldatsa annesi babası mesafe koysun konuşmasın bizim yanımızda yer alsın istemez miydik
10 yıl bu yazdıklarınız için çok uzun bir süre.
Aile olay ilk ortaya çıktığında tepki gösterebilir, mesafe koyabilir ama bir yerden sonra önemli olan kendi evladıdır gerçekci olmak lazım.
Ve bunu yaşayan tek bir erkek evlat yoktur eminim.

Verilen tepkiler buna daha çok.

Kendi adıma toplumun büyük kısmında evlilik içi yaşanan sorunlarda erkeklere bu kadar ayrıcalık, tolerans tanınırken kadın erkek eşittir deyip hiçbir erkeğe yapılmayan muameleye bir kadın maruz kalmasını hakedilmis bir tavır olarak göremiyorum.

Kafalara inanamıyorum mesele demekki aldatma eylemi değilmiş aldatan erkeklere arka çıkanlar varsa biz de aldatan kadınlara sahip çıkarız diyorsunuz açık açık
Hele bir de bir üye erkekler mi yapacak biraz da kadın yapmış ne var bitti gitti yazmış
Tam bir rezalet üyeye moral verin falan da bari bu karaktersiz davranışın arkasını toplamayın

X