Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

İnsanlar hata yapıp sonra da pişman olabilir. Her aldatan insan acımasız merhametsiz falan değil.
Aldatmak bir karekter meselesi bence.Ben mesela esini aldatan insanlarin esinin yuzune nasil bakabildigini ve geceleri nasil uyuyabildiklerini merak ederim.Hata degildir aldatmak çok daha buyuk birsey ayrica aldatmak bir anlik saniyelik birsey degil o nedenle tekrarlanmis olmasi ve ustune dusunulecek vakit olmasi muhtemelendir

Denemeden bilmezsiniz her şeye hazırlıklı olun olumsuzluklar sizi yıkmasın zaten 10 yıl boyunca en ağırını yaşamışsınız. Karşınıza çıkacak insanlar neden boşandığınızı soracak.

Aldatmak bir karekter meselesi bence.Ben mesela esini aldatan insanlarin esinin yuzune nasil bakabildigini ve geceleri nasil uyuyabildiklerini merak ederim.Hata degildir aldatmak çok daha buyuk birsey ayrica aldatmak bir anlik saniyelik birsey degil o nedenle tekrarlanmis olmasi ve ustune dusunulecek vakit olmasi muhtemelendir
Bence de affı olmayan bi şey ama bir kere aldattı diye vicdansız muamelesi abartı. Yani bir kere yapıp sonra pişman olmuş olabilir bi insan. Ama aldatan insan illa tekrarlar inkar eder gibi bi algı var ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama bana mantıklı gelmiyor

Ben sizin esinizi aldatabilmenize şaşirdim acikcasi.Aldatacak karekterdeki insanlar vicdan azabi duymazlar psikolojileri bozulmaz kendilerince bir kilif bulup buna siginirlar.Ama sizin 10 yiliniza mal olmus hayatiniza hic bir insan sokamayacak kadar etkilenmissiniz.O nedenle aldatmaniza sasirdim.
Ben de hala inanamıyorum nasıl böyle bir hata yaptığıma. Ama o zamanlar psikolojim çok bozuktu. Şimdiki aklım olsa asla ama asla.

Yaptığınız hata çok büyük. Bu su götürmez bir gerçek.
Ancak ailenizin sizi bu kadar zamandır silmesi de normal değil. Evet belki konu kadın erkek farkı değil ama hepimiz aldatan taraf erkek olsaydı ne olacağını biliyoruz.
Merak ettiğim, ailenizin size ulaşabileceği bir iletişim kanalı var mı?
Ve eğer bu yalnızlığa devam ederseniz 10 yıl öncesini asla atlatamayacaksiniz. İnsanlar iyi halden 10 yılda cinayet işleyip çıkıyor.
Lütfen terapiye gidin.
Ailem ilk beni sildi. Sonra ben de onları kötü günümde yanımda olmadıkları için sildim. Yani ben de artık onlarla görüşmek istemiyorum.

Yaşanılan olay ne olursa olsun sadece olayı yaşayan tarafları bağlar bana göre 3. Bir kişinin bilmesi hiçbirşeyi değiştirmez .
Ancak eşiniz ve aldattığınız kişinin aynı işyerinde olması biraz ağır olmuş tabi.
Fakat olan olmuş önemli olan hatalarından ders çıkarıp yeni bir sayfa açabilmek.Bunun için insanlardan sizi affetmesini beklemek yerine bence önce siz kendinizi affetmelisiniz.Eğer bunu başarabilirseniz herşey iyi veya kötü geride kalır.

Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
Kadın olunca böyle oluyor demek benim domuza bir şey olmadi

Tabii aldatma raddesine gelmeden medenice boşanabilseydiniz keşke. Neyse sizin dışınızda herkes yoluna bakmış. Sizde önünüze bakın artık.
Benim 15 sene evli kaldığım ilk eşim beni aldattı. Aldattığı kadınla biz boşandıktan 3 ay sonra evlendi. Tüm ailesi de tam kadro düğününde yer aldı. Bu ahlak normları sadece kadınlara mı işliyor?
Hayatta herkes hak ettiğini yaşar. Belki kocanız sizi çok duygusal boşluğa itti, belki aldattığınız adam sizi kandırdı. Bunlar sebep olamaz ama hatalarınızdan ders alıp yeni bir sayfa açmalısınız.

Ailem ilk beni sildi. Sonra ben de onları kötü günümde yanımda olmadıkları için sildim. Yani ben de artık onlarla görüşmek istemiyorum.
Kişisel tercihinizdir bir şey diyemem.
Ama çevre edinmeye başlamadan önce terapiye başlamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Bu suçluluk duygusu sizi maalesef tehlikeye açık hale getiriyor.

Evet hatanız büyük elbette erkek yada kadın aldatan bir daha yapar. Önce kafanızda bunları tartın. Ayrıca kaygı bozukluğu oluşmuş sanırım duyulursa diye korkuyorsunuz bir yardım alabilirsiniz o konuda.

Aldatılmak elbette çok ağır bir duygu keşke kimse yaşamasa. Ama aldatmanın cezası boşanma ve tazminattır. Dahası değil. Aynısı erkekler için de geçerli. Benim erkek kuzenim dünya güzeli eşini aldattı. Tabi ki büyük yıkım ama kız bunu bir güzel tek celsede boşadı, yüklü tazminatını da aldı bitti gitti. Ailesi olarak çok kızdık kuzene, kızı aradık haklısın yanındayız dedik ama bu kadar. Elbette kuzeni falan silmedik.

Aynı şeyi kadınlar için de düşünürüm. Sizi de eşiniz tek celsede boşamalıydı ki boşamış ve tazminat talep etmeliydi. Yok aileniz sizi silmiş, yok arkadaşlarınız terk etmiş falan bunlar çok aşırı uç olaylar. Ceza, suç a uygun değilse adil değildir. Eskiden zina için hapis varmış bana inanılmaz saçma geliyor. Yahu iki kişinin sadakat sorununu neden hapisle çözelim? Topluma ne?

Siz yeterince hatta fazlasıyla çekmişsiniz çevreniz yüzünden. Psikologa gidebilirsiniz hala içinizde çözemiyorsanız. Tabi ki arkadaş edinmek sizin hakkınız.

Herkes ilk taşı kendine atsın, kimse günahsız değil ama başkasını suçlamak çok kolay. Elbette hayatınızı yoluna koyacak, geçmişte ki hatalarınızdan dersler çıkartarak yeni bir yol çizeceksiniz kendinize. Zaten doğru insanlar buna takılmayacaktır, dedikoducu, art niyetli insanlar bunu problem edebilir, onlar da hayatınızda olmasın zaten.

Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.

Ömür bir hatayı onyıllar boyu taşıyacak kadar uzun değil
Yaptığınız doğru değil ama su akmış yolunu bulmuş
Önce bir terapi desteği alarak işe başlayın, sonra da topluma karışın
Bütün ömrünüzü böyle geçirecek haliniz yok, iyileşmek zorundasınız, geçmişe bir sünger çekin yolunuza bakın

Adınıza çok üzüldüm.
Lütfen artık kendinizi sevin.
Bir hata imiş, büyük bir hata, cezasi da büyük olmuş.
Ama yani tamam artık.
Cekmişsiniz fazlası ile.
Terapi almanızı tavsiye ederim. Devlet hastanelerinde bile var.
Beyhan Budak var, psikolog. Youtube videoları var. Lütfen izleyin. Önünüze bakın herkes hayatını kurmuş yoluna devam ediyor.

Şöyle düşün o zaman öyle olması gerekiyordu. Doğru yada değil. Bunu düşünme. Adam öldürmedin hursızlık yapmadın. Ayıp yada utanılcak bişey gözü ile bakma. Tanışacğın insalar ak kaşık değil. Sadece kimisi çok iyi gizler kendini. Herkesin kirli çamaşırı var. Sana tavsiyem bu konuda bi destek alman. Emin ol çok iyi gelecektir

Yanlış anlamayın ama bu 10 yıllık küslüğü birde aileniz ve eski eşinizden dinlemek lazım. Burada herkes aileyi linçlemiş ama olayın gidişatını bilmiyoruz. Eşini iş arkadaşıyla aldatmak tahmin ediyorum ki taa ailenizi rezil edecek çok büyük olaylara sebep olmuştur. Herkes birbirini tanıyordur belki. İnsan kolay kolay evlada sırtını dönmez. Hele ki anneler baba affetmese bile gizli gizli görüşür.

Aldatmayı savunacak değilim ama bence insan kendine yaptığı kötülüğü kimseye yapmıyor. Aynı şeyi komşunun kızı yapsa kocasına o kadını 10 yıl boyunca ezer miydiniz? Kendinizi affedin , sevin ve cezalandırmayı bırakın. Kimse sizin sandığınız kadar umursamıyordur sizin hatalarınızı. Olay sıcakken konuşulur biter. Siz de bitirin.

X