Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

kimse bedel ödemesin demiyor ama çektiği şeylere de üzülüyor, yada ailesinin dışlamasına şaşırıyor, biz böyle bişey yapsak, ailemiz utanmaz mı e haliyle onlar da bizi dışlar , bunda şaşırılacak ne var ki benim ailem olsa onlar da yüzüme bakmaz konuşmaz . Eşlerimiz aldatsa annesi babası mesafe koysun konuşmasın bizim yanımızda yer alsın istemez miydik

İşte bu da sizin tercihiniz, hayatınız. Eşim beni aldatsa boşarım, yüklü de tazminatımı alırım biter gider. Ailesinin onu terk etmesini falan elbette beklemem beni mi öldürmüş? Yahu belli ki beni artık sevmiyormuş ve bunu söyleyecek cesareti yokmuş. Gitmiş başka kadına aşık olmuş/sevişmiş. Yapılan tek yanlış bana karşı sadakat yükümlülüğünü gerçekleştirmeme. Bu adamın iyi bir baba, iyi bir çalışan, iyi bir evlat olmasına engel değil.

Babam da annemi aldattı ama çok iyi bir babadır, evlattır. Annemin de gamsız olduğunu düşünmüşsünüz :p yahu gamlı baykuş olmaktan iyidir. Kadın mutlu, huzurlu. Gamlı olsa 10 yıl geçse hala içi acısa sadece kendine zarar. Hiçbir kadına erkeğe önermem. Keşke bizi artık sevmeyen insanlar gelse dürüstçe söylese, el sıkışıp boşansak, sonra ne yapacaklarsa yapsalar. Ama beşer şaşar. Dediğim gibi aldatmanın cezası evliyse boşanma ve tazminattır. Dahası değil. Sevgiliyse sadece ayrılmaktır. Bunu kabul edemeyen erkekler de var kadınlar olduğu gibi. Bazıları da kadınları öldürmeye çalışıyor ceza olarak mesela. Bunlar ‘bence’ sağlıklı ruh hali değil.

Aldatılmak çok kötü olsa da elbette aldatan boşanmak ve tazminat vermek zorunda olsa da sizin içiniz soğusun diye daha fazla cezaya mazur kalmaz. Kadın diye falan da demiyorum aynı şeyi erkeğe de derim. İlişkilerin ömrü vardır, doğar, büyür, ölürler. Bazısı güzel ölür bazısı acı içinde. Bazısının ölümü bizim ölümümüzle aynı an olur bazıları bizden çok önce ölür. Kabul etmek ve olayları abartmamak lazım.

Tekrar diyorum yine kadın ayrımcılığıyla suçlanmayayım :p kocam bugün beni aldatsa boşar, tazminatı alırım. Başka ceza istemem. 10 yıl sonra gelip bana yok ailem terketti yok atlatamadım derse de ‘manyak mısın, yabancılar ‘get over it’ diyor. Psikolojik destek al ve unut’ derim. Çok ciddi ve samimi söylüyorum.

Erkekler asla bu kadar cezalandirmaz kendini canim..bu kadinin psikolojik fizyolojik bir
Suru sorunu olusmus, sencede artik unutmasi gerekmez
Mi? Zaten bosanmis esiyle yani devam etmek gibi bir durum olmamis..bence durumu iyi degil, duzelmesi icin unutmasi gerekiyor ve kendini hatalariyla kabul etmesi gerekiyor baska cozumu yok
Ben bizim tepkilerimizden bahsettim aslında. Erkekler daha yüzsüz oluyor o da doğru. Kadın erkek fark etmeksizin veya geçen zamana bakmaksızın aldatan kişilere de tavrım net. Her aldatan bu deneyimi ve pişmanlığı yaşamalı aslında.
Konu sahibi destek alsa daha iyi olur. Ailesine de diyecek söz bulamadım.

Ben bizim tepkilerimizden bahsettim aslında. Erkekler daha yüzsüz oluyor o da doğru. Kadın erkek fark etmeksizin veya geçen zamana bakmaksızın aldatan kişilere de tavrım net. Her aldatan bu deneyimi ve pişmanlığı yaşamalı aslında.
Konu sahibi destek alsa daha iyi olur. Ailesine de diyecek söz bulamadım.
Bence konu sahibine cok uzulduk hep beraber.. yani ben ruh sagligi bozulmus kadin gorunce dayanamiyorum dogrusu..cok uzuluyorum… yaptigi seyi onaylamak icin degil ama kimse bu durumda olmayi hak etmez.

İşte bu da sizin tercihiniz, hayatınız. Eşim beni aldatsa boşarım, yüklü de tazminatımı alırım biter gider. Ailesinin onu terk etmesini falan elbette beklemem beni mi öldürmüş? Yahu belli ki beni artık sevmiyormuş ve bunu söyleyecek cesareti yokmuş. Gitmiş başka kadına aşık olmuş/sevişmiş. Yapılan tek yanlış bana karşı sadakat yükümlülüğünü gerçekleştirmeme. Bu adamın iyi bir baba, iyi bir çalışan, iyi bir evlat olmasına engel değil.

Babam da annemi aldattı ama çok iyi bir babadır, evlattır. Annemin de gamsız olduğunu düşünmüşsünüz :p yahu gamlı baykuş olmaktan iyidir. Kadın mutlu, huzurlu. Gamlı olsa 10 yıl geçse hala içi acısa sadece kendine zarar. Hiçbir kadına erkeğe önermem. Keşke bizi artık sevmeyen insanlar gelse dürüstçe söylese, el sıkışıp boşansak, sonra ne yapacaklarsa yapsalar. Ama beşer şaşar. Dediğim gibi aldatmanın cezası evliyse boşanma ve tazminattır. Dahası değil. Sevgiliyse sadece ayrılmaktır. Bunu kabul edemeyen erkekler de var kadınlar olduğu gibi. Bazıları da kadınları öldürmeye çalışıyor ceza olarak mesela. Bunlar ‘bence’ sağlıklı ruh hali değil.

Aldatılmak çok kötü olsa da elbette aldatan boşanmak ve tazminat vermek zorunda olsa da sizin içiniz soğusun diye daha fazla cezaya mazur kalmaz. Kadın diye falan da demiyorum aynı şeyi erkeğe de derim. İlişkilerin ömrü vardır, doğar, büyür, ölürler. Bazısı güzel ölür bazısı acı içinde. Bazısının ölümü bizim ölümümüzle aynı an olur bazıları bizden çok önce ölür. Kabul etmek ve olayları abartmamak lazım.

Tekrar diyorum yine kadın ayrımcılığıyla suçlanmayayım :p kocam bugün beni aldatsa boşar, tazminatı alırım. Başka ceza istemem. 10 yıl sonra gelip bana yok ailem terketti yok atlatamadım derse de ‘manyak mısın, yabancılar ‘get over it’ diyor. Psikolojik destek al ve unut’ derim. Çok ciddi ve samimi söylüyorum.
Bakış açınıza saygı duyarım dediğim gibi herkes farklı kimisi aldığı tazminat ve para ile acısını unutur kimisinin de bir ömür aklından çıkmaz güzel cevabınız için teşekkür ederim hayırlı akşamlar

Kafalara inanamıyorum mesele demekki aldatma eylemi değilmiş aldatan erkeklere arka çıkanlar varsa biz de aldatan kadınlara sahip çıkarız diyorsunuz açık açık
Hele bir de bir üye erkekler mi yapacak biraz da kadın yapmış ne var bitti gitti yazmış
Tam bir rezalet üyeye moral verin falan da bari bu karaktersiz davranışın arkasını toplamayın
Açıkçası bende çok şaşırdım gelen yorumlara , özellikle o bahsettiğiniz yoruma. Birde şöyle bişey var , mesela çok yakın bir kız arkadaşım aldatıldı ve öyle bi travma yaşadı ki hayatına giren kimseye güvenemiyor , yani adamın parasını bile istemedi ayrılırken , o derece midesi bulandı , hayatına giren kimseye de güvenemiyor, senelerdir sağlıklı bir tek ilişkisi olmadı yani bu olay boşanırım oldu bitti olayı olmuyor maalesef . Sonraki yaşamına da sirayet ediyor insanın. Özellikle çok güvenilen birinden geliyorsa bu hata, insan ömrü boyunca belki birine bi kez daha güvenemiyor

Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
Bence öncelikle psikolojik destek alın, maddi durumunuz buna elvermiyorsa bir şekilde okuyarak, izleyerek önce "kendinizi affetmeyi", sonra "ailenizi, geçmişi affetmeyi" öğrenin. Tövbe etmişsiniz, haşa insanlar Allah mı ki sizi yargılama hakları olsun. Hayat çok kısa, herkes iyi şeyler yaşamayı hak eder. Önce iyi şeyleri hak ettiğinize inanın ve bu doğrultuda adım atın yani. Bu umutsuzluk, tükenmişlik çok saçma ve gereksiz. Gerçekçi ve mantıklı olun. Elbetteki üzüleceksiniz ama önünüze bakın artık

Adamların bedel ödememesi aldatma hatasını haklı kılmıyor. Erkeklerin de aynı derecede toplumda rencide edilmesi , dışlanması gerekir. Hayat arkadaşına yanlış yapan , iş arkadaşına, ailesine de gözü kapalı yanlış yapar. Bu karakterle alakalı bir şey. E o zaman eninde sonunda kimse bedel ödemesin madem erkekler ödemiyor nasılsa, yanlışı yanlışla mı halledelim anlayamadım ? Buraya bi erkek yazsaydı ben eşimi onun iş yerindeki kadın arkadaşıyla aldattım , aradan baya zaman geçti vsss ona da olur yA öyle şey önüne bak kimseye açma bu konuyu mu diyecektiniz , insandır hata yapar mı diyecektiniz onu merak ediyorum ben
Eee kadın ödemiş işte. Anlattığı doğruysa 10 sene olmuş. 10 senedir ödüyor. Sorduğu sori başka ama 10 yetmemiş bir 10 daha çek sen diye dibe çekmeye çalışıyorsunuz. Anlamadım ki kaç sene çekmesi gerekiyor herhalde burda olsa sıra sıra yüzüne falan tükürecektiniz tövbe tövbe.

Eee kadın ödemiş işte. Anlattığı doğruysa 10 sene olmuş. 10 senedir ödüyor. Sorduğu sori başka ama 10 yetmemiş bir 10 daha çek sen diye dibe çekmeye çalışıyorsunuz. Anlamadım ki kaç sene çekmesi gerekiyor herhalde burda olsa sıra sıra yüzüne falan tükürecektiniz tövbe tövbe.
Öncelikle üslubunuza dikkat edin. Kimsenin yüzüne tüküreceğimiz yok. Haddimize de değil. Bu olayın belli bi süresi de yok , biri bize bişey yaşattığında, canımızı çok yaktığında o şey zaman aşımına uğramıyor. Ki ben kalkıp bi on sene daha da çeksin demedim , düzgün okuyup yorumlasa idiniz keşke, burda bahsettiğim husus bu konunun aynısını bi erkek açsa , napalım kardeş aldatmasaydın sende , başına gelen her şeyi hak ediyorsun diyecek kişiler, şimdi sırf kadın diye pozitif ayrımcılık uygulaması . Olsun artık önüne bak , hatta erkeklerde yapıyor , kadın da yapıversin ne olacak tarzı düşünce . Yoksa banane ister on sene çeksin, ister başka beni ilgilendirmiyor, sadece insanların yorum yaparken eşit davranmaması bana çok samimiyetsiz geliyor . Ortada bi hata varsa ve o hata kadın , erkek kim tarafından yapıldıysa benim için eşittir.

Herkes farklıdır anneniz gamsız biriymiş demek ki, aldatılan kadın kolay kolay birkaç ayda kendine gelip, normal hayatına dönemez çünkü. Bu hayatta bir çok hata var ama aldatılmak apayrı bişey, bence çoğu kadın ölse bile affetmez içinde. Kin tutmak ayrı birşey affetmek apayrı. O gönül kırıklığının ölene dek affedileceğini düşünmüyorum. Annem normal hayatına döndü demişsiniz ama içine sormak lazım kalbi yüreği nasıl? Bunu da kendisinden başka kimse bilemez. Ben sadece burada erkek yaptığında on sene de geçse yirmi sene de geçse hatadır yapmıştır önüne baksın mutlu olsun diye yazacak kimse olduğunu düşünmüyorum , aynı şeyi hemcinsimiz için de yapmamalıyız bu adil olmaz böyle düşünüyorum sevgiler
Ne alaka gamsız olmakla? İnsanların acıya ve zorluğa dirayetini ölçen bir birim mi? Annesi son derece akıllı ve güçlü bir kadınmış ki bu olayı sindirmiş ve normal hayatına dönmüş.
L Luthientr annenizi takdir ettiğimi söyleyin. ❤️ Bende onun kadar çabuk olmasa da 1 sene sonra hayatıma kaldığım yerden devam ettim. Şimdiki aklım olsaydı boşandığım gün kutlama yapardım. Seven insan aldatmaz. Aldatan kendini aldatır. Kaybeden onlardı.

Ne alaka gamsız olmakla? İnsanların acıya ve zorluğa dirayetini ölçen bir birim mi? Annesi son derece akıllı ve güçlü bir kadınmış ki bu olayı sindirmiş ve normal hayatına dönmüş.
L Luthientr annenizi takdir ettiğimi söyleyin. ❤️ Bende onun kadar çabuk olmasa da 1 sene sonra hayatıma kaldığım yerden devam ettim. Şimdiki aklım olsaydı boşandığım gün kutlama yapardım. Seven insan aldatmaz. Aldatan kendini aldatır. Kaybeden onlardı.
Gamsız demek başına gelen şeyleri tolere edebilen, kafasına takmamayı başarabilen kişiler demektir. Ben kötü bi anlamda da kullanmadım. Arkadaşımızın annesini bende tebrik ederim . Güçlü biri olduğu apaçık ortada zaten . Ama bazen insan dışarıdan güçlü görünürken içi paramparça olabiliyor

Gamsız demek başına gelen şeyleri tolere edebilen, kafasına takmamayı başarabilen kişiler demektir. Ben kötü bi anlamda da kullanmadım. Arkadaşımızın annesini bende tebrik ederim . Güçlü biri olduğu apaçık ortada zaten . Ama bazen insan dışarıdan güçlü görünürken içi paramparça olabiliyor
Gamsız türk dil kurumuna göre anlamı:
1-derdi, tasası, üzüntüsü bulunmayan (kimse)
2-insanı üzen olayları geçiştiren, hiçbir şeyi kendine üzüntü konusu yapmayan (kimse)
Siz olayları çok abartıyorsunuz. Aldatıldım diye bir kadının karalar bağlaması, hayata küsmesi, erkeklerden nefret etmesi gerekmiyor. Aklı selim bir kadın gayette hayatına kaldığı yerden devam etmeli, kin gütmemeli. Geçmişe takılmamalı. Olması gereken bu.

Gamsız türk dil kurumuna göre anlamı:
1-derdi, tasası, üzüntüsü bulunmayan (kimse)
2-insanı üzen olayları geçiştiren, hiçbir şeyi kendine üzüntü konusu yapmayan (kimse)
Siz olayları çok abartıyorsunuz. Aldatıldım diye bir kadının karalar bağlaması, hayata küsmesi, erkeklerden nefret etmesi gerekmiyor. Aklı selim bir kadın gayette hayatına kaldığı yerden devam etmeli, kin gütmemeli. Geçmişe takılmamalı. Olması gereken bu.
Ben hayatına devam etmemeli, karalar bağlamalı demiyorum ki. Siz insanları tek tip robot mu sanıyorsunuz. Bakın biraz önce daha ne dediniz, siz bi sene de atlatmışsınız o arkadaşın annesi 1-2 aya normale döndü demiş , demek ki her insan farklı. Bende yakın bi arkadaşımı örnek verdim, oda aldatıldı ve senelerdir bi tane insanla sağlıklı ilişki kuramadı, çünkü ne kadar zorlasa da insanlara güvenemiyor . Bilmem anlatabildim mi, bende zaten her kadının böyle bişey başına geldiğinde , önüne bakmasını mutlu olmasını dilerim. Ama herkes aynı olmuyor ki.

Çok büyük bir hata yapmışsınız.keske olmasaymış ama olmuş.benim için erkek ve kadın ayrımı yoktur.hata hatadır.yalniz bu tür hataları kadın yapınca daha kötü oluyorum. Olan olmuş. Geçmişe dönseniz yapmazdınız.sinav dünyası ve hatasız, şaşırmayan kul yok.onunuze bakmalısınız.pisman olmuşsunuz.bu bile hissettiğiniz kadar kötü biri olmadığınızı göstermiyor mu.

konu sahibini merak ediyorum dogrusu..dun esrada bi kadin vardi adini bilmiyorum..13 yillik evlilermis 1 cocuk varmis.. herif kadini bosamamis..ama kadinin psikolojisi bitik durumda.. siddet aldatma hepsini yapiyormus kadina.. herif yaramaz yani.. kadin sindirilmis onca yil ezilmis..artik dananin kuyrugu kopmus ve baska bir evli herife kacmis. Kadin bitik guzelde bi kadin Allah var.. ama kimse sebep gelismeyle ilgilenmiyor, sadece sonuc odaklilar..yani sonuc evli kadin kacmis. Dogru degil tabii ama kadin zaten saglikli karar verebilecek durumda degil.

Kadin erkek kim yaparsa evet hatadir suctur…ama kadinin kocasi zaten evlilikte sadik degilmis ona kimse birsey demiyor..ama kadin gitmis oldu ya butun hata kadinda.. kocasida artist artist hareketler yapiyor.. esrayla avukat kadinda kadinin uzerine geliyor cok uzuluyorum. Kimse kocasina sen evliyken neden aldattin demiyor mesela..

burdanda anliyoruz ki kadinlar herife hesap sormak yerine kadina yukleniyor..ya da ikisinede sorun esit olsun.. ama iste tamda bu yuzden kadinlarin durumu gercekten vahim.. toplum baskisi siddet herseye boyun egip dursaydi cok iyiydi… birde kocasi diyorki: psikologa git😐😂 ulan pislik kadinin psikolojisini zaten sen bozmussun, asil senin gitmen gerekiyo.. esit olsunda kadin erkek, zaten esit degiller toplumumuzda bunu demek istiyorum… normallestirmek icin degil.. 10 yil kim aldatma sancisi ceker? Asla bir erkek cekmez ama konu sahibi kadin toparlanmasi gerekir artik… Allah bile affetmistir belki..biz kullar yargilamaya devam..

X