- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.198
- 38
- Konu Sahibi laraenve11
kimse bedel ödemesin demiyor ama çektiği şeylere de üzülüyor, yada ailesinin dışlamasına şaşırıyor, biz böyle bişey yapsak, ailemiz utanmaz mı e haliyle onlar da bizi dışlar , bunda şaşırılacak ne var ki benim ailem olsa onlar da yüzüme bakmaz konuşmaz . Eşlerimiz aldatsa annesi babası mesafe koysun konuşmasın bizim yanımızda yer alsın istemez miydik
İşte bu da sizin tercihiniz, hayatınız. Eşim beni aldatsa boşarım, yüklü de tazminatımı alırım biter gider. Ailesinin onu terk etmesini falan elbette beklemem beni mi öldürmüş? Yahu belli ki beni artık sevmiyormuş ve bunu söyleyecek cesareti yokmuş. Gitmiş başka kadına aşık olmuş/sevişmiş. Yapılan tek yanlış bana karşı sadakat yükümlülüğünü gerçekleştirmeme. Bu adamın iyi bir baba, iyi bir çalışan, iyi bir evlat olmasına engel değil.
Babam da annemi aldattı ama çok iyi bir babadır, evlattır. Annemin de gamsız olduğunu düşünmüşsünüz yahu gamlı baykuş olmaktan iyidir. Kadın mutlu, huzurlu. Gamlı olsa 10 yıl geçse hala içi acısa sadece kendine zarar. Hiçbir kadına erkeğe önermem. Keşke bizi artık sevmeyen insanlar gelse dürüstçe söylese, el sıkışıp boşansak, sonra ne yapacaklarsa yapsalar. Ama beşer şaşar. Dediğim gibi aldatmanın cezası evliyse boşanma ve tazminattır. Dahası değil. Sevgiliyse sadece ayrılmaktır. Bunu kabul edemeyen erkekler de var kadınlar olduğu gibi. Bazıları da kadınları öldürmeye çalışıyor ceza olarak mesela. Bunlar ‘bence’ sağlıklı ruh hali değil.
Aldatılmak çok kötü olsa da elbette aldatan boşanmak ve tazminat vermek zorunda olsa da sizin içiniz soğusun diye daha fazla cezaya mazur kalmaz. Kadın diye falan da demiyorum aynı şeyi erkeğe de derim. İlişkilerin ömrü vardır, doğar, büyür, ölürler. Bazısı güzel ölür bazısı acı içinde. Bazısının ölümü bizim ölümümüzle aynı an olur bazıları bizden çok önce ölür. Kabul etmek ve olayları abartmamak lazım.
Tekrar diyorum yine kadın ayrımcılığıyla suçlanmayayım kocam bugün beni aldatsa boşar, tazminatı alırım. Başka ceza istemem. 10 yıl sonra gelip bana yok ailem terketti yok atlatamadım derse de ‘manyak mısın, yabancılar ‘get over it’ diyor. Psikolojik destek al ve unut’ derim. Çok ciddi ve samimi söylüyorum.