Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

Hiçbir aile de oğlu aldatınca 10 yıl sırtını dönmüyor. Hatta çoğu erkektir yapar affet falan diyordur gelinine. Ama aile bile sırt çevirmiş burda ve 10 sene olmuş cezalandırmak için çok uzun bir süre. Konu sahibinin de artık mutlu olmaya hakkı var. Burda taşlasak ne olacak olay çok soğumuş artık.

Konu sahibi zaten yeterince üzgün, taşlamamiz gereken bir durum yok. İnkar etmiyor zaten kabul etmiş.

Burda biri konu açsa ve sevgilim eski eşini aldatmış çok üzgün dese hepimiz yapan bir daha yapar deriz. Kadın aldatinca cok minnoş oluyoruz.

Zor bir durum, yaptığınız da çok büyük bir hata, bunun bilincindesiniz zaten. Yeni bir başlangıcı hak ediyorsunuz, biriyle yaşlanmak sizin de hakkınız, tabi aynı hatayı tekrarlamamak kaydıyla.

Konu sahibi zaten yeterince üzgün, taşlamamiz gereken bir durum yok. İnkar etmiyor zaten kabul etmiş.

Burda biri konu açsa ve sevgilim eski eşini aldatmış çok üzgün dese hepimiz yapan bir daha yapar deriz. Kadın aldatinca cok minnoş oluyoruz.
Minnosluktan değil ama konu sahibi çok yalnız kalmış, ailesiz kalmış baya çekmiş belli. Çok büyük hata yapmış ama cezasını çekmiş, dersini almış bence aynı hatayı yapmaz, yapan bir daha yapar kısmı konu sahibi için geçerli değil gibi geldi. Ama erkek aldatınca boşansa bile böyle çekmez ailesi sırtını dönmez hatta arkadaşları vay çapkın, ohh bekarlık iyi değil mi diye gaz verir gibi geliyor sırt dönmek bir yana. Bence burda bizim minnoşlugumuzdan ziyade toplumun ikiyüzlülüğünu görüyoruz. Ben ailesi dahil niye herkes sırtını dönmüş anlamadım

Bence ilk önce kendinizi affetmelisiniz baskalardan önce. Zamaninda bu hataya düsmüssünüz, bedelini de ödediniz. Herkes hayatina bakiyor, ya siz neden kendinizi affetmiyorsunuz? Aldatmanin tabi aklayacak bir tarafi yok, ama bugün ayni hataya düsermisiniz? Zannedersem hayir. Onun icin kendinizi de affetmenin yollarini ilk arayin. Ömür boyu yalniz kalip aci cekmenizin kimseye faydasi yok.

Nasıl bir aldatmaydı ki bütün aileniz, arkadaşlarınız sırtını döndü? Aldatmanın her türlüsü iğrenç zatende, bazıları aile içinden birileriyle(kardeş eşi vs) oluyor malum böylesi daha büyük yıkım.

Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
İnsanlar doğası gereği hata yapmaya programlanmış zaten. Önemli olan senin hatanı anlayıp pişmanlığını yeterince yaşamış olman. Eşini aldatman seni dünyanın en kötü insanı yapmaz. Olan olmuş, ağlasan da kendini de yıpratsan geçmiş değişmeyecek. Kendini affet ve sev. ✌🏻

Minnosluktan değil ama konu sahibi çok yalnız kalmış, ailesiz kalmış baya çekmiş belli. Çok büyük hata yapmış ama cezasını çekmiş, dersini almış bence aynı hatayı yapmaz, yapan bir daha yapar kısmı konu sahibi için geçerli değil gibi geldi. Ama erkek aldatınca boşansa bile böyle çekmez ailesi sırtını dönmez hatta arkadaşları vay çapkın, ohh bekarlık iyi değil mi diye gaz verir gibi geliyor sırt dönmek bir yana. Bence burda bizim minnoşlugumuzdan ziyade toplumun ikiyüzlülüğünu görüyoruz. Ben ailesi dahil niye herkes sırtını dönmüş anlamadım

Aldatılan kadınlar burada konu açıyor ve soruyorlar ilahi adalet var mı diyorlar. Aldatılan taraf benim ama aldatan taraf mutlu mesut hayatına devam ediyor diyorlar. Hepimiz tek bir ağızdan ilahi adalet diye bir şey var diyoruz. Özetle herke tercihlerinin sonucunu yaşar.

Aldatılan kadınlar burada konu açıyor ve soruyorlar ilahi adalet var mı diyorlar. Aldatılan taraf benim ama aldatan taraf mutlu mesut hayatına devam ediyor diyorlar. Hepimiz tek bir ağızdan ilahi adalet diye bir şey var diyoruz. Özetle herke tercihlerinin sonucunu yaşar.
Eee anlattıkları doğruysa yeterince yaşamış diyorum ben de niye taşlayalım hala.

Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
Yaşadıklarınız ağır şeyler olmuş. Hatanızı anlamışsınız ve bedelini de ödemişsiniz. Bir erkek aldatıyorsa genelde fiziksel açlıktan, doyumsuzluktan derler, kadın aldatırsa da duygusal eksiklikten derler.

Eşinizle mantık evliliği mi yapmıştınız, sevmeden mi evlenmiştiniz ? Bir kadın kolay kolay aşık olduğu erkeği aldatmaz, doğasına aykırı.

Eşinizi aldattığınız adama ne oldu ? O da evli miydi, olaydan sonra onunla hiç görüştünüz mü ? O da bir bedel ödedi mi ?

Ailenizi 10 yıldır mı görmediniz yoksa arada telefonla görüşüyor musunuz ?

Bu hayatta kimseyi kınamamak lazım. Umarım bundan sonraki hayatınızda kendinizi affeder ve mutlu olursunuz.

Ne biçim aileniz varmış evlada sırt cevirmek ne demek. Hata yapmıs olabilirsiniz tepki vermeleri normal ama sırt cevirmeleri sizi silmeleri hic normal değil.
Böyleleri ebeveyn olmasın fırsat kollamıslar atmak için resmen pes.
Sizde kendinizi artık suclamayın insanız hata yapar ders alırız. önemli olan ders alıp bir daha yapmamak.
Kendinizi affedin siz değerli ve sevilmeye layık birisiniz.

10 yıl olmuş, emin olun insanlar her gün tekrar etmiyor '' Hayaller Leyla kocasını aldattı. '' diye. Bir cürüm işlemişsiniz, yuvanızdan düzeninizden olarak cezasını bulmuşsunuz. Ailenizin tavırları tuhaf, oğulları yapsa sırtını sıvazlarlar.
Hiçbir aile de oğlu aldatınca 10 yıl sırtını dönmüyor. Hatta çoğu erkektir yapar affet falan diyordur gelinine. Ama aile bile sırt çevirmiş burda ve 10 sene olmuş cezalandırmak için çok uzun bir süre. Konu sahibinin de artık mutlu olmaya hakkı var. Burda taşlasak ne olacak olay çok soğumuş artık.
Ay bişey mi ki, gelin boşuyor diye cephe alan var yahu. 1-1 olsun diye kadının peşine herif takan var, kadına kuruş vermeyecekler ya, madem boşanıyor 1 TL alamasın! Keşke daha eşit bir toplumda yaşasaydık da, tepkilerimiz eşit olsaydı.

Aldatan oğul olsaydi değil on yıldır görüşmemek ilk başta gereken tepkiyi bile vermezlerdi büyük ihtimalle.

Hiçbir erkeğin bu kadar ağır bedel ödediğini düşünmüyorum, aileniz konusu üzücü o yüzden.

Üzerinden çok sene geçmiş, kendi hayatınıza bakmaya çalışın.
Bedel ne ki abi? Errkek oğlum diye seviyorlar.

Toplumumuz ne kadar ikiyüzlü. Eşimin akrabasından bir adam eşini 10 yıldır aldatıyor. Fingirdeştiği kız Son 1-2 senesinde adamın eşine sarmaş dolaş fotolar yolluyor kocasını boşasın diye, kadın önce sana bırakmam, o benim kocam vs diyor, belki aldatıldığını da yıllardır biliyor ama görmezden geliyor. Ama en sonunda yakın bir zamanda boşanıyorlar. Sonra ne mi oluyor ?

Adam karısını aldattığı çıtırla evleniyor ( şatafatlı nişan merasimleri, düğünler vs. Kız adamdan 20 yaş küçük) Kızın ilk evliliği, adam evlenince kızın altına 500 bin tl lik sıfır araba bile alıyor. Ve adamın düğününe de bütün akrabaları eş dost katılıyor, altınlar takılıyor. Şimdi bu konu sahibi kadına ve yaşadıklarına bakıyoruz ??? Adalet nerde ,eşitlik nerde ?

X