Eski yanlışlar ve geçmeyen vicdan azabı

Kadın sanki buraya gelmiş ve ben aldattım ama haklıydım demiş gibi davranıyorsunuz.
Kadın 10 yıldır bunun ağırlıyla yaşamış. Daha ne olsun ? Kurşunlayalım mı ?
Ailesiz , kimsesiz ve bir başına kalmış. Daha ne olması gerekiyordu tatmin olmanız için ?
Konu sahibi mutlu olmak senin de hakkın. Çevrende kalmamış zaten , nereden bilecek ki ?

Çok şükür aradığım yorum.

Burada erkek aldatinca yapan bir daha yapar, karakter meselesi diyoruz. Kadın yapınca unut gitsin kimseye söyleme alnında yazmıyor ya diyoruz. Ne kadar ilginç değil mi? Kimse de sizin sorduğunuz bu soruyu bile sorma gereği duymamış.
Bu soruyu sormanın bi anlamı yok ki hiçbişey aldatmayı haklı çıkarmaz nasıl erkek aldatınca karakter meselesi geri kalan bahanesi diyorsak bu da aynı şekilde söyleyeceği herşey bahane olacak bi sebep degil onun için niye aldattın diye sorma gereği duymamıştır kimse bana kalırsa bu hanım da bidaha evlenmeyi düşünmesin bi defa yapan yine yapar eski eş de en iyisini yapmış çok mutlu oldum hayatına devam edip mutlu bi ailesi olmasına

Bedel ne ki abi? Errkek oğlum diye seviyorlar.
Son derece ikiyüzlü bir toplumuz bu konuda malesef.
Erkek aldatır çapkın olur kadın aldatır direkt namussuz olur hele anneyse zaten yatacak yeri yok gözüyle bakılır.

Oğulları aldatınca eşi, kadın olsaydı da kocasını elinde tutsaydi bile denilerek suçlanır.

Aldatan kız evlat olunca görüşme, konuşma çok yazık.

Böyle bir şeyin yası 10 sene tutulmaz, saçmalık.
Yargılamak için söylemiyorum, eşinizin iş arkadaşıyla sevgili olurken sorun olmuyor da ifşa olunca niye on sene dövünüyorsunuz? Bir şey yapmayı tercih etmişsiniz, bedelini de ödemişsiniz, yeter artık önünüze bakın/

Yaptığınız ne olursa olsun ailenizin arkadaşlarınızın size sırt çevirmesi ve hayatlarından çıkarması hakettiğiniz bişey değil. Herkes hata yapıyor bu yaptığınızı bir erkek yapsaydı asla karşılığı bu olmazdı, sizin hatanız tek bi kişiye o da eşinize karşı olmuş zaten bedelini de ödemişsiniz artık kendinizi suçlamayı bırakın bi kere geliyosunuz bu hayata bunu düşünün

10 yıl olmuş zaten cezanızı çoktan çekmişsiniz fazla fazla bile çekmişsiniz.

Aileniz ve arkadaşlarınız da saçmalıyor, diğer üyelere katılıyorum aldatan erkek olunca adı yasak aşk oluyor adamın yuvası yıkılsa bile gidip aldattığı kadınla evlenince hiçbir şey yokmuş gibi düğününe gidip katılıyorlar. kadın yapınca bu eşkilde dışlanması saçma resmen vurun kahpeye olmuş.

Sizin yerinizde olsam başka şehre taşınırım 0dan başlarım hayat kurarım.

Çok üzüldüm size...Tamam bir hata olmuş ama sanki dünyanın en kötü insanıymışsınız gibi herkesin sırtını çevirmesine de şaşırdım. Bunu bir erkek yapsa kimse sırtını çevirmez bilakis ailesi sahip bile çıkardı...Siz de kendinizi cezalandırmışsınız ki felç geçirmişsiniz.

Ilk tasi gunahsiz olanımiz atsin.. 😄
Hepimiz hatalar yapiyoruz pismanliklar yaşıyoruz.. eger yaptiklarimizdan ders alip tekrar etmiyorsak yaptigimiz hatayla bir ömür yasamak zorunda degiliz.. elbette kötü bir sey yapmissiniz ama 10 yil olmus bitmis gitmis.. unutun gitsin..
Kendinize yepyeni bir sayfa acma vakti gelmis geciyor bile..
Eger yapabilirseniz eski esinizden helallik alin belki bir nebze rahatlatir sizi..
Yeni insanlarla tanisin herkese anlatmak zorunda degilsiniz..

Siz eşinize karşı kusur işlemişsiniz, eşiniz de sizi hayatından çıkarmış, olması gereken de budur ama arkadaşlarınızın hele de ailenizin sırt çevirmesini anlayamadım.
"Ben kötüyüm" diye kodlamışsınız, hayır kötü değilsiniz, eski eşinize kötülük yapmışsınız sadece.
Ben herkesin her ilişkisinde ihanet edeceği fikrine de katılmıyorum. Ben ilişki yaşamayı hak etmiyorum diye de düşünüyor olabilirsiniz ama bence kendinize şans vermelisiniz. Kimse ömrü boyunca aynı kişi olarak kalmaz, kalamaz. Siz 10 sene önceki o kadın değilsiniz artık. Karşımda bir erkek olsaydı gene aynı yorumu yapardım ki ihanete uğramak nedir çok iyi bilirim..
Bana ihanet eden adam şu an eşine asla ihanet etmiyordur belki de.. Çünkü hata yapıp bedel ödemek insanı büyütür. Kaybetmeyi göze almamayı öğrenir ilişkide.

Sadece aldattığınız için mi aileniz sırt çevirdi yani. Eşini aldattı diye bi ailenin çocuğuna sırt çevirmesi çok tuhaf. Yaptığınız şeyden zaten pişmansın ama size de çok ağır davranılmış bence. Herkes hata yapar. Kötü bi davrnışınız olmuş geçmişte ama bu sizi kötü biri yapmıyor özellikle bu kadar pişman olduğunuza göre kesinlikle kötü biri değilsiniz. Olan olmuş bundan sonra geleceğe bakın. Hataları tekrarlamamak önemli olan. Birimi aldatmak asla güzel bi şey değil ama kimsenin 10 yılınada malolmamalı yani. Adam öldürmediniz sonuçta. Üzerinize çok gelinmiş bence

Ben sizin esinizi aldatabilmenize şaşirdim acikcasi.Aldatacak karekterdeki insanlar vicdan azabi duymazlar psikolojileri bozulmaz kendilerince bir kilif bulup buna siginirlar.Ama sizin 10 yiliniza mal olmus hayatiniza hic bir insan sokamayacak kadar etkilenmissiniz.O nedenle aldatmaniza sasirdim.
İnsanlar hata yapıp sonra da pişman olabilir. Her aldatan insan acımasız merhametsiz falan değil.

Herkese merhabalar. Ben yıllar önce bir hata yaptım. Eşimi aldattım. Yaklaşık 10 yıl oldu. Tüm arkadaşlarım ve ailem bana sırtını çevirdi. Yıllardır kimseyle görüşmüyorum. Yalnız yaşıyorum. Ama bunun cezası bitmiyor. Evet bu büyük bir hataydı. Ben de bunu kabul ettim ve bedelini çok ağır ödedim. Ailemden oldum. Arkadaşlarımdan oldum. Sağlığımdan oldum. Üzüntüden kısmı bir felç geçirdim ve hala tedavisi devam ediyor. Tabi psikolojik olarak da hala iyileşebilmiş değilim. O günden sonra hayatımı düzene soktum. İşe başladım. Zaten etrafımda kimse olmadığı ve bana destek olmadığı için çalışmak zorundaydım. İyi de oldu. Paramı biriktirdim ve kendime küçük de olsa bir ev aldım. Düzenimi kurdum. Ama bu olaylardan sonra kimseyle bir ilişki kurmadım. Ne evlilik amaçlı ne arkadaşlık. Herkesin beni kötü biri olarak gördüğünü düşünüyorum. Ya duyarlarsa önceden yaşadıklarımı diyorum. Bunun vicdan azabını hala yaşıyorum. Yeni birileri ile kesinlikle tanışmaya, arkadaşlık kurmaya korkuyorum. Bir yandan da bu hatanın bedelini ömür boyu mu ödeyeceğim diye düşünüyorum. Ölsem kimsenin haberi bile olmaz diye düşünüyorum. Eski eşim ise yeniden evlenmiş, çocukları bile olmuş. Herkes bir şekilde eskileri unutmuş, iyileşmiş ama ben iyileşemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen. Teşekkür ederim.
Koca bir 10 yıl ve ödenmis bedeller bence artik kendinizi zincirlerden kurtarin. Allah birdaha aynı hataya düsürmesin ama mutlu olmak sizinde hakkınız.

Yaptığınız hata çok büyük. Bu su götürmez bir gerçek.
Ancak ailenizin sizi bu kadar zamandır silmesi de normal değil. Evet belki konu kadın erkek farkı değil ama hepimiz aldatan taraf erkek olsaydı ne olacağını biliyoruz.
Merak ettiğim, ailenizin size ulaşabileceği bir iletişim kanalı var mı?
Ve eğer bu yalnızlığa devam ederseniz 10 yıl öncesini asla atlatamayacaksiniz. İnsanlar iyi halden 10 yılda cinayet işleyip çıkıyor.
Lütfen terapiye gidin.

X