Niye sorsunlar ki? siz ilk yazdığım yazıyı okusaydınız eşim mutlu olsun diye neler yaptığımı görürdünüz. ki istesin fazlasını da yaparım. yazdığım bazı problemlere rağmen oldukça mutluyuz da dedim. eşimin ailesi ayda yılda bi defa iki günlüğüne oğullarının keyifsiz olmasına takacak olsa zaten orda oturamazdım ben.Hiç sormayacaklar mı oğlum nedir bu halin diye? İkide bir tek başına yazlığa gidiyorsun, yüzünden düşen bin parça mutsuzsun neyin var diye demeyecekler mi? Adamın yaşam enerjisini söndürmüşsünüz. Ailesi sizi öyle bir bırakır ki, herkesin evladı kıymetli. Evlenip çocuk sahibi oldu diye evladın değeri sıfırlanmıyor. Sizin yaptığınızı kimse kabul etmez, oğlumuzla sevgiliyken başka adamla tatile gitmiş ne medeni ne hoş mu diyecekler? Bu kadar eminseniz anlatın aranızda olan biteni, yardım edin boşanmayalım deyin. Çoluk çocuğu kullanmadan etmeden dürüstçe anlatın yaptığınızı. Kadın bilse engel olmazdı oğlunun boşanmak istemesine. Karı koca arasında olan biten kimseyi ilgilendirmez ama siz onları kullanıp ayakta uyutuyorsunuz. Bilsinler neye alet edildiklerini.
Kendinizi masum masum anlatmayın. Çok tehlikeli birisiniz, çok hırslı çok egoistsiniz. Bir dalı tutmadan diğerini bırakmamışsınız ama bastığınız tahta yaş o kesin. Bir gün gider o yazlığa ve kendisine yalan söylemeyen dürüstçe yaklaşan, duyguları gerçek birine denk gelir, o zaman o sırtındaki yükü atıverir. Yatıp kalkıp başka ne yalanlar söyledi, ne işler çevirdi arkamdan diye sabaha kadar düşünüyordur.
Boşanmamaktaki ısrarınız neden ? Neden size kötü davranan adamın ailesine yaranmak için kendi hayatınızı yok sayıyorsunuzavukata gitmesi benim hatamdı, tartışmaya kalktım, bir daha yapmam. Boşanacağımı hiç zannetmiyorum, iki yılı çoktan geçti, üstelik oğlum, Ailesinin tek torunu ve çok düşkünler. zaten onlar bakmaya başladı ücretsiz iznimden sonra, Ben işe giderken kapıdan sokuveririm, o da gider aralarına girip yatar, kayınbabam istiyor diye üç tane akülü araba almıştır, beni de severler sağolsunlar, kv'm anlattı komşularının resmen gelinleriyle arasını bozmuşum. Kocam konunun ayrıntılarını ailesine anlatmaz, ailesi de oğlumla beni bırakmaz.
Eşiniz ve siz kaç yaşındasınız ?Onu ilk tartışmada dener gibi oldum ama pek iyi sonuçlanmadı. Kendimi savunurken üzgün adamı kızdırmakla ve aynı gün avukata gitmesiyle sonuçlandı. Dediğim gibi danışma aldım bir süre, boşanmak istemiyorsan sakın bi daha yapma dedi. Sürekli onu anladığımı hissettirmek en sağlıklı yolmuş.
Kadın konunun tamamını bilmiyordur muhtemelen. Oğlu annesinin karşısına geçip, "al oku şu yazışmaları, bak şu fotoğraflara da sonra bana yuvanı dağıtma de vb" dememiştir herhalde.Valla helal olsun, başka kaynana olsa konu sahibinin canına okurdu, sabah akşam doldurur doldurur üstüne salardı oğlunu. Kadın çoluk çocuğa acımış da canını bağışlamış gelinin.
Eşimi, yuvamı, onlara sahip olmayı seviyorum. aksini istemiyorum. Bana kötü davrandığını nerden çıkardınız? Beni sevmese zaten iki yıl önce boşanmıştık. Aradaki gergin dönemi haricinde kendimi suçlu hissettirecek kadar iyi davranır.Boşanmamaktaki ısrarınız neden ? Neden size kötü davranan adamın ailesine yaranmak için kendi hayatınızı yok sayıyorsunuz
Böyle ömür geçer mi? Sürekli o aileye yaranmaya çalış sürekli kendini sevdirmek için dön dur yorulmayacak mısınız
Evet bilmiyomuş. Bu durumda fikrim değişti, adam belli ki kafada tam bitirmeden ailesine her şeyi anlatma taraftarı değil, durduk yere huzursuzluk çıksın istememiş.Kadın konunun tamamını bilmiyordur muhtemelen. Oğlu annesinin karşısına geçip, "al oku şu yazışmaları, bak şu fotoğraflara da sonra bana yuvanı dağıtma de vb" dememiştir herhalde.
eşim 30, ben 28Eşiniz ve siz kaç yaşındasınız ?
Sonra bir ortamda bazı meslek grupları için neden kötü konuşuluyor vb diyoruz işte. Nasılsa tayinciyim, bir daha nerede göreceğim vb diye; istediği her şeyi bile isteye yapıp, sonra cahilliğin ardına saklanan insanlar da var maalesef.Biz de bekar memur olarak doğuya atandık hiç öyle kimin eli kimin cebinde ortamlar görmedik. Siz dallas a mı atandınız onu anlamadım nasıl gençlik bu hey maşallah
İnanılmaz abartmışsınız, eşinizle sevgiliyken olmamış sanırım değil mi? Yani ilişkiniz varken başkalarıyla flört etmediniz? Hali hazırda adayları değerlendirmişsiniz gibi anladım ben. Suçlu psikolojisine girmeniz hata adam şimdi sizi aldatsa anca içi soğur o seviyeye getirmişsiniz olayı. Eşinizi aldatmadıysanız ve o bu şekil kompleks yapıyosa gitsin psikolojik destek alsın, özgüven sorunlarını yensin. Hayatınızı böyle zehir etmeye hakkı yok ne demek gezemiyoruz bazı şehirler bilmem ne, yahu insanlar yıllarca evli kalıyor boşanıyor tekrar evleniyor, evliyken yaptığı şeyleri yapmayacak mı? Gezmeyecek mi? Ne saçma bi düşünce. Karşınıza alın konuşun güven sorunu varsa ayrılsın yoksa saçma triplere girmesin.
Ben 20 yaşında yoktum atandığımda ve sizin gibi sürekli teklif eden, kahveye yemeğe çıkmak isteyen kişiler oluyodu, belli seviyede bi kahve içiyodum. Eşimde arkadaşımdı(kanka değil aynı sektör tarzı) başta beni ayartana kadar bana olan ilgininde farkındaydı hatta bana bakmazsın sanmıştım dedi cool yapıyodu bende ona tutulmuştum bu kadar ilgi varken neden bir tek onun ilgisini çekmiyorum ne şansızlık demiştimşimdi tutup 20 yaşında sana ilgi vardı sen kahve içtin triplerine girse ne alaka derim yani tabi ben saklamadım eşimle görüşünce ilan edip herkesin önünü kestim. Sizin o kısımları tam anlamadım açıkcası?
Her şey burda bitiyor zaten, eşiniz sizi bıraksa da ailesine kancayı saplamışsınız boşanmasına engel olmaları için. Tek torun diye vazgeçilmez kılmışsınız. Ferhunde Tekin vol2ailesi de oğlumla beni bırakmaz
eşimle tanıştığımda 6 yıllık bi ilişkim vardı ama çok sallantıda gidiyordu, sonuçta yine de ayrılmamıştık sevgilimdi.
ben eşime söylemiştim sevgilim olduğunu ama durumları da anlatmıştım, eşime aşık olunca sevgilimden ayrılmak istedim, ayrılığımız çok zor oldu beni bırakmak istemedi. ama tüm bunlardan eşim haberdardı, hiç ondan gizli iş çevirmedim, buluşacaksam da söyledim vs vs.. gün geldi eşim bana dedi ki "ben sana iyice tutuluyorum, sevgilinden bir an önce ayrılıp herşeyi bitrmezsen ben seninle telefonda bile konuşmayacağım, hemcinsime bunu yapamam" dedi.
sonra sevgilimle son kez buluşup -ki zaten eşimle tanıştıktan sonra sevgilimle buluşmalarımız hep ayrılık üstüneydi, hiç aramızda özel bişey olmadı yaşanmadı- başkasına aşık olduğumu, onu artık sevmediğimi falan anlatıp ilişkiye son noktayı koydum..
şu an 5,5 yıllık evliyiz, totalde 10 yıldır beraberiz. bu konu bir daha asla önüme gelmedi, iması bile yapılmadı.
keşke siz de eşinize karşı en baştan itibaren dürüst olsaydınız.
gözümle görmesem ben de ailesi çocuğunu düşünür bırakır her şeyi öğrenirse bu durumlarda derdim. ama herkes bir değil bırakmayabilir. eş ailesi kendisi varolan durumdan mutluysa gerçekleri öğrenseler bile umursamadan evlilik için zorlamaya devam edebilirler açıkçası. konu sahibi de baya gönüllerine girmiş gibi görünüyor.Hiç sormayacaklar mı oğlum nedir bu halin diye? İkide bir tek başına yazlığa gidiyorsun, yüzünden düşen bin parça mutsuzsun neyin var diye demeyecekler mi? Adamın yaşam enerjisini söndürmüşsünüz. Ailesi sizi öyle bir bırakır ki, herkesin evladı kıymetli. Evlenip çocuk sahibi oldu diye evladın değeri sıfırlanmıyor. Sizin yaptığınızı kimse kabul etmez, oğlumuzla sevgiliyken başka adamla tatile gitmiş ne medeni ne hoş mu diyecekler? Bu kadar eminseniz anlatın aranızda olan biteni, yardım edin boşanmayalım deyin. Çoluk çocuğu kullanmadan etmeden dürüstçe anlatın yaptığınızı. Kadın bilse engel olmazdı oğlunun boşanmak istemesine. Karı koca arasında olan biten kimseyi ilgilendirmez ama siz onları kullanıp ayakta uyutuyorsunuz. Bilsinler neye alet edildiklerini.
Kendinizi masum masum anlatmayın. Çok tehlikeli birisiniz, çok hırslı çok egoistsiniz. Bir dalı tutmadan diğerini bırakmamışsınız ama bastığınız tahta yaş o kesin. Bir gün gider o yazlığa ve kendisine yalan söylemeyen dürüstçe yaklaşan, duyguları gerçek birine denk gelir, o zaman o sırtındaki yükü atıverir. Yatıp kalkıp başka ne yalanlar söyledi, ne işler çevirdi arkamdan diye sabaha kadar düşünüyordur.
Evet sonraki yorumlarda düzelttim bende, geçmiş zaman olarak anlamıştım ilkAdamla sevgiliyken olmuş.