- 1 Ekim 2013
- 8.844
- 18.922
- 448
- 35
- Konu Sahibi zeynep_ neva
Trafik kurallarının önemi konusu çok ciddi. Can taşıyoruz ve karşımızda da insanlar var bunu öncelikle söyleyim.Kızlar merhaba. Eşimle birkaç gündür aramız bozuk ona kırgın olduğum şeyler var. Mesela araba kullanırken bana aniden dur diyor ben de geçemeyeceğimi düşündüğü için dur dedi herhalde diye düşünüp durmadım geçtim. Sonra bayağı tartıştık öncelik hakkı onundu dediğimi yapmak zorundasın dedi. Ben de dur demek yerine öncelik hakkı onun desen zaten dururum dedim ne için dur dediğini anlamadım dedim. Bi de dilimde biraz tutukluk var arada oluyor. Onunla da şaka adı altında dalga geçti. Trafik polisi seni durdursa kesin dededede deyip durursun konuşamazsın dedi çok zoruma gitti. Kaç gündür aynı sofraya bile oturmuyorum. Ona rağmen dün gece konuşmaya derdimi anlatmaya çalıştım ama kendini haklı görüyor sen yapıcı değilsin elinden gelse aynı çatı altında durmayacaksın diyor . Napacağımı şaşırdım. Zaten ailemden uzaktayım bulunduğum yerde kimsem yok . Ne yapıcam bilmiyorum…
İkinci olarak eğer sizin dil tutukluğunuxla sizi aşağılamak/ezmek için dalga geçtiyse inanılmaz çiğ ve çirkin bir hareket.
Bazen insanlar gergin olabiliyor. Pazar günü bir anda kavgaya tutuştuk çocuklar da vardı ki normalde pek kavga etmeyiz. Kavgada karşılıklı epey ses yükselttik. Sonra herkes kendi kabuğuna çekildi. Haksız olan eşimdi hem benimle hem kızımla kavga etmişti.
40 dakika falan kimse kimseyle konuşmadı. Salinleşince hatasını anladı ve önce kızımdan özür diledi sonra geldi benden özür diledi. Bi de sonra çocukların gönlünü alacağım diye elli tane şey yaptı kendine boşa iş çıkarttı

Kavga etmek sorun değil bunlar da ilişkiye dahil. Ama kavga esnasında karşındakinin canını acıtmak için onun yarasına dokunmak başka şey. Kavga sonrasında barışma şeklini becermek ayrı sey