Evliliklerin ilk yillarinda tartisma olmaz denmis, kari koca arasinda zaten artik tanisiyoruz diye tartisma cikmaz, cikmamali evet ama aileleri ne yapacagiz? Herkesin ailesi bunlar evlendi huzursuzluk cikarmayalim gorgusunde degiller ne yazik ki, tabi kendi kulturumuzden birilerini bulma sansini elde ettiysek aileler yuzunden de kavga cikmaz ama oyle muhteşem kulturel butunlulukler de her kulun sansi olmuyor.
O yuzden evliliklerin ilk yillari alisma surecidir, birbirini öğrenme, tolere etme ve belkide restlesme yillaridir. Duzgun iliskiler bu durumlardan sag cikar, duzgun olmayanlarda biter zaten ama tartisma varsa o evlilikten hayir gelmez, cok iddiali bir cumle bana kalirsa.
Konu sahibinin onceki konularını okumadim ama anladigim kadariyla evi terketmis, evi terketmek (psikolojik ya da fiziksel siddet yoksa) o evliligi bitirmek demektir. Yani sadece bir ya da birkac konuda anlasamadik diye oturup konusulamiyorsa kavga bittikten taraflar sakinlestikten sonra, evet o evlilik biter.
Zaten psikolojik siddet ya da fiziksel siddet varsa zaten siz tanimadiginiz biriyle evlisinizdir, sevgiliyken nisanliyken iki yuzlu davranip kendisini gostermemis biriyle evlisinizdir, bu evlilikte bitmeye mahkumdur.
Ha bazi insanlar psikolojik siddeti seviyor ve bu iliskilerinin dinamigi olabiliyor ve sirf bu sebeple mutlu oluyorlar. (Gecen gun hepimize yargi dagitan kot giydim diye kiskanan kocam artik yok diyen uye ve evliligi bence buna ornek)
Yani ozetle, her evliligin dinamigi farkli, ilk yilda kavga varsa o evlilik biter cok duz mantik. Keske herkes kusursuz bir puzzle'in parcalari gibi hem eş hem de kayin aileler olarak birbirine uysa ve hic kavgalar cikmasa...