- 27 Şubat 2017
- 367
- 522
- 103
Hayır anlamadığım koskoca peygamber sadece hanımına mı iyi davraniyormuş, duyan sanacak müslümana iyi kafirlere kötü davraniyor. Bidaha ayni laf geçerse eğer Hz Hatice olmaya gerek yok. Peygamberimiz sokaktaki kediye köpeğe bile değer veriyordu deyin..Ben de dini örnek vereyim istemezdim ama her ayak işini yapısım da aklıma hep bu örnek geliyordu. Ya koca peygamber bile eşinden istememiş diye. Sinirim katlaniyordu. Evliliğimiz de ilk defa böyle bir örnek verdim karşılığı da böyle oldu. Sen beni bir konuda uyarsa ben ona dikkat ederim dedim. Aman bilmiyorum yaçok üzgünüm sadece.
Valla böyle karaktere sahip insan ölene kadar huyundan vazgeçmiyor ister iyi konuş ister küfret. Tatli dille konuşsa da bikaç gün yapip sonra yeniden eski haline dönecegine inaniyorum. Can çıkar huy çıkmaz.Haklısınız. Ama bu bi çözüm değil. Ben çok denedim eleştirerek kızarak söylemeyi. Hiç bi çözümü olmuyor. Tatlı dil gerçekten çok önemli. Tatlı tatlı iş koşturun. Canım şunu yapar mısın? Oğlumuzla oyna babası senle vakit geçirmek çok hoşuna gidiyor vs vs. Yatarken canınız bir şey istedi hayatım bana şunu getirsen falan. Hem rica etmeyi öğrenir hem de alışır. İnanın alışıyorlar. Ama eleştirerek söyleyince sadece savunma mekanizmaları çalşıyor. Yapacağı varsa da yapmıyorlar.
Bunun dışında tartışmanızda %100 eşiniz haksız. Haddi aşan o olmuş.
Bilemiyorum ben eşime bu şekilde istediğim her şeyi yaptırabilirim. Zaten Zamanla alışkanlık oluyor o sorumluluğu alıyorlar. Kavga etmek ise çözüm olmuyor. Ama konu sahibinin eşi insanlıktan anlar mı, çözüm yolu olabilir mi bilemem. Bi denemek lazım.:)Valla böyle karaktere sahip insan ölene kadar huyundan vazgeçmiyor ister iyi konuş ister küfret. Tatli dille konuşsa da bikaç gün yapip sonra yeniden eski haline dönecegine inaniyorum. Can çıkar huy çıkmaz.
Ben onu da yaptim. Zaten genelde dilim tatlıdır. Adam herşeyi bu kez uflaya puflaya binbir zahmetle yapıyor hem de yarım yamalak sinir katsayım artıyor.Haklısınız. Ama bu bi çözüm değil. Ben çok denedim eleştirerek kızarak söylemeyi. Hiç bi çözümü olmuyor. Tatlı dil gerçekten çok önemli. Tatlı tatlı iş koşturun. Canım şunu yapar mısın? Oğlumuzla oyna babası senle vakit geçirmek çok hoşuna gidiyor vs vs. Yatarken canınız bir şey istedi hayatım bana şunu getirsen falan. Hem rica etmeyi öğrenir hem de alışır. İnanın alışıyorlar. Ama eleştirerek söyleyince sadece savunma mekanizmaları çalşıyor. Yapacağı varsa da yapmıyorlar.
Bunun dışında tartışmanızda %100 eşiniz haksız. Haddi aşan o olmuş.
Neden se herseye heryere yetismeye calisan bi bayan geldi gozumun onune.
Oyle bir karaktere mi sahipsiniz?
Mesela evli olsam boyumum yetisemedigi raflara merdivenle ulasmak yerine esimden yardim isterim naz niyazla. Bu muhabbeti arttirir.
Yapmaz etmez diye dusunmeyin. Evliligin en basinda alistirmak gerek
Belkide siz herseyi bagimsiz olrak yaptiginizdan dolayi o kendini gereksiz hissedyor.
Misal erkk kardesim annem evdeyken kendi karnini doyurmaz, cunku gerek gormyor annem yapar diye. Boyle alistirdi annem maalesef
Hafta sonlari nedem siz cikiyosunz mesela ekmek almaya? 1
Bu adamlar bu noktaya gelene kadar napiyorsunuz ya cidden merak ediyorum bu gibi konularda. İlk kez git su getir dediğinde şok geçirmediniz mi mesela? Oha o nasıl laf ne diyorsun sen ya? Demediniz mi? Kaç yıllık eşiniz bu hale gelene kadar aklınız nerdeydi? Mesela ilk kez salak dediğinde valizini toplayip kapının önüne niye koymadiniz? Özür dileyip bin pişman olursa sürünürse son bi şansla geri dönebilmeliydi eve.. Taviz vere vere ne hale getiriyorsunuz hayatınizi,her yaptigini sineye çekene adamın da saygısı kalmıyor tabi.
Hoşuma gitmediğini söyledim diyorsunuz, adam size emir kipiyle konuşuyor verdiğiniz cevap hoşuma gitmiyor mu??? Ne güzel eşimsen saygılı konus getirir misin hayatim diyeceksin, ben yorgun olduğumda da sen getireceksin diyecektiniz. Emir kipiyle böyle konuşulur o tarz adamlarla. Aşırı sinirlendim eşinize. Yapısı böyleymiş yapını da al git diyeydiniz. Sanki mesele su getirmek, insan sevdiği aşık olduğu adama kadına dereden su taşır, rica edene gönül alana kıymet bilene.İlk söylediği zamanlar tabiki de şok oldum. Hatta bu durumun hoşuma gitmedigini de söyledim. Ama bir bardak su getirmek zor muymus, eşimmis o benim böyle şeyler zor gelmemeli bilmem ne. Yapısı öyleymiş lütfen diyememis aman ne bileyim.
ne kadar güzel. Eşiniz Başak Burcu muBen suan ev hanimiyim. Cocugum yok. Esim calisiyor cok yorucu bir isi yok ama yine de tüm gün işte. Herseye yardim eder. Sofrayi kurmama kaldirmama. Bulasiga. Camasir asacaksam gelir beraber asariz. Cayi bi o doldurur bir ben. Yani bazen diyorum yazik adama yapma diyeyim gitsin uzansin falan. Ama sonra da diyorum ki ya öyle olmaya alisirsa. Cocuk oldugunda böyle bir erkek bana cok yardimci olabilir sonucta. Daha gecen haftasonu tüm evi piril piril yapti camlari bile sildi. He ben neden yapamiyorum. 2 asilama tedavisi gecirdim. Sinava hazirlaniyorum aksiyor haliyle. O da cok yardimci. Uzun lafin kisasi esiniz cok haksiz.... asiri haksiz hani.
2 erkek türü var hayatta; biri eşine her şeyde yardımcı diğeri de paşa gibi evde hiçbi şeye elini uzatmayan. İkisini de anneler yetiştiriyor. Benim eşim de aynı senin eşin gibidir, hiçbir şeye dokunmaz çünkü yapamaz. 3 erkek kardeşler, 3ü de aynı mı olur ya? Annesi babasına hizmetle ömür geçirmiş, oğullarına da hiçbir şey yaptırmamış, şimdi ceremesini biz gelinleri çekiyoruz
Allah nasip kısmet ederse ben de bir erkek evlat sahibi olacağım; oğlumu önce kadınlara karşı saygılı, hoşgörülü ve anlayışlı yetiştirmeye çalışacağım. Artık hayat müşterek, eskidenmiş kadınların erkeklerin her hizmetini yaptığı zamanlar. Artık kadınlar da çalışıp eve ekmek getiriyorsa erkekler de buna ayak uydurmak zorunda.
Tepkinizde çok çok haklısınız; geri adım atmayın. Tavsiyem; kavga ederek değil, tatlı tatlı halinizi anlatmaya çalışın. Bu tipler ancak ondan anlıyor çünkü :)
Hayir boğa burcune kadar güzel. Eşiniz Başak Burcu mu
Tek suçlu sizsiniz! Bu adamı böyle şehzade gibi alıştırıp alıştırıp işler üstünüze yağıldığında yeter artık yapmayacağım dediğiniz için, bu kadar işiniz olmasaydı şehzadenizin ayak işlerini yapmaya da devam edeceğiniz için!Merhaba hanimlar.
5 yıllık evliyim 3 buçuk yaşında da çok hareketli bir oğlum var. Öğretmenim ayrıca da ikinci üni.okuyorum. ilk okuduğum bölümden de yüksek lisans tez aşamasındayım. Bunu söylemenin nedeni çok yoğun oldugunu belirtmek.
Eşimse çok dağınık ve tembel biri. Rahat bir işi var. İstediğinde izin alabiliyor bile. Bir aydır sürekli kayınvalidem hasta olduğu için onun şehrine gidip geliyordu. Geçen haftada iki gün kayınvalidemin yanındaydı geldi, bir gece kaldı bir konferans için gitti üç günde orada kaldı. Harika bir otelde müthiş bir tatil ve konferans sonrası dün döndü. Bende iki gün temizlik vs canım çıkmış durumdaydim.
Geldi TV başında uzandi. Ne çocukla ilgilenme ne başka birşey. Adam akıllı sohbette etmez. Çocukla da oynamaz, ilgilenmez. Ben de okuldan gelmişim canım çıkmış yeni oturuyorum. Oğlum su istedi. Keşke dedim içimden eşim kalksa getirse ama hiç hareket yok bizimkinde kalkarken de hazır gitmisken şunu da götür diye eline birşey tutuşturdu. Sinir oldum çünkü bunu çok sık yapıyor. İkimiz de uzanırken hadi bana su getir, hadi çay suyu koy, soda getir, dolaptan çorba getir vs vs sürekli birşeyler istiyor.bir de "lutfeni, getirir misini" yok asla hep emir kipiyle. Çok agrima gidiyor. Ben ondan hiç birşey istemem kalkar kendim alırım.
Dün artık çok agrima gitti .ayak islerini yapmak hic hoşuma gitmiyor hem de artık yapmayacağım benden isteme. Peygamberimiz bile suyunu kendi alır eşlerinden istemezmiş dedim zaten yorgundum yatıp uyudum.
Bizimki sabah yüzüme bakmıyor. Gittim ekmek yumurta aldım geldim hala aynı .(haftasonu ekmeğe hep ben giderim.) Kahvaltı hazırlıyorum gel yanıma otur dedim TV izliyordu gelmiyorum dedi bende gittim TV başında uzandım. Sonra kendi gitti hazırlamaya. Kahvaltı yaptık yine sürat asik.
Sonra ev topladım onun getirdiği çamaşırları sordum hangisi kirli diye onları makinaya koydum. Dedim niye böyle yapıyorsun, çok ağır konuştun dün dedi. Hayır hatta peygamberimizin yaptığını örnek verdim zaten yorgundum yardımcı olabilirsin biraz dedim. Gerizekalı, salak bilmem ne sen Hz Ayse misin Hatice misin de ben peygamberi örnek alayım dedi. Ayak islerini yapmak istemiyorum, hem istemeden getirdigim sey seni de mutlu etmemeli ben bunu soyledim dedim. Araya birseyler girdi bari çocukla ilgilen dedim. İstemiyorum ilgilenmiycem, Canım istemediği sürece de ilgilenmem dedi.
Olay büyüdü evden git o zaman ne adam akıllı babalık ne de kocalık yapıyorsun çek git dedimm. Cok sinirlendim insallah Allah sana baska cocuk vermez. Yazik oglumuza dedim bagirdik cagirdik. Gitti yataga girdi. Yine hakaret etti. Bana hakaret edemezsin dedim hak ediyorsun dedi. Oğlum geldi anne babam sana ne yapıyor diye yok birşey oğlum gel oyun oynayalım dedim çıktık .şimdi de parka geldim oturdum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Moralim çok bozuk.
Haksız mıyım, abarttim mi bilmiyorumama artık çok yoruluyorum. Tahammül edemiyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın. Anlatmaya ve akıl danışmaya ihtiyacım var .
Merhaba hanimlar.
5 yıllık evliyim 3 buçuk yaşında da çok hareketli bir oğlum var. Öğretmenim ayrıca da ikinci üni.okuyorum. ilk okuduğum bölümden de yüksek lisans tez aşamasındayım. Bunu söylemenin nedeni çok yoğun oldugunu belirtmek.
Eşimse çok dağınık ve tembel biri. Rahat bir işi var. İstediğinde izin alabiliyor bile. Bir aydır sürekli kayınvalidem hasta olduğu için onun şehrine gidip geliyordu. Geçen haftada iki gün kayınvalidemin yanındaydı geldi, bir gece kaldı bir konferans için gitti üç günde orada kaldı. Harika bir otelde müthiş bir tatil ve konferans sonrası dün döndü. Bende iki gün temizlik vs canım çıkmış durumdaydim.
Geldi TV başında uzandi. Ne çocukla ilgilenme ne başka birşey. Adam akıllı sohbette etmez. Çocukla da oynamaz, ilgilenmez. Ben de okuldan gelmişim canım çıkmış yeni oturuyorum. Oğlum su istedi. Keşke dedim içimden eşim kalksa getirse ama hiç hareket yok bizimkinde kalkarken de hazır gitmisken şunu da götür diye eline birşey tutuşturdu. Sinir oldum çünkü bunu çok sık yapıyor. İkimiz de uzanırken hadi bana su getir, hadi çay suyu koy, soda getir, dolaptan çorba getir vs vs sürekli birşeyler istiyor.bir de "lutfeni, getirir misini" yok asla hep emir kipiyle. Çok agrima gidiyor. Ben ondan hiç birşey istemem kalkar kendim alırım.
Dün artık çok agrima gitti .ayak islerini yapmak hic hoşuma gitmiyor hem de artık yapmayacağım benden isteme. Peygamberimiz bile suyunu kendi alır eşlerinden istemezmiş dedim zaten yorgundum yatıp uyudum.
Bizimki sabah yüzüme bakmıyor. Gittim ekmek yumurta aldım geldim hala aynı .(haftasonu ekmeğe hep ben giderim.) Kahvaltı hazırlıyorum gel yanıma otur dedim TV izliyordu gelmiyorum dedi bende gittim TV başında uzandım. Sonra kendi gitti hazırlamaya. Kahvaltı yaptık yine sürat asik.
Sonra ev topladım onun getirdiği çamaşırları sordum hangisi kirli diye onları makinaya koydum. Dedim niye böyle yapıyorsun, çok ağır konuştun dün dedi. Hayır hatta peygamberimizin yaptığını örnek verdim zaten yorgundum yardımcı olabilirsin biraz dedim. Gerizekalı, salak bilmem ne sen Hz Ayse misin Hatice misin de ben peygamberi örnek alayım dedi. Ayak islerini yapmak istemiyorum, hem istemeden getirdigim sey seni de mutlu etmemeli ben bunu soyledim dedim. Araya birseyler girdi bari çocukla ilgilen dedim. İstemiyorum ilgilenmiycem, Canım istemediği sürece de ilgilenmem dedi.
Olay büyüdü evden git o zaman ne adam akıllı babalık ne de kocalık yapıyorsun çek git dedimm. Cok sinirlendim insallah Allah sana baska cocuk vermez. Yazik oglumuza dedim bagirdik cagirdik. Gitti yataga girdi. Yine hakaret etti. Bana hakaret edemezsin dedim hak ediyorsun dedi. Oğlum geldi anne babam sana ne yapıyor diye yok birşey oğlum gel oyun oynayalım dedim çıktık .şimdi de parka geldim oturdum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Moralim çok bozuk.
Haksız mıyım, abarttim mi bilmiyorumama artık çok yoruluyorum. Tahammül edemiyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın. Anlatmaya ve akıl danışmaya ihtiyacım var .
Çok kilo aldım ondan mı böyle oldu bilmiyorummoralim çok bozuk kendimi çirkin ve kıymetsiz hissediyorum (
2 erkek türü var hayatta; biri eşine her şeyde yardımcı diğeri de paşa gibi evde hiçbi şeye elini uzatmayan. İkisini de anneler yetiştiriyor. Benim eşim de aynı senin eşin gibidir, hiçbir şeye dokunmaz çünkü yapamaz. 3 erkek kardeşler, 3ü de aynı mı olur ya? Annesi babasına hizmetle ömür geçirmiş, oğullarına da hiçbir şey yaptırmamış, şimdi ceremesini biz gelinleri çekiyoruz
Allah nasip kısmet ederse ben de bir erkek evlat sahibi olacağım; oğlumu önce kadınlara karşı saygılı, hoşgörülü ve anlayışlı yetiştirmeye çalışacağım. Artık hayat müşterek, eskidenmiş kadınların erkeklerin her hizmetini yaptığı zamanlar. Artık kadınlar da çalışıp eve ekmek getiriyorsa erkekler de buna ayak uydurmak zorunda.
Tepkinizde çok çok haklısınız; geri adım atmayın. Tavsiyem; kavga ederek değil, tatlı tatlı halinizi anlatmaya çalışın. Bu tipler ancak ondan anlıyor çünkü :)
Eve gelince bitiyor muEv hanımlığı kolay mı ya? İşe gitmek daha kolay bence. Eve geliyorsun bitiyor en azından. Evin işinin bittiği nerede görülmüş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?