Eşinizin ayak islerini yapar mısınız?

Hayır anlamadığım koskoca peygamber sadece hanımına mı iyi davraniyormuş, duyan sanacak müslümana iyi kafirlere kötü davraniyor. Bidaha ayni laf geçerse eğer Hz Hatice olmaya gerek yok. Peygamberimiz sokaktaki kediye köpeğe bile değer veriyordu deyin..

Valla böyle karaktere sahip insan ölene kadar huyundan vazgeçmiyor ister iyi konuş ister küfret. Tatli dille konuşsa da bikaç gün yapip sonra yeniden eski haline dönecegine inaniyorum. Can çıkar huy çıkmaz.

Valla böyle karaktere sahip insan ölene kadar huyundan vazgeçmiyor ister iyi konuş ister küfret. Tatli dille konuşsa da bikaç gün yapip sonra yeniden eski haline dönecegine inaniyorum. Can çıkar huy çıkmaz.
Bilemiyorum ben eşime bu şekilde istediğim her şeyi yaptırabilirim. Zaten Zamanla alışkanlık oluyor o sorumluluğu alıyorlar. Kavga etmek ise çözüm olmuyor. Ama konu sahibinin eşi insanlıktan anlar mı, çözüm yolu olabilir mi bilemem. Bi denemek lazım.:)

Ben onu da yaptim. Zaten genelde dilim tatlıdır. Adam herşeyi bu kez uflaya puflaya binbir zahmetle yapıyor hem de yarım yamalak sinir katsayım artıyor.

Bu adamlar bu noktaya gelene kadar napiyorsunuz ya cidden merak ediyorum bu gibi konularda. İlk kez git su getir dediğinde şok geçirmediniz mi mesela? Oha o nasıl laf ne diyorsun sen ya? Demediniz mi? Kaç yıllık eşiniz bu hale gelene kadar aklınız nerdeydi? Mesela ilk kez salak dediğinde valizini toplayip kapının önüne niye koymadiniz? Özür dileyip bin pişman olursa sürünürse son bi şansla geri dönebilmeliydi eve.. Taviz vere vere ne hale getiriyorsunuz hayatınizi,her yaptigini sineye çekene adamın da saygısı kalmıyor tabi.

Herşeye yetişmeye çalışmak gibi bir çabam yok aslında ama dolabın üstündeki eşyaya ulaşmak için eşinizi cagirdiginizda uflaya puflaya alıp size de nasıl almanız gerektiğinin aklını veren bir adamdan daha kaç kez istersiniz birşeyi?

İlk söylediği zamanlar tabiki de şok oldum. Hatta bu durumun hoşuma gitmedigini de söyledim. Ama bir bardak su getirmek zor muymus, eşimmis o benim böyle şeyler zor gelmemeli bilmem ne. Yapısı öyleymiş lütfen diyememis aman ne bileyim.

Hoşuma gitmediğini söyledim diyorsunuz, adam size emir kipiyle konuşuyor verdiğiniz cevap hoşuma gitmiyor mu??? Ne güzel eşimsen saygılı konus getirir misin hayatim diyeceksin, ben yorgun olduğumda da sen getireceksin diyecektiniz. Emir kipiyle böyle konuşulur o tarz adamlarla. Aşırı sinirlendim eşinize. Yapısı böyleymiş yapını da al git diyeydiniz. Sanki mesele su getirmek, insan sevdiği aşık olduğu adama kadına dereden su taşır, rica edene gönül alana kıymet bilene.

ne kadar güzel. Eşiniz Başak Burcu mu

2 erkek türü var hayatta; biri eşine her şeyde yardımcı diğeri de paşa gibi evde hiçbi şeye elini uzatmayan. İkisini de anneler yetiştiriyor. Benim eşim de aynı senin eşin gibidir, hiçbir şeye dokunmaz çünkü yapamaz. 3 erkek kardeşler, 3ü de aynı mı olur ya? Annesi babasına hizmetle ömür geçirmiş, oğullarına da hiçbir şey yaptırmamış, şimdi ceremesini biz gelinleri çekiyoruz
Allah nasip kısmet ederse ben de bir erkek evlat sahibi olacağım; oğlumu önce kadınlara karşı saygılı, hoşgörülü ve anlayışlı yetiştirmeye çalışacağım. Artık hayat müşterek, eskidenmiş kadınların erkeklerin her hizmetini yaptığı zamanlar. Artık kadınlar da çalışıp eve ekmek getiriyorsa erkekler de buna ayak uydurmak zorunda.
Tepkinizde çok çok haklısınız; geri adım atmayın. Tavsiyem; kavga ederek değil, tatlı tatlı halinizi anlatmaya çalışın. Bu tipler ancak ondan anlıyor çünkü :)

Evet yetiştirilme çok önemli ama öyle yetiştirilmediyse de herşey bitmiyor. Siz yönlendirebilirsiniz. Evlendikten sonra elini işe sürmemeye devam ediyorsa bunda sizin de payınız vardır. Düşünün bulursunuz. Belki siz de evliliğin başında tavizler verdiniz, alıştırdınız.

Benim eşimin annesi de dediğiniz gibi. Babası yanındaki suyu uzanıp almaz. Ama ben böyle bir evlilik hayatını kabul edemeyeceğimden eşimin evdeki sorumlulukları benle eşit. Mesela; ev süpürmek onun görevi, silmek benim. Ben yemek yaparım, o bulaşık makinesini doldurup boşaltır. Ben çamaşırları makineye atarım, o serer toplar. Çöp çıkarmak vs onun görevidir. Siz de geç kaldıysanız hamileliği ve bebeği vesile ederek yeni bir düzen oluşturabilirsiniz.

Onun hizmetçisi değilsin sen de çalışıyorsun , o çocuk ikinizin.o şimdi üste çıkmaya çalışıyor . Sen önce olgunca derdini anlat , yardımcı olmasına çok ihtiyacın 9lduğunu söyle. Boğa erkeği inatçıdır ters anlar.onun için yapıcı ve biz diliyle konuş.

Ev hanımıyım çocuklarım yaş olarak da elinden çıktı sayılırlar yani 15/12/5 yaşındalar beni fiziksel anlamda öyle dermansız kalacak kadar yormuyorlar

Buna rağmen haftada 1 defa yarımgün temizlik için yardımcı alıyor muyum evet alıyorum

Bakın yapmayın size yazık

Lütfen kimse maddi durum va falan demesin ben hayatımda hiç sigara içmedim fiyatını da bilmem ama sigara masrafı kadar değildir galiba

Haftada 75 lira size vereceği o rahatlık duygusu için İnan’ın asla göze gelmez
Ya da olmadı 2 haftada bir alın

Konu sahibi sizin için demiyorum yanlış anlamayın ama gerçekten imkanı olduğu halde yardımcı almayarak kendi kendini heder eden çok kadın görüyorum ama bu şekilde eşine yaranabilen tek kadın görmedim!

Tek suçlu sizsiniz! Bu adamı böyle şehzade gibi alıştırıp alıştırıp işler üstünüze yağıldığında yeter artık yapmayacağım dediğiniz için, bu kadar işiniz olmasaydı şehzadenizin ayak işlerini yapmaya da devam edeceğiniz için!
Yahu kim o da bu kadar emir eri olmuşsunuz. Verin çocuğu eline hadi ben tezimi yazıcam git parka çıkar diyeceksiniz 2 saatten önce de getirme! Su mu istedi oğlunuz oğlum babadan iste diyeceksiniz ya, ekmek almaya siz niye gidiyorsunuz kalksın gitsin çocuğa da bir tur artırsın, çocuk acıkır gelir havalar çok da soğuk değil.
Şaka gibisiniz valla, tüm yükü üstünüze almışsınız ondan adamın istediği şeyler gözünüze batıyor.
Verin eline süpürgeyi hadi hayatım sen süpür arkadan ben vileda geçicem diyin hızlıca bitsin iş.

Dediğin sözlerde ağır hicbirsey yok senin üstüne gelip o lafları hak eden o olmuş ama sonradan pişman olacağın şeyler de yapma derim ama.esin çok ayıp etmiş hayat müşterek. Yahu bende kocama hizmet ederim ama ayakta olsa bana da binsu verirmisin desem hayata tepki vermez veririr şimdi hamileyim evimizi süpürür cami siler sen karnın burnunda nasıl yapacaksın diye olması gereken bu yardım edeceği zaman etmezse ben ne anladım bu hayat arkadasligindan konuş uyar kendini de sen köle misin

Bende evdeyken annem bana hiçbirşey yaptirmiyordu. Yemek yapmayi bilmiyordum. Eh o zaman bende şimdi birşey yapmayim dimi? Nede olsa baba evinde öyle gördüm.

Boşa hiç kimse annelerde suç bulmasin. Suç erkeklerin öküz olmasi ve gelinlerinde "en iyi gelin benim" yarişmasina girmesi. Instagrama ille foto atmak istemesi, ne kadar hamarat olduklari belli olsun dimi? Mutfaği "burasi x'in mutfagi" yazilari ile süslüyorlar.

Evet yani allah korusun, bir erkek mutfakta ne yapar?

Ben konu sahibi gibi kadinlara zerre acimiyorum. Çocuktan önce köle hayati yaşayip, çocuktan sonra ancak anliyorlar ne kadar zor olduğunu. Yine birakmazlar. Böyle ilgisiz bir babaya bide 1-2 çocuk daha yaparlar, aman gözü dişariya kaymasin, çocuk bağlasin diye. Ha tabi bide etrafa mutlukuk pozlari olsun diye.

Ha bide sana tavsiyem, çocuklar bakarak öğreniyorlar. Sen istediğin kadar "ama oğlanlarda ev işinde yardim eder" diyebilirsin. Onun cevabi "ama babamda birşey yapmiyor" olur ve oda birşey yapmaz. Yani cidden oğlunu farkli eğitmek istiyorsan, önce eşinden başla.

Ayak işlerini yapmıyorum.
Güzel az huyu vardır bunlardan biri benden daha düzenli olmasıdır.
Eşler arasında su istemenin lafı olmaz ama bunu adet haline getirmemeli insanlar.
Genelde kalkar suyunu kendi alır, isteyeceği zaman da rica eder. Ben de aynı şekilde.

İyi yapmışsınız.
Bu kavgayı burada bırakmayın.
Bu kavga hayatınızı değiştirmenin dönüm noktası olsun.
Bambaşka bir düzen oluşturmaya başlayın.

Akılsız başımdan ne çekmişim meğer diyeceksiniz.

Ev hanımlığı kolay mı ya? İşe gitmek daha kolay bence. Eve geliyorsun bitiyor en azından. Evin işinin bittiği nerede görülmüş...
Eve gelince bitiyor mu ev işlerini kim yapıyor ??? Biz işteyken sen gelip yapmıyorsan evimizdeki işleri işten gelince biz yapıyoruz :)) işten geldiğim gibi mutfak çocuğu hiç katmıyorum bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…