• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ayak islerini yapar mısınız?

Merhaba hanimlar.
5 yıllık evliyim 3 buçuk yaşında da çok hareketli bir oğlum var. Öğretmenim ayrıca da ikinci üni.okuyorum. ilk okuduğum bölümden de yüksek lisans tez aşamasındayım. Bunu söylemenin nedeni çok yoğun oldugunu belirtmek.
Eşimse çok dağınık ve tembel biri. Rahat bir işi var. İstediğinde izin alabiliyor bile. Bir aydır sürekli kayınvalidem hasta olduğu için onun şehrine gidip geliyordu. Geçen haftada iki gün kayınvalidemin yanındaydı geldi, bir gece kaldı bir konferans için gitti üç günde orada kaldı. Harika bir otelde müthiş bir tatil ve konferans sonrası dün döndü. Bende iki gün temizlik vs canım çıkmış durumdaydim.
Geldi TV başında uzandi. Ne çocukla ilgilenme ne başka birşey. Adam akıllı sohbette etmez. Çocukla da oynamaz, ilgilenmez. Ben de okuldan gelmişim canım çıkmış yeni oturuyorum. Oğlum su istedi. Keşke dedim içimden eşim kalksa getirse ama hiç hareket yok bizimkinde kalkarken de hazır gitmisken şunu da götür diye eline birşey tutuşturdu. Sinir oldum çünkü bunu çok sık yapıyor. İkimiz de uzanırken hadi bana su getir, hadi çay suyu koy, soda getir, dolaptan çorba getir vs vs sürekli birşeyler istiyor.bir de "lutfeni, getirir misini" yok asla hep emir kipiyle. Çok agrima gidiyor. Ben ondan hiç birşey istemem kalkar kendim alırım.
Dün artık çok agrima gitti .ayak islerini yapmak hic hoşuma gitmiyor hem de artık yapmayacağım benden isteme. Peygamberimiz bile suyunu kendi alır eşlerinden istemezmiş dedim zaten yorgundum yatıp uyudum.
Bizimki sabah yüzüme bakmıyor. Gittim ekmek yumurta aldım geldim hala aynı .(haftasonu ekmeğe hep ben giderim.) Kahvaltı hazırlıyorum gel yanıma otur dedim TV izliyordu gelmiyorum dedi bende gittim TV başında uzandım. Sonra kendi gitti hazırlamaya. Kahvaltı yaptık yine sürat asik.
Sonra ev topladım onun getirdiği çamaşırları sordum hangisi kirli diye onları makinaya koydum. Dedim niye böyle yapıyorsun, çok ağır konuştun dün dedi. Hayır hatta peygamberimizin yaptığını örnek verdim zaten yorgundum yardımcı olabilirsin biraz dedim. Gerizekalı, salak bilmem ne sen Hz Ayse misin Hatice misin de ben peygamberi örnek alayım dedi. Ayak islerini yapmak istemiyorum, hem istemeden getirdigim sey seni de mutlu etmemeli ben bunu soyledim dedim. Araya birseyler girdi bari çocukla ilgilen dedim. İstemiyorum ilgilenmiycem, Canım istemediği sürece de ilgilenmem dedi.
Olay büyüdü evden git o zaman ne adam akıllı babalık ne de kocalık yapıyorsun çek git dedimm. Cok sinirlendim insallah Allah sana baska cocuk vermez. Yazik oglumuza dedim bagirdik cagirdik. Gitti yataga girdi. Yine hakaret etti. Bana hakaret edemezsin dedim hak ediyorsun dedi. Oğlum geldi anne babam sana ne yapıyor diye yok birşey oğlum gel oyun oynayalım dedim çıktık .şimdi de parka geldim oturdum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Moralim çok bozuk.
Haksız mıyım, abarttim mi bilmiyorum :KK43: ama artık çok yoruluyorum. Tahammül edemiyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın. Anlatmaya ve akıl danışmaya ihtiyacım var . :KK43:
asıl siz tavır koyun konuşmayın kendi yemeğinizi yiyin ne yerse yesin taviz vermeyin boşar diye korkmayın asıl o korksun sizin ayrılmanızdan burnu sürtülsün iyice

Pis herif ya.. cocuklariyla ilgilenmk bile eziyet geliyo bunlara.. bence hic bi isini yapma camasir utu yemek kendi gitsin ekmegini alsin mesela.. ya biseye takilmadimda yaw eknegide haftasonu sen alcaksan o evde ne ise yariyo o adam? Ben buna takildim hakket ya.. anne kahvalti hazirlar baba ekmek kahvaltilik alir.

Ne kadar yoruldugunu ve tükendigini anliyorum .
Ayrica tavrin da yerinde olmus. Haketmiş.
Bundan sonrasi için isleri pek umursama. Su filan da getirme kalksin içsin.
Ayrica ekmek almaya gitmek nedir . Haftasonu özellikle haftaici çalişan aileler icin guzel vakit geçirme firsatidir. Sabah kalkilir ortaklasa güzel uzun uzadiya bi kahvalti edilir sohbet edilir. Gidip gezilir.
İsler birlikte yapilir.
Eşin cok anlayissiz davraniyor gercektan

Haftasonu pasam geç uyanıyor. Ama oğlum uyanmış acıkmış oluyor mecbur ekmek alıp kahvaltı hazırlıyorum o ancak uyanıyor. Senin için kahvaltıyı geciktirdim erken kalk diyorum. Ben kahvaltı sevmiyorum beni beklemeyin diyor. Sinir oluyorum haliyle. Daha bir kez ya bir kez sen uyu çocukla ben ilgileneyim kahvaltıyı ben hazırlayayım demisligi yok. :(

Merhaba hanimlar.
5 yıllık evliyim 3 buçuk yaşında da çok hareketli bir oğlum var. Öğretmenim ayrıca da ikinci üni.okuyorum. ilk okuduğum bölümden de yüksek lisans tez aşamasındayım. Bunu söylemenin nedeni çok yoğun oldugunu belirtmek.
Eşimse çok dağınık ve tembel biri. Rahat bir işi var. İstediğinde izin alabiliyor bile. Bir aydır sürekli kayınvalidem hasta olduğu için onun şehrine gidip geliyordu. Geçen haftada iki gün kayınvalidemin yanındaydı geldi, bir gece kaldı bir konferans için gitti üç günde orada kaldı. Harika bir otelde müthiş bir tatil ve konferans sonrası dün döndü. Bende iki gün temizlik vs canım çıkmış durumdaydim.
Geldi TV başında uzandi. Ne çocukla ilgilenme ne başka birşey. Adam akıllı sohbette etmez. Çocukla da oynamaz, ilgilenmez. Ben de okuldan gelmişim canım çıkmış yeni oturuyorum. Oğlum su istedi. Keşke dedim içimden eşim kalksa getirse ama hiç hareket yok bizimkinde kalkarken de hazır gitmisken şunu da götür diye eline birşey tutuşturdu. Sinir oldum çünkü bunu çok sık yapıyor. İkimiz de uzanırken hadi bana su getir, hadi çay suyu koy, soda getir, dolaptan çorba getir vs vs sürekli birşeyler istiyor.bir de "lutfeni, getirir misini" yok asla hep emir kipiyle. Çok agrima gidiyor. Ben ondan hiç birşey istemem kalkar kendim alırım.
Dün artık çok agrima gitti .ayak islerini yapmak hic hoşuma gitmiyor hem de artık yapmayacağım benden isteme. Peygamberimiz bile suyunu kendi alır eşlerinden istemezmiş dedim zaten yorgundum yatıp uyudum.
Bizimki sabah yüzüme bakmıyor. Gittim ekmek yumurta aldım geldim hala aynı .(haftasonu ekmeğe hep ben giderim.) Kahvaltı hazırlıyorum gel yanıma otur dedim TV izliyordu gelmiyorum dedi bende gittim TV başında uzandım. Sonra kendi gitti hazırlamaya. Kahvaltı yaptık yine sürat asik.
Sonra ev topladım onun getirdiği çamaşırları sordum hangisi kirli diye onları makinaya koydum. Dedim niye böyle yapıyorsun, çok ağır konuştun dün dedi. Hayır hatta peygamberimizin yaptığını örnek verdim zaten yorgundum yardımcı olabilirsin biraz dedim. Gerizekalı, salak bilmem ne sen Hz Ayse misin Hatice misin de ben peygamberi örnek alayım dedi. Ayak islerini yapmak istemiyorum, hem istemeden getirdigim sey seni de mutlu etmemeli ben bunu soyledim dedim. Araya birseyler girdi bari çocukla ilgilen dedim. İstemiyorum ilgilenmiycem, Canım istemediği sürece de ilgilenmem dedi.
Olay büyüdü evden git o zaman ne adam akıllı babalık ne de kocalık yapıyorsun çek git dedimm. Cok sinirlendim insallah Allah sana baska cocuk vermez. Yazik oglumuza dedim bagirdik cagirdik. Gitti yataga girdi. Yine hakaret etti. Bana hakaret edemezsin dedim hak ediyorsun dedi. Oğlum geldi anne babam sana ne yapıyor diye yok birşey oğlum gel oyun oynayalım dedim çıktık .şimdi de parka geldim oturdum.
Haksız mıyım, abarttim mi bilmiyorum :KK43: ama artık çok yoruluyorum. Tahammül edemiyorum.
Çok haklısınız siz Ama baştan bişeyleri yapmamak gerekiyor ve günümüz erkeklerin bir çoğu böyle düzeleni kavgayla gürültüyle görmedim.ya güzellikle yaptırmaya çalışacaksınız,bunuda çok az bi kısım yapar. Ya da bu diyardan gideceksiniz seçim sizin.. gaz veren çok olur. Bence madem öğretmensin kendi iş yükünü hafifletmek adına evini 2-3 güne gelen bir kadın tut, kendini rahat ettir kendini mutlu etmeni tavsiye ederim..

Sakın geri atma.Eşinin adamakılli bir derse ihtiyacı var.Senin yumuşaklıgindan sonuna kadar faydalanmiş .Çok ayıp ediyor bence.

Ben en çok haftasonu ekmeğe gitmenize takıldım. Bu tip evde elini işe sürmeyenler, en azından markete falan gidiyor. Tüm sorumlulukları üzerinize almayı nasıl başardınız acaba?

Yapacağınız şey belli de, yapabilir misiniz şüpheli. Elinizi sürmeyeceksiniz işlere, keyfinize bakacaksınız. Bir şey istediğinde kendin al diyeceksiniz. Ya temizlikçi tutsun ya da size ev işlerinde yardım etsin. Oh ne güzel iş, kadın çalışsın, o kazançla ev alınsın, gelsin evde çocuğa baksın, işleri yapsın, yetmesin gidip markete ekmek alsın.

Sorunuza gelince ayak işleri yapmıyorum, evimizde iş bölümü var. İlla evde birileri ekstra iş yapacaksa, o ben değilim.

Haftasonu pasam geç uyanıyor. Ama oğlum uyanmış acıkmış oluyor mecbur ekmek alıp kahvaltı hazırlıyorum o ancak uyanıyor. Senin için kahvaltıyı geciktirdim erken kalk diyorum. Ben kahvaltı sevmiyorum beni beklemeyin diyor. Sinir oluyorum haliyle. Daha bir kez ya bir kez sen uyu çocukla ben ilgileneyim kahvaltıyı ben hazırlayayım demisligi yok. :KK43:
Boyle aile olmaz. Babalik bile yapmiyor çocuğa

Bu kadar okumuş meslek sahibi olmuş üstüne bir daha okumuş biri olarak kendinize bunu nasıl reva görüyorsunuz anlam veremiyorum. Sanki ilkokul 2 de okuldan alınmış 15 inde evlendirilmiş maddi manevi eşine bağımlı biri gibi konuşuyorsunuz. Eşiniz suçlu evet ama sizde de hata payı var. Bunu mutlaka düşünün.

Geç bile kalmışsın 5 sene böyle alıştırmakta hata etmişsin. Ayrıca neden hem Master hem ikinci fakülte sıkıştırıyorsun? Hastalanıp ölsen çocuğun nolur hiç düşündün mü? Çocuğunun annesine ihtiyacı var, eve ya da diplomalara değil. Kendine iyi bakmalısın kendin mutlu olmalısın ki çocuğuna da faydan dokunsun. İşler yine olur, iki sene sonra olur ama sen hasta olursan durur. Yapma öyle canına kastın mı var? Kocan da kendine çeki düzen verir sürt burnunu

Haftasonu pasam geç uyanıyor. Ama oğlum uyanmış acıkmış oluyor mecbur ekmek alıp kahvaltı hazırlıyorum o ancak uyanıyor. Senin için kahvaltıyı geciktirdim erken kalk diyorum. Ben kahvaltı sevmiyorum beni beklemeyin diyor. Sinir oluyorum haliyle. Daha bir kez ya bir kez sen uyu çocukla ben ilgileneyim kahvaltıyı ben hazırlayayım demisligi yok. :KK43:
Eşiniz evi batırıp uyumaktan başka ne işe yarıyor?
Sizi karısı değil hizmetçi, oğlunu evlatlık sanıyor galiba.

Kadınların evliyken her işi üstlenmesine sinir oluyorum,aynı durum annemde de var.Maalesef erkekleri bu kadar sorumsuz hale getiren yine kadınlar.Her şeyi kadınlar üstlenecekse erkekler bostan korkuluğu mu bu evlilikte?Baştan sınırı çizmek en güzeli.Sürekli tüm sorumlulukları üstlenirseniz o yükün altında ezilirsiniz ve gün gelir yapmasaydın olur bu yıpranmanın adı.En kızdığım noktada eğitimli kadınların da bunu yapması.Öğremensiniz.Hem toplumda bir saygınlığınız hem maaşınız var.Niye çekiyorsunuz bu davranışları?Hiçbir kadın değer görmediği yerde,kişide kalmamalı.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.:KK72::-)

Kesinlikle abartmamişsiniz, çok haklısınız. Ama bu duruma izin veren de sizsiniz. Böyle hakaretler edemeyecegini bilmeli. Sakın geri adım atmayın. Hiç bir işini de yapmayın. Kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Ayrıca kocanız bencil ve vicdansiz biri. Lütfen ona unutamayacağı bir ders verin.

Aslinda boyke adamlara bu sekilde konusmak ise yaramaz.ancak sinirlendiginizle kalırsınız.ne oldu simdi sanki kendini suclu mu hissetti,sizi hakli mi buldu.caktirmadan ayarlayacaksiniz durumlari.sizden su mu istedi ben tuvalete gidiyorum sen al simdi.ya da mutfaktan birsey mi getir dedi simdi orda isim var getirmem gecikir sen aliver vb.bir suru yonlendirmeyle dediklerini yapmayacaksin.tabi bunlari tatli dille soyle anlamaz bile.sonra cocuk su mu ist3di .canim suyu sen getir de benim biraz basim dondu nedense diyeceksin.ufaktan islerini yapmaya alistiracaksin.burda yazmayla anlatamiyorum ama soylemeyle hayatta duymaz anlamaz erkekler.bosuna konusup onların tabiriyle dir dir yapmış olursun .caktirmadan yonetmek lazim

Aslinda boyke adamlara bu sekilde konusmak ise yaramaz.ancak sinirlendiginizle kalırsınız.ne oldu simdi sanki kendini suclu mu hissetti,sizi hakli mi buldu.caktirmadan ayarlayacaksiniz durumlari.sizden su mu istedi ben tuvalete gidiyorum sen al simdi.ya da mutfaktan birsey mi getir dedi simdi orda isim var getirmem gecikir sen aliver vb.bir suru yonlendirmeyle dediklerini yapmayacaksin.tabi bunlari tatli dille soyle anlamaz bile.sonra cocuk su mu ist3di .canim suyu sen getir de benim biraz basim dondu nedense diyeceksin.ufaktan islerini yapmaya alistiracaksin.burda yazmayla anlatamiyorum ama soylemeyle hayatta duymaz anlamaz erkekler.bosuna konusup onların tabiriyle dir dir yapmış olursun .caktirmadan yonetmek lazim

Aradığım cevap aslında boyle birşeyi. Teşekürler

Barışmak için kim adım atsın?

Barışmak için kim adım atsın?
Barismak icin artik adim atmak anlamsiz .arkadas adim atarsa suclu olan oymus gibi olur.hicbirsey yapmayacak.esi birseyler yaparsa uzatmadan soguk bir sekilde cevap verecek kuslugu surdurmeyecek.ama bundan sonra izleyecegi yol benim dedigim şekilde olmali.bu erkekler konusmaktan anlamiyor bir kulaklarindan girip bir kulaklarindan cikiyor

Merhaba hanimlar.
sonuna kadar haklisiniz bir anne olarak bazen kendime vakit ayirmak iki cift laf etmek istiyoruz bn esime ayagin var elinde tutuyor sen al diyorum istemediginiz seyi yapmak zorunda degilsiniz

Eşler birbirine yardımcı olur evet ama her işlerini de karşı tarafa buyurmazlar. Çocuğu da tek başınıza yapmadığınıza göre ilgilenmek zorunda, öyle keyfi olamıyor kusura bakmasın!

Bence çok haklısınız. Siz adım atmayın, o düşünsün biraz düzeltmek için. Çabalasın

Back