Eşinizin ayak islerini yapar mısınız?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.451
6.248
358
35
Merhaba hanimlar.
5 yıllık evliyim 3 buçuk yaşında da çok hareketli bir oğlum var. Öğretmenim ayrıca da ikinci üni.okuyorum. ilk okuduğum bölümden de yüksek lisans tez aşamasındayım. Bunu söylemenin nedeni çok yoğun oldugunu belirtmek.
Eşimse çok dağınık ve tembel biri. Rahat bir işi var. İstediğinde izin alabiliyor bile. Bir aydır sürekli kayınvalidem hasta olduğu için onun şehrine gidip geliyordu. Geçen haftada iki gün kayınvalidemin yanındaydı geldi, bir gece kaldı bir konferans için gitti üç günde orada kaldı. Harika bir otelde müthiş bir tatil ve konferans sonrası dün döndü. Bende iki gün temizlik vs canım çıkmış durumdaydim.
Geldi TV başında uzandi. Ne çocukla ilgilenme ne başka birşey. Adam akıllı sohbette etmez. Çocukla da oynamaz, ilgilenmez. Ben de okuldan gelmişim canım çıkmış yeni oturuyorum. Oğlum su istedi. Keşke dedim içimden eşim kalksa getirse ama hiç hareket yok bizimkinde kalkarken de hazır gitmisken şunu da götür diye eline birşey tutuşturdu. Sinir oldum çünkü bunu çok sık yapıyor. İkimiz de uzanırken hadi bana su getir, hadi çay suyu koy, soda getir, dolaptan çorba getir vs vs sürekli birşeyler istiyor.bir de "lutfeni, getirir misini" yok asla hep emir kipiyle. Çok agrima gidiyor. Ben ondan hiç birşey istemem kalkar kendim alırım.
Dün artık çok agrima gitti .ayak islerini yapmak hic hoşuma gitmiyor hem de artık yapmayacağım benden isteme. Peygamberimiz bile suyunu kendi alır eşlerinden istemezmiş dedim zaten yorgundum yatıp uyudum.
Bizimki sabah yüzüme bakmıyor. Gittim ekmek yumurta aldım geldim hala aynı .(haftasonu ekmeğe hep ben giderim.) Kahvaltı hazırlıyorum gel yanıma otur dedim TV izliyordu gelmiyorum dedi bende gittim TV başında uzandım. Sonra kendi gitti hazırlamaya. Kahvaltı yaptık yine sürat asik.
Sonra ev topladım onun getirdiği çamaşırları sordum hangisi kirli diye onları makinaya koydum. Dedim niye böyle yapıyorsun, çok ağır konuştun dün dedi. Hayır hatta peygamberimizin yaptığını örnek verdim zaten yorgundum yardımcı olabilirsin biraz dedim. Gerizekalı, salak bilmem ne sen Hz Ayse misin Hatice misin de ben peygamberi örnek alayım dedi. Ayak islerini yapmak istemiyorum, hem istemeden getirdigim sey seni de mutlu etmemeli ben bunu soyledim dedim. Araya birseyler girdi bari çocukla ilgilen dedim. İstemiyorum ilgilenmiycem, Canım istemediği sürece de ilgilenmem dedi.
Olay büyüdü evden git o zaman ne adam akıllı babalık ne de kocalık yapıyorsun çek git dedimm. Cok sinirlendim insallah Allah sana baska cocuk vermez. Yazik oglumuza dedim bagirdik cagirdik. Gitti yataga girdi. Yine hakaret etti. Bana hakaret edemezsin dedim hak ediyorsun dedi. Oğlum geldi anne babam sana ne yapıyor diye yok birşey oğlum gel oyun oynayalım dedim çıktık .şimdi de parka geldim oturdum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Moralim çok bozuk.
Haksız mıyım, abarttim mi bilmiyorum ama artık çok yoruluyorum. Tahammül edemiyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın. Anlatmaya ve akıl danışmaya ihtiyacım var .

Hiç de haksız değilsiniz asla geri adım atıp yumuşayan siz olmayın.

Dini örnekler vermek yerine ben senin hizmetçin değilim deseydiniz keşke.

Eşinizi çok şımartmışsınız malesef

Ben de dini örnek vereyim istemezdim ama her ayak işini yapısım da aklıma hep bu örnek geliyordu. Ya koca peygamber bile eşinden istememiş diye. Sinirim katlaniyordu. Evliliğimiz de ilk defa böyle bir örnek verdim karşılığı da böyle oldu. Sen beni bir konuda uyarsa ben ona dikkat ederim dedim. Aman bilmiyorum ya çok üzgünüm sadece.

Hayır haklısın ikimizde çalışıyorsunuz mecbur yardım etmek zorunda iyi yapmışsın benim.eşim çalışıyor iki ek işe gider ben ev hanımıyim benden bişey istemez akşama kadar çocukla yoruluyorsun diye kendi alır . Siz çalışıyorsunuz ev iş güç yemek çocuk tembel bir eş zor olmalı sinir oldum okurken Allah yardımcın olsun

Aynen devam edin.
Ona değil kendinize yemek yapın, kendi dağınıklığınızı toplayın, kendi kirlinizi yıkayın. Onunla hiçbir şekilde muhatap olmayın.
Kendisi ne yaparsa yapsın.

Sonuna kadar haklısın hatta eşiniz terbiyesiz sen hatice misin vs vs ne demek...
Verdiğiniz örneği bile anlamamiski adam pes....
Asla geri adım atma bak ben ev hanimi olduğum halde eşim emirverir gibi söylese kalk kendin al diyorum...(Buarada ev hanımları da cok yoruluyor ve cocuklarda yoruyor)
Tabiki çalışan bayan olarak sizde haklısınız ve lütfen eve bir bayan tutun arada bu kadar yıpranmayın...
Erkeklere iyilik yaramıyor ben bunu anladım...

Haklısınız. Siz onun ayak işlerini yapmak istemeyince size küsüyor ama çocukla ilgilen deyince canım istemediği sürece ilgilenmeyeceğim diyor. Hakaret etmesi de ayrı sinir bozucu. Bence onun kafa yapısı böyle ve büyük ihtimalle anne babası da bu şekildedir. Sonradan nasıl düzeltilir bilmiyorum ama kesinlikle bu şekilde devam edip kendinizi yıpratmayın.

Bizde de hemen hemen aynı durum var.ama ben çalışmıyorum sizin gibi konuştuğumda oluyor ama asla bu tür hakaretleri duymuyorum duysam yüzüne kolay kolay bakmam o ayrı.canım istemese zaten hiçbirini yapmam şikayet ettiğimde ise arada ahh nerde eski kadınlar der ya da hadi fıstığım hadi canım deyip ikna eder.siz bir de çalışıyorsunuz çok yoğunsunuz bir de çocuk artı ev işi ben kendimi bu kadar yoğun düşünemiyorum bile ki yapamam zaten.Allah her işinizde kolaylık versin.Lütfen eşinize iyi bir ayar verin de kıymetinizi bilsin

Eşim benden bisey istemez ,ben ondan arada isterim . Rica ederek isterse ve abartmazsa ben de yapabilirim . Benden su istemesinden nefret ederim , evlendigimizde ilk zamanlar bunu çok yapardı. En son babasının yanında yaptı ve ipler koptu . Sana su falan getirmiyorum ,kalk kendin al dedim ,herkes şok! Annesi babasına bebek gibi bakar ,çocuklarını da öyle alıştırmış . Burası babanın evi değil dedim :) ondan sonra bir daha benden birşey istemedi :) yaptığının yanlış olduğunu da anladı. Bak ç.küm var diye karıma hizmet ettiriyorum ,herkes görsün, der gibi ..yıllar geçti üstünden, nasıl ayar vermişsem adam huy değiştirdi benimle evlendikten sonra :)

Konuna gelince haklisin, geri adım atma .

Çok kilo aldım ondan mı böyle oldu bilmiyorum moralim çok bozuk kendimi çirkin ve kıymetsiz hissediyorum (
2 üniversite okuyan birinin hele ki öğretmen bir kadının şu cümleyi kurması zaten eşinizin neden böyle olduğunun kanıtı.
Siz kendinizi eziklerseniz ezeniniz çok olur

Çok kilo aldım ondan mı böyle oldu bilmiyorum moralim çok bozuk kendimi çirkin ve kıymetsiz hissediyorum (
Hayır cevabınız eski yorumunuzda

"öyle eşimle de çok uzun süreli bir ayrılığımız olmuyor şükür
Ama o iki gece bile gidecek olsa ruhum daralıyor. Aşırı özlüyorum. Yatamıyorum bile onsuz. Sürekli görüntülü arar konuşuruz gece filan da. Ama onsuz çok gariban hissediyorum kendimi. Sürekli dokunsalar ağlayacak moddayim"

Eşinizin poposunu arşa çıkarmışsınız, şimdi de indiremiyorsunuz.

Size sık sık hakaret eden, bağıran, tembel, pis bir adama bu kadar bağımlı olmanız, sizce de tuhaf değil mi?

Boşanmayacağınıza göre, iki damla gözyaşı döküp, eşinizin hizmetçiliğini yapmaya devam edeceksiniz gerizekalı dese de.

Yok ya kayınvalidem de kayınpederim de dünya iyisi insanlar. Kimseye bir yükleri yok. Çalışkan insanlar. Benim eşim üç kızdan sonra doğmuş bir erkek çocuğu sadece . Kayınvalidem bile eşimin tembelliginden yakınır ben hiç kayinvalideme yansıtmam. O tembel dediğinde yok anne çok iyi o derim. Kadın kendi der ben oğlumu tanıyorum sen çok yoruluyorsun diye. Kayınvalidem geldiğinde dinlenirim hatta.

Çok ağır olmuş yahu bu :)

Nasıl verebilirim o ayarı? Ne yapabilirim bilmiyorum. Çaresiz hissediyorum

Kilo almış olmanız bu şekilde davranılmayı hakedecek olmanız anlamına gelmiyor.
Çalışkan bir kadınsınız, istekleriniz çok normal.
Eşiniz sorumsuz ve rahat bir adam.
Herkesin dediği gibi geri adım atmayın, ayak işi yapmak zorunda değilsiniz herkesin eli ayağı tutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…