• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin ayak islerini yapar mısınız?

Kendinizi asla ezmeyin ezdirmeyin. Bakımsız da olsanız, modunuz düşük bile olsa en kıymetli benim. Ben ev işlerini yapıyorsam bu kendim için modunda olun.

Ayak işlerini asla yapmayın. Kendin al , kendin yap. Banane. Diyebilirsiniz.

Muhtelemen o an tepki vermeyip birikince patlıyorsunuz siz

Yok ya kayınvalidem de kayınpederim de dünya iyisi insanlar. Kimseye bir yükleri yok. Çalışkan insanlar. Benim eşim üç kızdan sonra doğmuş bir erkek çocuğu sadece . :KK43: Kayınvalidem bile eşimin tembelliginden yakınır ben hiç kayinvalideme yansıtmam. O tembel dediğinde yok anne çok iyi o derim. Kadın kendi der ben oğlumu tanıyorum sen çok yoruluyorsun diye. Kayınvalidem geldiğinde dinlenirim hatta.
Anne babası kötü ya da tembel anlamında demedim evde ev işlerini sürekli kadın yapıyorsa öyle alışmıştır demek istedim

Hayır cevabınız eski yorumunuzda

"öyle eşimle de çok uzun süreli bir ayrılığımız olmuyor şükür
Ama o iki gece bile gidecek olsa ruhum daralıyor. Aşırı özlüyorum. Yatamıyorum bile onsuz. Sürekli görüntülü arar konuşuruz gece filan da. Ama onsuz çok gariban hissediyorum kendimi. Sürekli dokunsalar ağlayacak moddayim"

Eşinizin poposunu arşa çıkarmışsınız, şimdi de indiremiyorsunuz.

Size sık sık hakaret eden, bağıran, tembel, pis bir adama bu kadar bağımlı olmanız, sizce de tuhaf değil mi?

Boşanmayacağınıza göre, iki damla gözyaşı döküp, eşinizin hizmetçiliğini yapmaya devam edeceksiniz gerizekalı dese de.

İşte bunu istemiyorum. Boşanmadan ve göz yaşı dökmeden halletmenin bir yolu yok mu :(

Yok ya kayınvalidem de kayınpederim de dünya iyisi insanlar. Kimseye bir yükleri yok. Çalışkan insanlar. Benim eşim üç kızdan sonra doğmuş bir erkek çocuğu sadece . :KK43: Kayınvalidem bile eşimin tembelliginden yakınır ben hiç kayinvalideme yansıtmam. O tembel dediğinde yok anne çok iyi o derim. Kadın kendi der ben oğlumu tanıyorum sen çok yoruluyorsun diye. Kayınvalidem geldiğinde dinlenirim hatta.
Aferin aynen devam edin.
Sanki kocanız kıymet bilen biriymiş gibi, özannesine bile avukatlığını yapıyorsunuz.

Oku, meslek sahibi ol, yüksek lisans yap ama kocan paspas etsin seni.
İbretlik hayatlar.

Aferin aynen devam edin.
Sanki kocanız kıymet bilen biriymiş gibi, özannesine bile avukatlığını yapıyorsunuz.

Oku, meslek sahibi ol, yüksek lisans yap ama kocan paspas etsin seni.
İbretlik hayatlar.

E şimdi ne yapayım peki? Dışarıya karşı esimi kötü göstermek istemedim ne yapayım :(

Nasıl verebilirim o ayarı? Ne yapabilirim bilmiyorum. Çaresiz hissediyorum
Bundan sonra ona ait hiçbir işi yapmayacaksınız ve muhatap olmayacaksınız.
Temizlik için kadın tutun, ne paralıyorsunuz kendinizi?

Bende nefret ediyorum dayatmayla yaptırılan şeyleri sevmiyorum. Birşeyi sürekli yapınca artık bunu senin görevinmiş gibi görüyorlar :işsiz:
Yaşadığınız olayda haksız değilsiniz ama anlamazlar , maalesef geri adım atan hep bizler oluyoruz

İşte bunu istemiyorum. Boşanmadan ve göz yaşı dökmeden halletmenin bir yolu yok mu :KK43:
Var.
Taviz vermeyeceksiniz.
Değişeceksiniz.
Eşinize bulunmaz hint kumaşı gibi davranmayı bırakacaksınız.
Ev işleri için kadın tutun, yükünüzü hafifletin.
Eşiniz yola gelene kadar, evde yokmuş gibi yaşayacaksınız.

E şimdi ne yapayım peki? Dışarıya karşı esimi kötü göstermek istemedim ne yapayım :KK43:
Yahu annesi o.
Evladını sizden daha çok sever.
Ne haddinize annesine karşı savunuyorsunuz.
Annesi evladını sizden daha iyi tanır, merak etmeyin

Ben de dini örnek vereyim istemezdim ama her ayak işini yapısım da aklıma hep bu örnek geliyordu. Ya koca peygamber bile eşinden istememiş diye. Sinirim katlaniyordu. Evliliğimiz de ilk defa böyle bir örnek verdim karşılığı da böyle oldu. Sen beni bir konuda uyarsa ben ona dikkat ederim dedim. Aman bilmiyorum ya :KK43: çok üzgünüm sadece.

Hiç de geri adım atma.Sakın atmaEşin sen böyle alıştırdığın için kendini paşa sanıyor galiba.

Bende atanamamış bir öğretmenim.evimde özel ders veriyorum branşcı olduğum için.üstelik 2 yaşında oğlum var.
Özel ders verdiğim saatler 16-18 veya 19-20 arasında genelde.O iki gün yemek yapmam bazen zor olabiliyor.Eşim hiç bana sormadan işden gelip kendisi sessizce girer mutfağa makarna çorba salata köfte bişeyler yapar.Çocuk uyanıksa onuda alır yanımdan.beni hiç rahatsız bile etmez.
Ders sonrası için çayımızı bile demler.

Siz bir de çalışıyormuşsunuz.Eşinizin yaptığı büyük ayıp ve saygısızlık.
Siz onun hizmetçisi değil eşisiniz.ev geçindirmekse sizde eve para getiriyorsunuz.

Lütfen oğlunuz için ezdirmeyin bu kadar kendinizi.
Oğlunuz tercih etme şansına sahip olsa eminim özgüveni yüksek babası tarafından saygı duyulan bir anneyim isterdi.bu saygıyı önce siz kendinize duyun(ki bence çokdan haketmişsiniz) sonra eşinizi izleyin.

Siz çok verici davranmışsınız iyi niyetle ama eşiniz suistimale ve sömürmeye başlamış sizi.
Asla kavgayı büyütmeyin tekrar ama geri adımda atmayın.
Yuvanıza hayırlı geçinmeler dilerim.

Bu olayı ailelere duyurmali miyim? Her tartışma da hakaret ediyor. Baban annene bu sözleri söylese ne hissedersin diyorum ama her tartışma da gerizekali salak öküz bilmem ne. Ben ailemde asla görmedim onun ailesi nde de olmadığına eminim. Sinir oluyorum ya. Ucuz insanlar gibi laflar etmesine

kocanız nasıl siz bu kadar işi yaparken yardım etmeden durabiliyor, bence resmen vicdansızlık. misafirliğe gittiğimizde bile ev sahibi yoruldu diye iki tabak kaldırırız kıyamayız. rest çekmeden düzeltemezsiniz bu adamı. o kadar kibarca konuştuğunuz halde böyle diklenmiş size. ben elin biyerine mi kaçtı kalk kendin al derim, siz naif davrandıkça tepenize çıkmaya devam eder eşiniz. ona ait hiçbir işi yapmayın. birşey istediğinde duymazdan gelin. evinize misafir falan geliyorsa onun yanında iş buyurun kibarca ' canım çayları doldurur musun?' diye. siz kibar konuştuğunuzda bile çıkışırsa herkes onu haksız bulur, biraz toplum baskısı iş görür. ezdirmeyin kendinizi bu kadar. böyle devam ederseniz oğlunuz eşinizden beter olur, ona kötü örnek olmayın bari.

Ona sorumluluk verin yapmazsa bunun sonucu kendisini de etkilesin. Mesela iş yaparken ondan yardım isteyin yapmıyorsa o gün yemek yapmayın. Ama inat gibi değil yani madem yardım etmedin sana yemek yok tarzında konuşmayın. Diyin ki napim o kadar iş yaptım yoruldum bugün dışardan söyleyelim. Ne biliyim yardımcı almak istediğinizi söyleyin istemezse iş çocuk ev tek başıma çok yoruluyorum diyin. Yorulunca sana da yansıtıyorum aramız bozuluyor diyin onu da düşünüyormuş gibi. Yani direkt bana yardım etmiyorsun diye suçlamayın (normal konuşunca da anlamıyor zaten) ama yardım etmeyişinin bedelini alttan alttan ödetin

kocanız nasıl siz bu kadar işi yaparken yardım etmeden durabiliyor, bence resmen vicdansızlık. misafirliğe gittiğimizde bile ev sahibi yoruldu diye iki tabak kaldırırız kıyamayız. rest çekmeden düzeltemezsiniz bu adamı. o kadar kibarca konuştuğunuz halde böyle diklenmiş size. ben elin biyerine mi kaçtı kalk kendin al derim, siz naif davrandıkça tepenize çıkmaya devam eder eşiniz. ona ait hiçbir işi yapmayın. birşey istediğinde duymazdan gelin. evinize misafir falan geliyorsa onun yanında iş buyurun kibarca ' canım çayları doldurur musun?' diye. siz kibar konuştuğunuzda bile çıkışırsa herkes onu haksız bulur, biraz toplum baskısı iş görür. ezdirmeyin kendinizi bu kadar. böyle devam ederseniz oğlunuz eşinizden beter olur, ona kötü örnek olmayın bari.

Ooo misafirin yanında o adam bu adam değil. Çay doldurur. Çocuğa bakar. Ama kapı kapanır kapanmaz çocuğu kucağıma verir.

Çok kilo aldım ondan mı böyle oldu bilmiyorum :KK43: moralim çok bozuk kendimi çirkin ve kıymetsiz hissediyorum :KK43:(
Ne alakası var!
Adamı anası şehzade gibi yetiştirmiş zayıf da olsaydınız aynı şeyleri yapmaya devam edecekti.
Ben olsam bundan sonra ne yemek yaparım ne de çamaşırlarını yıkarım.
Çok biliyorsa kendi yapsın hakaret ederken iyiydi.

Back