- Konu Sahibi DonukPudra
-
canım evlendiğimiz zaman çok uğraştım ortak bir hesabımız olsun diye eşim yanaşmadı. 2 yıllık evliyken anladımkki eşimle hiç ortak hesabımız olmayacak. öğrenim kredimi ev eşyalarının masraflarını ödedikten sonra ev aldım tek başıma kredimi çektim hala her ay 1020 tl ödüyorum. bilen bilir haziranda eşimle boşanma aşamasına geldikten sonra anladımki kıyıda köşede hiç bişeyim yok. o zaman karar verdim şimdi eşimden gizli her ay masrafları ödedikten sonra artan paramla ya çeyrek ya yarım altın alıyorum. onada söylemiyorum. ben çok çabaladım beraber birikim yapalım diye olmadı. düşünün ki oğlumuza kalsın diye kendime hayat sigortası yaptırdım ayda 90 tl ne gerek var ki deddi ne yapalım benimde adam böyle beni çatlatıyor işte. akıllı ol kıyıda köşedde bişeylerin olsun tecrübeyle sabit
Bence her kadının parası kenarda olmalı. . O kadın için güvencedir. . Evliliğin bir kumar olduğunu sürekli vurguluyoruz. . .Çok sevdiğimiz eşlerimiz sevgililerimiz evlenince 180 derece değişebiliyorlar. . Bu neden geleceğe umutla bakabilmek zor dönemlerimizde kendimizi aklayabilecek kadar birikim şart bence. . Ben biriktiriyorum eşimden gizli. .Çünkü benim bir evladım var . . İleride hastalık olur bişey olursa başkalarından borç istemek yerine kendi birikimimi koyarım ortaya
Birşey değil canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu. Sen iyice gözlemle eşini. Ona göre bir yol belirlersin. Ama az da olsa kendi hesabın, kendi paran olsun. Eşin bilir ya da bilmez o sana kalmışteşekkür ederim acemiperi.
evlendikten sonraki tutumlarını izleyecegimsuan tutumlu gözüküyor ama yazdıkların cok mantıklı
Birşey değil canım, yardımcı olabildiysem ne mutlu. Sen iyice gözlemle eşini. Ona göre bir yol belirlersin. Ama az da olsa kendi hesabın, kendi paran olsun. Eşin bilir ya da bilmez o sana kalmış
kesınlıkle her kadının kenarda köşede bırıkımı olmalı
eşten gızlı saklı olmaz demeyın. ben çok uzun yıllardır hukuk burosundayım. neler duydum neler gördum.ne sevgıler ne aşklar... ne husranlar...ne tekmeler.. bu hayatta kendınden başka hıçkımseye guvenmeyeceksın okadar
bu arada yenı evlıyım bırıkım yapmak ısterım ama şimdilik zor orası ayrı
canım evlendiğimiz zaman çok uğraştım ortak bir hesabımız olsun diye eşim yanaşmadı. 2 yıllık evliyken anladımkki eşimle hiç ortak hesabımız olmayacak. öğrenim kredimi ev eşyalarının masraflarını ödedikten sonra ev aldım tek başıma kredimi çektim hala her ay 1020 tl ödüyorum. bilen bilir haziranda eşimle boşanma aşamasına geldikten sonra anladımki kıyıda köşede hiç bişeyim yok. o zaman karar verdim şimdi eşimden gizli her ay masrafları ödedikten sonra artan paramla ya çeyrek ya yarım altın alıyorum. onada söylemiyorum. ben çok çabaladım beraber birikim yapalım diye olmadı. düşünün ki oğlumuza kalsın diye kendime hayat sigortası yaptırdım ayda 90 tl ne gerek var ki deddi ne yapalım benimde adam böyle beni çatlatıyor işte. akıllı ol kıyıda köşedde bişeylerin olsun tecrübeyle sabit
Bizde 2013'te evlilik kervanına katılacağız inşallah.
Şimdiden paramızı beraber harcarız. Hatta ben çok harcıyorum diye maaş kartımı veriyorum ona,zaten aynı şirketteyiz.
İhtiyacım olunca ondan alıyorum para
Ama bikaç haftadır bozukluklardan biriktiriyorum şirketteki çekmecemde.
İyi ki de yapıyorum bunu çünkü sıkıştığımız anlar oldu bikaç gündür ordan harcadık ve öğrenince iyi ki yapmışsın ve evimimizde de olsun bu huyun dedi
bütün yükü siz çekiyorsunuz aldığınız evde eşinizde yaşıyor
kuzucum evet bi kadının kıyıda köşede parası olmalı eşinpara tutamayan biriyse oldugunu söleme fakat bende yapıorum eşime maaşımı 100 tl eksk söledim oda bilio bunu biriktiriorum mutfak parasıda bende onuda biriktiriorum artanları günlere giriorum onlarıda birikime katıorum ben gizli saklı iş yapmak istemediğim için evet biriktiorum var diorum ama miktar belirtmiorum:) sonuçta bana hayatın atıorum 3.000 liraya ihtiyacımız var tv alcaz son model o kadar param yok derim ama küçük bi yatırım var örneğin gram altın çok düştü kesin kar yapcaz veririm yaniş ben biriktirdiğimi sölüorum ama miktar belirtmiorum:)şimdiye kadar istemedi.... fakat isterse ne istediğine göre değerlendiririm:)
elime 10-20 eçersede böle bi yerlere sıkıştırırım gecenin bi vakti olduki başımıza bişe geldi hastalık bişe durduk yerde uyurken kalp krizi geçirdim olmadık şey diil yada allah korusun memlekette bizimkilere bişe oldu gidebilcek gelebilcek paramız olsun kenarda dünyanın bin türlü hali var onun için evde para olması her yönden iyidir....... benim fikrim bu tabi benim için rahat etmediği için eşime söledim ama ordan burdan para çıkarınca adam şok oluyo:) yani şöyle bi silkinsem onun bi maaşı kadar para çıkarırım ama o bunu bilmiyo bi miktar var ama ne kadar?daha 6 aylık evliyim bu kadar oldu :) zaten sen beni zengin etcen diyo:) oda memnun halinden:) ve evet bi rahatlık varmı var neyin rahatlıgı dersen başımıza bişe gelse o an için paramız var bunu bilio ve kendini güvende hissedio:)
fakaaaaaaaaaaaaat aptal olmayaydımda bekarlığımda elime geçen oncaaaa parayı çar çur etmeyeydim bunu eşime asla sölemezdim:) onu ilgilendirmez çünkü:)34:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?