eşinizden gizli para-altın yatırımınız var mı?

eşinizden gizli para-altn yatırımınız var mı?

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .
eşimden ayrı tek kuruşum yok, onun da yok:) ay başında ödemeleri yapar ve kalan parayı benim hesaba aktarır. kasa benim. birikimler de benim hesabımdan yapılır. canım kocam harçlık alır bi tek kendine...ama kim ne harcamış ne almış her şey bilinir.

Teyzem ilk evliliğinde ben daha küçüktüm, anneannem çok nasihat ederdi kzızım çalışıyorsun biraz koy kenara. Teyzem olmaz günah olur derdi:53: (toplumca fıkıh bilgimiz çok gelişmiş gibi olmayan şeyler günah demeye bayılırız ya ) Eşi de iyi kazanmasına rağmen evi o cekip çevirirdi. Halbuki kadının kazandığı kendine aittir. Erkekse evi geçindirmekten meshuldür. Yanlış anlayanlar olmasın kadın elbette evine katkıda bulunabilir gönülden veriyorsa. Ama eşi ondan gönülsüzce alıyorsa eşine haram olur o para.
Gelelim teyzeme sonra ne mi oldu, ani bir boşanma. Pek bir hak da iddia edemedi ortak evleri duman altı edildi. (Hukukta hala boşluklar var maalesef kimi boşanmalarda kadınlar haklarını alamayabiliyor.)
Bence bir kenara para biriktirmek mantıklı bir şey, bu güvensizlikten falan değil ama bireyi kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. Eşten gizli olmasına da gerek yok (eşine göre). Zaten genelde hanımlar daha tutumlu olduğu için aile huzuruna da destek olabiliyor bu birikimler. :31:

hayır yok ama artık zamanı geldi başlayacağım kenarda birikim yapıp ihtiyacımız olduğunda
çıkarır veririm:16:

altınlarımız var bankada kasada benim üstüme. bankada biraz para var yine benm üstüme. eşim bide bireysel emeklilik başlattı bu ay yine benim üstümee :)

evet var; olmalı da :) çünkü bnm eşim para harcamayı çok sever :(

ondan gizli yaptığım birikimlerle 2012 ocak ta aldığımız arabanın 1/4 nü bu birikimden ödemiştik. o ne yaptı arabayı arkadaşına verdi; arkadaşı içti içti içti ve 2012 (temmuzda) ramazanda ilk sahura kalktığımız gece, tamda sahur vakti büyük bir kaza yaptı ve araba hurdaya çıktı :(

nasıl becerdiyse arabayı zeytin ağacının üstüne hop oturtmuştu :27:

bir yıllık emeklerimde çöpe gitmiş oldu :47::47:

neyse... yeri değil ama birden aklıma geldi ve paylaştım. hala sinirim geçmedi galiba :113:

Ben evli değilim ama bence kadınlar genelde daha tutumlu olduğu için eşten habersiz birikim yapmalı.
Fakat ben ağzında bakla ıslanmayan biriyim yapabilceğimi sanmıyorum şuan bile ondan gizli iş çeviremem muhakkak yumurtlarım. :30:
Annem çok kızıyor bu huyuma :27:

benim eşimden gizli hesabım yok ama olmasını istiyorum.
ben çalışmıyorum, elime de biriktirecek kadar bi para geçmiyor borçlardan. araba aldık kredisi bilmemnesi kira derken ay sonu zor geliyor. ama Allah nasip ederse biraz borçlarımız hafiflese bende birikim yapıcam ama amacım eşimden gizli saklı kendime birşeyler almak değil kendimi garantiye almak değil, bu birikimi ilerde bir ev bir arsa almak vs için harcamak. Şu aralar altın düşük ama malesef elde olmayınca bu fırsatda kaçtı gitti.
Eşim benden gizli biriktir diyor ama para kalmıyor ki biriktireyim. geçen sene kıyıda köşede bozuklukları biriktirdim ehliyet sınav paramı çıkardım.:37:çok büyük bir para olmadı ama sınav zamanı ilaç gibi geldi mutlu oldum:52: Bozukluklarla çok birikmiyor ama akmasada damlıyor

Bence her kadının eşinden gizli bir birikimi olmalı ama o birikim yine aile için kullanılmalı kadının veya erkeğin kendi şahsına değil

onu bunu bilmem yapacaksın arkadasım gizli yapacaksın sonra sana guvenılıyo herseye atlamıcan eşim iyidir ama aılesı para ister elınde olsa verır hıç acımaz ama benı ılgılendırmez onceden gızlı asla yapmazdım haa baktım daha rahar davranıyo sımdı gızlı yapıyorum ve herseye atlamıyorum benle çocugum yemesın aılesı yesın oldu valla

Bence ayri para olmali.. Bende biriktirmiştir para.. İçim çok.rahatti . Neden mi? Çünkü o paradan ne bogazima nede üstüme birşey aliyordum.. Gün geldi ihtiyaç varken cikardim çok mutlu oldu esimm

konu sahibesi ne yaptın? evlenmeden önce açmışsın bu konuyu :) şimdiki görüşün nedir?

Eşine göre değişir bence, benim habersiz kenara koyduğum üç beş birşeyle dövizdir altındır yatırımlık birşeyler alıp sattığım oluyor ama aman aman saklamıyorum öyle, asıl birikimimiz ortak yani.. arada unutup kaçırıyorum ağzımdan zaten:)
ama bazı erkekler var ki kesinlikle ayrı ve gizli birikim yapılmalı.. hatta 2 tabağı varsa 1 ini kıracaksın derler ya, bazıları için cuk yani bu laf..

evet var; olmalı da :) çünkü bnm eşim para harcamayı çok sever :KK43:

ondan gizli yaptığım birikimlerle 2012 ocak ta aldığımız arabanın 1/4 nü bu birikimden ödemiştik. o ne yaptı arabayı arkadaşına verdi; arkadaşı içti içti içti ve 2012 (temmuzda) ramazanda ilk sahura kalktığımız gece, tamda sahur vakti büyük bir kaza yaptı ve araba hurdaya çıktı :KK43:

nasıl becerdiyse arabayı zeytin ağacının üstüne hop oturtmuştu :KK53:

bir yıllık emeklerimde çöpe gitmiş oldu :KK47::KK47:

neyse... yeri değil ama birden aklıma geldi ve paylaştım. hala sinirim geçmedi galiba :113:

hey gidi zaman hey...

Back
Yukarı