eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

bence eşinden gizli para biriktiren kadına boşanma korkusuyla demek paranoyaklık olur yada ya bi gün boşanırsam diye para biriktirmez hazıra dağ dayanmaz hanımlar eğer böyle bi korku varsa gidip çalışıcaksınız boşanmadan önce güçlü ayaklarınızın üstünde durabildiğinizi göstereceksiniz... bende evlenince biriktirirm ve biriktirdiğim isterse bir kasa para olsun son kuruşuna kadar seve seve eşime ve evime harcarım, ha ya boşanırsam ben o paraya el süremem sonuçta o evlilik yürürken birikti yaaralar beni o para

ilk evlendiğim zamanlar atıyordum 3-5 kenara çok güvensizdim ailemden dolayı
sonra eşime güvendikçe kenara köşeye saklamamaya başladım.
zaten biriktirme şansım yok çalışmıyorum öyle aman aman birikim yapamam
kendi ailemden gizlerdim ben çünki kız kısmı ne yapacak parayı derlerdi
babam derdi ne yapacan parayı ... alıcam..aman boş ver alma derdi...
eşimi çok seviyorum ama Allahtan başka kimseye sonsuz güvenmem

Son düzenleme:
ben kesinlikle esimden gizli degil ama bi ara carsiya gittigimde ceyrek altin alip bazanin altina koydum bir yil boyunca sonra ben bile unuttum onlari:KK9:aradan bayagi zaman gecince askim belim agriyor bazanin altindaki pikeyi cikarirmisin dedim esim cikarip yataga sercegi zaman altinlar havada ucustu :KK53:ben bile soka girip anammmm altin yagiyor diye delirdim:KK52:yavrum bunlar ne altin yumurtlayan tavuga donmussun dedi:KK17:neyseki oglan 4 yasinda sunnet olmamisdi o yaz cocuga krallar gibi sunnet cemiyeti yaptik o paraciklarla :KK52:sonraki yillar bu bende aliskanlik yapti buldugum paralari kenar koselere koymaya basladim lazim oldukca cikarip harcadik esimde memmun bu halimden suanda gizlide tek kurusum yok topladigim azicik biriktimi sanki esim odul vercek aninda cikariyorum ortaya:KK19:ama biz kadinlarin acil durum icin kiyida kosede olmali ne olur ne olmaz hayat bu

Kızlar merak ettiğim bir şey var... biriktirdiğiniz paraları evde mi saklıyorsunuz? Banka hesabında çok göz önünde oluyor çünkü nasıl olsa var mantığıyla harcanıyor... evde saklayanlar da nasıl güveniyor?

Ne gerek var? Yoksa eşiniz gereksiz yere sizin istemediğiniz yerlere harcama mı yapıyor? Yoksa kötü alışkanlıkları mı var? İnsan durduk yere neden eşinden para saklasın ki?

ben ne zaman biriktirsem zaten sölerim gözüne soka soka bak para biriktiriyorum ama para alınmıcak dye oda zaten biriktir der durduk yere neden para saklansın ki kötü bir alışkanlıgı olur mecbur kalırsan o ayrı adam alkoliktir sorumsuzca para harcar ne bilim vs işte :KK14:

ben kesinlikle esimden gizli degil ama bi ara carsiya gittigimde ceyrek altin alip bazanin altina koydum bir yil boyunca sonra ben bile unuttum onlari:KK9:aradan bayagi zaman gecince askim belim agriyor bazanin altindaki pikeyi cikarirmisin dedim esim cikarip yataga sercegi zaman altinlar havada ucustu :KK53:ben bile soka girip anammmm altin yagiyor diye delirdim:KK52:yavrum bunlar ne altin yumurtlayan tavuga donmussun dedi:KK17:neyseki oglan 4 yasinda sunnet olmamisdi o yaz cocuga krallar gibi sunnet cemiyeti yaptik o paraciklarla :KK52:sonraki yillar bu bende aliskanlik yapti buldugum paralari kenar koselere koymaya basladim lazim oldukca cikarip harcadik esimde memmun bu halimden suanda gizlide tek kurusum yok topladigim azicik biriktimi sanki esim odul vercek aninda cikariyorum ortaya:KK19:ama biz kadinlarin acil durum icin kiyida kosede olmali ne olur ne olmaz hayat bu

tatlım süpersin altın yumurtlayan tavuk kısmına çok güldüm :) ama harikasın. biz de tam tersi ben pek para tutamıyorum çalışıyorum eşimde bankamatiğim. ama problem değil. sağolsun her istediğimi alır. ve her istediğimi aldığı için de abuk subuk para harcama alışkanlığım söndü.ne milyoncular gezdik bizde :) takıntı wardı çocuk gb saçma sapan çok şey aldım ilk zamanlar nerde milyoncu görsem içine dalıodum hemen. ama şimdi anladım ki kalite her zaman kalite zamanımı saçma sapan yerlerde harcamıyorum. 1 defa alıyorum ewladiyelik alıyorum. allah kalbimi sewgiyle dolduran eşimden razı olsun . ama seni tuttum harikasın YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR VE YUVAYI ÇEKİP ÇEVİREN YUVA YAPAN DA KADINDIR. kutluyorum tatlım yol aa dewam...:KK16:

Kızlar merak ettiğim bir şey var... biriktirdiğiniz paraları evde mi saklıyorsunuz? Banka hesabında çok göz önünde oluyor çünkü nasıl olsa var mantığıyla harcanıyor... evde saklayanlar da nasıl güveniyor?

biriktirsem ben genellikle evde biriktiriyorum ama çok büyük pralar olmuyor zaten bunlar :KK1::KK1:

Benim annem de kıyıdan köşeden artanlarla çeyrek alıp biriktirir hep bundan 3 yıl önce çeyiz alıyoruz bana parça parça en sonunda çıkardı altınları babam da biliyor annemde hep bir şeyler olduğunu ama bu kadar olduğunu tahmin etmemişti bütün çeyizleri bir anda aldık. Arada başı sıkışınca da annemden alıyor yani yoksa babam hayatta para biriktiremez kenarda köşede bankada bir kuruş parası yoktur.

Son düzenleme:
yeri gelince saklamak gerekiyor bence tüm ailemdeki kadınlar bu yolla ailelerine katkı sağladılar.. annem babamdan aldığı harçlıklarla ev aldı biriktire biriktire şimdi o evde oturuyorlar babamdan gizli biriktirdi çünkü babam içkide yerdi o parayı çoktan.. annem el işi yaparak pazar paraları bir de çocuk bakarak yaptı hepsini..
demek ki neymiş bazen yatırım yapmak gizlice iyiymiş.. bende yapıyorum annemden gördüğüm gibi benim kocamda çok harcar marka takıntısı var ama benim yok şu an baya baya ciddi rakamlara ulaştı birikimim.. ki bunu da kocamla borçlarımızı ödemek ve bir araba almak için yapıyorum..

Ne gerek var? Yoksa eşiniz gereksiz yere sizin istemediğiniz yerlere harcama mı yapıyor? Yoksa kötü alışkanlıkları mı var? İnsan durduk yere neden eşinden para saklasın ki?

Babam şimdi duruldu ama gençken kafayı müzik setleri ile bzomuştu devamlı amfiler koca koca kolonlar alırdı bunlar 15 sene önce olan olaylar ki o zaman deli para kazanıyordu hiç birkimi yok mesela bu yüzden ondan sonra o bitti araba başladı neyseki onda da duruldu ama artık iş işten geçti şimdi emekli oluyor istese de böyle şeylere para harcayamaz annem de hep artan paralardan biriktiriyordu çeyrek filan alıp köşeye koyuyordu sıkışık bir zaman olunca da yine bizim içn harcıyordu. Yani babam para tutan parasının kıymetini bilen birisi değildi yeni yeni dank etti.

ben ne zaman biriktirsem zaten sölerim gözüne soka soka bak para biriktiriyorum ama para alınmıcak dye oda zaten biriktir der durduk yere neden para saklansın ki kötü bir alışkanlıgı olur mecbur kalırsan o ayrı adam alkoliktir sorumsuzca para harcar ne bilim vs işte :KK14:

neden mi para saklansın sanırım sizin etrafınızda kimse birden hastalanmadı ya da bir gecede borç batağına girmedi Allah ta uzak etsin hastalık vermesin ama hayat inişli çıkışlı.. bence her zaman köşede bir birikiminiz olmalı dedemin ince hastalığını öğrendiğimizde sat sat elimizde avucumuzda bir şey kalmadı ayrıca ailem kadınların gizli birikimleri sayesinde ayakta duruyor

Babam şimdi duruldu ama gençken kafayı müzik setleri ile bzomuştu devamlı amfiler koca koca kolonlar alırdı bunlar 15 sene önce olan olaylar ki o zaman deli para kazanıyordu hiç birkimi yok mesela bu yüzden ondan sonra o bitti araba başladı neyseki onda da duruldu ama artık iş işten geçti şimdi emekli oluyor istese de böyle şeylere para harcayamaz annem de hep artan paralardan biriktiriyordu çeyrek filan alıp köşeye koyuyordu sıkışık bir zaman olunca da yine bizim içn harcıyordu. Yani babam para tutan parasının kıymetini bilen birisi değildi yeni yeni dank etti.

aynı benim anne babamı anlatıyorsuın bizim pederde içki kumar vardı harca harca maaşı bir gecede bırakır gelirdi annem çekip çevirdi bizleri annem gizli gizli saklaya saklaya üç beş derken ev aldı şimdi babam anneme dua ediyor yoksa aç kalmıştık diyor

neden mi para saklansın sanırım sizin etrafınızda kimse birden hastalanmadı ya da bir gecede borç batağına girmedi Allah ta uzak etsin hastalık vermesin ama hayat inişli çıkışlı.. bence her zaman köşede bir birikiminiz olmalı dedemin ince hastalığını öğrendiğimizde sat sat elimizde avucumuzda bir şey kalmadı ayrıca ailem kadınların gizli birikimleri sayesinde ayakta duruyor

canım benim para biriktirmeye ben yanlıs bir şey demiyorum eşinden gizli para biriktiren varmı diye sorun olmus ben ona yönelik yazdım bende para biriktiriyorum lazım olunca bunda kötü bişey yokk ayrıcada sunuda belirttim gizlice para biriktirmesi için bayanın nedeni olması lazım sorumsuzca harca r alkolla sorunu vardır ne bilim vs işte yoksa karsı değilim :KK34:

konuya herkez farklı cevap vermiş hrkezin hayat deneyimi farklı
ilk zamanlar her tatrtışmadan sonra evden kıovuluyordum yüzsüz yüzsüz oturdum paraszlık yüzünden çok sıkıntı çektim geçinecek param yok babam kabul etmiyor hatta bir keresin de hkaayınvaldem başkasına bizim gelin salak okadar çile çektiriyoruz sesi çıkmyor diyordu...ozamanlar herşey yasaktı bu tecrübeler bana para biriktirmei,insanlardan duygularını gizlemeyi,eşe herşeyi söylememyi ,kendini kurtarmayı ögrettin omnra o hngamede okulumu bitirdim 3 ylçalıştım öz güvenim geldi yapabiliyorumu ögtrendim hep gizlerim büççemi galiba eskiden lkalma takıntım var para biriktirdim 10 bin tl evimin eski eşyaları dğiştirdim şimdide takıntılı işekilde para biriktiriyorum çoçuklarım bir şey isterse ben alıyorum tabbi şımardılar bizimkiler evlilik düzeli bana geriye tecrübeler kaldı
bir erkek parasız kalırsa sokakta kalabilir ama bir kadın asla isterdim açık olmak ama zaman geçince duygularda gizlenir oldu ....

Zannetmeyin mutsuzum çok mutluyum.... Sadece yeni evliler gençler siz kendinizden başka kimseye güvenmeyin paranız olsun eşiniz bisin daha olmadı evinizdeki eşyayı değiştirin çoçuğunuza bisiklet aln akülü araba alın ama mutlaka paranız lsun acil durumda olabilir hastane gibi......

şimdi eşimen gizli para biriktiriyorum oturma odamı değiştireceğimmmmm.......birde balkona masa alacağım....

birde eşime geçen kızmasın diye herşeyin yarı fiyatını söylüyorum fener bahçe formasını çok ucuza bulduk gibi
utanıyorum kendimden ama birkere güven sarsldı ne yapayım para biriktirmeye devammm geçen kendi parasıı al canım bu parayı kendi esabına yatır dedi tabbi yermiyim üçyz koyacakk benim okadar birikimimi yiycek yok dedim herkein parası kedine dedim ....

Güven çok önemli ama karşımdaki babam olsa güvenmem o yaşananlardan sonra

bunları alınca eşiniz bunları parası nerden geliyor demiyor mu?

aynı benim anne babamı anlatıyorsuın bizim pederde içki kumar vardı harca harca maaşı bir gecede bırakır gelirdi annem çekip çevirdi bizleri annem gizli gizli saklaya saklaya üç beş derken ev aldı şimdi babam anneme dua ediyor yoksa aç kalmıştık diyor

Bizimkinin bu müzik seti sevdası vardı işte onun dışında dışarı hayatta bizsiz çıkmaz yemez içmezdi kendine de para harcamazdı parayı müzik setine yatırdı içki sigara olsa anlıcam o da değil.

bu kafamı kurcalayan bi mevzu.
Eşimle bi süre önce nikahlandık ama düğün yazın. Düğüne kadar 5 gün onun bekar evinde, 3 gün ailemin yanında, sonra iki gün tekrar onun evinde... şeklinde takılıyorum.

Bu benim cüzdanıma haftada bi 250 lira felan sokuşturuyor. Bana da garip geliyo biraz(eskort gibi hissediyorum diyeceğim ağır kaçacak)
fazla masrafım olmadığı için parayı bankadaki biraz birikmişime ekliyorum.
Adama ayıp oluyor mu? Yaptığım doğru mu? Parayı ne yapayım?... Kafamdaki sorular.

bence yaptığın doğru hatta evlendikten sonra o gizli faiz hesabını bile söyleme.şu an biliyorsa bile düğünde harcadım dersin.

canım benim para biriktirmeye ben yanlıs bir şey demiyorum eşinden gizli para biriktiren varmı diye sorun olmus ben ona yönelik yazdım bende para biriktiriyorum lazım olunca bunda kötü bişey yokk ayrıcada sunuda belirttim gizlice para biriktirmesi için bayanın nedeni olması lazım sorumsuzca harca r alkolla sorunu vardır ne bilim vs işte yoksa karsı değilim :KK34:

kusura bakmayın birden öyle anladım
bence yine de gizli birikim şart.. çevremde çok aşık insanlar evleniyorlar ve yıllar sonra boşanıyorlar anlam veremiyorum kadınlar dım dızlak kalıyor ortada adamlar nafaka vermiyorlar ve vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar o yüzden yarının garantisi yok hayatımızda diye düşünüyorum.. halam 20 yıl sonra boşandı mesela kocasından başka kadın girdi 20 yıl sonra aralarına.. ne bileyim ya da ben güvence olmasını seviyorum.. ben benim adamdan gizli gizli biriktiriyorum walla

neden tek bir evde kalmıyorsun düğüne kadar anlamadım ama neyse.

O para senin sonuçta istediğin gibi kullanırsın. Fazla masrafın yoksa hesabına at tabi ki kalanını eşine verecek değilsin ya. Istersen biriktiriyorum diyebilirsin sana kalmış.
ama bu gizli birikim bana göre o kadar da büyütülecek bir şey değil. Bazı bayanlar aşırı duygusal davranıyor bana göre :KK14:

size katılıyorum.sosyetik hatunların kendilerine ait hesaplarında ne paralar var.

ilk evlilik yildonumumuzde cok istedigim bir takiyi almisti esim. altin bir yüzük.

içim içimi yedi dogrusu parayi nerden buldu diye çünkü butun paramiz hesaplarimiz ortadadir..

ben sormadan söyledi :) 20 lira para cekiyorasam 10 lirasını kenara attim 10 lirasiyla 1 gün geçirdim. öyle öyle biriktirdim bir kac ayda dedi. :)

dedim madem o biriktiriyor ben neden atmayayim kenara 3 5 lira..

bir kere 100 lira koydum cüzdanın bir kosesine.

bir gun ona kiyafet almak uzere ciktigimiz alisveriste cok paramiz kalmadigindan bahsettiginde "al askim bak ben bunu kenara koymustum" diyiverdim :))

ben evelden beri para biriktiremem ki zaten :)

gizli mi biriktirmek istersin derseniz evet ya para biriktirdigimi bilsin tmm ama miktari bilmesin. gun gelir ona hediyeler alirim, ihtiyaci oldugunda, ihtiyacimiz oldugunda kullanırız :KK66:

💑💓

X