eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

Biz ev aldık, en büyük yatırım gayrimenkul diye düşünüyorum
E yarısı benim yarısı onun oluyo bu durumda
Gizli birşey yapmaya ihtiyaç duymuyorum

kusura bakmayın birden öyle anladım
bence yine de gizli birikim şart.. çevremde çok aşık insanlar evleniyorlar ve yıllar sonra boşanıyorlar anlam veremiyorum kadınlar dım dızlak kalıyor ortada adamlar nafaka vermiyorlar ve vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar o yüzden yarının garantisi yok hayatımızda diye düşünüyorum.. halam 20 yıl sonra boşandı mesela kocasından başka kadın girdi 20 yıl sonra aralarına.. ne bileyim ya da ben güvence olmasını seviyorum.. ben benim adamdan gizli gizli biriktiriyorum walla

önemli değil zaten yanlıs anladını anlamıstım :KK1: ben biriktirmiyorum o başandıktan sonra zaten eski eşini dım dızlak ortada bırakan isafsızlar adam değildir kusura bakmada benim kocamdan ayrı bir hesabım var her ay kocam gider bir kaç kurus yarır arkan saglam olsun diye çok param yok ama düşünmesi yeter o yüzden dedim ya insan dan insana değişir diye benim kv biriktirir di gizli gizli kötü bişey değil ki bu ama olmasa daha iyiydi kadın gidip har vurup savurmuyo ne olur olmaz diye saklıyo zaten birikim güzel şeydir ama saklı gizli olmasa daha iyi

Köşeye atılan 10-20 lira ile ne yapılabilir ki sende kaç para yapabilir
Hadi iyi bi rakam etti diyelim
Siz bunu ne yapacaksınız ?
Birisi yazmış oturma odamı yenileyecem, balkona da masa alacam
Eee bu değirmenin suyu nerden demezler mi ?

Bilmem, eşim benden para gizlese ben kızarım
Dolayısıyla bende ondan gizlemem
Ne yaparsak birlikte yaparız
Ha hayat bu belki ilerde ayrıladabiliriz, körü körüne kocama güveniyorum ayol diye gezinen tiplerden değilim
O zamanda boşanır neyimiz varsa ikiye böleriz, zaten hepsini birlikte yaptık.

Gizli degil acik acik biriktiririm. Kac para oldu diye sormaz etmez. Sorsa da soylerim..

Bizim banka hesaplarımız ortak, evin ihtiyaçlarını ve borçları ödedikten sonra kalan para birikim olarak kalıyor. Gizli birikim yapmıyorum, ama yapan arkadaşlarım var..yapanların da kendinde göre bir sebebi vardır elbet diye düşünüyorum.

evli değilim ama biriktiriyorum para ama sonra ne yazıkki gidip ipekyolda harcayıp çıkıyorum :KK43: ama yarın bir gün evlendiğimde eşimden gizli değil haberli bir şekilde biriktiririm ve dokunmasına izin vermem kendi özel hesabımda

neden mi para saklansın sanırım sizin etrafınızda kimse birden hastalanmadı ya da bir gecede borç batağına girmedi Allah ta uzak etsin hastalık vermesin ama hayat inişli çıkışlı.. bence her zaman köşede bir birikiminiz olmalı dedemin ince hastalığını öğrendiğimizde sat sat elimizde avucumuzda bir şey kalmadı ayrıca ailem kadınların gizli birikimleri sayesinde ayakta duruyor

Bak sen söyleyince aklıma geldi. İlkokul 3. sınıfa giderken okulda koşarken düşüp kolumu kırmıştım. Annem o halde görünce şok geçirdi. Hemen gizli köşede ki altınlarını alıp hastaneye koşturdu çünkü o gün az bir harçlığı vardı.
Eğer annem babamdan gizli birikim yapmamış olsaydı komşulara el açmak zorunda kalacaktı. Zira babam serbest çalıştığı için ulaşmak mümkün değildi. Akıllı kadın işte :nazar:

Bunlar hep tecrübe işte :KK1:

Neden tek bir evde kalmıyorsun düğüne kadar anlamadım ama neyse.

Çok güzel olduğu için o şekilde takılıyorum:KK37::KK37::KK37:
Üniversitedeyken şimdikinin onda biri rahat değildim.
Hatta Burada millete de danışıp karar vermiştim;http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=712877

O para senin sonuçta istediğin gibi kullanırsın. Fazla masrafın yoksa hesabına at tabi ki kalanını eşine verecek değilsin ya. İstersen biriktiriyorum diyebilirsin sana kalmış.
Ama bu gizli birikim bana göre o kadar da büyütülecek bir şey değil. Bazı bayanlar aşırı duygusal davranıyor bana göre :KK14:

Bu zamana kadar param ailemden hep ayrıydı zaten.
Nikahtan sonra eşim, evindeki oryantasyon etkinliğinde, param var dememe rağmen "lazım olursa çekinme buradan al" diye çorap çekmecesindeki parayı gösterince bu "ayrı kese" olayında kararrsızlık yaşadım. Ama sonuç olarak kadının, eşinin asla bilmemesi gereken ihtiyaçları olabiliyor.
Vicdan yapıp rahatsız olursam arada adama bi hediye felan alır rahatlarım artık:KK9::KK9::KK9:

Son düzenleme:
Ben birikim yapiyorum ama neden gizli yapayim ki ?
cok sacma
birbirimizde danismadan su bile almayiz
öylede olmali

Çok güzel olduğu için o şekilde takılıyorum:KK37::KK37::KK37:
Üniversitedeyken şimdikinin onda biri rahat değildim.
Hatta Burada millete de danışıp karar vermiştim;http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=712877

Bu zamana kadar param ailemden hep ayrıydı zaten.
Nikahtan sonra eşim, evindeki oryantasyon etkinliğinde, param var dememe rağmen "lazım olursa çekinme buradan al" diye çorap çekmecesindeki parayı gösterince bu "ayrı kese" olayında kararrsızlık yaşadım. Ama sonuç olarak kadının, eşinin asla bilmemesi gereken ihtiyaçları olabiliyor.
Vicdan yapıp rahatsız olursam arada adama bi hediye felan alır rahatlarım artık:KK9::KK9::KK9:

Sadece meraktan asla elestirerek degil soruyorum kadinin esinin asla bilmemesi gereken ihtiyaclari ne olabilir?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Sadece meraktan asla elestirerek degil soruyorum kadinin esinin asla bilmemesi gereken ihtiyaclari ne olabilir?

asla bilmeme şeklinde söylenemez ama bazen alışveriş yaparken bir limitiniz olur ama gözünüz birşeyde takılı kalır limit dolmuşsa zuladan çıkartırsınız. yada ev ihtiyacı yiyecek vs. olur eşinize söyleseniz alır ama kendinizde halletseniz iyi olur dersiniz ona harcarsınız yada ailenizden birinin bir ihtiyacı olur sonuçta evlisiniz eşiniz gönlünüzden geçen miktarı onaylamaya bilir o zaman birikiminiz size lazım olur ben en çok 3 bahsettiğim konuda birikimin faydasını gördüm. annem hastanede yatıyordu kardeşlerimin durumunu biliyorum onlar harcama yaptılar ama bir yüklü müktar para lazım oldu sevgili babam annemi sallamadı çocukların baksın diyerek elini cebine atmadı ne yapsaydım beni binbir zorlukla büyüten annemi en zor anında destekleyemeyeceksem ben ne işe yarardım. düşündüm eşime söylesem kardeşlerin o kadar vermedi der ama yine de ver derdi ben bu lafları duymamak için birikimimden gerekn parayı gönderdim. hem annem rahat etti hem kardeşlerim rahat etti bende vicdanen rahat ettim. işte akla bile gelmeyecek bazen eşinize bile söyleyemeyeceğiniz durumlar bunlar.

Kızlar merak ettiğim bir şey var... biriktirdiğiniz paraları evde mi saklıyorsunuz? Banka hesabında çok göz önünde oluyor çünkü nasıl olsa var mantığıyla harcanıyor... evde saklayanlar da nasıl güveniyor?

gün paramı evde bi yerlere sakladım şimdi bulamıyorum:26:
ben bir ara buna kafa yordum, para biriktirmek istiyordum ama banka hesabında çok belli olacaktı. onun için başka bir bankada hesap açacaktım. yani normalde a bankasını kullanıyorsam, kredi kartımın bile olmadığı bir b bankasına para konulabilir.
eve koyunca hırsız girmese de bir süre sonra ben nereye koyduğumu unutuyorum:26:

gün paramı evde bi yerlere sakladım şimdi bulamıyorum:26:
ben bir ara buna kafa yordum, para biriktirmek istiyordum ama banka hesabında çok belli olacaktı. onun için başka bir bankada hesap açacaktım. yani normalde a bankasını kullanıyorsam, kredi kartımın bile olmadığı bir b bankasına para konulabilir.
eve koyunca hırsız girmese de bir süre sonra ben nereye koyduğumu unutuyorum:26:

Farklı bir banka hesabı mantıklı aslında, evde saklamak biraz tehlikeli gibi geldi bana...unutmak da güzel hi beklenmeyen bir zamanda ortaya çıkar o paralarD

Ben birikim yapiyorum ama neden gizli yapayim ki ?
cok sacma
birbirimizde danismadan su bile almayiz
öylede olmali

Ben para hesabımı aileme de vermedim, ne kadar maaş aldığımı ne kadar ücret aldığımı kuruşu kuruşuna bilmediler hiç bir zaman...aynı şekilde de eşime aldığım rimelin, birine verdiğim 50 tl yardımın da hesabını vermem. Bence ailelerde ortak bütçenin dışında kalan bir miktar para kişiye özel olmalı. İki kişinin bildiği para kolay ulaşıabilir oluyor ve istenince hayır diyemiyorsun. Şu an zel bir birikimim yok ama ortak biriktirdiğimiz bir miktar para var. Her fırsatta o konuşuluyor, sıkışırsak onu harcarız güvencesi var:)

eşlerin para hesabını ayırmasınada gizli para biriktirilmesinede çok karşıyım ben.
evde çekmecede durur para ve kimse diğerinin ne kadar harcadığını bilmez.
Bankada paramız olduğu dönemdede ikimizde biliyoduk orada ne kadar para olduğunu ayrıca eşimden ayrı para biriktirsem hem vicdanım sızlar hemde dayanamam 2 güne söylerim :KK1:

asla bilmeme şeklinde söylenemez ama bazen alışveriş yaparken bir limitiniz olur ama gözünüz birşeyde takılı kalır limit dolmuşsa zuladan çıkartırsınız. yada ev ihtiyacı yiyecek vs. olur eşinize söyleseniz alır ama kendinizde halletseniz iyi olur dersiniz ona harcarsınız yada ailenizden birinin bir ihtiyacı olur sonuçta evlisiniz eşiniz gönlünüzden geçen miktarı onaylamaya bilir o zaman birikiminiz size lazım olur ben en çok 3 bahsettiğim konuda birikimin faydasını gördüm. annem hastanede yatıyordu kardeşlerimin durumunu biliyorum onlar harcama yaptılar ama bir yüklü müktar para lazım oldu sevgili babam annemi sallamadı çocukların baksın diyerek elini cebine atmadı ne yapsaydım beni binbir zorlukla büyüten annemi en zor anında destekleyemeyeceksem ben ne işe yarardım. düşündüm eşime söylesem kardeşlerin o kadar vermedi der ama yine de ver derdi ben bu lafları duymamak için birikimimden gerekn parayı gönderdim. hem annem rahat etti hem kardeşlerim rahat etti bende vicdanen rahat ettim. işte akla bile gelmeyecek bazen eşinize bile söyleyemeyeceğiniz durumlar bunlar.

Peki ayni seyi esiniz yapsa? Annesi hastalandiginda sizden laf isitmemek icin kendine "gizli" bir zula yapsa. Ne dusunursunuz. Ya da yukarda verdiginiz her ornegi esiniz yapmis gibi dusunun. Benim icin sorun degil diyorsaniz ne ala ama ben yaparim o yapamaz diyorsaniz ben onu anlamiyorum iste.

Son düzenleme:
bunları alınca eşiniz bunları parası nerden geliyor demiyor mu?

kendi gelirim var ayrıca kendi sılsık eve para bırakıyor bazen unutıuyorda şehir dışına gidince fazla bırakıyor birde ben çok tutumluyum 2 şey alacaksam 1 şey alırım mutfak mazemesi fatura drken brikiyor geliirim çok az ama evde olunca yetiyor

doğru yapmışsın annene para göndermekle bende verirdim çünki kocam ailesine veriyorben niye vermeyeyim :KK52:

Peki ayni seyi esiniz yapsa? Annesi hastalandiginda sizden laf isitmemek icin kendine "gizli" bir zula yapsa. Ne dusunursunuz. Ya da yukarda verdiginiz her ornegi esiniz yapmis gibi dusunun. Benim icin sorun degil diyorsaniz ne ala ama ben yaparim o yapamaz diyorsaniz ben onu anlamiyorum iste.

ben eşimin zaman zaman benden gizli ailesine yardım ettiğini düşünüyorum ama ne diyebilirim bazen kafaya taksamda adı üstünde gizli... aynı şekilde gizli olan birşeye müdahale edilmiyor. ama keşke eşim gizli bir zula yapsa iyi olur. o parayı Allah korusun annesi babası hastalanınca ona harcasa. buna birşey diyemem. çünkü bu bir hastalık. o kadar abartmamak lazım. benim eşime kızacağım nokta karşı tarafın ihtiyacı yokken para vermesidir.

Son düzenleme:
X