eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

Bu konuyu okuyunca acaba esim benden gizli birikim yapiyor mudur die dusundum. Bircok ailenin tersine bizde esim cimridir, ben savurganim:KK43:

muhtemelen yapıyordur. ben de çok savurgandım. eşim de eşiniz gibi cimri değil ama tutumlu bir adam. bu konuya daha evvel yazdığım yorumda belirttiğim gibi evlilik yıldönümümüzde altın bir takı görünce eşimin para biriktirdiğini anladım :)

varsın biriktirsin yaa.. hep böyle hediye alsın bana ve bebişimize :-)

💑💓

Ben birikim yapmaya çalışıyorum ama eşimden gizli değil.Evlilikte gizli saklı olmaz.HAberi var birikim yaptığımdan hatta arasıra kendiside destek olur.Birikim yapmak lazım imkan oldukça.Kimin ne zaman ne olacağı belli değil çünkü.

Evet aslında bu yönden de hareket etmek gerekiyo inşallah ilerde o kadar para kalırsa elimde yapmak isterim. Yani illa bi boşanma için değilde ilerde cocukların eğitimi için bile olabilir bu para

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

onuda yapıyorum canım benim oğlum doğduktan 8 ay sonra bireysel emeklilik başlattım tek lehdarda oğlumu gösterdim bana bir şey olursa para oğluma kalsın diye. her ay 100 lira civarıda onu yatırıyorum. ileride dershane yada özel okul işi olursa çekip yatırayım diye. eşim ilk başta istemedi ne gereği var dedi bende inadım bilr beni. ben başlattım senden paramı istedim dedim. şimdi kendisi diyor iyi yaptım ileride lazım olursa çekip alırsın diye. bazen eşinizi dinlememek en hayırlısı oluyor. zaten birikimide kötü gün için yapıyorsunuz vicdanım rahat değil. bence gizli saklı olmamalı diyen arkadaşlar zamanla bizleri anlarlar :KK9:

iyi de zaten burda amaç gizli yapılması ,söylendikten sonra zaten sorun değil .
ayrıca burdaki püf nokta kişinin kendi için birikim yapması ve saklaması bence.
yoksa ev için ,çoluk çocuk için yapılanlar kabul edilebilir.

benim düğünüme az kaldı, ben de eşimden gizli birikim düşünmüyorum, hatta bi arkadasm düğündeki çeyreklerden gizlice annene ver dedi:KK53: çalmış gibi hissederim kendimi asla düşünmüyorum büyük konusmak olmasn yine de..:KK51:

canım bir gün eşin bütün altınlarını bozdurur harcar o zaman pişman olursun. yaşayanlardan örnek alın lütfen. ben altın para ne varsa eşime verdim. işe gittim geldim altınların hepsini satmış kendisine ailesine eşya almış bana bile sormadı yani :KK43: bizim borcumuzu ödese ona yanmıyacam yani

Eşime saygısızlık olarak görürüm bunu.

Aynı şekilde o yapsa bana saygısızlık yaptığını düşünürüm.

Böyle bir şey yapsak ve ortaya çıksa sarsılırız herhalde.

canım bir gün eşin bütün altınlarını bozdurur harcar o zaman pişman olursun. yaşayanlardan örnek alın lütfen. ben altın para ne varsa eşime verdim. işe gittim geldim altınların hepsini satmış kendisine ailesine eşya almış bana bile sormadı yani :KK43: bizim borcumuzu ödese ona yanmıyacam yani

tamam sizde eşinize vermişssiniz altınlarınızı eşiniz de bozdurmuş harcamış ailesine, benim de kendi aileme vermemin bundan pek bir farkı yok... ortak bi banka hesabına tutarsak ne o benden habersiz bozdurabilir ne de ben ... bu şekilde bir çok arkadaşım var.

Konuyu hortlatmis gibi oldum ama :) bende eskiden cok karsiydim ama simdi yapilmasi tarafyariyim. Ozellikle esimin son zamanlarda yaptiklarindan sonra. Yeniden ise baslayacagim kismetse hesap acip biriktirmeyi dusunuyorum.

Konuyu hortlatmis gibi oldum ama :) bende eskiden cok karsiydim ama simdi yapilmasi tarafyariyim. Ozellikle esimin son zamanlarda yaptiklarindan sonra. Yeniden ise baslayacagim kismetse hesap acip biriktirmeyi dusunuyorum.
Ana bende bakmadim tarihlere yeni konu diye okuyorum
Evli degilim ama evlensem evet biriktirirdim
Hicte yok evlilik saglam degil yok guven diye bakamam (ha karsi taraftan degil kendi calistigimdan biriktirirdim)
Insanlarin u donusu yapmasi hayatin ters duz olmasi bir ana bakiyor Allah korusun

Erkek heryere sigiyorda kadin yeri geliyor baba evinde bile siginti gibi oluyor
25 yillik evlilikte arkasina bakmadan giden adam gordu bu gozler 20 yasinda cocuguna univ harcligi bile vermeyen magdur eden darda sikintida koyan
Karisida saf saf kendinden odun vermis ona yonelmis ona harcamis ailesine bakmis etmis hani guven,hani emek,hani minnet?
Cok magdur oldu ah gelirken niye 3kurus koymamisim aptal kafam
Evlilikte olurmu dedim , kocan bu adam dedim,hirsiz gibi kacirilirmi dedim demeyeydim diye
O yuzden biriktiririm hic benim evlendigim adam oyle sey yapmaz demem oda magdur etmeden gecimi zora sokmadan istiyorsa artanini kendine biriktirebilir bunuda benden para kaciriyor diye dusunmem

Hayat bu dusmez kalkmaz şaşmaz sapmaz bir Allah

Yapmiyorum,gerek gormuyorum. Onun parasi da benim param da ailemizin.

bi arkadaş toplantısında bu konuyu tartıştık...sizinn fikriniz nedir?
Eşimden gizli gizli birikim yapmam paramız bizim sonuçta. Birikim yapıcaksamda bişey demez sonuçta hoşuna gider destek olur aynı şekilde oda birikim konusu açsa benimde hoşuma gider. Gizli saklı para biriktirsem ne yapacağım diye düşündüm konunuzu okuyunca. Bence anlaşıldığı zaman hoş olmaz.
Eğer birikimden kastınız evde bir kutu vardır 5 10 tl lerinizi elimize geçtikçe atmaksa onu herkez yapıyor

Ben birikim yapıyorum hesabımda duruyor biriken para ama eşimin bilgisi var. Ama saklamak ta çok kötü bişey değil bence.

Ben birikimimi yaparım eşimde bilir hatta üstüne aylık kendi koyar destek olur.Az çok farketmez.

Keske biriktirebilsem bence biriktirilmesi lazim cunku esim ve ailesi atmaca gibi davraniyor

Ben de biriktiriyorum kendi maaşımdan ,Bireysel Emeklilik muhabbetini biliyor onun dışında ek olarak biriktirdiğim parayı bilmiyor, ayda en az 200-300 atmaya calışıyorum harcamalarımı kısıtlayarak, para yetmiyo gibi yansıtıyorum evin sorumluluğunu vs daha cok ona yüklüyorum , cünkü aşırı iyi niyetli bi insan parası kaldıgı an direk ailesine gider o para , onu sürekli borca sokarak ilerlemem lazım mecbur :KK70: seneye araba vs alma planlarımız var, o zaman süpriz yapıp ortaya cıkarmayı düşünüyorum bu kadar biriktirdim diye ,ki 15 bine yakın biriktirmiş olcam , sevineceğini düşünüyorum, kim sevinmez ki , keşke o yapsa :KK70:

Birikim yapıyorum ama eşimden gizli değil...onunla paylaşmak, ortak hayaller kurup ortak hedefler belirlemek daha çok keyif veriyor bana...

tamamen eşe bağlı. eğer eşiniz parasına sahpi çıkamayan birikim yapamayan elinde tutamayan biris olursa geleceğiniz için biriktirmek lazım ama ben eşime sonsuz güveniyorum benim herşeyim onun aynı zamanda. ne biriktirdiysem söylerim.

Ben bazen biriktiriyorum.esim formasyon alacakti iki bin tl gerekti hemen verdim.o da benim.boyle gizli gizli birikim yapmami iayer.bence yapilmali. Sonucta baskasina para yedirmiyoruz ya da saklayip kendimize harcamiyoruz.butun paealar ortadayken bi sekilde harcaniyo.ve aslinda babana bile givenme diye bosa demiyolar bugun cok guvendigimiz eslerimizin yarin ne yapcagi belli olmaz Allah korusun

X