• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

Bende birikim yaparim yaptigimi bilir ama miktarini bilmez.bana gore su akarken tasi doldurmali para gencken biriktirilir.yaslanincada harcanir.2 evladim var onlarin geleceginden bir anne olarak sorumluyum.ben annesiz buyudugum icin ceyiz namina bir ignem bile yoktu.bunun ezikligini hep yasadim.bunu kendi evlatlarima yapmaya cabaliyorum.birde erkek ceyizde her ayrintiyi bilemez,bunu anne daha iyi bilir.kizim okuyacak anne sen ye dusunme ben kendi paramla alirim desede olmaz derim.her ay duzenli taksitim var ceyiz icin oderim.kizim dershaneye gidiyor onun icin
atarim.malum ev yapiyoruz borc cok. esim harclik verir harcamam ve her ay bi ceyrek atmaya calisirim.cocuklarimin gelecegi icni.insan.icine cikicaz kolay degil.a birde ceyiz ole ha deyince olacak bir sey degil zaman ister ve ben bir anne olarak yaptigim isten gurur duyuyorum.

mersi cnm burda bişeyler anlatmaya çalışıyorum ,örnek veriyorum almak isteyen alıyor almak istemeyeninde işine gelmeyince yok bencillik,yok iş çevirmişilik,yok evlilikte güven olmaz,yok temeller sarsılır ,bu ne ya evim için çocuğum için para biriktiriyorsam sevgime ona olan sadakatıme güveni tamsa eşiminki öyle sadece maddi anlamda güveni sarsılmışsa sarsılsın çokta önemli değil benim için

az önce de dedim ya daha yeni evliler emin ol bi 3-5 seneye anlayacaklar ama şu anda dünya kocalarının etrafında dönüyor..ben de ilk yıl hayatım senin hiç kötü huyun yok ya der şaşırırdım..bi de şimdi bakıyorum da birsürü ofsaytı var..tecrübe böyle bişey işte..biraz yokluk çeksinler..çokluk çocuk olsun dara düşüpte çocuğun bir ihtiyacını karşılayamadıklarında (inşallah yaşamazlar ama hayat bu elbet kötü gün de olacak), bir anne olarak ne kadar üzüldüklerini görüp sizi anlayacaklar..hele ki de çocuk varsa mutlaka mutlaka kenarda kadının parası olmalı..

Son düzenleyen: Moderatör:
az önce de dedim ya daha yeni evliler emin ol bi 3-5 seneye anlayacaklar ama şu anda dünya kocalarının etrafında dönüyor..ben de ilk yıl hayatım senin hiç kötü huyun yok ya der şaşırırdım..bi de şimdi bakıyorum da birsürü ofsaytı var..tecrübe böyle bişey işte..biraz yokluk çeksinler..çokluk çocuk olsun dara düşüpte çocuğun bir ihtiyacını karşılayamadıklarında (inşallah yaşamazlar ama hayat bu elbet kötü gün de olacak), bir anne olarak ne kadar üzüldüklerini görüp sizi anlayacaklar..hele ki de çocuk varsa mutlaka mutlaka kenarda kadının parası olmalı..

ben ilk evlendiğimiz dönemlerde eşime bi şey olursa ben nasıl yaşarım ölürüm die düşünüyodum. ama şimdi öyle değil. çocuğum var. eşimdende önce o gelir. yani zaman akıyor ve o ilk günkü heyecan kalmıyor maalesef. size katılıyorum.

birde bi tanıdığım 3 çocukla kadını bıraktı 20 yıl sonra başka kadına gitti. mal mülk herşeyi o kadınla harcadı. çocukları umrunda olmadı.bunlar kötü örnek ama insan etkileniyor işte.

ben ilk evlendiğimiz dönemlerde eşime bi şey olursa ben nasıl yaşarım ölürüm die düşünüyodum. ama şimdi öyle değil. çocuğum var. eşimdende önce o gelir. yani zaman akıyor ve o ilk günkü heyecan kalmıyor maalesef. size katılıyorum.

birde bi tanıdığım 3 çocukla kadını bıraktı 20 yıl sonra başka kadına gitti. mal mülk herşeyi o kadınla harcadı. çocukları umrunda olmadı.bunlar kötü örnek ama insan etkileniyor işte.

hayat bu herşey olabilir, insan o kötü örnekler kendi başına gelmez sanıyor hele ki de yeni evliyken...ama gelebilir şu an çok güvendiğin eşin 2 gün sonra herşeyi yapabilir adı üstünde "HAYAT"

aynen dediğiniz gibi ben de ilk seneler de eşime diyordum bu dünyada hiç bir kadın benim seni sevdiğim kadar birini sevmemiştir diye ta kiiii çocuklarımı kucağıma alana kadar:16:

ben biraz alışveriş manyağıyım ve bu yüzden aptal borçlara girdim... 10bin lira kredi ödüyorum şuan sırf ayakkabı, kıyafet, kozmetik tutkum yüzünden... bu yıl bu sebeple-yoksa karışamaz,karışmaz da- bütçeme karışır oldu... aldığım maaşı bilir... zaten 7/24 beraberiz... o yüzden mesela bi yüz kremi alıosam kızıyor ne gerek var diye... ben de o kızmasın diye böyle şeyler için birikim yapıyorum... kremi 100 liraya aldıysam ona 30 diyorum:1:

yani benimki harcamak için biriktirmek oluo biraz:1:

ama şu notu da düşmek isterim eskisi gibi değilim... bitmeden asla almıorum ama erkek iişte.. anlamıyor... 5 liraya niveanın kremi varken nie bunları alıosun diyor... ben de açıklama yapmaktansa böyle yapıorum:(

benim kalan param, eşimin ailesine gittiği için, eşimin ailesinin durumu iyi bu arada, bende her ay parayı sıfırlıyorum, eşim sormaz neye ne harcadın diye bende azar azar alıp onları kenara köşeye koyuyorum,, birde artık hamileyim, çocuğum rıskını millete keyif parası yaptırmam, daha yeni düğün borçları bitti, borçlqr ödenirken pek yapamıyordum ama artık borçlar bitti, hatta bazı aylar hafifden ters bakiye bile yapıyorum hesabı,,,

yorumları okudukça kararımı verdim sayılır. birikim yapmak en doğrusu olacak.... sonuçta yıllarca okumuşum ailemden ayrı. kendi çabamla bi işe girmişim. maaşımın 3/4 ü zaten krediye gidiyor. kalanınıda kendime ayırmanın vakti gelmiş. yıllarca ikimiz için birikm yaptım harcamadım. ne oldu? değer bilenmi var. ev aldırmışım ona die bana kızıyor sanki borcun hepsini kendisi ödüyor yarı yarıya ödüyoruz. ben olmasam beş kuruşumuz olmazdı evimizde olmazdı....ama bilen yok...

Borç bitince de ben yaptım diye gerinecek haberin olsun =)
Hayat çok acımasız, kadın daha bir savunmasız
Mutlaka tutunacak bir şeyleri olmalı kadının
Ama gizli ama aşikar, bu eşin durumuna bağlı
Ne olursa olsun bir birikim şart

benim kalan param, eşimin ailesine gittiği için, eşimin ailesinin durumu iyi bu arada, bende her ay parayı sıfırlıyorum, eşim sormaz neye ne harcadın diye bende azar azar alıp onları kenara köşeye koyuyorum,, birde artık hamileyim, çocuğum rıskını millete keyif parası yaptırmam, daha yeni düğün borçları bitti, borçlqr ödenirken pek yapamıyordum ama artık borçlar bitti, hatta bazı aylar hafifden ters bakiye bile yapıyorum hesabı,,,

ters bakiyemi o nedemek ?

ben evet biriktiriyorum ama şöyle mesela cebimde kalan 10 20 tl falan ne varsa arada koyuyorum. 300 tl falan oldu şu anda birkaç ayda ve eşimin haberi yok. para bittimi çıkartıp veriyorum arkadaştan borç aldım diyorum. bunun evliliğin sağlamlığıyla alakası yok. eğer eşim o parayı bilrse elinde ne var ne yok harcar biliyorum ve ay sonu gelmeden biz açıkta kalırız. bu sebepten arkadaştan aldığımı düşünüp daha dikkatli oluyor. bunda sakıncalı birşey görmüyorum ben.
hee milyarlarım olsa kenarımda da haberi olmasa o ayrı bir boyut tabi tartışmaya açık...

Hayır yapmıyorum ,herşeyimiz ortada birbirimizin cebinde ne kadar var biliriz paramız olsada beraber olmasada beraber parasız oluruz:51::51:

Ben annem gibi tutumlu olmak isteyip olamayan biriyim. Ama eşimden gizli bir banka hesabım var. Onu da 6 kızkardeş olarak ortak para biriktirmek için açtık. Eniştemler de bilmez mesela.
Dünyanın bin bir türlü hali var. Kimin ihtiyacı olursa kullansın diye. Niye böyle bir konu olunca hep akla boşanırım belki mantığı geliyor ki?

Ben bu konularda annemi örnek alırım. Bu yaşına kadar babamdan gizli tutabildikleriyle 6 çocuğa baktılar. Beraber. Babam sorumsuz biri değildi hep çalıştı. Annem hiç boşanmayı düşündü mü? Hayır. O kenara attıklarını yine evi ve çocukları için harcadı.
Kocasının verdiği kadarıyla idare eden komşularımız da vardı malesef kadının mağduriyeti bazı erkeklerin umurunda olmuyor özellikle çalışan bayan değilse.

Kocadan habersiz kenarda para tutmak bana göre yanlış değil. Her bayanın yapması gerek. Eşim ev kredisi ödediği için maaşını çekemez benim maaş hesabımı kullanırız ihtiyacı olduğu zaman çekinmeden veririm. Ama geri alırım da :34:

ben önceleri eşimin verdiği harçlıkları harcamış gibi görünüp gizli şekilde biriktirip 300 400 lira olunca eşime veriyordum ihtiyaçlar için gizli biriktirmemn sebebi eşim para tutamaz yani tabikide eve harcıyor ama para biriktiremez ben biriktip eşime verdiğimde eşim parayı piyangodan bulmuş gibi oluyor çok şaşırıyor biriktirmiş olmama

şuanda 5 6 aydan beri biriktirityorum zorunlu bir ihtiyaç olmadığı takdirde de parayı uzun bir süre ortaya çıkarmayı düşünmüyorum biraz biriksinn istiyorum eşimin haberi yok para biriktirdiğimden yada biliyor ama çaktırmıyor

ama benim eşimden gizli biriktirmemin sebebi başımız sıkışsa kenarda cüzide olsa bir miktar paramız olsun harcanmasın kenarda dursun diye
yoksa eşime güvenmeyip kenarda param dursun neolur ne olmaz düşüncesinde değilim asla

Evli değilim ama evlensem de sanıyorum eşimden gizli birikim yapardım. Bilemiyorum, sütten ağzım yandığı için belki de böyle düşünüyorum.
Yarının ne getireceği belli olmaz. Ama tabi bu birikim ufak paralar olurdu, mesela her ay 500 tl eşimden gizlemem ama ayda bi 50-100 koyarım.
Herkesin kendi tercihi elbette
Ayrıca her evlenen eşine %100 güveniyorsa, bu boşananlar kimler?

Son düzenleme:
Bence evlilikte herkes her şeyi bilmemeli. Ortak harcamalar çıktıktan sonra kalan para kişiye özel olmalı hele ki iki kişinin çalıştığı ailelerde... ben borçlarımı ödedikten sonra 100 tl kalıyorsa ister ona kozmetik alırım, ister biriktirirm, ister aileme yollarım bunun hesabını vermemeliyim...

Bende tam bu konuda konu acacaktim. Evet bende para biriktiriyorum. Bunun icin sebeplerim var.ailemde dahil cevremde birsuru mutsuz evlilik var.Ablam bosandi. Enistem isyeri batti batiyor derdi. Bosanir bosanmaz pesin parayla ev aldi , cunku gizli biriktirmis. Yeni evliyken hem calisiyor hemde ek is yapiyordum. Kenara para atiyordum. Esim biliyordu ama miktarini bilmiyordu. Isten cikarildi. Benim birikimim ile isyeri acti. Tam uckere. Ucundede basarisiz. Oldu. En son dogumum icin kenara koydugum parayida elimde yatirim icin alip beni hamile halimle icra kapima gelince akillandim. Simdi gizli biriktiriyorum. Artik yatirimlarida ben yonlendiriyorum. Artik durumumuz iyi. Ben isi biraktim. Gizli paramida bize yatirim icin lazim oldugunda arkadasim verdi diye kullandim. Cevremdeki bircok arkadasiminda gizli parasi var. Hatta bir arkadasimin parasinida ben sakliyorum. Yeni evlilikte hersey toz pembe. Benim bahsettigim arkadaslarim 20 yildan fazla evlilikleri var. Esim gizli para birktirip kardeslerine gonderiyor. Ben bunu biliyor ve caktirmiyordum. Taki iki gun once aldigimiz bir telefona kadar. O zaman tam anlamiyla ortaya cikti ve ailece sok olduk. Bu arada kardesleri 30 yasin ustunde, calismiyorlar ve kotu aliskanliklari var. Riskimizi kardeslerine yediriyormus. Hadi gelde gizli biriktirme. Simdi esime nasil davranacagimi bilmiyorum. Birde ben sucluymusum gibi bana davraniyor ve cok uzgunum: (( cok uzun oldu kusura bakmayin. Cepten yazdigimdan yazim hatalari olabilir: ((

Ben annem gibi tutumlu olmak isteyip olamayan biriyim. Ama eşimden gizli bir banka hesabım var. Onu da 6 kızkardeş olarak ortak para biriktirmek için açtık. Eniştemler de bilmez mesela.
Dünyanın bin bir türlü hali var. Kimin ihtiyacı olursa kullansın diye. Niye böyle bir konu olunca hep akla boşanırım belki mantığı geliyor ki?

Ben bu konularda annemi örnek alırım. Bu yaşına kadar babamdan gizli tutabildikleriyle 6 çocuğa baktılar. Beraber. Babam sorumsuz biri değildi hep çalıştı. Annem hiç boşanmayı düşündü mü? Hayır. O kenara attıklarını yine evi ve çocukları için harcadı.
Kocasının verdiği kadarıyla idare eden komşularımız da vardı malesef kadının mağduriyeti bazı erkeklerin umurunda olmuyor özellikle çalışan bayan değilse.

Kocadan habersiz kenarda para tutmak bana göre yanlış değil. Her bayanın yapması gerek. Eşim ev kredisi ödediği için maaşını çekemez benim maaş hesabımı kullanırız ihtiyacı olduğu zaman çekinmeden veririm. Ama geri alırım da :34:

Babanız makul bir insansa gizli yapmanın sebebini anlayamıyorum ben. Yani kenara para koyulmasın demiyorum ama gizli yapılmasını anlamıyorum yoksa tabiki de birikim yapmak ve ilerisini düşünmek çok önemli şeyler. Ama bunu gizli yapmanın anlamını çözemiyorum ben. Benim eşim benden gizli kardeşiyle hesabı olsa ve sonradan öğrensem çok üzülürüm. Benden gizli olmasa sebebini de söylese neyse ne ama gizli olması kırar beni. Eş olamamışız, birbirimizi tamamlayamamışız biz olamamışız gibi gelir.

Eleştirmek için söylemiyorum ama eşimin ihtiyacı olunca para veririm sonra da alırım olayını anlamıyorum ben. Arkadaşlarım da olurdu bekar evlerinde babasından borç alan. Ya da babasına borç veren. Bizde borç morç olmaz. O anki çekirdek ailem anne-babamsa da gelirimiz giderimiz ortaktır, eşimse de. Ben ona geri almak üzere para veremem ki o para zaten ikimizin.

biriktiren de biriktirmeyen de kendince haklı kimsenin evliliği bir değil sonuçta biz kadınlar zaten parayı yine evimize eşimize çocuğumuza harcıyoruz :34: . Bizde ne zaman alış verişten para artsa eşim para çekmeyi unutup sende var mı diye sorar içine doğuyor sanki :1:

Back
X