eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

Bazi hanimlar gizliden birikim yapmayi suc , ayip saymislar..gizliden biriktirince sanki gidip dostumuzla metresimizle falanmi yiyoruz acaba :))) bizimde bir ay evvel kizimiz evlendi...bende tipki annen gibi kenara attiklarimla esimi hic zora sokmadan kizimin tüm ceyizini, yatak odasi takimini, babasinin hediye olarak dügünde taktigi taki setini ve birde kendim taktigim 22 ayar 50 gr bilezigi aldim..bunlarin hepsi kurus kurus birikti inanin..kizim nisanlandi, sigarayi biraktim..bi paket sigara alacagima kizimin ceyizine bir havlu alirim dedim..esime hepsi süpriz oldu..eli cebine kina gecesi icin tuttugumuz salonun parasini öderken girdi bir tek..sizce kötümü yapmisim biriktirmekle???

bravo gercekten

benım annem de kına yerıne oturduklerı ılcede bana dugun yaptı, o dugunun parasını emeklı olmasına ragmen yaptıgı satıs pazarlama ısınden kazandıgı parayla kısa surede kapattı, dugunde takılanları bana verdı kendı bısey talep etmedı, keske bende annem gıbı olabılsem, her zaman 3,5 kurus parası olur, benı sallasan 3,5 mılyar dokulur benden der:)))

Ben birikim yapiyorum ama neden gizli yapayim ki ?
cok sacma
birbirimizde danismadan su bile almayiz
öylede olmali

Öyle olmalı derken bu bır kuralmız gıbı soyledınız, sızınkı de bana göre fazla abartı, ne demek bırbırımıze danısmadan su almamak, ben ıhtıyacım olan bırseyı alacaksam esıme neden sorayım, ancak eger durumumuz sıkısıksa ve almakda kararsızsam sorarım sence alayımmı dıye, bırıkımı genelde ben yaparım yanı benım hesabımda bırıkır ama esımde bazen kendı bırıtktırır bana soylemez, en son bana yuzuk almıstı bırıktırdıgı parayla, uc bes kurusun hesabını kımse kımseye sormamalı, evlı olsak da ıkı ayrı bıreyız

bi arkadaş toplantısında bu konuyu tartıştık...sizinn fikriniz nedir?

bol para gelirse bende biriktirmeyi isterim ama adana dışınrda üniversiteye giden iki oğlan,evin elektrik,su ,internet,,mutfak yol masrafından para kalmıyorki..ama şükür bir kuruş borcumuz harcımızda yok kimseye..

Öyle olmalı derken bu bır kuralmız gıbı soyledınız, sızınkı de bana göre fazla abartı, ne demek bırbırımıze danısmadan su almamak, ben ıhtıyacım olan bırseyı alacaksam esıme neden sorayım, ancak eger durumumuz sıkısıksa ve almakda kararsızsam sorarım sence alayımmı dıye, bırıkımı genelde ben yaparım yanı benım hesabımda bırıkır ama esımde bazen kendı bırıtktırır bana soylemez, en son bana yuzuk almıstı bırıktırdıgı parayla, uc bes kurusun hesabını kımse kımseye sormamalı, evlı olsak da ıkı ayrı bıreyız

yanlsi anladin o lafin gelisi tabiki
buyuk sey mesela yani para biriktirmek
tabiki gizli olmaz
kendime cocuguma eve surekli alirim birseyler
esim aldiktan sonrs görür :)
bizim evde para lafi olmaz
kendi ailemdede öyle cok sükür

Bekarim ama etrafimdan gordugum kadariyla her kadinin ufacik da olsa bi birikimi olmali diye dusunuyorum. Neler neler okuyoruz, goruyoruz. Paranoyaklik degilki bu.. Hickimse bunlari dusunerek evlenmez ama hayat bi' bakmissin seni karsi karsiya getirmis. Bahsettigim sey su degil tabiki; esinin ihtiyaci var gercekten ve ondan para sakliyorsun. Ya da zorunlu harcamandan, evinin rizkindan sakliosun. Egerki esiniz gereksiz harcama yapiyorsa; birikim sart. İyi gunu var kotu gunu var. Benim annem hep bana ornek olmustur. Babam sagolsun eline 100TL verirsin cebinde bulunsun dersin 10 dk surer harcamasi kurussuz doner. Annem damla damla biriktirdikleriyle neleri odedi, babama soyleseydi kesin onu da tuketirdi :)) bu gizli biriktirenlerin cogu; yine esleri zor durumda iken cikariyor zaten :KK66:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Herkesi esinden gizli yapar benim esimde benden gizli yapar :))

Ortak birikimimiz ayri onu heray yapariz ama bir ay extra masraf cikarsa ay sonunda eksiye girecek olursak siritarak cikarir zulasindan 200 300 :)

Bense biriktiremem biriktirsemde harcarim genelliklede cocuklara ki onlarinda Allaha sukur hicbir eksigi yok ama gorunce dayanamiyorum. Tutumlu olmak marifet gercekten...

Ah nerde birikim yapmak bir kenara kendi ihtiyacıma zor yetiyor bizim maaşın asgarisi bankaya yatar maas kartim eşimde zaten,üste aldığımın da zaten %98 I'ni alır bana kalan 50 lirayla cocukların ihtiyacı,evin esime gore gereksiz ihtiyaclarını alırım yine paşam lutfedip ara ara 5-10-20 verir onunlada itinayla bit pazarından alisveris yaparım kalan olur mü peki hayır hicbir zaman zaten öyle cüzdanım dolu dolu olmadı ki yine de şükürler olsun

arkadaşlar meraktan soruyorum konularda çok sık karşıma çıktığı için. neden eşlerinize maaş kartlarınızı teslim ediyorsunuz?? hadi ayrı gayrı olmasın para yönetimi tek kişide olsun vs vs hiçbir mantıklı açıklama getiremiyorum ben şahsen eğer öyleyse de neden eşiniz kendi maaş kartını size vermiyor?

Evli degilim ama evlenirsem kenarda uc bes birseyimin olmasını isterim dunya hali belli olmaz .calisiyorsaniz bence yapın yapmaya calisin ayip degil bu .hem bu geleceginiz icin aileniz icinde yararli.tabi calismiyorsaniz nasıl yapicaksiniz .calismayan bayanlara cok şaşırıyorum bu devirde.neye kime guveniliyor .dunya hali belli olmaz.bence her kadin calismali sosyal güvencesi olmali mutlaka...

700 tl kenara atmıştım.. 2 ay önce işsiz kaldığında da hemen çıkartıp bizim paramız var ben biriktirdim, üzülme sıkma canını demiştim..

Eşimden gizli birikim diyemeyiz aslında.. Bana verdiği parayı harcamıyorum kenara koyuyorum.. Benim yada onun ihtiyacın olduğunda çıkartıyorum.. Eşe yapabilcek en büyük iyilik bence.. :KK16:

evet yapıyorum...
ne zaman ne olacağı belli olmaz...
zaten çalışıyorum eşim maaşımın ne kadar olduğunu bile bilmez...

benim düğünüme az kaldı, ben de eşimden gizli birikim düşünmüyorum, hatta bi arkadasm düğündeki çeyreklerden gizlice annene ver dedi:KK53: çalmış gibi hissederim kendimi asla düşünmüyorum büyük konusmak olmasn yine de..:KK51:

Ben yapiyorum valla. Oyle esime guvenmedigimden filan degil. Benim bi oglum var ve daha cok kucuk. Onu dusunmek zorundayim. Hem damlaya damlaya gol olur.

eşimden gizli hiçbirşeyim olmadı bu zamana kadar ,yapamam ben ,vicdanım elvermez , sonuçta ona söylememek de günah bence .ev için harcanacaksa olabilir ama kendine özel bir birikim yapılıyorsa bu bana ters .sonuçta kazanılan para ortak ve ortak harcanmalı biriktirilmeli ,yarın kocanız size aynı şeyi yapsa ,yıllar sonra kendine özel bir hesapta tonla parası çıksa ne düşünürsünüz ,şahsen ben çok bozulurum ve güven problemi duyarım ,empati yapmak lazım ,bilemiyorum bana ters .ama kocasıyla problemli olup çoluğu çocuğu için biriktirene bir şey diyemem ..
Daha 8 aylik evlisiniz bende sekiz aylik evliyken sizin gibi dusunuyordum ama tecrubeyle sabit 2. yilini doldurmadan biriktirmeye baslarsin.
maşallah yani yazdıklarımdan bunu çıkardınız ya sizi ayakta alkışlamalı ben öle bişey belirtmişmiyim hayır,eşii ölen kadın birikimi zevk içinmi yapar ben tek olsam karnımı her şekilde çalışır doyururum ama çocuğum var onun geleceğini düşünmek zorundayım. ne alaka yazımı birdaha okuyun ayrıca eşim için değil de sizin için acı bir durum çünkü müthiş derecede alakasız yorum yapmışsınız.yazmak için yorum yapmayın anlayarak yorum yapın.zamanında annemde bizim çeyizlerimizi bu şekilde aldı çünkü erkelere göre herşey gereksiz.iyikide yapmış canımm anneem çocukları için yapmış şimdi sıra bende. benim biriktiridiğimde sonuç olarak bizim paramız başkası için biriktirmiyoruz heralde.

Size sonuna kadar hak veriyorum..

bende bazen gizli biriktiriyorum..
gizli derken arttırdığımı kenara atıyorum eşime söylemiyorum...
ama çok sıkıştığımız zamanlarda çıkarıp verince çok mutlu oluyo..
biriktirdiğimi biliyo yani aslında:KK9:

Bende aynısını yapıyorum :KK1:
Zor zamanımızda ondan bundan alacağımıza elimizin altında hooop diye cıkıveriyo paralar cok mutlu oluyo ki o cok ister biriktirmemi gizli olsa bile çünkü biliyorki o para yine bizim için harcanacak

canım bende 6 yıllık evliyim ilk 4 yıl aldığım maaşı kuruşu kuruşuna eşime söylerdim. şuraya şunu verdim elimde bu kadar var diye. sonra baktım kaynanam bile benim maaşımdan bişeyler umuyor. sonra dedim ya annesinin yüzünden habire kavga çıkarıyor. ben her zaman derdim' ben seni boşarımda sen beni bırakamazsın' diye. adam senin boşayacam deyince kafama dank etti. dedim yaa 2 yıldır biriktiriyorum haberi yok. yaklaşık 3-4 milyar civarı altın yaptım. hiç umrumdada değil. evet saklıyorum hiçte pişman değilim. sizde yapın en azından bir güvenceniz oluyor.

Evet aslında bu yönden de hareket etmek gerekiyo inşallah ilerde o kadar para kalırsa elimde yapmak isterim. Yani illa bi boşanma için değilde ilerde cocukların eğitimi için bile olabilir bu para

bende yapıyorum geleceğimizden emın olmalıyım hem belkı bı yaramıza derman olur ayrıca evladım var yarın ne olacagım bellı olmaz.

Bu konuyu okuyunca acaba esim benden gizli birikim yapiyor mudur die dusundum. Bircok ailenin tersine bizde esim cimridir, ben savurganim:KK43:

X