7 yıllık evliyim sürekli biriktirir dayanamaz eşime ilk sıkışştığında geri verirdim ama eşim iş için falan her sıkıştığında aldı ve geri vermedi bizim hiç birikimimiz yok sonuç olarak bende gizli biriktirmeye karar verdim hem saklıyorsamda yine bizim için hastalık var kaza var işsizlik var
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?
- Konu Sahibi zsnn
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Esimin annesi, olen anne ve babasindan kendisine kalan yuklu parayi esinin evi icin kullanmasini istemedigi icin gezerek tozarak taksilere binerek harcadigini bir lira bile birakmadigini gururla ovune ovune anlatir. Gelgelelim nikahimda bana kendi kullanmis oldugu eskimis gumus bir bilezikten baska bir sey takmadi. Annem ise gunlerde biriktirdigi bileziklerle beni evlendirdi. Babam, az veya cok ne kadar parasi varsa bizimle paylasan bir insan olmasina ragmen annem gizliden biriktirdigi paralarla babamin sikistigi yerde babami hic zora sokmadan hatta ona soylemeden benim eksiklerimi tamamladi ve beni eksiksiz evlendirdi. Simdi hangi turden kadin olmak isterdiniz? Bunu bir dusunun derim. Kadinin gizli veya asikar para biriktirmesi nasil bosanma korkusundan oluyor? O halde kadinin calismasi, kendi parasini kazanmasi da mi bosanma korkusundan? Sorusu akillara dusmez mi? Kimsenin gelecegi belli degil. Evet bugun gozumuzun icine bakan eslerimizle ayri dusebiliriz, allah korusun eslerimizi kaybedebiliriz, maddi durumumuz kotulesebilir, cocuklarimizi evlendirmek isteyebiliriz. Bu ve benzeri sebeplerden kadinlarin veya erkeklerin gizli veya asikar para biriktirmesi bence sart. Gizli biriktirilen para gelecege ulasabiliyor daha kolay ama asikar biriktirilen para en ufak bir sikisiklikta gozden cikarilabiliyor. Sanki emeksiz biriktirilmis gibi. Ben yeni evliyim, 6 ay oldu henuz. Ve esimden gizli para biriktirmeyi dusunuyorum. Keske esim de benden gizli biriktirse. Neden biriktirmesin ki? Esim benden gizli para biriktirecek de ben de "anam bu adam kimlere harcamak icin biriktiriyor?" Bu aralari diyecegim oyle mi? Hic de demem. Esim de benim gibi dusunur. Bugun veya ileride bir sikisiklikta eslere yardim etmek icin de para biriktirilir. Bunun ve diger butun nedenlerin altinda yatan gelecek korkusudur ki bu akilli insanlarin korkusudur. Kenarda kosede para bulunmali. Ben de yeni yeni basladim. Soyle yuklu bir miktar para biriktirip esime ev pesinatinin bir kismini biriktirdim demek istiyorum. :)
Babanız makul bir insansa gizli yapmanın sebebini anlayamıyorum ben. Yani kenara para koyulmasın demiyorum ama gizli yapılmasını anlamıyorum yoksa tabiki de birikim yapmak ve ilerisini düşünmek çok önemli şeyler. Ama bunu gizli yapmanın anlamını çözemiyorum ben. Benim eşim benden gizli kardeşiyle hesabı olsa ve sonradan öğrensem çok üzülürüm. Benden gizli olmasa sebebini de söylese neyse ne ama gizli olması kırar beni. Eş olamamışız, birbirimizi tamamlayamamışız biz olamamışız gibi gelir.
Eleştirmek için söylemiyorum ama eşimin ihtiyacı olunca para veririm sonra da alırım olayını anlamıyorum ben. Arkadaşlarım da olurdu bekar evlerinde babasından borç alan. Ya da babasına borç veren. Bizde borç morç olmaz. O anki çekirdek ailem anne-babamsa da gelirimiz giderimiz ortaktır, eşimse de. Ben ona geri almak üzere para veremem ki o para zaten ikimizin.
Yazımı kısa kesmek için eksik anlatmak zorunda kaldım tabi.
Babam makul bir insandı demedim ki zaten biraz inatçıdır hatta. Tutumlu, para biriktirmeyi ve çalışmayı seven bir insandır. Annem dışarıda hiç çalışmadı. Babam harçlık verirdi. Pazar parası, bayram alışverişi, okul masrafları vs. vs. Dile kolay 6 boy boy çocuk :) Babam bir sonra ki gün verdiğini bildiğinden vermek istemezdi. Haliyle sürpriz masraflar çıkardı. Babam ev ve bizimle ilgili tasarrufu anneme bıraktı. Yani buna biraz da babam zorladı. Ve ben çocukluğumdan beri bu konuda anneme hak veririm.
Eleştiri getirebilirsiniz farklı düşünceler normal. Ben bu gizli hesap işini ablam teklif edince inanın çok düşündüm. Pişman olur muyum? Öğrenirse ne tepki verir gibi. Ters bir tepki vermeyeceğini bilsem de içim rahat değildi.
Ama her ne kadar eşitlikten yana olsam da bu konuda bayanların gizli para, gizli hesap gibi kendi tasarrufu olmalı diye düşüyorum.
Eşime verdiğim parayı geri alıyorum da demedim galiba eksik belirtmişim. Maaş kartımın uzun süre onda durmasına izin vermiyorum. Bir şekilde alıyorum ama bunu onun gözüne asla sokmuyorum. Empati delisi birisiyim ben bir davranışı önce kendi açımdan düşünürüm :) Kocamı ev kredisine zorla bağlamış biri olarak böyle birşeye tenezzül dahi etmem zaten.
Bir de şu var ki eşimin bir erkek kardeşi var. Becerebileceklerini bilsem, elde tutabileceklerini bilsem benim gibi her ay 40-50tl kardeşiyle ortak hesabına atmasına olumsuz tepki vermezdim. Bizim gibi anne babasının bir ihtiyacını karşılamalarını evliliğime karşı bir davranış olarak görmezdim. Ama gelecek kaygısı genelde bayanlarda olur bu ortada.
Çok uzun bir cevap oldu farkındayım. Ama başka türlü ifade edilemiyor.
Benim annemle babam 27 yillik evliler , benim annemde bu zamana kadar hep biriktirmistir o parada yine bizim icin ev icin harcanir
Esimin annesi, olen anne ve babasindan kendisine kalan yuklu parayi esinin evi icin kullanmasini istemedigi icin gezerek tozarak taksilere binerek harcadigini bir lira bile birakmadigini gururla ovune ovune anlatir. Gelgelelim nikahimda bana kendi kullanmis oldugu eskimis gumus bir bilezikten baska bir sey takmadi. Annem ise gunlerde biriktirdigi bileziklerle beni evlendirdi. Babam, az veya cok ne kadar parasi varsa bizimle paylasan bir insan olmasina ragmen annem gizliden biriktirdigi paralarla babamin sikistigi yerde babami hic zora sokmadan hatta ona soylemeden benim eksiklerimi tamamladi ve beni eksiksiz evlendirdi. Simdi hangi turden kadin olmak isterdiniz? Bunu bir dusunun derim. Kadinin gizli veya asikar para biriktirmesi nasil bosanma korkusundan oluyor? O halde kadinin calismasi, kendi parasini kazanmasi da mi bosanma korkusundan? Sorusu akillara dusmez mi? Kimsenin gelecegi belli degil. Evet bugun gozumuzun icine bakan eslerimizle ayri dusebiliriz, allah korusun eslerimizi kaybedebiliriz, maddi durumumuz kotulesebilir, cocuklarimizi evlendirmek isteyebiliriz. Bu ve benzeri sebeplerden kadinlarin veya erkeklerin gizli veya asikar para biriktirmesi bence sart. Gizli biriktirilen para gelecege ulasabiliyor daha kolay ama asikar biriktirilen para en ufak bir sikisiklikta gozden cikarilabiliyor. Sanki emeksiz biriktirilmis gibi. Ben yeni evliyim, 6 ay oldu henuz. Ve esimden gizli para biriktirmeyi dusunuyorum. Keske esim de benden gizli biriktirse. Neden biriktirmesin ki? Esim benden gizli para biriktirecek de ben de "anam bu adam kimlere harcamak icin biriktiriyor?" Bu aralari diyecegim oyle mi? Hic de demem. Esim de benim gibi dusunur. Bugun veya ileride bir sikisiklikta eslere yardim etmek icin de para biriktirilir. Bunun ve diger butun nedenlerin altinda yatan gelecek korkusudur ki bu akilli insanlarin korkusudur. Kenarda kosede para bulunmali. Ben de yeni yeni basladim. Soyle yuklu bir miktar para biriktirip esime ev pesinatinin bir kismini biriktirdim demek istiyorum. :)
Bazi hanimlar gizliden birikim yapmayi suc , ayip saymislar..gizliden biriktirince sanki gidip dostumuzla metresimizle falanmi yiyoruz acaba :))) bizimde bir ay evvel kizimiz evlendi...bende tipki annen gibi kenara attiklarimla esimi hic zora sokmadan kizimin tüm ceyizini, yatak odasi takimini, babasinin hediye olarak dügünde taktigi taki setini ve birde kendim taktigim 22 ayar 50 gr bilezigi aldim..bunlarin hepsi kurus kurus birikti inanin..kizim nisanlandi, sigarayi biraktim..bi paket sigara alacagima kizimin ceyizine bir havlu alirim dedim..esime hepsi süpriz oldu..eli cebine kina gecesi icin tuttugumuz salonun parasini öderken girdi bir tek..sizce kötümü yapmisim biriktirmekle???
Bazi hanimlar gizliden birikim yapmayi suc , ayip saymislar..gizliden biriktirince sanki gidip dostumuzla metresimizle falanmi yiyoruz acaba :))) bizimde bir ay evvel kizimiz evlendi...bende tipki annen gibi kenara attiklarimla esimi hic zora sokmadan kizimin tüm ceyizini, yatak odasi takimini, babasinin hediye olarak dügünde taktigi taki setini ve birde kendim taktigim 22 ayar 50 gr bilezigi aldim..bunlarin hepsi kurus kurus birikti inanin..kizim nisanlandi, sigarayi biraktim..bi paket sigara alacagima kizimin ceyizine bir havlu alirim dedim..esime hepsi süpriz oldu..eli cebine kina gecesi icin tuttugumuz salonun parasini öderken girdi bir tek..sizce kötümü yapmisim biriktirmekle???
Size helal olsun. Sizin gibi annenin ayaklari opulur iste. Her anne anne olmayi bilemiyor maalesef. Bakin siz sigarayi birakmissiniz kiziniz icin. Benim kayinvalidem ise cocuklarinin sigara icmesinden gurur duyuyor. Ben evimde sigara icilmesini istemem balkonda icilir dedigimde ozaman evine gelmem diyen bir insan. Her doguran anne mi simdi? Kizlara eslerinizi sigaraya alistirin diye ogutler veren bir kadina anne denilebilir mi? Sizin gibi kadinlara hayranim. Hayatta hayran oldugum tek sey sizin gibi kadinlar iste. Insallah yaptiklarinizin karsiligini hem bu dunyada hem oteki dunyada alirsiniz. Insallah cevrenizdeki herkes sizin kiymetinizi bilir. Saygilar.
Size helal olsun. Sizin gibi annenin ayaklari opulur iste. Her anne anne olmayi bilemiyor maalesef. Bakin siz sigarayi birakmissiniz kiziniz icin. Benim kayinvalidem ise cocuklarinin sigara icmesinden gurur duyuyor. Ben evimde sigara icilmesini istemem balkonda icilir dedigimde ozaman evine gelmem diyen bir insan. Her doguran anne mi simdi? Kizlara eslerinizi sigaraya alistirin diye ogutler veren bir kadina anne denilebilir mi? Sizin gibi kadinlara hayranim. Hayatta hayran oldugum tek sey sizin gibi kadinlar iste. Insallah yaptiklarinizin karsiligini hem bu dunyada hem oteki dunyada alirsiniz. Insallah cevrenizdeki herkes sizin kiymetinizi bilir. Saygilar.
Cok tesekkür ederim canim..kendini bilen her anne -baba evlatlari icin elinden geleni yapar..ama maalesef sadece dünyaya getirmeklede anne olunmuyor..
Evet biriktiriyorum.
Hastalık, işsizlik vs gibi durumlarda kullanmak üzere her ay köşeye bir miktar para atıyorum,ben kirada oturuyorum.çok şükür ikimizde iyi kazanıyoruz ama geldiği gibi gidiyor para, evin derdi hiç bitmiyor.bir de ben yapı itibariyle para tutmayı pek beceremem harcarım.her ay maaşımdan bi miktar ek hesabıma aktarıyorum.
Yarın boşanırız , ortada kalırım düşüncesi asla yok bende.Sonuçta o para ikimizin...
Geçen ay böyle bir şey yaptığımdan bahsettim, iyi yapıyorsun dedi ve konu kapandı.Ne kadar biriktirdin, ne zamandır böyle yada benim niye haberim yok demedi; ki demez de.
Çünkü bilir ki, bizim elimizde olan şey ortaktır senin ya da benim diye bir şey yoktur.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Hastalık, işsizlik vs gibi durumlarda kullanmak üzere her ay köşeye bir miktar para atıyorum,ben kirada oturuyorum.çok şükür ikimizde iyi kazanıyoruz ama geldiği gibi gidiyor para, evin derdi hiç bitmiyor.bir de ben yapı itibariyle para tutmayı pek beceremem harcarım.her ay maaşımdan bi miktar ek hesabıma aktarıyorum.
Yarın boşanırız , ortada kalırım düşüncesi asla yok bende.Sonuçta o para ikimizin...
Geçen ay böyle bir şey yaptığımdan bahsettim, iyi yapıyorsun dedi ve konu kapandı.Ne kadar biriktirdin, ne zamandır böyle yada benim niye haberim yok demedi; ki demez de.
Çünkü bilir ki, bizim elimizde olan şey ortaktır senin ya da benim diye bir şey yoktur.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
konuya herkez farklı cevap vermiş hrkezin hayat deneyimi farklı
ilk zamanlar her tatrtışmadan sonra evden kıovuluyordum yüzsüz yüzsüz oturdum paraszlık yüzünden çok sıkıntı çektim geçinecek param yok babam kabul etmiyor hatta bir keresin de hkaayınvaldem başkasına bizim gelin salak okadar çile çektiriyoruz sesi çıkmyor diyordu...ozamanlar herşey yasaktı bu tecrübeler bana para biriktirmei,insanlardan duygularını gizlemeyi,eşe herşeyi söylememyi ,kendini kurtarmayı ögrettin omnra o hngamede okulumu bitirdim 3 ylçalıştım öz güvenim geldi yapabiliyorumu ögtrendim hep gizlerim büççemi galiba eskiden lkalma takıntım var para biriktirdim 10 bin tl evimin eski eşyaları dğiştirdim şimdide takıntılı işekilde para biriktiriyorum çoçuklarım bir şey isterse ben alıyorum tabbi şımardılar bizimkiler evlilik düzeli bana geriye tecrübeler kaldı
bir erkek parasız kalırsa sokakta kalabilir ama bir kadın asla isterdim açık olmak ama zaman geçince duygularda gizlenir oldu ....
zannetmeyin mutsuzum çok mutluyum.... sadece yeni evliler gençler siz kendinizden başka kimseye güvenmeyin paranız olsun eşiniz bisin daha olmadı evinizdeki eşyayı değiştirin çoçuğunuza bisiklet aln akülü araba alın ama mutlaka paranız lsun acil durumda olabilir hastane gibi......
şimdi eşimen gizli para biriktiriyorum oturma odamı değiştireceğimmmmm.......birde balkona masa alacağım....
birde eşime geçen kızmasın diye herşeyin yarı fiyatını söylüyorum fener bahçe formasını çok ucuza bulduk gibi
utanıyorum kendimden ama birkere güven sarsldı ne yapayım para biriktirmeye devammm geçen kendi parasıı al canım bu parayı kendi esabına yatır dedi tabbi yermiyim üçyz koyacakk benim okadar birikimimi yiycek yok dedim herkein parası kedine dedim ....
güven çok önemli ama karşımdaki babam olsa güvenmem o yaşananlardan sonra
ilk zamanlar her tatrtışmadan sonra evden kıovuluyordum yüzsüz yüzsüz oturdum paraszlık yüzünden çok sıkıntı çektim geçinecek param yok babam kabul etmiyor hatta bir keresin de hkaayınvaldem başkasına bizim gelin salak okadar çile çektiriyoruz sesi çıkmyor diyordu...ozamanlar herşey yasaktı bu tecrübeler bana para biriktirmei,insanlardan duygularını gizlemeyi,eşe herşeyi söylememyi ,kendini kurtarmayı ögrettin omnra o hngamede okulumu bitirdim 3 ylçalıştım öz güvenim geldi yapabiliyorumu ögtrendim hep gizlerim büççemi galiba eskiden lkalma takıntım var para biriktirdim 10 bin tl evimin eski eşyaları dğiştirdim şimdide takıntılı işekilde para biriktiriyorum çoçuklarım bir şey isterse ben alıyorum tabbi şımardılar bizimkiler evlilik düzeli bana geriye tecrübeler kaldı
bir erkek parasız kalırsa sokakta kalabilir ama bir kadın asla isterdim açık olmak ama zaman geçince duygularda gizlenir oldu ....
zannetmeyin mutsuzum çok mutluyum.... sadece yeni evliler gençler siz kendinizden başka kimseye güvenmeyin paranız olsun eşiniz bisin daha olmadı evinizdeki eşyayı değiştirin çoçuğunuza bisiklet aln akülü araba alın ama mutlaka paranız lsun acil durumda olabilir hastane gibi......
şimdi eşimen gizli para biriktiriyorum oturma odamı değiştireceğimmmmm.......birde balkona masa alacağım....
birde eşime geçen kızmasın diye herşeyin yarı fiyatını söylüyorum fener bahçe formasını çok ucuza bulduk gibi
utanıyorum kendimden ama birkere güven sarsldı ne yapayım para biriktirmeye devammm geçen kendi parasıı al canım bu parayı kendi esabına yatır dedi tabbi yermiyim üçyz koyacakk benim okadar birikimimi yiycek yok dedim herkein parası kedine dedim ....
güven çok önemli ama karşımdaki babam olsa güvenmem o yaşananlardan sonra
Bu kafamı kurcalayan bi mevzu.
Eşimle bi süre önce nikahlandık ama düğün yazın. Düğüne kadar 5 gün onun bekar evinde, 3 gün ailemin yanında, sonra iki gün tekrar onun evinde... şeklinde takılıyorum.
Bu benim cüzdanıma haftada bi 250 lira felan sokuşturuyor. Bana da garip geliyo biraz(Eskort gibi hissediyorum diyeceğim ağır kaçacak)
Fazla masrafım olmadığı için parayı bankadaki biraz birikmişime ekliyorum.
Adama ayıp oluyor mu? yaptığım doğru mu? Parayı ne yapayım?... Kafamdaki sorular.
aylık harçlığımdan artan parayı ve eşimin cebinden düşen bozuklukları kumbarama atıyorum onu da zaten yine eşime hediye alacağımda ya da paraya ihtiyacımız olursa kullanıyrz , eşim bilir kumbaramı gizli biriktirmem ama tabi ki her ailenin yaşamı ve her eşin maddi tutumu farklı bayanların tutumu da buna gore farklılık gösteriyor
Son düzenleme:
Eşimle bi süre önce nikahlandık ama düğün yazın. Düğüne kadar 5 gün onun bekar evinde, 3 gün ailemin yanında, sonra iki gün tekrar onun evinde... şeklinde takılıyorum.
Bu benim cüzdanıma haftada bi 250 lira felan sokuşturuyor. Bana da garip geliyo biraz(Eskort gibi hissediyorum diyeceğim ağır kaçacak)
Adama ayıp oluyor mu? yaptığım doğru mu? Parayı ne yapayım?... Kafamdaki sorular.
aile reisi gibi hissetmek sahiplenmek için para veriyordur sana diğer türlü düşünme :) parayı birikimine eklemen gayet güzel düğün sonrası balayınızda harcarsınız düğün sırasında da nakit ihtiyacınız olabılır o zamn sen de ona destek olursun, ikiniz adına biriktiriyorsn sonucta
Son düzenleme:
Neden tek bir evde kalmıyorsun düğüne kadar anlamadım ama neyse.
O para senin sonuçta istediğin gibi kullanırsın. Fazla masrafın yoksa hesabına at tabi ki kalanını eşine verecek değilsin ya. İstersen biriktiriyorum diyebilirsin sana kalmış.
Ama bu gizli birikim bana göre o kadar da büyütülecek bir şey değil. Bazı bayanlar aşırı duygusal davranıyor bana göre
ben 7 aylık evliyim. eşimden bir mikrat fazla maaş alıyorum evlenince eşimin kredi borcunu öğrendim 14 ay boyunca maaşının yarısı kredi borcuna gidecek bu zamana kadar eşim eve elektrik su faturası dışında fayda sağlamadı maaş kendi masraf ve borçlarına gitti. benim maaş evlilik borçlarına ev kirasına mutfak masrafına birkaç faturaya gitti. baktım eşim rahat yeri geldi ailesine de para verdi. ilk aylarda şiddettli kavgalarımızda oluyor adam rahat ben borç derdndeyim. bir duraksadım düşündüm... neden kendimi yıpratıyorum dedim? geçen ay eşime kirayı ödemesini söyledim gurur yaptı ödedi. ama bu ay ben battım eksi bilmem kaçtayım maaş yetişmiyor diyor. yaa dedim ben herşeyi öderken senin ruhun duymuyordu bir kez kira ödeyince nevrin döndü. bozuldu ama bu sefer gururunu fazla konuşturmadı neyse kirayı ben ödedim. birkaç kuruş para arttırmıştım onuda annem hastalandı ona gönderdim. eşimin haberi yok. vicdanen çok rahatım biraz elimi toparlayım gizli birikime devam edeceğim. siz siz olun kendinizi dar günde kurtaracak birikim yapın ne eşe nede başkasına güven olmaz önce kendimize güvenelim.
bende bu konuyla ilgili anı bitmez kızlar... mesela eşim ben hamileyken askerlik yüzünden çalışmıyordu. hamile kaldığım zaman her ay 100 lira bir köşeye bıraktım. doğuma gittik eşimde para yok çıkardım 900 lira cebine koydum. hastane parası felan ödersin diye. buarada ev krediside ödüyorum. maaştan bişey kalmıyordu. neyse eve çıktık geldik. kaynanamlar küstü gittiler hiç arayıp sormadılar oğlum nasıl geçiniyorsunuz masrafları ne yaptınız diye. inanın arkadaşlar oğlum 20 günlüktü doğal gaz parasını ödeyemedik, hatta çocuğun bezi yoktu alamadık. kartların limiti yoktu elde avuçta yoktu. adamların umrunda olmadı. sonra ne mi oldu anasıyla küstüm diye beni boşayacaktı. aradan zaman geçti hatasını anladı benimkisi ama herşey bana ders oldu gizli gizli biriktiriyorum. mesela bu ay lazer yaptırıcam haberi yok. bırak olmasında
Bir çok arkadaşın dediği erkeğe güvenolmaz yarınını garantiye almalısın lafına katılıyorum evet bende eşimin bilgisi dahilinde birikim yapıyorum ve epey bir olunca ona verip hesabına yatırıyoruz yada ilke borsa diye tutturup ona yatırıyor sonuç zarar birikimden eşe dosta borç verip yıllar sonra alıyor borsa mı battı ben biriktirdim adam batırdı neyse ben kontrolü aldım ona kaç tl olduğunu söylemiyicem fakat şöyle anlaştık namıma altın hs açıcam