- 19 Mayıs 2013
- 908
- 480
- 303
- Konu Sahibi meraklikiz
-
Mecburi hizmette doktor olarakçalışıyorum.öyle rahat rahat harcıcak kadar param olmadı hiç.nişanlım da doktor.uzmanlık eğitimi alıyor ama ödemelere yetişemediğizden olsa gerek hiç böyle konulara fırsat kalmıyor. M meraklikiz periferde psikiyatri şartlarını görene kadar ben de psikiyatri istiyordum.hani böyle hastalara bakmanın az olduğu diyorsun ya işte o psikiyatri değil.biyokimya falan belki
Benim çalıştığım yerde bi hasta psikiyatri doktoruna saldırmıştı. Yani tabi hastanın sağlık çalışanına saldırması vakayı adiye den oldu da, yine de aklıma geldi, söyliyim dedim :)
Ben ve eşim öğretmeniz. 4 çocuğumuz var . 10 yıldan fazla oldu evliyiz.merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.
- siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
- ayrı hesaplarınız var mı?
- bir sen bir ben ödiyeyim mi?
- ortak hesaptan beraber harcama mı?
- evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
- eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?
hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :)
bana göre evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında, acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.
sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.
not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)
not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..
Ben öğrenciyim, çalışmıyorum . Çalışınca tabiki masrafları bolusecegim (eşim buna pek müsade etmez ama ) .hicbirsey yapamazsam kıyafet ve gezme masraflarını üstlenirim. Ev işi konusuna gelince , cocuklarimiz olduğu ve öğrenci olmam sebebiyle çok yardımcı olur .bazen çocukları alıp beni yalnız bırakır ,kafa dinleyeyim diye .evdeyken de farklı bir odada onlarla oynar ve yine bir ferahlık olur benim için. Söylediğin kriterler ataerkil bir aile mensubu olduğuna delalet :) öyle gördüğün için bunu istiyorsun . Bence hayat müşterek derken maddi yaşam da giriyor bunun içine . Tek başına bir mücadele değil bu . Kimileri için gerçekten çok hayatî bir çaba kimileri için de zorunluluk dışı fakat paylasmanin mutluluğu .psikolojik yük hafifletme ..yanındayım ,arkandayım , elini uzattığın yerde elim var ,düşmekten korkma gibi birşey ...sorumluluğu bir tarafın üstüne yüklersek ,yorgunluklar kendini hayalkirikliklari ve bezginliklere bırakır .kırılmalar, kopmalar, tasiyamamalar,tek taraflı mücadelenin çırpınışları, bir kavga sonra biraz daha büyük bir kavga sonra çok büyük bir kavga ...sonuç : anlaşamıyoruz, boşanalım. .egoların fiyatına paha bicilemiyor bazen . Madem iyi bir gelirin olacak ,ne yapmayı planliyorsun? Çeyiz yerine küp götüreceksin herhalde evlenince .malum paraları gömmek için lazım olur . Savurgan olma ama cimri hiç olma .mesela esin evi geçindirir, sen de ona bir araba alırsın olmaz mı ? O da kullanıldığını düşünmez, eşim beni seviyor der .merhaba arkadaşlar, bu çok merak ettiğim bir konu çünkü erkeğin harcadığı para benim için verdiği değeri ve ona güvenebilceğimi temsil ediyor.
- siz eşinizle nasıl yapıyorsunuz ödeme olayını?
- ayrı hesaplarınız var mı?
- bir sen bir ben ödiyeyim mi?
- ortak hesaptan beraber harcama mı?
- evi eşim geçindiriyor mu?(çalışıyor musunuz?)
- eşiniz mi siz mi daha çok kazanıyorsunuz ve bu problem oluyor mu?
hatta bu sorulara ilaveten ev işlerini siz mi yapıyorsunuz yardım ediyorlar mı bunu da eklerseniz çok mutlu olurum :)
bana göre evi erkek geçindirmeli. kadının parasına paraya sıkışıldığında, acil durumlarda yada erkeğin parası az kalınca dokunulmalı. bir yere gidildiğinde erkek ödemeli. parası yoksa bile evde baska zaman benden istesin dışarda gene o ödüyor gözüksün isterim. sebebi sanırım korumacı tavrını görmek istemem.
sevgillilik dönemi için de erkeklerin değer verdikleri kadına para harcadıgını gördükten sonra cimri olanlardan direk vazgeciyorum. dediğim paranın miktarıyla alakalı da değil. illa lüks bi yere götürsün de istemem. simit yeriz sahilde otururuz ne olacak yani ama kadından para istemeleri yada ödetmeleri çok itici geliyor.
not 1: bazılarımız sinirlenebililr dediklerime belki ama benim görüşlerim sizin görüşlerinizi veya uygulayıp yaşadıklarınızı da duymak istiyorum. :)
not 2: varlıklı bi aileden geldiğimi söyleyebilirim (allaha şükrediyorum, şükredelim her ne durumda olursak olalım..) olmasalardı bile (allah korusun) mezun olunca mesleğim en çok kazandıranlardan biri dolayısıyla böyle bir sıkıntım yoktu umarım da olmayacak.. mevzum parayla değil de paranın insanların davranışına yansıma biçimiyle daha çok..
Neden bekarken gezdiklerinizi saymiyorsunuz ki? Evlenince mi tam insan oldunuz? Hani artik daha guzel gezmeler sevgilimleyken demenizi anlarim da onlari yok saymaniz bana garip geldi. Evlenmeden once de bireydik hala da oyleyiz unutmayin lutfen.Konu beni oldukca sasirtti.
Baslardaki birkac yoruma goz attimda.
Yani simdiden hesap kitaba girmek garip,ustelik ortada aday yok.
Ben esimden yuksek aliyorum.ama birkez bile hesabi ben odemedim ustelik memur kendisi. Ev isi olayindada ikimizde cok sewmeyiz o yuzden yardimci aliyoruz. Hani siz evlendiginizdede mutlaka ewe hergun gelen hatta yatili yardimciniz olur.dert etmeyin simdiden.
Birde demissiniz ya yurtdisina cikiyorum bol bol, yani yaninizda sewdiceginiz olmadan nasil zevk aliyorsunuzki.sahsrn ben bekarken gezdiklerimi artik saymiyorum.
Para mevzusundan cok evlilikte nasil mutlu olurum beraber nerelere gideriz falan gibi hayaller daha sevimli ve masumane geliyor.
Ayni fikirdeyim. Benim esimin de evlenmeden once biriktirdigi parayi katmadim hesabimiza. O senin paran olum kalim hastalik olursa kullaniriz ama onda benim hakkim yok ayri dursun dedim. kendim de ayriyeten kenara atmaya calisiyorum ortaktan ayri. Kadinin da parasi olmasi sart kendine ait. Ve benim de erkeklere guvenim az. Zamaninda cok seviyorum diye elimde avcumda ne varsa paylastigim erkek arkadasimdan yedigim kazik burda. Marsa varirdi herhalde. Onun yuzunden 5 senede kurus biriktiremedim. Arabam var az bbiraz param olsun e maasim da var. Ayrilirsak ( allah korusun ama )kopekleri bana biraksin baska sey istemem :)M meraklikiz
Bence bu arkadaşın sorduğu önemli birşey
Bu ilişki biçimleri erkeğin kişiliğine göre değişiyor çoğu zaman
Bence ortak hesap olsa dahi kadının her daim bir miktarı olmalı kıyıda köşede. Niye bilmiyorum ama erkeklere genel olarak güvenim az. Eşimden önce çok bencil bir erkek arkadasım vardı. İyki onunla evlenmedim dedirtecek kadar. Eşim çok paylaşımcı biri ve iyi kazanıyor. Buna güvenerek iyi kazandığım başka şehirdeki işimden geciçi/ücretsiz izinli ayrılıp buraya geldim mesela. Bencil olsa hayatta yapmazdım; onun gesabından adıma ikinci kredi kartı çıkardık ve ben kullanıyorum.bu durumda yuvayı erkek kus yapmış gibi oldu
Ama mesela bana çok zor geldi Bu durum onu söyliyim. Karışmaz ne alındığına ama iyi kazanan biri olarak harcamalarımı düşürdüm doğal olarak
Şindi yurtdışında bir senelik çok iyi bir iş buldum hem yurtdışında maaş alacağımve tr de epey yüksek maas yatacak.tr deki maaş kartını onda kalmasına karar verdik döviz vs yatırım yapabilsin diye.ama başta huylandım niye para yönetimi onda diye hala da huylanıyorum:)))yani düğünden kalan bir kısım para ve altın da ortak hesapta. Ama o daha ilgili. Ayrıca onun birikmiş parası vardı epey o para hakkında hep ikimizin parası der ve ne yaptıysa hep hesap verir. Yani sen kazanmışsın senin paran deyince bozuluyor.bu yıllardır yalnız olmamla çok ilgili bence, güven duymak gerekiyor evlilik için.ama karşıdakinin de güven sağlaması kazım. O evlenmeden önceki birikimi hakkında daha kişisel davransa ben de daha bencil olabilirdim
Ama işim geçici ve beni tedirgin eden tek şey bu.yani bence bi kadın çalışmıyorsa bir kısım onu güvenceye alacak miktarı olmalı; kavga edip çıkıp gitsen ana evine mi gidicen gece gece de mi. Bi otele gider kalırsan 10/15 gun gerekirse.erkekler sokakta kalsa da oluyor barda sabahlasa da
Yani ortaklık ve güven iyidir ama bir miktar kenarda kösede bulunmalı kafasıdayım ben. Yediğim kazıklardan gördüğüm ayrılmalardan dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?