Eşiniz ne kadar harçlık verir

Ben çalışmıyorum fakat evin mali işlerini ben hallederim , bu yüzden para ve bankamatik ben de olur. Eşim ihtiyacı kadarını alır.
2 tane de kredi kartım var , onları da kullanıyorum.

Harçlık alıp vermek küçük düşürücü değil mi?
Çalışmıyorsanız eşiniz ihtiyacınız kadar bütçe ayırmalı size .
Miktarını da sizin ihtiyaçlarınıza göre belirlemelisiniz.

Çalışıyorum ancak çalışmadan önce de harçlık al ver gibi davranmazdık asla. evin bütçesini birlikte düzenleriz. Kiramız, ödemelerimiz, ihtiyaç(sağlık, kıyafet, temel gıda vs..), sonrasında pek bir şey kalmıyor zaten ama kalanına da ne lazımsa birlikte danışarak alırız. Kredi kartlarımız birbirimizin hesaplarında kayıtlı oradan alışveriş yaparız internetten vs..

Eşler arası paranın meblası olmaz. İki tarafta ihtiyacı doğrultusunda harcayabilmeli. Eşim malesef para konusunda fazlaca bonkör olduğu için para tutmayı bilmez. Evlendiğim dönemde şehir değişikliği nedeni ile çalışamadım ve eşim maaşını aldı geldi elime verdi tüm hesap kitabı ben yaptım. Şuandada çalışıyorum eşim hala aynı devam eder maaşı yatınca çeker bana getirir hesap kitabı yapat borçları hesaplarız kalan paradan ona pazar, yol parası ve nakit gerekli durumlar için para bırakırım kalan işlemlerde harcamaları karttan yaparız. Ne aldın kaça aldım demez. Kredi kartım şahsıma ait eşimde ek kart var

Harçlık kelimesine çok takıldıniz ne demek istediğimin kısa özeti kadınlar arasında konusuyoruz şuanda. Ayrıca git çalış çalışan biri olsam kariyerime devam ederdim çalışma durumum olmadı öyle yetistim. Esiminde maddi durumu kötü deil kendi kardesleride evli çalışmıyor fakat bu ev hesap para durumu garip geldi herkeste nasıl merak ettim. Benimde tercihim bı kart versin . O maaşı yatınca bankada dediig meblayi a. Aylık. Yatiriyor böyle bizde . Marketede haftada bir onunla arabayla çıkıp ihtiyaçları alıyoruz haftaici eksik bişey olursa harcligimdan ben

K
Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
kendim calısiyor kendim harciyorum. Babamdan harclik isteyemezdim esimden hic istemem . Zaten harclik nedir yaa.. yalişmiyorsaniz bana şu kadar deyin bari. Napsin esiniz hem ev gecindirip hem sizi maasa mi baglasın. Garip

Yav ev hanımı olsun da bunu da ailem rahat yetiştirdi diyerek açıklamanın anlamı pek yok. Biz sanki sokak çocuğuyduk da nefesimiz kokuyor diye başladık işe. Değişik tripler
Evde oturmak nasil rahatlik olarak algilaniyor anlamiyorum, anlamayacagim. Afferim ailesine. Kocasinin eline bakmaya mecbur olan bi kiz cocugu yetistirmisler. Ama olsun rahat yetismis en azindan. 🤷🏻‍♀️

Harçlık kelimesine çok takıldıniz ne demek istediğimin kısa özeti kadınlar arasında konusuyoruz şuanda. Ayrıca git çalış çalışan biri olsam kariyerime devam ederdim çalışma durumum olmadı öyle yetistim. Esiminde maddi durumu kötü deil kendi kardesleride evli çalışmıyor fakat bu ev hesap para durumu garip geldi herkeste nasıl merak ettim. Benimde tercihim bı kart versin . O maaşı yatınca bankada dediig meblayi a. Aylık. Yatiriyor böyle bizde . Marketede haftada bir onunla arabayla çıkıp ihtiyaçları alıyoruz haftaici eksik bişey olursa harcligimdan ben
O zaman madem öyle aklını kullan. O haftalık alışverişte sana ne lazım olacak, hamur kabartma tozunu , krem şantiyi bile unutma, at sepete. Bir haftalık yemek listesi yap, tüm malzemelere bak, eksik gedik ne varsa not al.
Böylece harçlığını evin ihtiyacına harcamazsin. Alacağın bir şey varsa akşamları eşinin kredi kartindan al.
Böylece harçlığın sadece sana kalır.

Ben bu yaşıma kadarda çalışmadım aileden rahat büyüdüm. Fakat ev hanımı diye bir kavramda var begenmesenizde ve lafın gelişi ozaman tabiki erkek çalışıyor adına harçlık demesenizde ihtiyaçları o karşılıyor dünya da var bu
O zaman ne verse alıp susacaksin

Calismayabilirsiniz ama evlenmiş koskoca kadinsiniz , kocadan harçlık almak ne demek ? Kredi kartına ek kart çıkartır ya da banka kartı verir size ordan harcarsınız, nakde ihtiyacınız varsa gider atm den çekersiniz
Cocuk musunuz siz ya da adamın işçisi misiniz ki size her ay yada her hafta belirli para versin , ne alaka yahu , yine çoluk çocuk evcilik oynuyor konusu olmuş bu

Niye konu sahibini ezikleyip duruyorlar anlamıyorum.Onun da dediği gibi ev hanımı diye de bir şey var,herkes çalışmak zorunda değil ki zaten işsizlik diye de bir şey var.Harclik kelimesini de yerden yere vurup durmuşlar,harçlık derken neyi kasdetttigini hepimiz anladığımiza göre kelimeye takılmaya gerek yok harçlık demeyip ne diyecek.Calismiyorum ama çocuk değilim ben harçlık istemem mi desin kocasına.Kisisel ihtiyaçlarini karşılamak için verilen bir miktar paranin bir diğer kelime anlamı nedir acaba ?
Konu açılınca alay etmek yerine varsa bilgimiz tecrübemiz onu paylaşıp,eğer yoksa susma hakkımızı mi kullansak,bir diğer deyişle bdv bin hakkıni mi versek acaba ?

Son düzenleme:
Asi Prenses calisan kadinlardir da bu zihniyetdekilere bir türlü anlatamiyoruz.

Serbest, rahat, özgüvenli olan calisan kadinlardir. Kendi ayaklarin üzerinde duran birer prenses daha dogrusu Kralicelerdir.
Wala ben çalışan kimseye bı laf demedim saygı duydum da calismayanlar niye linç ediliyor. Şuanda çalışan bicok kisinin anneside hiç calismamistir cogunlugun onlara laf yok burda biz deyince linç. Ev hanimligi diye bir gerçek var. Tercih meselesi . İstemeyen erkek evlenmez. Rvlenenfe bence dorumlulugu alicaktir. Ve önceden çalışıp esas evlenince iş birakanda çok War bence onlar daha saçma. Benim en azından baştan durusum belli

Niye konu sahibini ezikleyip duruyorlar anlamıyorum.Onun da dediği gibi ev hanımı diye de bir şey var,herkes çalışmak zorunda değil ki zaten işsizlik diye de bir şey var.Harclik kelimesini de yerden yere vurup durmuşlar,harçlık derken neyi kasdetttigini hepimiz anladığımiza göre kelimeye takılmaya gerek yok harçlık demeyip ne diyecek.Calismiyorum ama çocuk değilim ben harçlık istemem mi desin kocasına.Kisisel ihtiyaçlarini karşılamak için verilen bir miktar paranin bir diğer kelime anlamı nedir acaba ?
Konu açılınca alay etmek yerine varsa bilgimiz tecrübemiz onu paylaşıp,eğer yoksa susma hakkımızı mi kullansak,bir diğer deyişle bdv bin hakkıni mi versek acaba ?
Teşekkürler yorum için. Evet herkes herşeyin farkında da soruma cevap yok linç var insanlar bunu bekliyormus sanırım :)

Ben calisirken de, isten ayrildigimda da faturalar, kredi kartlari ve krediyi odedikten sonra kalani bana verir kendine gunluk harcayacagi miktar kadar benden alirdi. Birde dusuk limitli ek kartim vardi.
Bunu harçlık olarak degerlendirmek rahatsiz edici bence.

eşinizle konuşun kredi kartı istediğinizi söyleyin. Dışarı çıkınca alışveriş için lazım oluyor diyin. bu arada bu kocadan para almam ne demek sen yemeyeceksin kim yiyecek koca parasını ya evlenmek sanki ev arkadaşlığı. Bu insanların maddi konu olunca birden bire aşırı modern olması garip. Eşiniz sanırım cahil ya da işine gelmiyor

Çalışmadım öyle gördüm öyle bildim …
Çalışmayan birinin ne kariyeri olabilir ?
Ayrıca sizin bahsettiğiniz şu ailemden de öyle gördüm , yani hiç ihtiyacım olmadı rahat yaşadım ayakları …
Öncelikle kendini yetiştirmiş bir kadın “kocanızdan ne kadar HARÇLIK alıyorsunuz “ diye gelip burda konu açmaz ya zannetmiyorum .

Eşinizin kardeşlerinin hanımları da çalışmıyormuş ne güzel 😂
Çalışma durumum olmadı öyle yetiştim ne ya başa sarıp tekrar okuyorum . Öyle yetiştim ne alaka yani , neyse umarım kocanızla size “harçlık” vermesi konusunda anlaşırsınız

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Eşiniz sıkıntılı eşler arası para konuşmak şunu aldım bunu verdim bana çirkin geliyor evliyken bir kaç ay çalışmamıştım eşimin maaş kartı bendeydi ama oturup bana ver vs diye konuşmadık sevgiliyken de bendeydi kendi vermişti hiç öyle ağız eğdirmemişti annem çooook uzun seneler ev hanımıydı evde paranın belli bir yeri vardı bütün para oradaydı annem istediği gibi harcardı babam bir gün istemek zorunda bırakmadı , şu an yanımda kız kardeşim var ek kartım çocukluğundan beri onda asla benden isteyip mahçup olmasın hesap veriyor gibi hissetmesin diye konuşulmadan ben verdim kısa özeti böyle şeyler zaten karşındaki insansa konuşmana gerek kalmıyor

Siz ne kadar istiyorsunuz ? Eşiniz ne kadar veriyor ? Polemik derken biraz açın bence .
Ayrıyeten harçlık ne ya 🤨

Back
X