Harçlık çocuklara verilir. Ben bir yıldır çalışmıyorum ona rağmen zamaninda birikim yaptığım paramı yiyorum, babamdan harçlık istemeyi dusunemem bile asla.
Konuya gelince benim annem ev hanımı, babamın kredi kartı evde olur, günlük de annem bir yere gitmeyecekse elli lira bırakır .
Ama şöyle bir şey var, annem zaten alacağını genelde internetten kartla alır. Mahallede de bakkal var, eski usul biz sepeti salariz sigara ekmek peynir ne eksikse bakkal sepete koyar bir kuruş para almadan. Haftalık olarak babamla hesaplasirlar

alışverişi de akşam babam yapar. yani kadının paraya ihtiyacı olmuyor. Ama bir yere çıkacaksa banka kartını da alıyor, ATM'den kendi çekiyor ne kadar lazımsa .
Ablamla ben cocukken de okula giderken babamın cebinden kendi harçlığımizi alırdık,ne kadar lazımsa. O bize harçlık vermezdi.
Yani lafı hiç geçmez bile böyle şeylerin. Eşiniz para vermekten imtina ediyorsa ekkart çıkartsin.
Onu da yapmayacaksa ne demeye evlenmiş. Siz köle misiniz gönlünü hoş edin, yatakta işini görün,evini temizleyin, çeşit çeşit yemek yapın. Adam size cep harçlığı verirken eli titresin, kas aldırmaya gitsen, hoş çamaşır almak istesen hesap ver. Bu nerenin beyliği böyle?