Eşiniz ne kadar harçlık verir

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Şu an çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde de ev ekonomisini ben ayarlarım. Kendisi bu konuda kötü olduğunu kabul ediyor ve evlendiğimizden beri bana bırakıyor.
Yani eşime her zaman “harçlık” veren ben olurum 🤪

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Çalışmıyorum, eşimden de harçlık istemem kendisi her ay fazla fazla nakit ayrı verir banka kartıma ayrı yatırır kendi parasız kalır beni bırakmaz sağolsun. Asla bir gün olsun da oturup hesabını yapmadı. Hatta ben biraz tutumlu davranırım kızar bana , o parayı kendine harcaman için veriyorum fln diye söylenir.

Ayrıca sizin eşinizin kazancı nedir ve ne kadar “harçlığı” kendinize uygun görüyorsunuz?
Siz söyleyin de ona göre yorum yapalım.

Ben bu yaşıma kadarda çalışmadım aileden rahat büyüdüm. Fakat ev hanımı diye bir kavramda var begenmesenizde ve lafın gelişi ozaman tabiki erkek çalışıyor adına harçlık demesenizde ihtiyaçları o karşılıyor dünya da var bu
Rahat büyümekle ne ilgisi var bu durumun? Rahat büyümüşsünüz ama rahat ettirecek biriyle evlenememişsiniz belli ki sorunlar yaşıyorsunuz. Çalışmamakta bir tercih ama ne yazık ki o evlilikte söz hakkınız olmuyor. Almak istedikleriniz göze batıyor, sürekli yüzünüze çarpılıyor, boşanma aşamasında boşanamıyorsunuz çünkü ekonomik gelirinizin olmaması eşinizi değil direk sizi etkiliyor üstüne çocukta varsa tamam imkansızlaşıyor adeta. Para ile ilgili tartışmalar çok çirkin sözlerle bitiyor. Buda insanı evlilikten soğutuyor, erkek kendine muhtaç kadına istediği her şeyi yaptırıyor ona hizmetçi gözüyle bakıyor. Evet var bunu beğenmesenizde bu dünya da böyle evlilikler var :)

Harçlık vermez nakit lazım olursa cebinden alırım söylerim şu kadar aldım diye onun dışında 6 bin TL lik kartı bende ev alışverişi vs oradan kullanırım harçlık verme tabiri çok garip geliyor insana siz onun çocugumusunuz da harçlık veriyor para bırakırmı falan diyin bari

Çalışmadığım dönemde ek kart çıkartmıştı bana. Yemek kartı da bendeydi. Nakit de verirdi hiç öyle "harçlık" hesabı yaptığımızı hatırlamıyorum. Şimdi çalışıyorum. Maaş kartım, eşimin yemek kartı, kendi kredi kartım ayrıca eşimin kredi kartini kullanıyorum. Yine para pul hesabı geçmez. Kimde nakit varsa ötekine verir. Bu aralar nakit hep bende bu yüzden "harçlığı" ben veriyorum 🙄 kadının sürekli para istemek durumunda kalması hiç hoş bir durum değil. Önceden erkekler maaşı olduğu gibi kadına verir, kendine küçük bir para alırdı. Ben buralarda duyuyorum hep eşinden para sakınan, vıdı vıdı yapan adamları. Çok tuhaf geliyor bana.

Harçlık mı? Ben kocamdan harçlık almıyorum, çalışıyorum. Ama ev hanımı dâhi olsanız harçlık almak ne kadar küçük düşürücü bir eylem çocukmuşsunuz gibi. Kocanızın aklı kesmiyor mu bir kart çıkartmalı size.
Bnd öyle düşünüyorumda ilk evlendigimizde bu ayki harcligin diye kendisi ibanima para yolladı. Sonra herserayy sana sukadar harçlık dedi. Buda beni rahatsız ediyor. Hem verdiği meblada kazancına göre az ve çocuk gibi aynen bende istiyorum bir kartim olmalı ben zaten ne alicagimi bilirim hesapta sormamali. Başkalarında nasıl oluyor diye merak ettim

Ben çalişmiyorum. Kredi kartı bende kalir esim de yol parası vs için harçlik alir kendine. Market vs tüm ihtiyaçlari ben alirim. Online olanları eşim öder. Zaten ödemelerden nakit kalmiyor elimize ay sonu karta gidiyor hepsi :)

Ben bu yaşıma kadarda çalışmadım aileden rahat büyüdüm. Fakat ev hanımı diye bir kavramda var begenmesenizde ve lafın gelişi ozaman tabiki erkek çalışıyor adına harçlık demesenizde ihtiyaçları o karşılıyor dünya da var bu
Geçici bir süreliğine şu an ben de evdeyim.Ama yine de harçlık demem. Her kelime her anlamı doğru karşılamıyor. Burda kimse ev hanımlığını ne sorguladı,ne yargıladı.

İfade biçiminiz yanlış geldiği için insanlar olumlu eleştiri yapıyor. Direk pençelerinizi çıkartmak yerine üzerine düşünmenizi öneririm.

Bnd öyle düşünüyorumda ilk evlendigimizde bu ayki harcligin diye kendisi ibanima para yolladı. Sonra herserayy sana sukadar harçlık dedi. Buda beni rahatsız ediyor. Hem verdiği meblada kazancına göre az ve çocuk gibi aynen bende istiyorum bir kartim olmalı ben zaten ne alicagimi bilirim hesapta sormamali. Başkalarında nasıl oluyor diye merak ettim
İşte çocuk gibi sürekli el beklemeniz can sıkıcı. Benim çalışmadığım dönem nişanlıyken olmuştu, o süreçte bile bana zorla ek kart verdi kocam bile değilken. Elime harçlık saymaz hesaba yüklü para atar, öyle günlük çocuk gibi çok onur kırıcı :KK43: Ek kart çıkarsın söyleyin, aylık belli bir bütçe belirleyin.

Ev ihtiyacı ne istiyorsanız getiriyor mu eger bunu yapıyorsa sıkıntı yok elinizde olan miktardan fazlaysa alacağınız şey söylersiniz ekstra verir yani her ay belli Bi miktar veriyor olması illa o miktar senin hakkın fazlasını isteme demekse o zaman sıkıntı

Yoooğğğğ, ev hanımlığını biz niye beğenmeyelim ki?? 😁
Asıl sen beğenmemişsin baksana gelip soru açmışsın, şikayet ediyorsun... Şikayet etme o zaman, beğeniyorsan sus otur, eşin ne kadar veriyorsa ona razı ol 😁🤣
🤣

Piremsessiniz yani, biz köleyiz anlamayız sizi :KK43:
Asi Prenses calisan kadinlardir da bu zihniyetdekilere bir türlü anlatamiyoruz.

Serbest, rahat, özgüvenli olan calisan kadinlardir. Kendi ayaklarin üzerinde duran birer prenses daha dogrusu Kralicelerdir.

Bende ev hanımıyım çok çok az çalıştım ama eşimden harçlık almam.
Kira gelirim vardı onunla gecindim hep ama artık yok yine de eşimden para almam.
Eşim evin tüm giderlerini karşılar.
Ben çok zorda kalırsam şu lazım diyorum ya alır ya bana verir alırım
Kendi ihtiyaclarim için her zaman para ayiririm.
Mesela pazar parasını eşim eve bırakır genelde 300-350 bırakır 50 lira kalırsa koyarım kenara.
Gelirim varken aylık ne kadarim varsa gram altın aldım onlarla geçiniyorum.
Kadının az da olsa geliri olması lazım o zamnda birikim yapması lazım diye düşünüyorum.
Yakında işe başlıyorum size de tavsiye ederim .

Harçlık çocuklara verilir. Ben bir yıldır çalışmıyorum ona rağmen zamaninda birikim yaptığım paramı yiyorum, babamdan harçlık istemeyi dusunemem bile asla.
Konuya gelince benim annem ev hanımı, babamın kredi kartı evde olur, günlük de annem bir yere gitmeyecekse elli lira bırakır .
Ama şöyle bir şey var, annem zaten alacağını genelde internetten kartla alır. Mahallede de bakkal var, eski usul biz sepeti salariz sigara ekmek peynir ne eksikse bakkal sepete koyar bir kuruş para almadan. Haftalık olarak babamla hesaplasirlar😂 alışverişi de akşam babam yapar. yani kadının paraya ihtiyacı olmuyor. Ama bir yere çıkacaksa banka kartını da alıyor, ATM'den kendi çekiyor ne kadar lazımsa .
Ablamla ben cocukken de okula giderken babamın cebinden kendi harçlığımizi alırdık,ne kadar lazımsa. O bize harçlık vermezdi.
Yani lafı hiç geçmez bile böyle şeylerin. Eşiniz para vermekten imtina ediyorsa ekkart çıkartsin.
Onu da yapmayacaksa ne demeye evlenmiş. Siz köle misiniz gönlünü hoş edin, yatakta işini görün,evini temizleyin, çeşit çeşit yemek yapın. Adam size cep harçlığı verirken eli titresin, kas aldırmaya gitsen, hoş çamaşır almak istesen hesap ver. Bu nerenin beyliği böyle?

Asi Prenses calisan kadinlardir da bu zihniyetdekilere bir türlü anlatamiyoruz.

Serbest, rahat, özgüvenli olan calisan kadinlardir. Kendi ayaklarin üzerinde duran birer prenses daha dogrusu Kralicelerdir.
Yav ev hanımı olsun da bunu da ailem rahat yetiştirdi diyerek açıklamanın anlamı pek yok. Biz sanki sokak çocuğuyduk da nefesimiz kokuyor diye başladık işe. Değişik tripler

Back
X