Eşiniz her hatanızda arkanızda durur muydu ?

Diyelim ki ortam içerisinde birine ters bir laf ettim yada kavgayı ben çıkardım diyelim arkamda durmazmış
Eşinizi bırakın da sizin düşünceleriniz de normal değil.

Eşim, bulunduğumuz ortamda birisine ters laf etse yada o ortamda kavga çıkarsa bırakın onu savunmayı onun adına çok utanırdım ve o ortamdan ayrılırdım.

Mesela kayınvalidem çok sever laf sokmayı, eşim o ortamda annesine birşey demez, sonradan konuştuğumuzda da annemin kötü niyetli olduğunu hiç sanmıyorum, annem onu kastetmemiştir, annem zaten hasta diye diye bana karşı savunur. Ama şunu da farkettim bana karşı savunsada annesine gidip hesap soruyor. Sen niye böyle böyle dedin, derdin ne, bir daha yapma sakın diye uyarıyor. Yani ne ondan taraf oluyor ne benden. Aynı şeyi ben yapsam muhtemelen banada böyle davranır.

Bugün ufak bir tartışmamızdan sonra, sen hata yapsan arkanda durmam bu kişi annem bile olsa savunmam her zaman haklının yanındayımdır ve uyarırım gereği neyse onu yaparım dedi. Karşı taraf haklıysa gerekirse ondan özür dilerim dedi. Bu doğru bir bakış açısı gibi gelmedi çünkü ben olsam asla öyle yapmazdım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Benimki de durmaz durmadi da kendisi adalet timsali. Sonrasinda kafasini da yesem en basit seyde dom dom gıcık bak sinir oldum durduk yere

Ben gerçekten hatalıysam eşimde uyarır ve ya hatanın büyüklüğüne göre kızar ama biliyorum ki bunu baş başayken yapar. Ama haklıysamda sonuna kadar yanımda olur.

Bugün ufak bir tartışmamızdan sonra, sen hata yapsan arkanda durmam bu kişi annem bile olsa savunmam her zaman haklının yanındayımdır ve uyarırım gereği neyse onu yaparım dedi. Karşı taraf haklıysa gerekirse ondan özür dilerim dedi. Bu doğru bir bakış açısı gibi gelmedi çünkü ben olsam asla öyle yapmazdım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bana doğru geldi kimseyi seviyorum diye yanlışını savunmam arkasında durmam yani size de tavsiyem yapmayın hata yapan insan zahmet olmazsa bedeliyle de yüzleşsin

baktım orta da huzursuzluk seziyorum hemen çocuğu hazırlar eşime mesaj atarım migrenim kalktı çıkalım die .

Olası ki laf benım şahsıma atıldı lafı atana bi bakarım dengesizse eşime lüzum yok kusura bakmayın der konuyu ben orda kapatırım ,dönüp adını anmıcam insanlarla bi şekilde aynı ortamda bulunduk die onun ağzına yıllanacak laf vermem onun yoksa da bizim bi itibarımız var .

diyelim eşimin annesi ve benim aramda kalacağı bi durum var annesine sen haklısın der kapıdan çıkınca kendi istediğimi yaparım 🤣sırf orda tamam dedim die de eşim benım istediğimin fazlasını yapar bundan da eminim herkesin evi ayrı yolu ayrı elhamdülillah kayınvalidem aşk kadın 🥰

ben şu kafada bi insanım size yanlıştır bana doğrudur bilemem bu benim fikrim .
Yarın yüzyüze bakacağım adamın bugün ağzına yüzüne cıcıppp sıvamam bunu kendime yakıştıramam çünkü karakterimde yok bugün sövüp yarın sevemem

Eşimi kimseden özür diyecek konuma sokmam 😉

Benimkide bir olay anında her zaman seni korurum tutarım, haksız olsanda diyor. Sonra oturur konuşuruz kim haklı kim haksız diyor. Bende haksızsam beni tutma diyorum sanırım sizde eşim gibi düşünüyorsuz.

Benim eşimde böyle. Kim haklıysa onu savunur

Haksizsam duzgun bir dille uyarsin ama karsima gecip beni elalemin yanında rezil etmesin, yani denge onemli.

Diyelim ki ortam içerisinde birine ters bir laf ettim yada kavgayı ben çıkardım diyelim arkamda durmazmış
bir ortamda birine ters bir laf ediyorsan bence dönüp kendine bakmalısın. Eğer sana edilen lafa cevap veriyorsan, eşin de seni desteklemiyorsa o zaman konu farklı bir yere gider. Eşin seni ezdirmemeli tabii ki. Ama durup dururken havadan nem kapıp kavga çıkarırsan ve eğer gerçekten haksızsan eşinin arkanda durmamasını normal karşılarım ben.

Yani hep söylerim insan politik olmalı. Ortamlarda kavga çıkarmak ergen hareketidir. Bir sorun varsa eve gelince konuşulur. Kimsenin yanında eşimle tartışmaya bile girmem. Başkasına da sataşmam. Eşimi zor durumda bırakmam.

Back
X