Eşiniz her hatanızda arkanızda durur muydu ?

Bugün ufak bir tartışmamızdan sonra, sen hata yapsan arkanda durmam bu kişi annem bile olsa savunmam her zaman haklının yanındayımdır ve uyarırım gereği neyse onu yaparım dedi. Karşı taraf haklıysa gerekirse ondan özür dilerim dedi. Bu doğru bir bakış açısı gibi gelmedi çünkü ben olsam asla öyle yapmazdım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Şimdi şöyle haksız bir şekilde mağdur olsam bile eşim hatama rağmen yanımda olur beni kurtarmaya çalışır o durumlardan, yardım eder ama hatamı da yüzüme vurur sen haksızdın der yani ve bir daha tekrarlanmamasını ister , defalarca yaparsam beni savunmaz bence , bir de yaşanan olaya bağlı tabi, çok kötü durumlar varsa kimse kimseye haklısın diyemez zaten ...

Hatanın konusu çok önemli. Bir sohbet sırasında kalabalıkta söylememem gereken bir şey söylersem farkında olmadan kalp kırıcı, eşim o an insanların içinde beni bozmaz. Durumu kurtarmaya çalışır, baş başa kaldığımız zaman hatamı anlatır. İnsanların yanında genelde küçük düşürü şekilde ikimizde uyarıda bulunmayız. Karşılıklı o anı toplamaya çalışır, yalnız kalınca söyleriz birbirimize.

Başkalarının yanında bana birşey söylenmesine izin vermez, haksız olsam bile bunu sonra ikilikde söyler. yakınların, arkadaşların yanında haksızsam da sakinlikle anlatmaya çalışır. Beni ezdirmez ama kimsenin yanında.

Benimki arkamda durur ya, çok büyük batırmadıysam. Hırsızlık yapmadıysa, adam öldürmediyse ben de arkasında dururum onun. Ne olursa olsun gelip bana anlatır, benden çıkmayacağını bilir çünkü. Kocam değil sevgilim ama durum böyle. Durduk yere haksız konuma düşecek kadar saçmalayacak biri değil zaten. Ama ben yanında olurum, çünkü benim için karşıdaki insandan daha önemli.
Karşıdaki insanın kim olduğuna bağlı biraz. Eşim ailemden önemli değil, hepsi eşit derecede önemli. Kalkıp haksız olduğu halde aile bireylerimden birine bir terbiyesizlik yaparsa, kavga etmeye kalkarsa niye arkasında durayım? Aynı şekilde aile bireylerimden biri de eşime ters davransa onun da arkasında durmam.

Konu nedense bana eş ailesine yapılan saygısızlık gibi geldi.

Ortamı yumuşatmaya çalışmalı siz hatalıysanız. Özelde de sizi uyarmalı, ama "ne olursa olsun arkandayım" olmaz.

Bugün ufak bir tartışmamızdan sonra, sen hata yapsan arkanda durmam bu kişi annem bile olsa savunmam her zaman haklının yanındayımdır ve uyarırım gereği neyse onu yaparım dedi. Karşı taraf haklıysa gerekirse ondan özür dilerim dedi. Bu doğru bir bakış açısı gibi gelmedi çünkü ben olsam asla öyle yapmazdım. Siz ne düşünüyorsunuz?

Adam haklı.

Karşıdaki insanın kim olduğuna bağlı biraz. Eşim ailemden önemli değil, hepsi eşit derecede önemli. Kalkıp haksız olduğu halde aile bireylerimden birine bir terbiyesizlik yaparsa, kavga etmeye kalkarsa niye arkasında durayım? Aynı şekilde aile bireylerimden biri de eşime ters davransa onun da arkasında durmam.

Konu nedense bana eş ailesine yapılan saygısızlık gibi geldi.
Aileye gelince bende akan sular durur. Sevgilim camızın göle şey ettiği gibi dan diye aileme saygısızlık yapacak biri değil. Ama yaparsa arkasında dururum ama tekme atmak için. :KK53:
Ama onun dışında iş yerinde bir gruplaşma sorunu yaşıyordur vs. işte onlar şöyle yaptı, ben de böyle yaptım gibisinden bir mevzu varsa... Mesela böyle bir durumda dinlerim meseleyi, aşırı haksız değilse taktik veririm. :KK53:

Cok doğru bir düşünce bende böyle düşünüyorum

Aileye gelince bende akan sular durur. Sevgilim camızın göle şey ettiği gibi dan diye aileme saygısızlık yapacak biri değil. Ama yaparsa arkasında dururum ama tekme atmak için. :KK53:
Ama onun dışında iş yerinde bir gruplaşma sorunu yaşıyordur vs. işte onlar şöyle yaptı, ben de böyle yaptım gibisinden bir mevzu varsa... Mesela böyle bir durumda dinlerim meseleyi, aşırı haksız değilse taktik veririm. :KK53:
Burada ters bir söz söyleyip bir ortamda durduk yere kavga çıkarmış gibi anladım ben.
Muhtemelen bayramda aile oturmasında bir laf soktu kavga çıktı.
Eşi diye neden kavga çıkaran insanı desteklesin ki?

Hatanın ne olduğu ile ilgili. Afedersin her b*ku yiyip sonra gel arkamda dur olmaz. Konuyu örnek verin detay verin,biz de yorum yapalım.

Ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Bu ahlaki bir davranış. Tabi ki haklının yanında durulmalı

Burada ters bir söz söyleyip bir ortamda durduk yere kavga çıkarmış gibi anladım ben.
Muhtemelen bayramda aile oturmasında bir laf soktu kavga çıktı.
Eşi diye neden kavga çıkaran insanı desteklesin ki?
Ha yok o zaman pışpışlamam. :KK53: Benimki aşırı uslu, sakin bir adam 30'undan sonra öğreniyor bazı sosyal sürtüşmeleri. Rosaaa ben de böyle dedim o öyle deyince diyor, ben de oh iyi demişsin diyorum. Benimki o şekil bir arkasında durma şekli.
Ama aile ortamında gözünün yaşına bakmam. Bazı sınırlar vardır aşılmaması gerekir.

Bir ortamı bozup kavga çıkarsa çocuğumun da arkasında durmam. Özür dile oğlum kızım bu yaptığın doğru değil derim.
Ama evladıma da biri hata yapsa olayın büyüğünü çıkarırım. Eşte öyle olmalı bence

Üçüncü bir kişinin yanında eşe ne olursa olsun sonsuz destek, evde tek kalınca "senin de yanlışın şu" konuşması olur bizde.

İkimiz için de böyle.

Biz ve diğerleri şeklinde bizim hayatımız.

Kime karşı olursa olsun hatalıysa hatalısın derim, kusurluysa kusurlu. Sadece eşime değil anne baba kardeşime karşı da öyleyim. Bu davranışım benim onları sevmediğimi göstermez. Biraz doğrucu davutumdur, herkesin de öyle daveanmasını isterim. Saçma salak konularda eşini çocuğunu ille de savunan insanlara saygı duymam.

eski sevgilim de aynen böyle yüce bir ahlaka sahipti ama suçlu olmadığım konularda bile suçlardı ve kendisi her zaman haklıydı, hatta yanlış davranışını bilir ama "hak etmesen yapmazdım" veya "herkes hak ettiğini yaşıyor" falan derdi.. duruma ve kişisine göre değişir yani.
kimseyi yalandan pışpışlamaya gerek yok, ben de dürüst biriyim ama kimseye duyurmadan özel bir yerde konuşurdum hatasını. o an kalabalıkta bir şey olduysa da onu yalnız bırakacak şeyler asla yapmazdım doğrucu davut olacam diye. tabii bu agresif ve saygısız bir partnerim olmayan durumdaki varsayımım. öyle biriyse yalnızlığında boğulabilir. :KK48:

Diyelim ki ortam içerisinde birine ters bir laf ettim yada kavgayı ben çıkardım diyelim arkamda durmazmış
Böyle bir durumda haksız olduğunuzun siz bile farkındayken neden arkanızda durması gerektiğini düsünüyorsunuz daha doğrusu haksızlık etmeye neden bu kadar meyillisiniz? En sevmediğim insan tipi...Ben şahsen haksızsam arkamda durulmasını bırak uyarmıyorsa sorun ederim. Erdemli bir davranış sergilemiş eşiniz ama eş diyince sizin tanımlamanıza bağlı herşey eş=denklik diyorsanız bilemem ama eşinde bir insan olduğunu unutmayın bence (not:umarım birileri buraya da gelip kocan yok evli değilsin fikir verme fln demez o kişi biliyor kendini🤣) Mune Mune bundan sonra birine fikir verirken gördüğünüz gibi tetikteyim...Rahatça fikirlerimi beyan edebilecek miyim çok merak ediyorum.

Back
X