Eşiniz her hatanızda arkanızda durur muydu ?

yesilzeytin06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2024
6
5
1
25
Bugün ufak bir tartışmamızdan sonra, sen hata yapsan arkanda durmam bu kişi annem bile olsa savunmam her zaman haklının yanındayımdır ve uyarırım gereği neyse onu yaparım dedi. Karşı taraf haklıysa gerekirse ondan özür dilerim dedi. Bu doğru bir bakış açısı gibi gelmedi çünkü ben olsam asla öyle yapmazdım. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bugün ufak bir tartışmamızdan sonra, sen hata yapsan arkanda durmam bu kişi annem bile olsa savunmam her zaman haklının yanındayımdır ve uyarırım gereği neyse onu yaparım dedi. Karşı taraf haklıysa gerekirse ondan özür dilerim dedi. Bu doğru bir bakış açısı gibi gelmedi çünkü ben olsam asla öyle yapmazdım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Benim eşimde aynı böyle diyor 🤭🙄🙂 ama tabi o konuşsun dursun mecbur arkamda durcak yoksa çenem durmaz biliyor 🙂

Ben de öyleyim, yanlışa yanlış doğruya doğru. Hata yapan kişi korunduğu müddetçe hatasının farkına varmaz ve aynı şeyleri yapmaya devam eder.

Hatadan kasıt ne? Hatalıyken arkada durmak derken ne diyorsunuz?
Yani eşler birbirininin hatalarını söylemeli uyarmalı.
Yanlış yapıyorsam elbette bunu bilmek isterim.
Bile bile hata yapmak istemem.
Ama eşler hata yaptı diye arkasını da dönmemeli tabi.
Yanş hatasını söylerim, uyarırım. Ama arkamı da dönmem.
Aynı şekilde eşimde hata yaptın hop arkamı döndüm diyip gitmez. Ama hatamı da söyler

Ben de öyleyim, yanlışa yanlış doğruya doğru. Hata yapan kişi korunduğu müddetçe hatasının farkına varmaz ve aynı şeyleri yapmaya devam eder.
Ben şöyle düşünüyorum insan içinde eşini savunursun ama musait bir duruma geldiğinde hatasını tabii ki konuşup anlatmak gerekir

Hatadan kasıt ne? Hatalıyken arkada durmak derken ne diyorsunuz?
Yani eşler birbirininin hatalarını söylemeli uyarmalı.
Yanlış yapıyorsam elbette bunu bilmek isterim.
Bile bile hata yapmak istemem.
Ama eşler hata yaptı diye arkasını da dönmemeli tabi.
Yanş hatasını söylerim, uyarırım. Ama arkamı da dönmem.
Aynı şekilde eşimde hata yaptın hop arkamı döndüm diyip gitmez. Ama hatamı da söyler
Diyelim ki ortam içerisinde birine ters bir laf ettim yada kavgayı ben çıkardım diyelim arkamda durmazmış

Eşimiz adam öldürse helal olsun yiğidime deyip sırtını mı sıvazlayacaz?

Hata var hata var… Bazı hataların üstü kapatılır bazılarının kapatılmaz.

Ben şöyle düşünüyorum insan içinde eşini savunursun ama musait bir duruma geldiğinde hatasını tabii ki konuşup anlatmak gerekir
Hayır hata yapanı neden savunayım o zaman ben de hata yapanın görüşünde olmuş olurum. Hatta bu konuda yanlış düşünüyorsun ya da yanlış hareket ediyorsun derim.

Diyelim ki ortam içerisinde birine ters bir laf ettim yada kavgayı ben çıkardım diyelim arkamda durmazmış
Valla bundan ben ve eşimde hoşlanmayız.
Kalabalık bir ortamda ters söz edip kavga çıkarmaya kalkarsa bakış atarım kaş göz yaparım.
Eşim de uyarır.
Tatsızlık sevmiyor olabilir.
Ben de sevmem.
Yani bir kavga başlatmak, ilk ters cümleyi kuran olmak kötü.
Bir ortamda biri benim üstüme gelirse uyarır ama ben durduk yere kavga ararsam da beni uyarır doğal olarak

Peki hatadan kastı nedir bunu sordunuz mu? Dürüst ve adil olmak gerekir. Tabiki hata yapan insanı savunamayız. Ama burda kastettiği hata nedir o önemli. Hatadan hataya değişir çünkü.

O ortam da aile ortamıdir büyük bir ihtimalle.
Haksiz yere birine ters bir laf edip, kavga çıkarıyorsanız, eşinizin hiçbir şey olmamış gibi sizi savunmasını bekleyemezsiniz.

her zaman haklının yanındayımdır ve uyarırım gereği neyse onu yaparım

Çok muallâk yazmışsınız. Ancak bu yukardakine prensip olarak katılmamak elde değil.

Kendisine "eş" olmadan önce ben yok muydum bu hayatta ?
Doğrularım yok mu, prensiplerim yok mu, şu hayatta bir duruşum yok mu ?
Yoksa, 'değil mi ki evlendim, hepsi eşime feda' mı oluyor ?
Ne münasebet...

Tam aksine, artık tek başına olmadığını bilerek, bu sorumluluk duygusuyla, daha bir düşünerek hareket etmesini beklerim.
Eşler birbirlerini yukarı çekmeli, daha aşağıya değil.

Sıkıntılı bı durum varsa dahi evimizde konuşur çözeriz, öyle toplum içinde zart zurt ne ben kabul ederim, ne eşime yaparım, başkası hata yapıyorsa da hiicc ugrasaamam millet ne yapıyorsa yapsın, kimseyi haklı haksız diye savunmak haddimize değil, ben kendi çekirdek aileme bakarım

Benimki arkamda durur ya, çok büyük batırmadıysam. Hırsızlık yapmadıysa, adam öldürmediyse ben de arkasında dururum onun. Ne olursa olsun gelip bana anlatır, benden çıkmayacağını bilir çünkü. Kocam değil sevgilim ama durum böyle. Durduk yere haksız konuma düşecek kadar saçmalayacak biri değil zaten. Ama ben yanında olurum, çünkü benim için karşıdaki insandan daha önemli.

Konunun boyutuna göre değişir fakat bence de haklıya haklı denilmeli. Sırf eşim diye haksızken körü körüne savunup, haklı olana haksızlık yapmam.
En iyisi örnek vererek anlatayım.
Diyelim ki eşim bir konuda haksız. İnsanların içinde “sen haksızsın, çabuk özürdile, nasıl böyle yaparsın” diye yüklenmem, orta yolu bulmaya çalışırım ama onunda hatalı olduğunu hissettiririm. Daha sonra baş başa kaldığımızda açıklarım, konuşurum. Empati yapmasını sağlarım. Ama haksız diye de yapayalnız bırakıp, ateşin içine atmam. Tabi ki burada konunun ne olduğu ve hatanın derecesi önemli.

Back
X