eşiniz gözünüzün içine baka baka başka kadın dese?

doktora gideceğiz önümüzdeki hafta, bakalım neler olacak.. ah çok zor gerçekten, çok teşekkür ederim

hastalığı bilmeyenler yanlış yorumlar yapıyorlar....
doktora gideceğiz önümüzdeki hafta, bakalım neler olacak.. ah çok zor gerçekten, çok teşekkür ederim

benim de sevgilim böyleydi. tedavisini aksattı, ilaçlarımı içmeyeceğim dedi. ben ona o kadar destek oldum ama bir noktadan sonra bıraktım artık ve ayrıldım. hastanın kendisinin tedaviyi kabul etmesi ve bunun için çabalaması lazım. sizin desteğiniz bir yere kadar yani...

ayrıca evlenirseniz çocuğunuzun da aynı hastalığa sahip olma olasılığı çok yüksek. bu riski bile bile evlenemezdim ayrıca ben de...

bipolar pek bilinmiyor sanırım... bir arkadaşın eşi de bipolar diye burada yardım istemişti. karısını ve çocuğunu şeytan olarak gördüğü oluyordu. oda farklı yöne sarmış... bu da cinselliye.... kimi çok fazla alışverişe... bu hastalık farklı...

ha adam tedavi olmuyor mu? istemiyor mu? ilaçlarını düzgün almıyor mu? yada gerektiğinde yatarak tedaviyi reddediyorsa bitirilmeli... kendi çocuğuna da zarar verebilir...

konu sahibi arkadaş senin durumda pek iç açıcı değil. adama zarar vermekte ne demek. acil olarak ikinizde doktora gidin. onun ilaçları değişsin sana da bir baksın.. olmaz böle 2 aylık bebeğe yazık...

Peki eşinizle cinsel hayatınız nasıl?

işte arada yılların getirdiği güzel yaşanmışlıklar var.. çok güzel bir aşk var. ben de gittiği yere kadar mücadele edeceğim. emek olmadan yemek olmaz sonucta. evet cok cok zor ama sevdiğim için yapmam gerekir , tedaviye başlatacağım onu, çabalamasını sağlayacağım. şu an her seyi boşvermiş durumda, kendinde değil. ama bırakamam henüz. savaşacak taakatim var. ama gücüm kalmadıgında ve hiçbir sey değişmediğinde de yıpranan ben çekip gitmek zorunda kalacagım yine denemeye değer diye düşünüyorum.
Ben, biricik sevdiği, en yakın dostu, sırdaşı ben elinden tutmazsam kim tutacak...
kalıtsal oldugunu da biliyorum birçok araştırma yaptım.
hayırlısı olur umarım. gerçekten çok zor insanın çaresiz kalması..

canım manik depresifin bi sonraki aşaması şizofreni eger agır hastaysa eşin. kıskandırma olarak görme onun yaptıklarını gercekten hasta ve farkında değil yaptıklarının ama tedaviyi kabul ediyorsa ne ala yoksa hayatın çekilmez olur.
ben boşandım bu yüzden ama benim eski eşim kesinlikle tedaviye yanasmıyordu ve artık şizofreniye kaymaya basladı iftiralar, yalanlamalar, aşırı kıskanclık krizleri şiddete yeltenme vs. ben boşandım hayatımı mahvedemem diye umarım ilaçlarını kullanır tedaviyi kabul eder.

Manik depresif hastalarda manik dönemde hiperseksüalite görülmesi beklenen bişiydir. Yani yaşadığınız şey şaşırtıcı değil. Bu hastalarda beklediğimiz bir durum. Kontrolsüz cinsel davranışlar ve önüne gelenle birlikte olma eğilimi de görülebilir.

Lütfen "hastalığı bahane ediyor, karakteri bozuk", ya da "manik depresiflerin hir sonraki evresi şizofrenidir" ya da "hasta olsa yataktan çıkamaz. Canı hiçbişey istemez. Rol yapıyor" gibi cahilce yorumlar yapmayın.

Psikoz denilen bu gruptaki hastalıklar çok çilelidir. Hasta yakınları çok zor şeyler yaşarlar.

Kendilerine verebilecegimiz en iyi tavsiye şu: düzenli kontrollerini aksatmayin. Ilaclarini mutlaka düzenli İçmesini sağlayın.

Ve... allah sabır ve kolaylık versin

evlenmeden önce hasta olduğunu biliyormuydunuz eşinizin, evlendikten sonra mı öğrendiniz?
yeni öğrendik. evlilikten 8 yıl sonra

bugün sabah ben allahım ben peygamberim diye bağırıyordu sonra zelihayı getir demeye başladı. dr gittik. nasıl allahım peygamberim dediğinde inanmıyorsan Zeliha dediğinde de inanma dedi. işin özeti bu.
Peki eşinizle cinsel hayatınız nasıl?
ilaç varsa günde 1, yoksa sorma...
bugün yatış yapıldı. kendi isteğiyle gitti. dedim ki seni seviyorum ama elimden bişey gelmiyor. böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. öptüm ve çıktım...

hastaneye yattı düzenli ilaç kullanması için. dualarınız için teşekkür ederim.

Yemisim Manik Depresifligini, basarim tekmeyi...
Vallah kusura bakmayin pek inandirici gelmedi, yani bukadar vahim olmasi, ama az önce anlayan bi arkadasin yorumunu gördüm, demek olabiliyormus, size allah sabir versin ama bana kullaniyormus gibi geliyor yinede ve bu yüzden ayrilirdim... Yani hastaysa tedavi olmali, olmayip sacmalamaya devam ediyorsa inandirici degil...

cahilce dediğiniz yorumu benm psikiyatristim yaptı hanımefendi eski eşimi gördükten sonra bir sonraki aşama şizofreni diye uydurarak yorum yapmıyoruz burda yasadıgımız seyleri paylaşıyoruz. Asıl sizin yorumunuz cahilce bence cok bilirmiş gibi burda doktorculuk oynamıyoruz.

Arkadaşlar hastalık hakkında bir bilginiz yok araştırıp yorum yapsanız daha iyi olacak sanırım çünkü bu hastalığın böyle etkileride olabiliyor

Malesef yorumunuz hatali
Bu şöyle bir şey değildir: manik depresif bir insan kötülesirse şizofren olur diye bir şey yok!
Ya siz hekimi yanlış anladınız
Ya o siz anlayın diye başka cumlelerle genelledi

Bu şunun gibi değil;
Işte şekeri yüksek bir insan diyelim.
Diyetle düzenlenmeye çalışilir.
Sonra oral antidiyabetige geçilir.
Sonra insuline geçilir
Gibi bir basamak söz konusu değil.
Sizofrenler Manik depresiflerin tedavi olmamış olanidir diye bir şey yok. Ikisi farkli tanilardir. Ve ikisi psikoz başlıgi altinda gruplanir. Her kulaktan dolma bilgiyi paylasmazsaniz en azından konu sahiplerine zarar vermemiş olursunuz

Bilimsel veri tartismiyoruz burda kendi tecrubelerimizi paylasarak yardimci olmaya calisiyoruz. Anladigim kadariyla psikiyatri konusunda bizden daha bilgilisiniz am baskalarinin tecrubeleri ya da kurdugu cumleler size hatali geliyor ise bence bilgilerinizi burada degil makale ya da tezlerin paylasildigi platformlarda sergileyebilirsiniz. Ben basima geleni paylasiyorum burda

Manik depresiflik cok farkli bi hastalik diye biliyorum. Hatta hastalik o kadar ciddi ki topuklu kizlar, seksi bacaklar aklina bile gelmez hastalarin.
Esine teshis koyuldu mu ki?

Manik depresiflik cok farkli bi hastalik diye biliyorum. Hatta hastalik o kadar ciddi ki topuklu kizlar, seksi bacaklar aklina bile gelmez hastalarin.
Esine teshis koyuldu mu ki?

manik depresif bozuklukta, manik dönemde cinsel dürtüleri bastırmakta zorlanır hasta... dürtüsel düşünür ve davranır.

hastanede artık zaten dr hepsinin doğal olduğunu söyledi

Bilimsellik iyidir yaa. Her platformda bilimsellikten faydalanilabilir. Ortamı "boş konuşan teyzeler modu"ndan, doğru ve gerçekçi moda çeker. Konuyu açan Insanlara da faydali olursunuz. Tavsiye ederim

Bence buradaki mesajlari ciddiye almayin. Insanlar bahsettiginiz durumu, hastalıgı anlayıp ona gore yorum yapamıyorlar. Normal, saglıklı psikolojiye sahip birinden bahsediyormussunuz gibi yorum yapıyorlar. Bunun da eşinizin durumuyla ilgisi yok. Durumunuzun özel, farklı bir durum olduğunun farkında değil çoğu kişi.

Siz doktorları dinleyin bunun normal olup olmadıgı konusunda. Aksi halde buradaki fikirler sizi iyice sıkıntıya sokacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…