- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.157
doktora gideceğiz önümüzdeki hafta, bakalım neler olacak.. ah çok zor gerçekten, çok teşekkür ederimneden öyle diyorsun, dâhi anlamına gelen ta ekini öğrendim ben durduk yere.
Ama beraberliğiniz için sabır dilerim, senin de belli bir tahammül sınırın var sonuçta, en azından hastalığının arkasına saklanıp saklanmadığının bilincinde ol her daim.
doktora gideceğiz önümüzdeki hafta, bakalım neler olacak.. ah çok zor gerçekten, çok teşekkür ederim
işte arada yılların getirdiği güzel yaşanmışlıklar var.. çok güzel bir aşk var. ben de gittiği yere kadar mücadele edeceğim. emek olmadan yemek olmaz sonucta. evet cok cok zor ama sevdiğim için yapmam gerekir , tedaviye başlatacağım onu, çabalamasını sağlayacağım. şu an her seyi boşvermiş durumda, kendinde değil. ama bırakamam henüz. savaşacak taakatim var. ama gücüm kalmadıgında ve hiçbir sey değişmediğinde de yıpranan ben çekip gitmek zorunda kalacagım yine denemeye değer diye düşünüyorum.hastalığı bilmeyenler yanlış yorumlar yapıyorlar....
benim de sevgilim böyleydi. tedavisini aksattı, ilaçlarımı içmeyeceğim dedi. ben ona o kadar destek oldum ama bir noktadan sonra bıraktım artık ve ayrıldım. hastanın kendisinin tedaviyi kabul etmesi ve bunun için çabalaması lazım. sizin desteğiniz bir yere kadar yani...
ayrıca evlenirseniz çocuğunuzun da aynı hastalığa sahip olma olasılığı çok yüksek. bu riski bile bile evlenemezdim ayrıca ben de...
manik depresif eşim boş durmuyor. anlatmaya devam ediyor ve bu durum beni öldürüyor. o kadının gülüşü hoşuna gitmiş bu kadın güzelmiş. mini etekli topuklu ayakkabılı zayıf kızlar çok seksi oluyormuş. her gün ama her gün anlatıyor... gözlerimin içine baka baka... ve sonunda ekliyor üzüldüğümü görünce' hayatım seni çok seviyorum' diye...
hastalık olduğunu biliyorum ama siz dayanabilir miydiniz buna?
Aldatmanin, gozu disarda olmanin adi ne zaman hastalik oldu Allah askina?
Kendinizi kandirmayin, adam hasta degil, karaktersiz, sizi de pek sevdigi soylenemez.
Buraya hehe, hasta yazik, doktora , terapiye goturun yazmami beklemeyin.
yeni öğrendik. evlilikten 8 yıl sonraevlenmeden önce hasta olduğunu biliyormuydunuz eşinizin, evlendikten sonra mı öğrendiniz?
bugün sabah ben allahım ben peygamberim diye bağırıyordu sonra zelihayı getir demeye başladı. dr gittik. nasıl allahım peygamberim dediğinde inanmıyorsan Zeliha dediğinde de inanma dedi. işin özeti bu.doğru bir tedavisi yoksa evet söylediklerinizden görmezden gelebilirsiniz bir süreye kadar fakat tedavisi tam iken başkasının bacağı kaşı gözü diyorsa gözü dışarda demektir.hastalığı bahane ediyor demektir.ben de atlattım manik depresifliği bekarken kimsenin kucağına atlamadım.tedavim tam olduğunda böyle isteklilik duymadım.
ilaç varsa günde 1, yoksa sorma...Peki eşinizle cinsel hayatınız nasıl?
bugün yatış yapıldı. kendi isteğiyle gitti. dedim ki seni seviyorum ama elimden bişey gelmiyor. böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. öptüm ve çıktım...canım manik depresifin bi sonraki aşaması şizofreni eger agır hastaysa eşin. kıskandırma olarak görme onun yaptıklarını gercekten hasta ve farkında değil yaptıklarının ama tedaviyi kabul ediyorsa ne ala yoksa hayatın çekilmez olur.
ben boşandım bu yüzden ama benim eski eşim kesinlikle tedaviye yanasmıyordu ve artık şizofreniye kaymaya basladı iftiralar, yalanlamalar, aşırı kıskanclık krizleri şiddete yeltenme vs. ben boşandım hayatımı mahvedemem diye umarım ilaçlarını kullanır tedaviyi kabul eder.
hastaneye yattı düzenli ilaç kullanması için. dualarınız için teşekkür ederim.Manik depresif hastalarda manik dönemde hiperseksüalite görülmesi beklenen bişiydir. Yani yaşadığınız şey şaşırtıcı değil. Bu hastalarda beklediğimiz bir durum. Kontrolsüz cinsel davranışlar ve önüne gelenle birlikte olma eğilimi de görülebilir.
Lütfen "hastalığı bahane ediyor, karakteri bozuk", ya da "manik depresiflerin hir sonraki evresi şizofrenidir" ya da "hasta olsa yataktan çıkamaz. Canı hiçbişey istemez. Rol yapıyor" gibi cahilce yorumlar yapmayın.
Psikoz denilen bu gruptaki hastalıklar çok çilelidir. Hasta yakınları çok zor şeyler yaşarlar.
Kendilerine verebilecegimiz en iyi tavsiye şu: düzenli kontrollerini aksatmayin. Ilaclarini mutlaka düzenli İçmesini sağlayın.
Ve... allah sabır ve kolaylık versin
Manik depresif hastalarda manik dönemde hiperseksüalite görülmesi beklenen bişiydir. Yani yaşadığınız şey şaşırtıcı değil. Bu hastalarda beklediğimiz bir durum. Kontrolsüz cinsel davranışlar ve önüne gelenle birlikte olma eğilimi de görülebilir.
Lütfen "hastalığı bahane ediyor, karakteri bozuk", ya da "manik depresiflerin hir sonraki evresi şizofrenidir" ya da "hasta olsa yataktan çıkamaz. Canı hiçbişey istemez. Rol yapıyor" gibi cahilce yorumlar yapmayın.
Psikoz denilen bu gruptaki hastalıklar çok çilelidir. Hasta yakınları çok zor şeyler yaşarlar.
Kendilerine verebilecegimiz en iyi tavsiye şu: düzenli kontrollerini aksatmayin. Ilaclarini mutlaka düzenli İçmesini sağlayın.
Ve... allah sabır ve kolaylık versin
Malesef yorumunuz hatalicahilce dediğiniz yorumu benm psikiyatristim yaptı hanımefendi eski eşimi gördükten sonra bir sonraki aşama şizofreni diye uydurarak yorum yapmıyoruz burda yasadıgımız seyleri paylaşıyoruz. Asıl sizin yorumunuz cahilce bence cok bilirmiş gibi burda doktorculuk oynamıyoruz.
Malesef yorumunuz hatali
Bu şöyle bir şey değildir: manik depresif bir insan kötülesirse şizofren olur diye bir şey yok!
Ya siz hekimi yanlış anladınız
Ya o siz anlayın diye başka cumlelerle genelledi
Bu şunun gibi değil;
Işte şekeri yüksek bir insan diyelim.
Diyetle düzenlenmeye çalışilir.
Sonra oral antidiyabetige geçilir.
Sonra insuline geçilir
Gibi bir basamak söz konusu değil.
Sizofrenler Manik depresiflerin tedavi olmamış olanidir diye bir şey yok. Ikisi farkli tanilardir. Ve ikisi psikoz başlıgi altinda gruplanir. Her kulaktan dolma bilgiyi paylasmazsaniz en azından konu sahiplerine zarar vermemiş olursunuz
Manik depresiflik cok farkli bi hastalik diye biliyorum. Hatta hastalik o kadar ciddi ki topuklu kizlar, seksi bacaklar aklina bile gelmez hastalarin.
Esine teshis koyuldu mu ki?
Bazi yorumlari yeni okuyorum, evet aciklamalarda bu da var. Bilmiyordum ve cok sasirdim. Zor bi hastalik oldugu malum zaten, bu gibi seyler cok daha zorlastiriyor...manik depresif bozuklukta, manik dönemde cinsel dürtüleri bastırmakta zorlanır hasta... dürtüsel düşünür ve davranır.
Bilimsellik iyidir yaa. Her platformda bilimsellikten faydalanilabilir. Ortamı "boş konuşan teyzeler modu"ndan, doğru ve gerçekçi moda çeker. Konuyu açan Insanlara da faydali olursunuz. Tavsiye ederimBilimsel veri tartismiyoruz burda kendi tecrubelerimizi paylasarak yardimci olmaya calisiyoruz. Anladigim kadariyla psikiyatri konusunda bizden daha bilgilisiniz am baskalarinin tecrubeleri ya da kurdugu cumleler size hatali geliyor ise bence bilgilerinizi burada degil makale ya da tezlerin paylasildigi platformlarda sergileyebilirsiniz. Ben basima geleni paylasiyorum burda
manik depresif eşim boş durmuyor. anlatmaya devam ediyor ve bu durum beni öldürüyor. o kadının gülüşü hoşuna gitmiş bu kadın güzelmiş. mini etekli topuklu ayakkabılı zayıf kızlar çok seksi oluyormuş. her gün ama her gün anlatıyor... gözlerimin içine baka baka... ve sonunda ekliyor üzüldüğümü görünce' hayatım seni çok seviyorum' diye...
hastalık olduğunu biliyorum ama siz dayanabilir miydiniz buna?