Allah şifa versin canım..Eşim hastanede yatıyor dr tanı koydu. ÖnceSinde bakmıyordu zaten 20 günlük bi süreçten bahsediyoruz. Durumu hiç iyi değil. Beni gözünden sakinan adam şimdi oradaki delilerle tanıştırıyor. Git sununla evlen diyor. Daha bir sürü tuhaf şey. ..
allah sabır versin. bipolar bozukluktur diğer adı bu hastalığın. benim okuduğum bölümle alakalı biliyorrum şizofreni hastalığıyla eşdeğerdir sürekli duygu bozukluğu ve aniden fikir değiştirme görülür. benim arkadasımın kardeşinde vardı sürekli eş değiştirir durmadan birilerine kaçardı. alllah yardımcınız olsun kısaca bilgi vermek gerekirseEşim hastanede yatıyor dr tanı koydu. ÖnceSinde bakmıyordu zaten 20 günlük bi süreçten bahsediyoruz. Durumu hiç iyi değil. Beni gözünden sakinan adam şimdi oradaki delilerle tanıştırıyor. Git sununla evlen diyor. Daha bir sürü tuhaf şey. ..
canim kusura bakmada, bu adamla daha beraber yasadigin hata... sevgilin olsa yinede okadar sorun etmem ama bu esin, evlenmissiniz. Adamin gözü bes belli disarlarda... bir kezde sen de bakalim ona ''su erkekler çok yakisikli bu erkekler çok yakisikli'' diye. bakalim o kendini nasil hissedecekmis ozaman... her zaman sen alttan alirsan ezilirsin...manik depresif eşim boş durmuyor. anlatmaya devam ediyor ve bu durum beni öldürüyor. o kadının gülüşü hoşuna gitmiş bu kadın güzelmiş. mini etekli topuklu ayakkabılı zayıf kızlar çok seksi oluyormuş. her gün ama her gün anlatıyor... gözlerimin içine baka baka... ve sonunda ekliyor üzüldüğümü görünce' hayatım seni çok seviyorum' diye...
hastalık olduğunu biliyorum ama siz dayanabilir miydiniz buna?
Eşim hastanede yatıyor dr tanı koydu. ÖnceSinde bakmıyordu zaten 20 günlük bi süreçten bahsediyoruz. Durumu hiç iyi değil. Beni gözünden sakinan adam şimdi oradaki delilerle tanıştırıyor. Git sununla evlen diyor. Daha bir sürü tuhaf şey. ..
Arkadaşım adamın teşhis edilmiş hastalığı var .hastalık yüzünden böyle davranıyorcanim kusura bakmada, bu adamla daha beraber yasadigin hata... sevgilin olsa yinede okadar sorun etmem ama bu esin, evlenmissiniz. Adamin gözü bes belli disarlarda... bir kezde sen de bakalim ona ''su erkekler çok yakisikli bu erkekler çok yakisikli'' diye. bakalim o kendini nasil hissedecekmis ozaman... her zaman sen alttan alirsan ezilirsin...
Yahu ne biliyorsunuzdur bu şekildekonu sahibinin eşini yArgılıyorsunuz ..hastalık bu ,ve aynı bu anlattığın özellikleri birçok manik depresif yaşıyor ...en akıllı ahlaklı olanda ,erkek olanda bayan olanda ,hatta hasta hastanede olmazsa başkasıyla evlenebilir ..hatta tanımadığı biriyle bile ..bnm kız arkadaşım kapıcıya evlenmeye kalmıştı ...çünkü cinsel dürtulerı fazlalaşıyor bu donemde ...manik depresif ile kadin düskünlügü baska seyler canim
seni kandirmislar
ha kusura bakmayin, orasini görmedim ben... ne diyeyim Allah acil sifa versin... Allah yardimcin olsun.Arkadaşım adamın teşhis edilmiş hastalığı var .hastalık yüzünden böyle davranıyor
destek olanlara çok teşekkür ediyorum. konuyu açtığımda çok kötü hissediyor, hastalığını anlayamıyordum. şu anda tamamen bilinçliyim ve eşim için dua ediyorum.
açıkçası yargılayanlara da kızmıyorum; çünkü ilk başta hissettiğim duyguları hissediyorlar. kaldırılması güç bi durum. allah kimseye çekemeyeceği yükü vermezmiş. ona kızgınlığım falan kalmadı. hasta olduğunu anlıyorum artık. o kadar umutsuz ve yapayalnız ki... benden boşan çekme beni hastayım iyileşemeyeceğim, gençsin güzelsin, iyi birini bul evlen diyor. moral vermeye çalışıyorum. beni affetmeyeceksin diyor. affettim bile diyorum. başıma kakarsın iyileşince diyor. söz bi daha açmayacağım bu konuları diyorum vs. dua etmekten başka çıkar yol yok. inşallah en kısa zamanda iyileşir....
ne alaka kumar içki ? yada kadın düşkünlüğü genelde genetik olan bişey bu beyin salgılarının normal çalışmaması durumunda oluyor ne alaka gercektenbu tip rahatsızlıklar kişinin belli konulara düşkünlükleriyle ortaya çıkar.
kumar,içki v.s gibi ama asla bu sıkıntıdan kurtulamaz manası taşımıyor,
imanın ve iradenin güçlü olması şart.
nasıl ki içki içen bi insan ,içkiden kurtulmak için içkiden uzak durmalı ,eşinizde bu tür fikir,düşünce,görüntülerden uzak durmaya çalışmalı ,
eşinize hiç bişey olmaz bu durumda siz ruh sağlığınızı kaybedersiniz, önce kendinizi düşünün
Birsey sormak istiyorum. Eşim aynı mani döneminde ikinci kez hastaneye yatıyor. Daha önce iyi olduğunu düşündüğümden ben çıkarttım. Sonra kötüye gitti ve ben kendi elimle yatış yaptım 3 gündür yatıyor hergün beni çıkar diye duygu sömürüsü yapıyor. Ona kalması gerektiğini anlatıyorum ama canım da çok yanıyor.herşey biz insanlar için gerçekten seviyorsanız yanında olur ona yardımcı olursunuz bekara karı boşamak kolay sözlere irtibar etmeyin..eşinizi siz tanıyorsunuz hastalıktan önce nasıldı şimdi nasıl arasındaki farkı farkedebiliyorsunuzdur bizim ülkemizin insanları bilmediği konularda yaşamadan yada bilgisi olmadan doktor edasıyla yorum yapmayı çok iyi becerir. ben bakım evinde şizofren hastaları bipolar hastalarıyla çalıştım. bu konuda bilgi sahibiyim her hastalıgın bir devası var evet uzun ve zor bir sürec tedaviyi kabul etmesi ve iyileşecegine inanması lazım sonrası çorap söküğü gibi gelecektir acil şifalar dilerim..
Cok sıkıldım hapisane gibi burasi diyor. Bahcede gezelim getiririm dedim izin vermediler. O hic evde bile duramaz gezmek istiyor.hiçbir şeye izin yok.ona da yazık.canim sıkkın cok üzülüyorum sen de gel falan diyor offfffff....canımın içi evet zor bir süreç ama doktor tamam demeden kesinlikle çıkartma sizin daha küçücük bir bebeğiniz var onun için sabretmeli yatışında ziyaretlerine gidip onu motive etmelisin iyileşiyorsun düzeliyorsun demelisin sürekli onu övmeli özgüvenini yerine getirmelisin onu sevdiği seyleri biliyorsundur ona sevdiği hediye alıp götürebilirsin. yanında olmalısın zor bir süreç ama kesinlikle onu dışarı çıkartırma. bu ikiniz için en önemli ve en iyi şey. eğer cıkartırsan bu dönemde sana kendisine hatta bebeğinize alllah korusun zarar verebilir. durumu kronikleşebilir.