Eşinin tutumsuzluğuna çare bulan var mı?

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
selamlar kızlar
Biraz önce bi konu okurken kendi derdimi hatırladım..kredi ödemesi ve kredi kartları vs borcumuz çok ve eşim hesabını bilmeyen ilk gördüğü şeyi alayım diyen birisi..(Allah var yiyecek konusunda evin bişeyini eksik etmez ne istesek alır fazla fazla bunu belirteyim kredi kartın biri bendedir market doktor vs alışverişini karşılarım)ama eşim özellikle teknik şeylerde indirimde diiye alıp ay sonuna kadar naparız diye düşünmez nasılsa sıkışırsa kredi kartından çeker parayı..sanki faizsizmiş gibi!!!!! mesela bişey başka yerde daha indirimlidir ne gerek oraya gitmeye buradan lalaım der ufak tefek şeylerin hesabını yapmaz;ama bi adam kiracıysa ve dünya kadar borcu varsa ufak tefek şeylerin de hesabını yapmalı çünkü;ay sonunda o ufak şeyler birikiyor ve dağ gibi çıkıyor karşımıza.
ne kavga ne tatlı dil bişi kar etmiyor...ne yapacağımı şaşırdım..en son çare biyerlerden artanı biriktirip gram altın almak gibi geldi...
..ve belki bana kızanınız olacak ama kızlar inanın borcum çok olmasa kafama takmam...eşimin bize 4-5 saat uzaklıkta 1. sınıf üniversite öğrencisi bi kardeşi var 2ayda bir geliyor memeleketine gitmiyor istanbula gelip herkesi geziyor tabi her gelmesinde eşim 100-150 tl veriyor artı biletini almak istiyor.gelsin yesin içsin o gelince çeşit çeşit alırım yaparım ama paraya gelince orda dikkat ederim...
ben bi yerlerden sıktıkça ki 23 nisanda para istediler die o an çok sıkışıktım katamadım kızımı gösteriye vicdan azabı çektim haftalarca..ama daha 2 ay evvel gelen kardeşi yine gelince ve eşim de ona para verince sinirlerim bozuldu..

kızım "neden beni 23 nisana katmadın "diye üzülüp soruyordu sevinsin diye scooter aldım 20 tl ye çok sevindi iyi ki katılmamışım 23 nisan biter gider ama bu hep benim olacak" dedi çocuk aklıykla içim cız etti..akşam eşim geldi..scoterini gördü tabi beni sorguya çekti kızımın yanında "neden aldın bisikleti vardı" diye..çocuk neye uğradığını şaşırdı yüzü asıldı..
" bisikletinin tekerleğini şişirmiyorsun ki ben de şişiremiyorum kucağımda bebekle zor oluyor aşağı indirmesi ama bu kolay" dedim.."kaç paraya aldın "neden aldın" vs....en sonunda kızımı mutfağa yollayıp söyledim 23 nisana katamadığım için aldım bak ne kadar sevindi gönlünü al "dedim .Fakat çok ağrıma gitti ..kardeşine daha dün 150 tl veriyor üatelik biletiyle 200 tl oluyor iki ayda bir benim 20 tl yi sorguluyor ..

Ertesi gün üstü kapalı kardeşinin konusunu açtım...kendisi söylendi onun okumaya niyeti yok işi gücü gezmek dedi..baban ne diyor dedim "istanbula gitme memlekete gel "diyor ama dinlemiyor buraya gezmeye geliyor" deyince ben de o zaman yüz verme mesela eline para verme gezmesin dedim..hani elimizde olsa tamam ver de bak biz de zordayız servisten aldım kızımı ufacık bebekle hergün git gel yapıyorum okula belim ağrıyarak dedim..

Bana bağırdı "sanki verdiğim 1 milyar ...verdiğim 100-150 tl "diye...ama ben 120 tl bi faturamı karşılasın diye servisten aldım bebeğim var diye 15dk yol olduğu halde servise vemiştim kızımı; hava iyi diye aldım ama çok zor oluyor bebekle sabahları serin oluuyor hemen hastalandılar ikisi de...ama eşimin 2 ayda bir verdiği 150 tl çok değil..tamam kardeşi verir ama inanın çok sıkışık durumdayız 1 sene daha banka kredisi ödüyeceğiz..eşimin babası yolluyor şükür oğluna..hani kimsesiz değil bu çocuk..ama 2 ayda bi çıkıp gelmesi sinirime dokunmaya başladı ..
Memleketine gideceği zaman da önce buraya gelir gezmek için tabi cebine parası konur gezer bi de memlekete de bileti alınır gider..ailesi biliyor bizim darda olduğumuzu oradan okuduğu yere direk bilet almaz bize yollar biz burdan alırız okuduğu yere yollarız..

Ama eşimin babası 4 sene sonra geldi bebeğimizi görmeğe sandık.bana 100 tl para çıkardı çocuklara bişi al dedi ben "almam öğrenci okutuyorsun ona yollarsın baba "dedim 3/4 kez ; parayı tv yanına koydum..bi baktım tv yanından parayı almış ve öğrendim ki bize de bebek görmeye değil kamyon almaya gelmiş ..şok oldum.ben de cebinde parası yok diye acımıştım..kendisi gitti 2 gün sonra oğlunun geleceğini bildiği halde..alıp oğlunu götürebilir ya da biletini alıp eline verebilirdi..
eşim memlekete gitsin inanın amca kızına kadar hediye üst baş almaya kalkar gören de milyarlar kazanıyor sanır.inanın evde 2-3 aylık ödenmemiş fatura ve cebinde karttan çekilmiş para vardır... hani eli hep bola kaçar.ve malesef akraba kızının düğünü için memelekete gidecek ben gitmeyeceğim çocuklarla zira çok masraflı olur uzun yola bebekle katlanamam uçağa güç yetmez..ama biliyorum benim ve çocukların yol parası kadar orada harcar..gitme birdaha ki sene borcumuz bitecek inşallah; evine hediye alıp gideriz diyorum ille gideceğim diyor..yani yine kredi kartından çekecek ..

ben de en son karar verdim;elime geçeni gr altın yapmazsam biz batarız...annemle dertleşirken "servisten almakla meydan vermişsin nasılsa servis parası ödemicem ona veririm parayı diye düşünüyor kızım "dedi..hak verdim..ama Allah aşkına birisi bişi söylesin ben bu adamı nasıl yola getiririm özellikle her gördüğünü almaması konusunda...bi de son zamanlarda kredi çekip eve girelim demez mi borçluyken ve böylesi tutumsuz harcarken...uykularım yok ne yapacağız 2 çocuğun geleceği için bişiler yapmalı bunların okuması çeyizi vs..ancak tutumlu olmakla olur.

uzun oldu afedersiniz ama var mı bi birikim yapmak için ya ada eşini yola getirmek için bi yöntem bilen?

Son düzenleme:
Evli değilim evli arkadaşlar daha iyi bi'cevap verecektir ama ben de annen gibi düşünüyorum. Sen niye çocuğunun rızkından kesesin ki?

Eşin alışmış aman nasıl olsa bi'şekilde ödeniyo diyo, sen kısıyosun o iki kişilik harcıyo. Sen ise yıprandığınla kalıyosun.
Ver kızını servise, kenarına da altınını yap kop ama sakın söyleme ya da acıyıp borcu ben kapatayım deme yoksa hep sana güvenir.
Bırak burnu sürtsün biraz koskoca adam, her şeyden önce bi'baba önce evlatlarını düşünmek zorunda.
Eğer bi'şey derse sülalene hoş gözükeceğiz diye çocuğumdan mı keseyim dersin:KK19:

Evli değilim evli arkadaşlar daha iyi bi'cevap verecektir ama ben de annen gibi düşünüyorum. Sen niye çocuğunun rızkından kesesin ki?

Eşin alışmış aman nasıl olsa bi'şekilde ödeniyo diyo, sen kısıyosun o iki kişilik harcıyo. Sen ise yıprandığınla kalıyosun.
Ver kızını servise, kenarına da altınını yap kop ama sakın söyleme ya da acıyıp borcu ben kapatayım deme yoksa hep sana güvenir.
Bırak burnu sürtsün biraz koskoca adam, her şeyden önce bi'baba önce evlatlarını düşünmek zorunda.
Eğer bi'şey derse sülalene hoş gözükeceğiz diye çocuğumdan mı keseyim dersin:KK19:

cok doğru söyledin kardeşi keyif yapsın diye hoş gözükeyim diye ben kestim çocuklardan....vermesin her seferinde vermesi şart mı yada verdiğinin yarısını versin durumum olsa fazla veririm desin belki anlar o da..ben de öğrencilik yılları geçirdim ama 2 ayda bi çıkıp gelmezdim ailemi düşünür yük olmak istemezdim 5 ay gitmediğim olmuştur..bu nasıl öğrencidir anlamadım..hayır gelse muhabbet falan da yok oturur pc ye oyun oynar daha hiç yenge ;abi nasılsın dememiştir bize gelince... şeytan diyo yolla ucuz bi pc alıp eline oyun oynasın ;sen oyunu seviyorsun ya kal orda oyna hep diyesim var!

Son düzenleme:
eşim böyle davransa cıngar çıkartırdım herhalde..kıyamam birde güzel güzel anlatmaya çalışıyorsunuz eşinize..

böyle tipler var malesef sen ailene para versen ne der acaba..ay bide kendi çocuklarından kısıyor..hey Yarabbim..

en yakın zamanda ver kızını tekrar servise sıcakta nasıl gelip gidicek el kadar yavru birde bebeğin varmış kıyamam size..

bizim durumumuz iyi ama ben yinede para falan verdirmem ne demek benimde 2 çocuğum olucak

hem herkesin evi ayrı yolu sapa..millet oğluna kardeşine mi güveniyor..kv kp sık sık gelir bize e tabi yol paraları bizden

ona bile sinir oluyorum..geçen geldiler gene 2 aya yakın kaldılar kp ekmek alıyordu günlük biz işte olunca

bozuk paraları fırının üzerine sepette toplarız biz inan ekmek parasını bile ordan almış yuh dedim..1 kuruş vericem diye ödü kopar gram faydaları olmadı

evlendik barklandık vardı benim bekarlığımdan babamda destekledi hallettik

şimdi gelip aylarca kalırlar ama oğlumun evi diye eşim ilk başlarda vericek oldu para hemen aldım gardımı çok net hayır dedim

eşim çok baskın bir karakterdir ama itiraz etmedi anlattım bizim ihtiyacımız var şimdi dedim ikna oldu..

bu adamlar neden böyle aklım almıyor ya....evlendiklerinin,artık başka sorumluluklarının olduğunun farkına mı varamıyorlar....kendi ana babalarına yağdırmaya uğraşıyorlar.....hemen hemen hepsi aynı demek ki....benim eşim de dahil....

görümcem pamuk prenses hazretleri....dükkanı vardı,kimsenin yanında çalışamam bundan sonra dedi dedi dükkanı kapattıramadılar....birsürüüü borçç..yok telefonu kesilir zaten eşimin üzerineydi hadi bakalım...kira günü gelir dükkan sahibi kapıya dayanır pamuk eller cebe....

işin kötü yanı aynen ben de herşeyden feragat edip duruyorum....burnumu dikip illa onu isterim bunu isterim demiyorum güya ama hanımefendi başkasının yanında çalışmam diyor diye herkes ona yağdırmak zorunda...ne anası ne babası ne de eşim kimse birşey diyemedi....en sonunda dünyanın borcu oldu icra falan gelmiş de kavga dövüş kapattı kpeder....

düğün olur...takılan altınlar ''öndüç''müş kv öle diyor:KK52::KK52:bizim takmamız gerekirmiş bizim başımıza sarmaya çalışıyor....daha iki tane bekar çocuğun var dimi tak da sana gelsin....gene geçen ağlamış sızlamış eşime düğün var napıcaz bilmem rezil olacağız falan....eşim de tutturuyor napıp edip alacağım diye.....buayı nasıl geçirdik bir ben bir allah biliyor ama anlamıyor....çıldırtacaklar yakında o olacak....

eşim böyle davransa cıngar çıkartırdım herhalde..kıyamam birde güzel güzel anlatmaya çalışıyorsunuz eşinize..

böyle tipler var malesef sen ailene para versen ne der acaba..ay bide kendi çocuklarından kısıyor..hey Yarabbim..

en yakın zamanda ver kızını tekrar servise sıcakta nasıl gelip gidicek el kadar yavru birde bebeğin varmış kıyamam size..

bizim durumumuz iyi ama ben yinede para falan verdirmem ne demek benimde 2 çocuğum olucak

hem herkesin evi ayrı yolu sapa..millet oğluna kardeşine mi güveniyor..kv kp sık sık gelir bize e tabi yol paraları bizden

ona bile sinir oluyorum..geçen geldiler gene 2 aya yakın kaldılar kp ekmek alıyordu günlük biz işte olunca

bozuk paraları fırının üzerine sepette toplarız biz inan ekmek parasını bile ordan almış yuh dedim..1 kuruş vericem diye ödü kopar gram faydaları olmadı

evlendik barklandık vardı benim bekarlığımdan babamda destekledi hallettik

şimdi gelip aylarca kalırlar ama oğlumun evi diye eşim ilk başlarda vericek oldu para hemen aldım gardımı çok net hayır dedim

eşim çok baskın bir karakterdir ama itiraz etmedi anlattım bizim ihtiyacımız var şimdi dedim ikna oldu..

tamam anne babaya olur olmaz değil.kayınpederim kaynım gelmeden önce geldi 17 saatlik yolu çok zor geldiğini söyledi içim acıdı sevaptır biz de yaşlanacağız nasipse dedim eşime "uçak bileti al da rahat gitsin 1 saatte varsın "dedim."zaten ben de öyle yapıcam "dedi.ama sonradan o 100 tl yi çocuklara bişi al deyip ben öğencine yollarsın baba dedim cebine atıp ardından da kamyon bakıyorum alıcam demesi sinirimi bozdu.otobüsle gideceğim kızkardeşlerime uğrayıp dedi ne yalan söyleyip sevindim...gardımı alsam ne fayda kavga kıyamet..adam 8 sene oldu evlneli hala aynı...işten çıktı doğumyapınca düşük maaşlı işe girdi tabi zaten borç vardı iyice açıldık bu öğrenci kardeşine yine para veriyor karttan çekip babalarının umrunda değil burada 2 abisi var onu götürür ;para verir ya....elimde olsa öğrewnciye yardım gözüme dokunmaz ama benim kızım da öğrenci!inşallah bunların da geleceği olacak bakalım amcası da böyle para verecek mi yeğenlerine hiç sanmam....bir çikolata bile almamıştır daha yeğenine hani gönlünü kazanmak için...

bu adamlar neden böyle aklım almıyor ya....evlendiklerinin,artık başka sorumluluklarının olduğunun farkına mı varamıyorlar....kendi ana babalarına yağdırmaya uğraşıyorlar.....hemen hemen hepsi aynı demek ki....benim eşim de dahil....

görümcem pamuk prenses hazretleri....dükkanı vardı,kimsenin yanında çalışamam bundan sonra dedi dedi dükkanı kapattıramadılar....birsürüüü borçç..yok telefonu kesilir zaten eşimin üzerineydi hadi bakalım...kira günü gelir dükkan sahibi kapıya dayanır pamuk eller cebe....

işin kötü yanı aynen ben de herşeyden feragat edip duruyorum....burnumu dikip illa onu isterim bunu isterim demiyorum güya ama hanımefendi başkasının yanında çalışmam diyor diye herkes ona yağdırmak zorunda...ne anası ne babası ne de eşim kimse birşey diyemedi....en sonunda dünyanın borcu oldu icra falan gelmiş de kavga dövüş kapattı kpeder....

düğün olur...takılan altınlar ''öndüç''müş kv öle diyor:KK52::KK52:bizim takmamız gerekirmiş bizim başımıza sarmaya çalışıyor....daha iki tane bekar çocuğun var dimi tak da sana gelsin....gene geçen ağlamış sızlamış eşime düğün var napıcaz bilmem rezil olacağız falan....eşim de tutturuyor napıp edip alacağım diye.....buayı nasıl geçirdik bir ben bir allah biliyor ama anlamıyor....çıldırtacaklar yakında o olacak....

benim kayınvalidem de öyle;bir tel açar şunun düğünü var bunun nişanı var gidin o size altın taktı vs vs..Alah tan ki eşim yoğun çalışıyor gidilmiyor çoğunlukla sen taksana ya da yollasana ..yazın memlekete geliyorlar o zaman takabilirsin..annem benim benim arkadaşım evlendi elimizde yok die altını getirmiş kızım ben düğüne gidemedim o sana altın taktı öndünçtür al sen götür ver evine gidip dedi..kayınvalidem de şuna takın buna takın "var mı die sorsan keşke"...senin görümcen de ilginç tamam insan kardeşi ortada kalmışsa bakar elinden geldiğince yedirir evine alır ama iş var ve "ben çalışamam"diyorsa oooohhhh kaşığın sapıyla dövmeli öylesini ben ufacık çocuğumu anneme şehir dışına yollayıp çalışmayı bile düşündüm kızım "anne kardeşimi özlerim yollama "dedi zaten de yollamıcam çünkü 1 yaşında ama bana ;memeye çok düşkün..ben de senin gibi feragat ediyorum ondan bundan...aman şunu az açın harcamayın..makinenin giderinden su alır balkon wc banyo yıkarım servisten aldım tüm tasarruf yollarına bakmaya çalışıyorum kızımın bebeklik hediye bileziği bozdurup mühürlenecek olan faturalaı ödedim eşimin haberi yokken ama kardeşine 2 ayda bi verdiği150 tl gözüme batıyor !saçımı bile kendim kestim o para yanıma kalsın çocuğumua harcarım diye..

bence de çocuğunu tekrar servise vermelisin.eşine daha fırsat vermişsin servisten alarak. birde bence şöyle davransan nasıl olur acaba tabi sıkıntıya düşmeden çünkü etkili bir yöntemdir. eşin ne alıyorsa sende al yada çocuklara, kardeşine para veriyorsa sizde verin kardeşiniz felan varsa ama dediğim gibi sıkıntıya düşmeden ve bir iki seferlik. eşinizin yaptığını yaparak sizi anlamasını sağlamak için

sende harcadığın parayı fazla söyleyip,bir kenara atacaksın.
eğer yapabilirsen servise verdim diye,parayı çocukların için ayır yada servise ver.
sen kıstıkça,arkasını toparladıkça,eşin dağıtıyor.dediğim gibi kıs ama söyleme.
20 tl lik bir scooter içinde neden aldın diyerek para hesabı yapıp,sıkışık zamanınızda
olmayan parayı kardeşine veriyorsa sonra kardeşide bunu alışkanlık haline getirip
her geldiğinde para alıyorsa ve para almak için geliyormuş gibi görünüyorsa
kızmakta çok haklısın.

kaynanam bu konuda çok uzman.
kayınbabam para pul esirgemediği halde,1 liraya aldığını 5 lira diyerek yıllarca biriktirmiş.
benim param bunlar diyip çatır çatır harcıyor valla.
banada evlenirken verdiği öğüt aynen şu:
''kızım kocan herşeyi bilmek zorunda değil, aldığının yarısını söyleyeceksin.'' :KK53:
benim annemden aldığım öğütlerde bunun tam tersi, kocadan birşey saklanmaz der.

kusura bakmayın ama ben böyle adama ne baba ne eş derim
çocuguna 20 tl yi gören adam baba olamaz !!

yani siz ona sürekli harcama yapma etme diyorsanız o da inadına sizin verdiğiniz 20tl ye takar hatta 1 tl de olsa takabilir, biz de bütün mali işler benden sorulur gelirler giderler borçlar eşim hepsini takip etmez bana bırakır herşeyi henüz çalışmadığım halde, ama eşime desem ki canım bunu neden aldın çok pahalı, oda bana saymaya başlar benim aldıklarımı saymaya :) o sebeple o konuda biraz saygılı olmayı öğrendim yani para işlerini bende yönetsem asla kırıcı şekilde buna bu para verilirmi falan tarzında konuşmuyorum, siz de harcadığı paraları söylemeyin aksine alın evinizi kredi çekin zaten borçlardan dolayı gereksiz harcama yapamayacaktır, biz şuan öyleyiz şahsen ikimizde gereksiz harcama yapacak olsak ev borcunu düşünüyoruz, başka türlü ev sahibi olunmuyor biriktirmek mümkün değil, birisi borç para istiyor canın birşey almak istiyor derken para harcanıp gidiyor, en iyisi kredi çekip ev araba falan aldırmak

Kendinden asla kısma
Evlatlarından asla kısma
Ayrıca sen onu sıkı bir borca sok
(Ev olabilir, araba olmaz, bu seferde kardeşini arabayla almaya gider :)
Kımıldıyacak hali kalmasın
Bakalım etrafa para saçmak neymiş
Bu arada sakın evladını annene gönderip
(Sanırım annen başka şehirde)
İşe girmeye kalkışma

biliyor musun ben hic senın gıbı esinin azını cok yapmaya calısan ve yaranan bır kadın gormedım. elbette mantıklı olan haklı olan sensın ama asla tek taraflı olmaz bılıyor musun ben senın yerınde olsam kendımden hele de evlatlarımdan asla kısmam asla cunku adam her yere dagıtan bır adam en cok vermesı gereken sızken neden rızkınızı baskalarına bırakıyorsun elınden geldınce bırıkım yapmaya calıs derım dahası yasantınızdan asla kısma nasılsa bır yolunu buluyor esın barı sıkıntı cekme allah yardımcın olsun

canım çok üzüldüm inanki durumuna.madem esin düsünmüyor sende düşünme.Eşten bisey saklanmaz dogru ama bi arkadas çok guzel soylemis.5 liraya alıyosan 1o lira de.Bunu yapmak zorunda brakıyo.Kızını servise ver.Havalar cok ısınınca ne olucak......Bebegnede yazık o sıcakda mahfolucak.herseye sen mi uzulup kafana takıcaksın..brazda bosver askadasımm.

arkadaşım borçları düşünüp tasarruf yapman mükemmel bir şey ama bu tek başına olmaz ki. sen kısıyorsun kocan harcıyor anladığım kadarıyla. bence net bir şekilde tavrını koyman lazım. kendi istekleri, kardeşinin masrafları önemlide senin ve çocuklarının istekleri mi önemsiz.senin ve çocuklarının ihtiyaçları var. eğer sen bunları olmasa da olur gösterirsen kocan zaten önemsemez. yerinde olsam alır karşıma konuşurum. bence kardeşini önceden işe karıştırmadan, ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda olduğunu güzel bir dille, özellikle erkek olarak bunun vazifesi olduğunu anlat. ben çalışıyorum ama kocama hep söylerim yani, bir zorluk durumunda para kazanacak, sorumluluğu alacak olan erkektir. her ay için bir miktar para iste fazlasını at bi kenara. sen yine tasarruf yapacaksan yap, ama kocanın haberi olmasın. karşı çıkarsa dersin bana gelince mi para yok diye. sen çok yumuşak davranırsan nasılsa tepki almıyorum diye iyice azıtır. en azından verdiği burnundan gelsin bence.

Allah yardımcın olsun

canım ben evli değilim ama seninle aynı durumu yaşıyoruz.
erkek arkadaşımla hesaplarımız birleşiktir bizim
1 yıl daha ödenmesi gereken kredi borcu var bankaya
aynı eşin gibiydi harcamayı çok seven, hep pahalı şeyler alan zaten o tip biri olmasa kredi de çekilmez ya..
kendi yağında kavrulan, idaresini bilen bir insan ev araba almadan kredi çekmez yani
ilk başlarda önemsemedim ödenir nasılsa dedim
sonra kafama çok takmaya başladım ben kuaföre gitmiyordum gereksiz harcama olmasın her ay 100 lira kenara koyarız diye
adam yanıma geliyor araba kiralayıp daha rahat oluyormuş..!
dedim madem öyle ben seni yola getiririm..
ben kuaföre gidemiyorum çok mutsuzum, ben şu kulübe katılcam bu lazım, ben arkadaşlarla dışarı çıkıyorum. başladım teker teker söylemeye.. bir baktım aşkım paramız yok idareli ol diyo.. baktı idare eden yok kendi düşünmeye başladı.
ama hakkını yemeyeyim şöyle bir mantığı var, bana bakmak onun sorumluluğuymuş gibi davranır her zaman.
eğer param bitti dersem elimizde yoksa bile bulup gönderir.
şimdi harcamalarına da gayet dikkat ediyor, birlikte planlayıp alıyoruz yada ben ona alıyorum gül gibi geçinip gidiyoruz

bence de çocuğunu tekrar servise vermelisin.eşine daha fırsat vermişsin servisten alarak. birde bence şöyle davransan nasıl olur acaba tabi sıkıntıya düşmeden çünkü etkili bir yöntemdir. eşin ne alıyorsa sende al yada çocuklara, kardeşine para veriyorsa sizde verin kardeşiniz felan varsa ama dediğim gibi sıkıntıya düşmeden ve bir iki seferlik. eşinizin yaptığını yaparak sizi anlamasını sağlamak için

canım servise versem yine bana dokunacak ucu sağolsun yukarıdaki komşuma bırakıyorum çoğu sabah...hava da güzelleşti bazen uyuyor oğlum çıkıyoruz ben koşturarak geliyorum eve uyanmasın diye..ama bu para meselesini konuşmam lazım musait bi zamanda..kardeşime bişi almam hesap ede ede inan.hiç unutmam kardeşleri 11 yaşındayken bize geldiler karne almışlar inan ekmek parası dışında para kalmadı ay sonuna daha var fatura vs beklemede...tel açmış bişi al onlara ben de ekmek vs 20tl ayırdım başka yok..kredi kartı çeker die tişört alım dedim bunlara..çekmedi..parayı da harcamadım .sen tut arkadaşından 50 tl borç al bi birine 25tl ver akşam bi birine...kısa süre memleketime gittik yazın..13 yaşındaki kardeşim karne aldı onun eline de 5 tl veriyor parası da var..nasıl canım sıkıldı anlatamam.hiç söylemedim..benim param dese kalırım diye...öyle mi dedim ne zman memleketeine gidecek olsak pazardan ucuzuna kaçmaya başladım utanılacak bişi yok ben de ucuz malı iyi yakışan olduktan sonra pazardan da alırım ama beyeefndinin klası sarsılırmış;pazardan aldım dieye beğenmedi 3 katı para verip yeniden aldı onlara üstelik pazardan aldığımızı verdi onlara.. anla yani sen....

sende harcadığın parayı fazla söyleyip,bir kenara atacaksın.
eğer yapabilirsen servise verdim diye,parayı çocukların için ayır yada servise ver.
sen kıstıkça,arkasını toparladıkça,eşin dağıtıyor.dediğim gibi kıs ama söyleme.
20 tl lik bir scooter içinde neden aldın diyerek para hesabı yapıp,sıkışık zamanınızda
olmayan parayı kardeşine veriyorsa sonra kardeşide bunu alışkanlık haline getirip
her geldiğinde para alıyorsa ve para almak için geliyormuş gibi görünüyorsa
kızmakta çok haklısın.

canım yalan söylemeyeyim 5 aldıysam fiyatı 10 diyemem ama biriktirdiğimi de vermeyeceğim bi daha hep yaptım ay sonu bankadan çekmesin karttan çekmesin diye...noluyo hop gidiyo o para..zaten kardeşi inan o kadar sinirime dokunuyor ki artık anlatamam;"gezemedim daha ya ben gezmeye geldim" demesi yok mu sinirlerim oynadı..ben bilemem her ay 100-150 tl yi alıp çocuklarımla bi yere gidip yemesini...gelecek madem yük olmayacak önceden otobüsten iner inmez gideceği gün için alır biletini ordan tekrar dimi? işte böyle olup da ona para verip 20 tl yi sorgulaması canımı sıktı zaten ....yoksa bu adam daha bu seneye kadar sorgulayan biri değildi böyle madem öyle kardeşinine verdiğini de sorgulasana ..ahhh bi işim olsaydı böyle olmazdı ah!

kaynanam bu konuda çok uzman.
kayınbabam para pul esirgemediği halde,1 liraya aldığını 5 lira diyerek yıllarca biriktirmiş.
benim param bunlar diyip çatır çatır harcıyor valla.
banada evlenirken verdiği öğüt aynen şu:
''kızım kocan herşeyi bilmek zorunda değil, aldığının yarısını söyleyeceksin.'' :KK53:
benim annemden aldığım öğütlerde bunun tam tersi, kocadan birşey saklanmaz der.

annen bi yönden haklı canım biriktirir biriktirir söylemez bi anda pat diye çıkarırsan o parayı ola ki şeytan bu yanlış düşündürebilir nerden çıktı onca para diye...annem de hep derdi ki biriktir ama arada bi kulağına çal;ben arada birikim yapıyorum diye...yok artık ben kulağına gözüne falan da çalmaktan vazgeçtim zaten neyim var neyim yoksa gitti bu borca...kaynanan da ayrı cinsmiş:)) ben yine ailme için biriktirmek isterim biriktircm kendim yicem sadece öyle mi yapamam...

X