- 9 Şubat 2010
- 17.804
- 39.656
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Günlerdir düşündüm. Ablamla da konuştum. Vazgeçtim ben. Artık evli kalmak istemiyorum. Yarın konuşmayı düşünüyorum. Umarım zorluk çıkarmaz. Artık kendi maaşımla oğlumla geçinmek istiyorum.Toparlamaya gücünüz yoksa yol verin gitsin.
Evli kalmaktaki motivasyonunuzu anlamadım ben.
Bu borcu sizi de dahil etmeden ödemeyecek bu adam,araba modeli düşürüp borc ödemeyi düşünen bir adam bu. Hadi ona ikna olup yaptınız diyelim,yine borca girip başka bir yerden birşey çıkaracak aşikar yani.
Yerinizde olsam ne halin varsa gör noktasına çoktan gelmiştim.
Kararımı verdim. Yarın konuşmayı düşünüyorum.Boşamayacaksın sen bu adamı: ömür boyu şikayet edip edip borç ödeyeceksin, haydi sana kolay gelsin
En iyisiGünlerdir düşündüm. Ablamla da konuştum. Vazgeçtim ben. Artık evli kalmak istemiyorum. Yarın konuşmayı düşünüyorum. Umarım zorluk çıkarmaz. Artık kendi maaşımla oğlumla geçinmek istiyorum.
Memleketime çok uzak ama artık göze aldım. Kararımı verdim. Umarım o da kabul eder.Bursa gibi yerde yaşıyorsun bir de, ben doğuda kıyı köşe bir yer sanmıştım boşanmaktan korktuğun için.
Bizim ülkenin kadınları meslek sahibi olmayı becerdi ama başına bela olan adamdan kurtulma cesaretini göstermeyi bir türlü beceremedi. Pes vallahi
Kızacak güceneceksin ama benim senden hiç umudum yokKararımı verdim. Yarın konuşmayı düşünüyorum.
Her boşanan memleketinde mi yaşıyor? Bursa koca şehir yaaaaa, her imkan var. Ailen sanki seni kucağında mı sallayacak. Kapını kapatınca yine evladınla olacaksın, üstelik küçük de değil. Çıkış saatleriniz uymasa bile etüt saatine bırakırsın, bir etüt merkeziyle anlaşırsın, servise biner oraya gider sen eve geçerken alırsın. Ne çok büyütüyorsunuz gözünüzde her şeyi. Kocan sanki seninle beraber beşik sallayıp çocuk emzirdi. Şu an da her şeyi sen yapıyorsundur. Nikah cüzdanı mı seni ayakta tutanMemleketime çok uzak ama artık göze aldım. Kararımı verdim. Umarım o da kabul eder.
Başka kötü bir huyu yoksa,bu parayı karı kız veya kumarda yemediyse 150 bin için boşanılmaz,hele ortada çocuk varsa, çocuğa babalık yapiyorsa..Buradakilerin gazına gelme,boşan diyip 1 dk sonra çocukları ile mutlu aile pozu verirler olan senin çocuğuna olurKararımı verdim. Yarın konuşmayı düşünüyorum.
Kocası hep böyleymiş. Bu yaptığı ilk borcu değil. Adamın borçları yüzünden hep konu sahibi sıkıntı çekmiş. Bir de adam bu borç için " bu kadar buyutecek bir şey yok yeav, ödenir, abartma" demişBaşka kötü bir huyu yoksa,bu parayı karı kız veya kumarda yemediyse 150 bin için boşanılmaz,hele ortada çocuk varsa, çocuğa babalık yapiyorsa..Buradakilerin gazına gelme,boşan diyip 1 dk sonra çocukları ile mutlu aile pozu verirler olan senin çocuğuna olur
Doğru demiş bu borcu 2 memur ödeyebilir,adam rahatlatıcı konuşmuş ah vah etse daha mı iyi .Konu sahibi ödemesin adam ödesin okey anladığım kadarı ile biraz ailesine harcamış evet yanlış ama bazı insanlar aileye kiyamiyor her ailede vardır öyle kendinden çok ailesini düşünen bir kişi,anası istemiş yok diyememiş konuşulur bu borçtan sonra maaş kartı alınır gerekirse ama boşanmak son seçenek ya,kendim de tecrübe ettim boşanmak öyle kolay bir şey değil,tek başına çocuk büyütmek,avukata mal paylasimi derken 150 den çok daha fazla gider zaten her önüne gelene hele çocuk varsa direk boşan denmez ya 150 bin için hele hiç denmez,millet 150 bini dönemlik çocuğunun okuluna harcıyor..Baba kötü değilse varlığı çocuk için önemli..Aile danışmanina gidilir,psikoloğa gidilir,bir süre belki ayrı kalınır ders vermek adına ama boşanma son seçenek olmalı..Kocası hep böyleymiş. Bu yaptığı ilk borcu değil. Adamın borçları yüzünden hep konu sahibi sıkıntı çekmiş. Bir de adam bu borç için " bu kadar buyutecek bir şey yok yeav, ödenir, abartma" demiş
Böyle gitmesi mümkün değil artık. Toparlamaya gücüm olsa gerçekten buraya konu açmazdım. Gerçi mesele sadece para da değil. Bizim iletişimimiz yok. Ben ona umutla bakarken okuldan çıkarken onun bana söylediği ilk cümle yüzün şişmiş lale. Yüzün kilolu görünüyor lale.Kızacak güceneceksin ama benim senden hiç umudum yok
Ben geldiğimden beri alışamadım buraya. Hep bir şey eksikti. Ya da geldiğimden itibaren bana gerçek yüzünü gösterdi ve ben bu hisleri hep inkâr ettim. Kabullenmek istemedim. Gitmek de istedim 7 yıldır. Şark yaz gidelim dedim. Hizmet puanım artar dedim. Olmaz dediHer boşanan memleketinde mi yaşıyor? Bursa koca şehir yaaaaa, her imkan var. Ailen sanki seni kucağında mı sallayacak. Kapını kapatınca yine evladınla olacaksın, üstelik küçük de değil. Çıkış saatleriniz uymasa bile etüt saatine bırakırsın, bir etüt merkeziyle anlaşırsın, servise biner oraya gider sen eve geçerken alırsın. Ne çok büyütüyorsunuz gözünüzde her şeyi. Kocan sanki seninle beraber beşik sallayıp çocuk emzirdi. Şu an da her şeyi sen yapıyorsundur. Nikah cüzdanı mı seni ayakta tutan
Ben psikolog desteği alıyorum. Sen de bir seans görüşsen dedim. Ben hasta değilim ne konuşacağım. Hasta olan sensin benimle ne konuşacak deyip geçiştirdi.Doğru demiş bu borcu 2 memur ödeyebilir,adam rahatlatıcı konuşmuş ah vah etse daha mı iyi .Konu sahibi ödemesin adam ödesin okey anladığım kadarı ile biraz ailesine harcamış evet yanlış ama bazı insanlar aileye kiyamiyor her ailede vardır öyle kendinden çok ailesini düşünen bir kişi,anası istemiş yok diyememiş konuşulur bu borçtan sonra maaş kartı alınır gerekirse ama boşanmak son seçenek ya,kendim de tecrübe ettim boşanmak öyle kolay bir şey değil,tek başına çocuk büyütmek,avukata mal paylasimi derken 150 den çok daha fazla gider zaten her önüne gelene hele çocuk varsa direk boşan denmez ya 150 bin için hele hiç denmez,millet 150 bini dönemlik çocuğunun okuluna harcıyor..Baba kötü değilse varlığı çocuk için önemli..Aile danışmanina gidilir,psikoloğa gidilir,bir süre belki ayrı kalınır ders vermek adına ama boşanma son seçenek olmalı..
İşine gelmiyordur kocanın ödeyecek amele buluyor bir şekildeEvli kalırsan hep borç içinde yaşarsın asla düzelmez. Finansal zekası 0 kocanın.
Çok haklısınız,başka sorunlar da varmış ben bu 150 binlik borç için söyledim,resti çekin psikolojik danışman için,sürekli evde bir ego savaşı var anladığım kadarı ile evet buda çok yorucu,yine de çok düşünerek sağlam adım atın.Bosanma düşüncesinden sonraki planlamanizi yapın sıkıntı çekecekseniz,çekmeme planı yaptığınız ana kadar sabredin siz boşanma sonucu ev değişikliği, çocuğu bir yere birakamama,boşandıktan sonra çocukla ilgilenmeyen baba vs tarzı sıkıntılarla boğuşurken insanlar size hiç boşan dememiş gibi günlük rutin hayatlarına devam ederken siz akıllarına bile gelmeyeceksiniz,kendinizi siz düşüneceksiniz o yüzden aklınıza gelen sizi zorlayacak her şeyin planlamasını yapıp ona göre bu adımı atınBen psikolog desteği alıyorum. Sen de bir seans görüşsen dedim. Ben hasta değilim ne konuşacağım. Hasta olan sensin benimle ne konuşacak deyip geçiştirdi.
8 yıl olacak ve bu 8 yılda maddi olarak hiçbir konuda beni dinlemedi ve söylediği şey sürekli eksideyim eksideyim. Ben zaman zaman hem kreş hem kira üstüne bir de tüm market alışverişini yapıyordum. Yıllarım bunun yüzünden bir kenara 1 gram bile koyamadan geçti. 7 yılın sonunda elimizde bir tek 800 binlik araba var şu anda. Ne ev almaya yanaştı ne kenara üç kuruş koydu. Ben oğluma bes yapmak istedim ona bile karşı çıktı gerek yok dedi.
Çok basit bir şey sıvılar her sıcaklıkta buharlaşır dedim. Hayır öyle şey mi olur dedi. Yahu buharlaşır, çocuklara fen dersi veriyorum yani doğrusu budur. İnanmadı bak dedim. Baktı ve dediğim çıktı, ne desin peki bilim bir daha atastirmali bence yanlış yani. Bu normal bir şey degil. Ve ben bu normal olmayan adamla sağlıklı bir çocuk yetiştirmeye çalışmaktan yoruldum.
Oğlumu ekran bağımlısı yaptı, onun yüzünden kreslere paralar dökmek zorunda kaldım. Ben düzeltmeye çalışıyorum arkamı dönüyorum oğlumun eline telefon veriyor. Ha cinsel hayatımız da ayda 2 . Çok nadir kavga sitemle 4 u buluyoruz o da senede 2-3 aydır.
Ben artik erkekten de soğudum. Gerçekten artık huzur istiyorum. İnsan bu kadar borca gelirken bir söyler eşine.
Ki ben hep elimden geleni yaptım. Ama artık yoruldum.
Inanın gül gibi geçinip gidersiniz. Bu adam sırtınıza kambur.Günlerdir düşündüm. Ablamla da konuştum. Vazgeçtim ben. Artık evli kalmak istemiyorum. Yarın konuşmayı düşünüyorum. Umarım zorluk çıkarmaz. Artık kendi maaşımla oğlumla geçinmek istiyorum.
Şöyle ki oğlumuzu çok seviyor yani onunla ilgilenir elinden geldiği kadar. Tabi süreç içerisinde değişir mi bilemem. Ev değişikliği de planımda yok kabul ederse şu anki evde kalmaya devam etmek istiyorum. Oğlumun da düzeni değişmemiş olur.Çok haklısınız,başka sorunlar da varmış ben bu 150 binlik borç için söyledim,resti çekin psikolojik danışman için,sürekli evde bir ego savaşı var anladığım kadarı ile evet buda çok yorucu,yine de çok düşünerek sağlam adım atın.Bosanma düşüncesinden sonraki planlamanizi yapın sıkıntı çekecekseniz,çekmeme planı yaptığınız ana kadar sabredin siz boşanma sonucu ev değişikliği, çocuğu bir yere birakamama,boşandıktan sonra çocukla ilgilenmeyen baba vs tarzı sıkıntılarla boğuşurken insanlar size hiç boşan dememiş gibi günlük rutin hayatlarına devam ederken siz akıllarına bile gelmeyeceksiniz,kendinizi siz düşüneceksiniz o yüzden aklınıza gelen sizi zorlayacak her şeyin planlamasını yapıp ona göre bu adımı atın
Kocanız ne kadar guzel manıpule edıyo sizi oyle kraaaaalEvet arkadaşlar eksi 150 bine yaklaşmıştır. Bu arada harcamalar ben sağlık sigortasını da eklemiştim ama o şu anda nur topu gibi henüz ödenmemiş 20 bin lira da kredi kartında duruyormuş .
Ben umudumu kestim. Biliyorum düzelmeyecek. Ben öğlen konuyu açtım yani ne yapmayı düşünüyorsun dedim . İşte yeni yılda biter çıkarım filan. Benim moralimi bozma dedi. Gerildim ben mi bozuyorum moralini? Dedim. Ama ben gideceğim o zaman moralini bozacak kimse kalmaz dedim.
Akşam az evvel yine açtım konuyu evet belki açmamam gerekiyordu ama kafasında bir şey düşünmüştür dedim. Arabayı satıp 100-150 bin daha uygununu almak fikri varmış.
Yani 7 yılın birikimini de düşürecek. Yani sizler sonuna haklıydınız. Bu adamdan ne köy olur ne kasaba. Sinirden güldüm. Konu bir anda eve geldi ya dedim evi geç ben artık o hayalden vazgeçtim. Ev mev almam seninle dedim.
Sinirlendi. Ben 5 para etmez adamım di mi falan dedi. Bunu mu duymak istiyorsun dedi. Hayır dedim. Ben ne yapabiliriz bunu konuşmak istedim dedim. Ama seninle konuşulmuyor dedim. Senin söylediğin çok mu normal de konuşayım dedi.
Sonuç ne yapayım söyle dedi, tayin yaz dedim. Yazacağım dedi. Ama benim tayin olursa subatta senin eş durumu yapma tarihin geçerse ne olur dedi? Görevlendirme isterim dedim. Olur mu falan dedi. Olmazsa da ayrı dururuz bir süre dedim. Olayı böyle kapadık.
Şimdilik düşündüğüm gibi giderse sorun yaşamam. Ama nasıl tepki verecek o neler diyecek hiç bilmiyorum.Inanın gül gibi geçinip gidersiniz. Bu adam sırtınıza kambur.