Eşinin tutumsuzluğuna çare bulan var mı?

kusura bakmayın ama ben böyle adama ne baba ne eş derim
çocuguna 20 tl yi gören adam baba olamaz !!

canım başta yazmadığım için yanlış anlaşılmış olabilir;eşim yiyecek yönünden ne istesek alır şükür eksik etmez çocuklarıma herşeyi almaya çalışır ama bu borç yüzünden dengesiz davranışları olmaya başladı son aylarda...yani yorumundaki olumsuzluğu hakedecek bir insan da değildir eşim.tam tersine eli boldur anlatmak istediğim de zaten bu zira bu kadar dardayken karttan para çekerek borçlarak alması vermesi doğru değil!20 tl için kızmam da; bana sorgularken kardeşine verdiği parayı küçümsemesi...yoksa sanıldığı gibi bize hiç bişeyy koklatmayan cins erkeklerden değil şükür .

yani siz ona sürekli harcama yapma etme diyorsanız o da inadına sizin verdiğiniz 20tl ye takar hatta 1 tl de olsa takabilir, biz de bütün mali işler benden sorulur gelirler giderler borçlar eşim hepsini takip etmez bana bırakır herşeyi henüz çalışmadığım halde, ama eşime desem ki canım bunu neden aldın çok pahalı, oda bana saymaya başlar benim aldıklarımı saymaya :) o sebeple o konuda biraz saygılı olmayı öğrendim yani para işlerini bende yönetsem asla kırıcı şekilde buna bu para verilirmi falan tarzında konuşmuyorum, siz de harcadığı paraları söylemeyin aksine alın evinizi kredi çekin zaten borçlardan dolayı gereksiz harcama yapamayacaktır, biz şuan öyleyiz şahsen ikimizde gereksiz harcama yapacak olsak ev borcunu düşünüyoruz, başka türlü ev sahibi olunmuyor biriktirmek mümkün değil, birisi borç para istiyor canın birşey almak istiyor derken para harcanıp gidiyor, en iyisi kredi çekip ev araba falan aldırmak

canım inan kredi çekip ev alsak yine aynısını yapar yine kardeşi gelsin borç bulup gelir verir ben bunu yaşadım hiç para yok faturalar duruyor ay soonuna var arkadaşından sırf onlara harçlık vermek için borç alıp gelmiş vermiş..ailesi sağolsun bahçesinden turunçgil ahırından yağ peynir vs yollar diye altında kalmak istemez ama yolluyor diye de zor zmanımızda böyle olması mı gerekir...durumun yoksa 5 verme 1 ver ...geçen bana "ne almışım "diyor..ne almadın ki bu borç içinde plazma aldın ;telefon aldın pahalısından hafıza kartı aldın tv i dolap üstünde duruyor ama gerek yokken asma aparatı aldın indirimde diye..ya borcu bitirelim ne alcaksan al "diye patladım artık..bi arkadaşım karı koca çalışıyor bana dedi;80 tl üstü bişi alıcaksak o an tel açarız danışırız birbirimize..ama yok adama bana sorma ihtiyacı bile hissetmez sonuçta çalışan o...

canım yaşadığın durumun birebir olmasa da çok benzerini yaşıyorum
benim eşimde de teknoloji manyaklığı var.
evimizde bütün teknolojik şeyler var.
çok mu işimize yarıyor hayır.
ona göre ise çok gerekliler.
bir de şu mesele var.
ben ve çocuklarım ne kadar tutumlu olursak
olalım o elimizde avucumuzda olmayanı harcar.
ailesi için akrabaları için harcar.
bizim elimizde olmaması hiç önemli değil.
senin yaşadıklarını yaşıyorum.
amca oğlunun düğünü var mayıs ayında.
ben de durumlar kötü borcumuz çok gitme dedim. önce tamam dedi.
dün annesi aradı oğlum seni orada görmek istiyorum dedi.
veeee hemen gidiş dönüş uçak bileti alındı.
250 tl bilet 500 takı 250 harçlık bi de işe gitmediği için maaşından kesilecek 250 kadar.
ben de dedim bak seni üzmek istemiyorum ama onaylamıyorum
biz bu kadar çırpınırken bişeyleri düzeltmeye
sen hep tahteravalli ile gidiyorsun gezmelere.
neymiş annesi oğlu da düğünde olsun istiyormuş.

bu arada bizde de var. bol gezen bi türlü okulu bitiremeyen ama hep harçlık isteyen kayın.

canım derdine derman olamıyorum. çünkü aynısı bende

ben de senin gibi birikim yapamıyorum.
nasıl yapılır onu dahi bilmiyorum.
çünkü maaşım geldiği gibi borçlara gidiyor ve
elime hiç bişey geçmiyor.
ihtiyaçlarımızı ek hesaplardan karşılıyorum genelde.

ben ona ne kadar kızsam da onun gibi bol keseden harcayamam.

özünde çok iyidir bize de başkalarına da hep o alsın ister ama senin eşin gibi
düşünmez bu ayın sonu nasıl gelecek.

Kendinden asla kısma
Evlatlarından asla kısma
Ayrıca sen onu sıkı bir borca sok
(Ev olabilir, araba olmaz, bu seferde kardeşini arabayla almaya gider :)
Kımıldıyacak hali kalmasın
Bakalım etrafa para saçmak neymiş
Bu arada sakın evladını annene gönderip
(Sanırım annen başka şehirde)
İşe girmeye kalkışma

canım zaten vazgeçtim anneme yollamaktan...beni güldürdün; inana araba alsa borç para alıp benzin alır kardeşiyle gider...doğru dedin..evlatlarımın yiyeceğinden kısmıyorum inan bu ara inadına daha da alıyorum kardeşine öyle verilmez böyle verilir diye..oyuncak alımını kapadım ama yararllı kan yapacak yiyecek ne varsa alıyorum kızıma oğluma..kardeşine verilen gezme parasıyla her ay şuana kadar yapmadığım 2-3 kilo et alırım..
dün anladım ki eşime biriktirdiğimi söylemeyeceğim...arada kendime bakmam da gerekir bun anladım 1.5 senedir kendime bi tişört dışında bişi almadım.saçıma arada bi boya bakım gerekiyor sanırım malum erkek milleti hakikaten kursaksızdır..onlar için çabalayan birikim olsun diye kendinden vazgeçen eşler değerli olmaz 2. si gelir kuafördü giyimdi makyajdı canını çıkarır inan 1. sinden değerlidir kendine baktırır. çok örneğini gördüm..en son ki kavgamızda "kadın değil diken "dedi ya 1 ay geçti barıştık ama hala içimde bi yara ..karar verdim biraz değişim zamanı !

biliyor musun ben hic senın gıbı esinin azını cok yapmaya calısan ve yaranan bır kadın gormedım. elbette mantıklı olan haklı olan sensın ama asla tek taraflı olmaz bılıyor musun ben senın yerınde olsam kendımden hele de evlatlarımdan asla kısmam asla cunku adam her yere dagıtan bır adam en cok vermesı gereken sızken neden rızkınızı baskalarına bırakıyorsun elınden geldınce bırıkım yapmaya calıs derım dahası yasantınızdan asla kısma nasılsa bır yolunu buluyor esın barı sıkıntı cekme allah yardımcın olsun

nasılsa bir yolunu buluyor dedin ya çok doğru demişsin canım...evet bir yolunu buluyor...o nedenle karar verdim yaz a inşalalh o ısrarla düğüne gidicem memlekete diyor ben de öyle mi alıp çocuklarımı kendi memleketime gidip annem bakarken kurslara gitmeyi düşünüyorum...biraz da gezmek kızımı eğlendirmek...madem ısrarla kendi tarafını düşünüyor ..ısrarla bu kadar borç içinde gitmesi şart değilken gideceğim diye inatlaşıyor...gidip orada dağıtacak biliyorum çünkü kendini orada çok kazanan bir iş adamı snaıyor elini atıyor cebe ben alırım ben yaparım ederim ya havasında...o yüzden gözümle görmeye katlanamıcam bari annemlerde kafamı dinler sıkıntımı atarım...amin canım

Taaa eski konularınızda içim acımıştı kızınıza
ne kadar haklı olduğumu gördüm

canım yaşadığın durumun birebir olmasa da çok benzerini yaşıyorum
benim eşimde de teknoloji manyaklığı var.
evimizde bütün teknolojik şeyler var.
çok mu işimize yarıyor hayır.
ona göre ise çok gerekliler.
bir de şu mesele var.
ben ve çocuklarım ne kadar tutumlu olursak
olalım o elimizde avucumuzda olmayanı harcar.
ailesi için akrabaları için harcar.
bizim elimizde olmaması hiç önemli değil.
senin yaşadıklarını yaşıyorum.
amca oğlunun düğünü var mayıs ayında.
ben de durumlar kötü borcumuz çok gitme dedim. önce tamam dedi.
dün annesi aradı oğlum seni orada görmek istiyorum dedi.
veeee hemen gidiş dönüş uçak bileti alındı.
250 tl bilet 500 takı 250 harçlık bi de işe gitmediği için maaşından kesilecek 250 kadar.
ben de dedim bak seni üzmek istemiyorum ama onaylamıyorum
biz bu kadar çırpınırken bişeyleri düzeltmeye
sen hep tahteravalli ile gidiyorsun gezmelere.
neymiş annesi oğlu da düğünde olsun istiyormuş.

bu arada bizde de var. bol gezen bi türlü okulu bitiremeyen ama hep harçlık isteyen kayın.

canım derdine derman olamıyorum. çünkü aynısı bende

ben de senin gibi birikim yapamıyorum.
nasıl yapılır onu dahi bilmiyorum.
çünkü maaşım geldiği gibi borçlara gidiyor ve
elime hiç bişey geçmiyor.
ihtiyaçlarımızı ek hesaplardan karşılıyorum genelde.

ben ona ne kadar kızsam da onun gibi bol keseden harcayamam.

özünde çok iyidir bize de başkalarına da hep o alsın ister ama senin eşin gibi
düşünmez bu ayın sonu nasıl gelecek.

canım inanamıyorum ya malesef çoğu yaşadığımız aynı inan...150 tl ye büyük hafıza deposu almış niye aldın söylemez....evde varken fotoğraf makinası almış ha bi kere olsun gelin çekinelim demedi daha 2 ay çiçek böcek manzara ve arkadaşlarını çekmiş sık sık ama şimdi orda durur diğer makinayı kardeşine vermiş...
sizin düğünde takı 500 tl demişsin ne alıyor pırlanta mı?!!!!!! eşlerimizin memleketi aynımı nedir...ayın sonu nasıl gelecek diye düşünmeye gerek yok karttan çekmek ona o kadar doğal gelmiş ki babadan harçlık alır gibi..inan ben 1tl nin hesabını yapıyordum bu arada sinirli olmaya başladım çocuklarıma çok bağırmaya başladım neti kapattırmıştım geçen olmayacak adam geliyor konuşmuıyor hiç benimle ;bi yandan borçlra bi yandfan hiç durmayan bi bebek bi yandan kızımı okula getir götür dersler ev işine yetişemem.konuşacak kimsem yok.....en sonunda neti açtırdım artık kapattırmaya niyetim yok inşalalh geçen "açtırma ne gerek hani kısacaktık" demez mi ..hayır kendimi rahatlatmam kafayı dağıtmam lazım film izlemekle oyun vs müzik...kardeşinin yanında bu kadar hakkım olsun...
karar verdim kesin inşallah sen de aynısını yap; at 1-2 tl ne geçerse eline hergün atmak zorunda değilsin haftada at ..ekmek mi aldın ondan artanı at sonra bozukları tümlet sakla birikince gr altın al bak onun fiyatı uygun altın 150 civarında gr altın 85 -90tl....2 ayda bi hatta 3 ayda bi alsan yine olur....attığını söyleme ..altına o anda el süremezsin ama biriken paraya dokunulur hemen..ve anladım ki eşin sıkışınca o parayı vermiyeceksin ;nasıl oraya buraya dağıttıysa bi yerlerden bulmasını da bilsin..senin eşin de benim eşim de aynı kafada belli....
şunu da belirteyim benim daha birikim yaptığım falan da yok canım biriim dedğim kızımın en son bi bebeklik bileziği kalmıştı onu bozdurdum faturayı kapamak içn 100 tl arttı düşündüm bu para açıkta kalırsa harcanır dedim o anda kuyumcu bana abla istersen gr altın alabilirsin demişti faturadaki tutardan arttığını görünce..bundan sonra da biriktirmeye karar verdim şimdi arada biriktirdiğimi dolmuşa ekmeğe harcasam da 10-15 tl den başladım damlaya damlaya göl olurmuş..kızımı da tembi,hledim kızım oyuncağın herşeyin var şükür bundan sonra oyuncak isteme yiecek alırım ama oyuncak yerine o parayı biriktirelim küçük altın alalım dedim o da isteklendi..maşallah kızıma 7 yaşındaki kızım bile kızıyor babasına oraya buraya harcıyor diye!

Son düzenleme:
aynısı bende de var 10 ayda düzeltebildim halen daha tutuyo o damarı maalesef=( araba tutkusu maymun iştahlılığı beni çok yıprattı bir sürü borcun üstüne evlendik zaten bide araba aldı beyfendi ısrarla.. marka tutkusu yüzünden kredi kartlarından çekmediğimiz kalmadı en sonunda tüm kartlarını elinden aldım iptal ettirdim borcunu ödettirdim kendi maaşımla sadece faturaları yatırdım gerisini onu aldım bunu aldım dedim allahtan çok sorgulama huyu yok =) biriktirdim herşeyi ona ödettiriyorum kirayı kredi kart borçlarını falan ay sonuna kadar o benden para istiyor öyle öyle baya yol katettim insanların alışkanlıklarını düzeltmek çok zor oluyor ve bu tür huylar evlendikten sonra ortaya çıkıyor maalesef allah tüm bayanlara sabır versin

benim kayınvalidem de öyle;bir tel açar şunun düğünü var bunun nişanı var gidin o size altın taktı vs vs..Alah tan ki eşim yoğun çalışıyor gidilmiyor çoğunlukla sen taksana ya da yollasana ..yazın memlekete geliyorlar o zaman takabilirsin..annem benim benim arkadaşım evlendi elimizde yok die altını getirmiş kızım ben düğüne gidemedim o sana altın taktı öndünçtür al sen götür ver evine gidip dedi..kayınvalidem de şuna takın buna takın "var mı die sorsan keşke"...senin görümcen de ilginç tamam insan kardeşi ortada kalmışsa bakar elinden geldiğince yedirir evine alır ama iş var ve "ben çalışamam"diyorsa oooohhhh kaşığın sapıyla dövmeli öylesini ben ufacık çocuğumu anneme şehir dışına yollayıp çalışmayı bile düşündüm kızım "anne kardeşimi özlerim yollama "dedi zaten de yollamıcam çünkü 1 yaşında ama bana ;memeye çok düşkün..ben de senin gibi feragat ediyorum ondan bundan...aman şunu az açın harcamayın..makinenin giderinden su alır balkon wc banyo yıkarım servisten aldım tüm tasarruf yollarına bakmaya çalışıyorum kızımın bebeklik hediye bileziği bozdurup mühürlenecek olan faturalaı ödedim eşimin haberi yokken ama kardeşine 2 ayda bi verdiği150 tl gözüme batıyor !saçımı bile kendim kestim o para yanıma kalsın çocuğumua harcarım diye..

bu dediklerini yapmıcaksınki vermesin bende senin gibiyimm ama anlayana iiyilik yaranmaz bu erkek milletine ama allahtan bnm esim öle kardese para vermio ama kendi kefil oldugu arkadasnın kredisini ödüo çok zoruma gidio sen nie düşünüon esin hiçmi düşünmüo napıcz fln die bunların arkasını topladımız için böyleler

bu adamlar neden böyle aklım almıyor ya....evlendiklerinin,artık başka sorumluluklarının olduğunun farkına mı varamıyorlar....kendi ana babalarına yağdırmaya uğraşıyorlar.....hemen hemen hepsi aynı demek ki....benim eşim de dahil....

görümcem pamuk prenses hazretleri....dükkanı vardı,kimsenin yanında çalışamam bundan sonra dedi dedi dükkanı kapattıramadılar....birsürüüü borçç..yok telefonu kesilir zaten eşimin üzerineydi hadi bakalım...kira günü gelir dükkan sahibi kapıya dayanır pamuk eller cebe....

işin kötü yanı aynen ben de herşeyden feragat edip duruyorum....burnumu dikip illa onu isterim bunu isterim demiyorum güya ama hanımefendi başkasının yanında çalışmam diyor diye herkes ona yağdırmak zorunda...ne anası ne babası ne de eşim kimse birşey diyemedi....en sonunda dünyanın borcu oldu icra falan gelmiş de kavga dövüş kapattı kpeder....

düğün olur...takılan altınlar ''öndüç''müş kv öle diyor:KK52::KK52:bizim takmamız gerekirmiş bizim başımıza sarmaya çalışıyor....daha iki tane bekar çocuğun var dimi tak da sana gelsin....gene geçen ağlamış sızlamış eşime düğün var napıcaz bilmem rezil olacağız falan....eşim de tutturuyor napıp edip alacağım diye.....buayı nasıl geçirdik bir ben bir allah biliyor ama anlamıyor....çıldırtacaklar yakında o olacak....

Kayserili :) (öndüç)

eşimin elibol harcaması bakımından mı başımıza dolandırıcılık olayı gelip borçlanmamız bakımından mı acımanız?

eşiniz her keyfini yaparken çocuklar için çok önemli olan o törene katmayışınıza acıdım
o heyecanlarını o mutluluklarını bir bilseniz
ama yanlış hatırlamıyorsam siz bunu anasıfında da yapmıştınız
çok yazık
millet keyfini sürsün kızınız bir daha yaşayamayacağı şeylerden geri kalsın
o yaştaki çocuk için ne kadar önemli olduğunu bir bilebilseniz

Son düzenleme:
benim kayınvalidem de öyle;bir tel açar şunun düğünü var bunun nişanı var gidin o size altın taktı vs vs..Alah tan ki eşim yoğun çalışıyor gidilmiyor çoğunlukla sen taksana ya da yollasana ..yazın memlekete geliyorlar o zaman takabilirsin..annem benim benim arkadaşım evlendi elimizde yok die altını getirmiş kızım ben düğüne gidemedim o sana altın taktı öndünçtür al sen götür ver evine gidip dedi..kayınvalidem de şuna takın buna takın "var mı die sorsan keşke"...senin görümcen de ilginç tamam insan kardeşi ortada kalmışsa bakar elinden geldiğince yedirir evine alır ama iş var ve "ben çalışamam"diyorsa oooohhhh kaşığın sapıyla dövmeli öylesini ben ufacık çocuğumu anneme şehir dışına yollayıp çalışmayı bile düşündüm kızım "anne kardeşimi özlerim yollama "dedi zaten de yollamıcam çünkü 1 yaşında ama bana ;memeye çok düşkün..ben de senin gibi feragat ediyorum ondan bundan...aman şunu az açın harcamayın..makinenin giderinden su alır balkon wc banyo yıkarım servisten aldım tüm tasarruf yollarına bakmaya çalışıyorum kızımın bebeklik hediye bileziği bozdurup mühürlenecek olan faturalaı ödedim eşimin haberi yokken ama kardeşine 2 ayda bi verdiği150 tl gözüme batıyor !saçımı bile kendim kestim o para yanıma kalsın çocuğumua harcarım diye..

kusura bakmayın ama yapılmaması gerekli ne varsa yapmışsınız.bir de minicik bebeğinizden ayrılıp çalışmayı mı düşündünüz.çok özür dilerim teşbihte hata olmaz ama sen eşek oldukça semer vuran çok olur diye bir söz vardır malum.bırakın geleceği düşünmeyi.yiyin için keyfinize bakın olduğu kadarıyla.ha hayırsız bir baba olur çocuklarını düşünmez,o zaman tabii ki gerekeni yaparsınız.ama şimdi gençliğinizi boşuna harcıyorsunuz inanın bana.kimse size madalya falan vermez.tam tersi, sonuç yaşadığınız gibi olur maalesef.el yer parayı siz ağzınızı açıp baktığınızla kalırsınız.bırakın eşiniz hangi bir tarafa yetiştireceğini düşünsün.baktı olmuyor bir tarafı seçer zaten.o zaman da gidişata göre yaparsınız gerekeni

eşiniz her keyfini yaparken çocuklar için çok önemli olan o törene katmayışınıza acıdım
o heyecanlarını o mutluluklarını bir bilseniz
ama yanlış hatırlamıyorsam siz bunu anasıfında da yapmıştınız
çok yazık
millet keyfini sürsün kızınız bir daha yaşayamayacağı şeylerden geri kalsın
o yaştaki çocuk için ne kadar önemli olduğunu bir bilebilseniz

hayır anasınıfında yapmadım yanlış hatırlamışsınız sadece 1 ay erken aldım maddiyattan dolayı belki bununla karıştırıyor olabilirsiniz.

cebinizde o an 5 kuruş yoksa inanın eli mahkum bazı şeylerden kısıtlanmak zorunda kalıyor insan bu sene 23 nisana parayı istediklerinde de durum böyleydi siz bunu yaşamadınız sanırım anlayamazsınız umarım yaşamazsınız da..
ana sınıfında şükür dans derslerine 23 nisan gösterilerine katıldı kızım ..karnım burnumda doğumuma günler kala o heyecanını paylaştım.bu sene de katılamadığına üzüldüm ama şükür başka 23 nisan etkinliklerine katarak telafi ettim bir nebze de olsa bu günü mutlu hatırlasın diye ve günün sonunda ;"anne çok eğlendim ve çok yoruldum bugün "deyişiyle mutlu uyudum o gün şükür Allah ıma...ama o millete o keyfi o kadar da zevkle yaşatmaya pek niyetim yok bundan sonra gezecekse cebinden telefonundaki netinden kısar gezer benim çoluğumun çocuğumun rızkıyla değil beyefendi!eşim hasta şuan iyileşince inşallah bu konuyu ciddi ciddi konuşmaya karar verdim .

Son düzenleme:
kusura bakmayın ama yapılmaması gerekli ne varsa yapmışsınız.bir de minicik bebeğinizden ayrılıp çalışmayı mı düşündünüz.çok özür dilerim teşbihte hata olmaz ama sen eşek oldukça semer vuran çok olur diye bir söz vardır malum.bırakın geleceği düşünmeyi.yiyin için keyfinize bakın olduğu kadarıyla.ha hayırsız bir baba olur çocuklarını düşünmez,o zaman tabii ki gerekeni yaparsınız.ama şimdi gençliğinizi boşuna harcıyorsunuz inanın bana.kimse size madalya falan vermez.tam tersi, sonuç yaşadığınız gibi olur maalesef.el yer parayı siz ağzınızı açıp baktığınızla kalırsınız.bırakın eşiniz hangi bir tarafa yetiştireceğini düşünsün.baktı olmuyor bir tarafı seçer zaten.o zaman da gidişata göre yaparsınız gerekeni
ben de aynı bu kararı aldım bu ay yiyip içip kısıtlamayacağım mutfaktan hiç inşallah..tabi biriktirebilirsem de hiç söylememeye..evet kimse madalya vermez aman ne iyiymiş de demez bunu çok iyi anladım hele de bu sene...iş konusuna gelince vazgeçtiğimi de ifade ettim...ancak annem ya da kardeşim bakmaya gelirse yani yanımda olursa..borç için değil çocuklarımın geleceği ama herşeyden önce kendimi daha iyi hissedeceğimi bildğim için...aslında doğru dediniz evdeki nasılsa kısıyor biraz rahat şuan ama heryere harcayan biri olsa benden önce o kısmaya başlayacaktır eminim....biraz önce banyoo dolabında o jöleler ağız yıkama suları en iyi traş köpüklerini görünce ben neden kendimden kısıtlayayım dedim ....tabi tasarruf yollarından yine vazgeçmeyeceğim yine makinanın durulama suyuyla balkonumu banyomu yıkayacağım yada gerekli olmayan şeyi almayacağım ama gerektiği yerde de artık umursamayacağım ....işe interneti açıp arkadaşlarımla sohbet edip biraz olsun rahatlamakla kızımla oturup netten bi çocuk filmi izleyip eğlenmekle başladım ufak ama hoş şeyler ve beni;kızımı mutlu ediyorsa güzel şeyler bunlar..

Son düzenleme:
bu dediklerini yapmıcaksınki vermesin bende senin gibiyimm ama anlayana iiyilik yaranmaz bu erkek milletine ama allahtan bnm esim öle kardese para vermio ama kendi kefil oldugu arkadasnın kredisini ödüo çok zoruma gidio sen nie düşünüon esin hiçmi düşünmüo napıcz fln die bunların arkasını topladımız için böyleler

inan kendi de düşünüyor biliyorum kaç defa ağzından duydum napcaz ya diye ama şunu neden aldın şuan acil değildi borç varken desem borç dediğin nne ya 1 sene kaldı diyor..hey Allah ım hey...

canım çok üzüldüm inanki durumuna.madem esin düsünmüyor sende düşünme.Eşten bisey saklanmaz dogru ama bi arkadas çok guzel soylemis.5 liraya alıyosan 1o lira de.Bunu yapmak zorunda brakıyo.Kızını servise ver.Havalar cok ısınınca ne olucak......Bebegnede yazık o sıcakda mahfolucak.herseye sen mi uzulup kafana takıcaksın..brazda bosver askadasımm.

canım sağolsun yukarıda komşuya bırakıyorum çoğu sabah 1 ay kaldı zaten topu topu şurada sabahları dolmuşla götürüyorum yürüm e mesafesi 15 dk okulumuz..ama kış aylarında servis gerçekten gerekli...para meselesininde ondan ufak şeyleri saklamaya kararlıyım paran var mı diye soruyor bazen? yok deyip yalan söylemek yerine "versen iyi olur derimm:)

canım ben evli değilim ama seninle aynı durumu yaşıyoruz.
erkek arkadaşımla hesaplarımız birleşiktir bizim
1 yıl daha ödenmesi gereken kredi borcu var bankaya
aynı eşin gibiydi harcamayı çok seven, hep pahalı şeyler alan zaten o tip biri olmasa kredi de çekilmez ya..
kendi yağında kavrulan, idaresini bilen bir insan ev araba almadan kredi çekmez yani
ilk başlarda önemsemedim ödenir nasılsa dedim
sonra kafama çok takmaya başladım ben kuaföre gitmiyordum gereksiz harcama olmasın her ay 100 lira kenara koyarız diye
adam yanıma geliyor araba kiralayıp daha rahat oluyormuş..!
dedim madem öyle ben seni yola getiririm..
ben kuaföre gidemiyorum çok mutsuzum, ben şu kulübe katılcam bu lazım, ben arkadaşlarla dışarı çıkıyorum. başladım teker teker söylemeye.. bir baktım aşkım paramız yok idareli ol diyo.. baktı idare eden yok kendi düşünmeye başladı.
ama hakkını yemeyeyim şöyle bir mantığı var, bana bakmak onun sorumluluğuymuş gibi davranır her zaman.
eğer param bitti dersem elimizde yoksa bile bulup gönderir.
şimdi harcamalarına da gayet dikkat ediyor, birlikte planlayıp alıyoruz yada ben ona alıyorum gül gibi geçinip gidiyoruz

yöntemini tuttum öyle yapacaksın aslında bak nasıl tutuşuyorlar.....:))şu kredi kartlarını bi kapattısam ya da saklasam çekemicek de...malesef bazen alışverişte gerekiyor..

Son düzenleme:
Oncelıkle ılk basta hıcbır harcamasına karışmadım.Odeme zamanı geldıgınde hıcbır sekılde bırseyını odeme,kara listeye gırsın zaten o zaman 5 sene kart almıyorlar.Maas kartları bende,ama halıyle odemeler harcamalar bende.
Baska turlu cozum bulamadım

X