Erkek İnfertilitesi eşinin sperm testinde hiç sperm çıkmayıp tüp bebek tedavisine başlayanlar yardım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet malesef çok pahalı herşey. Tesa ameliyatı eğer tüp beneği de memorialda yapcaksanız 4.800 ya da 4.900 o civar bi rakam. Dondurma için de bir okadar para alıyorlar. Madden manen çöküş tüp bebek süreci. Biz suana kadar 7.500 tl harcadık tüm testler be muayene ücreti. Hormon testi ultrason falan da istyor.

başka bir merkezde elimizdeki değerlerle, hiç bu genetik incelemeleri yapmadan tese ve beraberinde tüp bebek deneyelim dediler, daha ekonomik ama insan da düşünüyor. para bir şekilde kazanılır, 20 değil 30 kredi çekersin. ama doğru ellerde olmak lazım. sanırıyorum ki memorial bu anlamda pahalı ama doğru bir yer..

Bize doktor da dışarda yaptırabilirsiniz dedi. Biz de özel ve deneymli lab araştırıp bulduk. Lab pazarlık payınız oluyor ama hastane böle değil. Ben memoriali cok araştırdım tüp bebek konusunda 2 tane tanıdık kadın doğum dokroru da orayı işaret etti. Hamama giren terliyor malesef biz de eşimle beraber calısıyorum kredi ödüyoruz evimiz için cok durumumuz yok ama bir şekilde halletmeye calısıcaz( sonu güzel olsun da napalım bizim de yolumuz böle zormuş

Ayrıca genetk olmadan sakın tüp bebeğe başlamayan kalıtımsal hastalık varsa boşa yaptırmış olursunuz. Doktorun bize sölediği buydu. Ben genetk isteyince normal yolla hamile kalanlar yaptırmıyorki hocam demiştim tabi tüp bebegn t sinden bilgim yoktu cahillik. Onlar da da sık ola düşük ya da ilk bebek hastalıklı doğarsa 2. Bebek için yapılır dedi. Her türlü testi görüp ona göre yolu çizmemiz gerekir dedi. Mesela ilk muayenede eşimde tıkanıklıktan şüphe etmişti preferk kanda kromozom trstnde problem cıkınca azospermin sebbei bu muhtemelen dedi ve görüşü değişti her test cok önemli yani.

Şimdi ne yapacaksınız peki, yol haritanız nasıl ?

Tıkanıklılıktan şüphe ettğinde iğneyle sperm alınabiliyormuş galiba öyle söyledi. Kromozom testi cıkınca micro tesa daha olası dedi. Salgın sebebiyle yüzyüze görüşememiştk biz de yarın gidicez randevumuz var ozaman detaylı bilgi verir muhtemelen.

bizim elimizde hormon testlerimiz var, fsh, prolaktin testesteron felan.. ben sanıyordumki onlarla gidince bir de muayene edince, senin derdin şu , şöyle ilerleyelim diyecek ve tese için ameliyat günü verip beni hazırlayacaklar :) ben öbür aya hamileyim diye hayal kuruyordum.. bilniçsizlikten..

şimdi okudukca sürecin ne kadar uzun oldugunu bir hayal kırıklıgı yasamadım değil.

Eğer twstlerin elindeyse belki direk öyle de söyleyebilir ya da tedavi uygular. Bir de bildiğim kadarıyla teseden önce kadını hazırlamıyolar sperm bulunmazsa boşa kadın ilaç vs kullanmış olmasın diye. İnş öyle olur canım belli olmaz ilk denemede hamile kalan cok insan var

Yarını heyecanla bekliyorum, haberleşelim yarın hepimiz için güzel haberler olsun inşallah..

Doktor micro tesa yapcaz baska bie tedavi şansımız yok dedi. Benim eşimde kromozomda problem var genetk doktoruyla görüştük. Bizim işimiz biraz sıkıntı hamile kalsam da 12-13 haftayken bebege test yapılcakmış. Pgt testinde eşimdeki kromozom delesyonu olan problem cıkmıyormuş. Biz tedaviye baslıcaz yani eğer corona falan olmazsak benim regl döneminde baslıcaz ama işimiz cok zor biraz moralimiz bozuldu. Siz naptınız

Hiç bozmayın moralinizi, bunda da vardır bir hayır. Bizden bir yığın tahlil istedi doktor. Tekrar semen analizi, genetik testler bir sürü bir sürü.. genetik testler 3 hafta sonra çıkıyormuş sanırım. tıkanıklık vs görmedi, hormon değerleri de normal gözüküyor her halükarda mikrotese olacak dedi. tekrar tahlileri görüp karar verecek..karamsar bir vakamıyız ne düşünyüorsunuz dedim, sonuçları görmeden konuşamam dedi..

Öyle canım ya yapcak bişey tok artık. Evet genetik 3-4 hafta arası cıkıyor. Murad bey pek yorum yapmıyor cok tepkisiz biri iyi doktor aslında ama bugün eşime onu söledim ölsen de yaşadan da aynı yüz ifadesinde adam. Neyse işini iyi yapsın da varsın öyle olsun. Bize de yüzde elli ihtmal verdi zaten. Bizdeki kromozom olayı işimizi zorlaştırıyor hayırlısı arrık. Siz genetik testini yaptırmamışmıydınız

Yok daha yeni veriyoruz, isteyeceğini söylemişti doktor daha vermedik. biz daha yolun çooooook başındayız...

Merhaba rabbim tez vakitte hepimize şifa versin ,benim eşimde hıpoya bağlı azospermi 2 yıldır tedavi alıyoruz bu yıl tese düşünüyoruz siz nerede yaptıracaksınız bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler

Şişli memorialda olcaz? Hipo nedir? Allahım sizd de şifa versin inş herşey gönlünüze göre olsun inşallah

Şişli memorialda olcaz? Hipo nedir? Allahım sizd de şifa versin inş herşey gönlünüze göre olsun inşallah
Amin sagolun ,beyin ameliyatı sonrası azospermi bizimkisi hipofiz bezi ile alakalı ,1.5 yıl endokrin doktorunda tedavi aldık 9 aydırda celalettin peruda bu yıl artık yerde şansımızı denemek istiyoruz ,tese için merkezde önemli diyorlar ,inşallah siz mennun kalırsınız bizede örnek olur inşallah fiyat nedir tüp bebeğide aynı hastanede mı yaptırıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…