Erkek İnfertilitesi eşinin sperm testinde hiç sperm çıkmayıp tüp bebek tedavisine başlayanlar yardım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım teşekkürler. Ne ilaçları acaba. Sperm çıkışı olmamasının sebebi bulunmuş muydu?

Arkadaslar dikkatli şekilde alternatif tiptan faydalanabilirsiniz. Hic olmadi Tüp bebekle bebek sahibi olursunuz. Bizde sorun yok amaolmuyor umutsuz olmayin

Canım teşekkürler. Ne ilaçları acaba. Sperm çıkışı olmamasının sebebi bulunmuş muydu?
Canım o kadarını bilmiyorum ama hiç yokmuş onu biliyorum . Bitkisel ilaçlar canım . Genelde bitkisel takviye diye satıyorlar tek kutu 250 TL civarı idi .bunun dışında ameliyat felan oldu mu onuda bilmiyorum . Yani korkma herşeyin tedavisi var içini ferah tut

Merhaba . Benim de5. Tüp bebek denemem . Memorial Şişlide doktorumuz Murat bey . Murat bey gereksiz Tese önermiyor . Hatta bizdenhep ikilemde kalmasına rağmen bir kere daha deneyelim diyerek Tese yapmadı . Biraz soğuk ama bence iyi bir doktor

teşekkürler canım inşallah

eşindeki problem neydi? evet gereksiz yere konuşmuyor kendini de övmüyor düz bir şekilde bilgi veriyor sadece. umut taciri gibi davranmıyor. ben şöyle kes,in yaparım başarı oranım şudur budur gibi gereksiz konuşmalar yapmıyor.
biz sadece 2 kez görüşebildik salgın girdi aray açarş tekrar görüşeceğiz kendisiyle ozaman detaylı konuşcağımızı umuyorum.

Benim eşimde de devlet hastanesinde yaptırdığımız testlerde hiç sperm çıkmamıştı sonra tüp benek merkezlerinde tek tek çıkış oldu bunlarla yaptırdık .Toplamda 5, Memorialde 2. Denemem ben sistemlerini beğeniyorum . Gereksiz tedavi yapmıyorlar . Sorduğum sorulara cevap buluyorum ama biraz da beklenti meselesi bu durum . Hakkınızda hayırlısı olsun .

amin tşeekkür ederim sizinde hayırlısı olsun inşallah

öncelikle gecmiş olsun .biz aynı sorunu yasadık.eşimde 13-14 genetik translokasyon vardı ve sperm sayısı 15 civarında idi..hormonlar normaldi,genetik testte azospermi geni cıkmamıstı ama 13-14 translokasyon problemi cıkmıştı.(bu dedigim y kromozumu üzerinde yasanan bir sorundu.)doktorlar pgt testi ile anne baba olabilecegimizi sansımızın yuzde 20 oldugunu söylemişlerdi..ama öcesinde tabii ki sperm sayısısı cok düşük olması bir handıkaptı..ama biz yaptıgımız diyet, hafif spor ve gıda takviyesi ile bu işin üstesinden geldik ve sayıyı 430.000 e cıkarmayı basardık ..12 tane döllenmiş yumurtadan 5 tane 5. gun embriyomuz oldu.. 1 hafta öncede kızımızı kucagımıza alldık ..Allaha şükürler olsun, Allah olmayan herkese evlat nasip etsin, ümitsiz olmayın.dua edin ,beslenmenize iyi bakın, eşiniz yarım saat yuruyuş, evde de yarım saatlik sınav, dambıllı hareketleri hafif efor sarfedecek şekilde yapsınn.hemen tese ameliyatı olmayın, ilk etapta tavsiyelerime kulak verin sonra sperm cıkısı olmazsa yine ameliyat olabilir eşiniz.. çünkü tese ameliyatı testislere zarar veriyor ve bildiğim kadarıyla dogal çıkış saglanan spermlerin kalitesi daha yuksek... Bu işin çözümü oldugunu aklınızdan cıkarmayın moralınızı yuksek tutun, Allaha dua edin,taktiri ona bırakın...Bu arada 2. tüp bebek denememizde basarılı olsuk,, ilkinde doktorun verdiği hormon ilaçları hormonları altüst edince bütün ilacları ve gıda takviyelerini bırakmıştık ve sonuc tranferden sonra hüsran olmustu..şükürler olsunki 2. denememiz gayet kaliteli embiyiolarla sonuclandı.. 5 tane 5.gun embiriyosunda 3 u normal ,biri yuzde elli digeri bozuk geldii..sözü cok uzatmıcam gelelim neler yaptıgımıza:

1)sabah kahvaltıda 1 adet muz, 1 çay kaşığı apitera mix plus (bal, polen ve arı sütü karışımı, eczane satılıyor.Fiyatı şu anda 65 tl,soguk zincirde olası lazım, cam şisede,210 gr ve birer cay kasıgı sabah akşam tuketeceksiniz) ,1 adet yumurta biraz bal ve kahvaltıdan sonra proxeed plus(sabah 1 sase aksam 1 sase).
2)öğlen yemekten sonra b12 takviyeli folik asitten 1 adet ve evicap e vitamini .Ayrıca öğlen arasında yarım saatlik yürüyüş.folik asidi artık erkek kısırlıgında kulanıyorlar, internetten araştırın faydalarını.
3)Akşam yemeklerde bol yeşillik salatasına rendelenmiş 1 tane havuç tükettik.Ayrıca sabah ve akşam öğün aralarında 1 tatlı kaşığı kadar eczaneden alacağınız hünnap keçiboynuzu pekmezi.gunluk 1-2 tane portakal tuketti eşim.Tabii yarım saat evde şınav ve maksimum 4 kiloluk dambıllarla egzersiz.
Bu şekilde bir prosedür uyguladık , ayrıca eşim tüp bebeğe hazırlandığımız 6 aylık süreçte sigarayı bıraktı . Gerçekten sigarayı bırakmak zor bir süreç oldu ancak eşlerinize sigarayı bırakması için nikotin sakızı kullandırtabilirsiniz.
Sizlere tavsiyem erkekte sperm azlığı varsa genetik faktöre bakılmasından fayda var.Biz 2. denemeyi Ankara Genart ta yaptırdık.doktorumuz Sertaç Sen. Genarti hem genetik üzerine hem de tüp bebek üzerine calıştıkları için tercih ettik. Ha bide varikosel vardı onun için tedavi olmadık.cunku varikosel ameliyatının bilimsel kesinliği yok diye prof söyledi. üstelik varikosel ameliyatından sonra az olan sperm sayısı sıfırlayıp hiç cıkmama ihtimali bulunuyormuş.Risk almayın derimm.Bazı doktorlar illa varikosel ameliyatı için ısrar ederken, tüp bebek üzerine calısan urologlar kesinlikle tavsiye etmeyip bu riski size belirtiyorlar ki varikosel ameliyat olupta sayısı sıfıra düşen sonrada sperm cıkısı olmayan bir tanıdığımız var.

Eklentiler

• apitera mix plus.png
    199,3 KB · Görüntüleme: 71
Canımmm çok teşekkürler allah razı olsun. Çok sevindim Allahım analı babalı sağlıkla büyütün inş bebişinizi. Benim de eşimin her testi normal birtek preferk kanda kromozom testinde sorun var. Doktor azospermin sebebi muhtemelen bu dedi. Salgın sebebiyle gidememiştim çarş günü gidicez inş. Ben de eşime ilettm yazdıklarınızı ona da uygulatıcam mutlaka. Eşine micro tesa uygulanmadı diye anlıyorum değil mi? Biz de şişli memoriala gidiyoruz orda da tüp bebek merkezinde genetk bölümleri de var bu yüzden de biraz orayı seçtik. Bakalım çarl günü ne dicek doktor. Fotoğrafını paylaştığın ürünü de alacağım mutlaka

genetikte azospermi geni çıkmamıştı demişsiniz öyle bir testmi var ?

Microtese olmadık, doğal yollardan çıktı..size tavsiyem 6 ay bu programı uygulayın, sonra çıkmazsa ameliyat olursunuz.Ameliyat olmadan önce celalettin Peru isimli bir doktor var.. onu da araştırın.. celalettin Peru teseye karşı, önermiyor, bitkisel ilaçlarla sperm cikis sağlıyor.tesenin zararlı olabileceğini unutmayın..ha yeni sperm oluşması için minimum 3 ay geçmesi lazım.o yüzden 6 ay bu programı uygulayıp sperm çıkışı varmı baktirmaniz..
Evet azospermi geninin var olup olmasına bakılıyor. Biz tüp bebek için üniversiteden rapor çıkartmak istedik.universitenin üroloji bölümü kendi testleri mi yaptıktan sonra ayrica genetige de yonlerdi.kan verdi eşim, azospermi geni çıkmadı, üni den yeniden aradılar ,gitti başka bir test için birdaha kan verdi ve ikinci teste translokasyon çıktı.
Translokasyonu teşhisini bize Erciyes üniversitesi koydu, ancak üni sadece teşhis koyuyor, tedavini ve pgt testlerini özelde siz yaptiriyorsunuz.Genartin SGK anlaşması olmadigi için biz rapor cikartmamiza rağmen devlet desteğinden faydalanamadik.

Siz Murad beyden menun musunuz ?Nasıl muayne diyor, bilgi veriyor mu ?

Siz Murad beyden menun musunuz ?Nasıl muayne diyor, bilgi veriyor mu ?
Evet memnunuz gereksiz konusmuyor ama süreci detaylı anlatıyor. İlk muayenede detaylı sorular dordu eşime muayene de etti. Hormon ve genetik testlerini telefonda konuştuk salgın sebbeiyle çarş tekrar gidicez ama biz kendisini çok araştırdık memorial şişlinin de bu konularda methini cok duyduk. Siz baska doktora gidiyormusunuz yoksa ilk defa mı baslayacaksınız

Biz dışarda Özel lab yaptırdık 4.500 e anlaştık benden de test istemişt. Memorial 8000 demişti sanırım. Memorialda sadece sperm testini verdik. Biz yaptırık gitmiştk ama kendi ekibine bişeler söledi benimiçin şu önemli falan diye eşim orda da test verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…