eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

tamam engel degil yasi ama evde gelin gorumce varken kayinvalidenin yapmasi banada sacma geliyor bilemiyorum belki ben yanlizim nasil bi durum yasamadim bilmiyorum burdan disardan ahkam kesmek kolaydir bilemiyorum

Seni seviyorum Zeboş.

Aynen öyle.70 yaşında babaannem var,benden çevik mübarek.

valla ben bir oturmuyorum aynı binada otuyorum çoğu zaman birlikte yiyoruz bulaşık örneği vermişsiniz .sizden bunu yapmanız mecburmuş gibi davranırlarsa yapmak ağır gelio benim kayınvalidem bazen boşver yıkama der ben sonra yıkarım der o zaman ben aa olurmu ben yıkarım der yıkarım ,çoksa yanıma gelir ben yıkayım sen durula der ama içerde oturup benim görevim gibi beklerse bende şikayet ederdim hizmetçi değiliz sonuçtaa

Tamam sen sevmişin görmemişin başına gelecekleri evlenmişin de çevrende akıl veren yapma diyende mi olmadı...Annen baban nasıl kabul etti aynı eve girmeni...Kiraya çıktınız diyelim eşyanız var mı içine koyabileceğiniz eşiniz bu seferde bunu sebep göstermesin kiraya çıkmamak için...Bence sizin durumunuzda en mantıklı şey;hem kendinize sosyal bir ortam yaratmanız hem de ev için para biriktirebilmeniz için çalışmak...

ablam bunları denicem bakalım noluyor
dün dediki düğünde yıkattığı 2 tane 6 metre kare halı var terteniz daha yeni yıkandı haftasonu yıkayalım çok pis dedi ben yokken halıcıya veriodu şimdi ben varım ya paradan kar yapacak
benim eleri deterjan alerjisi yapıo dedim halı yıkayamam ben dedim sustu
ablasıda senin halılar tertemiz ne yıkaması dedi düşün yani

canım olmuşla ölmüşe çare yok derler.. onun için geriye dönüp pişman olma..
nefes mi almak istiyorsun ara aileni gelsin götürsünler. özledik filan desinler. biraz kafa dinle onlarda..
bu konuyu ailene aç.. hele ki annen sana bbizden daha çok yardım edebilir. fikir verir..
çünkü annen eşinide ailesini de tanıyıp biliyor..ailende eşinle konuşsun.
çalışabilirsin.. bu ayıp değil,yalnış değil.eşini bu düşünceden vazgeçirmeye çalışın.
ve ev almadan da evinizi ayırabilirsiniz. ayrıcı siz o evdeyken kiraya vereceğiniz masrafı eminim o evin ihtiyaçları içinde kullanıyorsunuzdur.
yani 900TL nin hepsi ev almak için köşeye atılmıyordur.
Allah sabır versin ....

Eşiniz,saçını başını yolmaya devam etsin,hiç oralı bile olmayın.Sakın vazgeçmeyin.Babasının evine güvenerek mi evlenmiş?

Canim aynen sana katiliyorum!!!

hatta bende düsündüm keske buradan genc kizlara ögüt verebilsek.

bizde gectik bu durumlardan ve insan o süreclerdeyken tabi bilemiyor ilerisini,ve bazi seylerin halbu ki ne kadar yanlis oldugunu ve evliligin kolay olmadigini.

ama keske yardim edebilsek iste,genc kizlarda kulak verse bize.

Ama bak yine bir hataya düsmek üzeresin,simdi diyorsun ya dedim evlenelim yeterki fark etmez nerde oturusak,ve suan cok büyük hata yaptigini anladin,ayni hatada cocuk olsun bari o nunla gecer zamanim demen belki erken evlemenden bile daha yanlis,cünkü 1. cok yeni evlisin ikinciside bu sartlarda bekle derim,bak benden sana iyi niyetli bir tavsiye bu gercekten!!!

Sen var ya o baskalaria hic ama hic bakma,ya kuzum kendi hayatin bu senin.

baskalari mi cekiyor suan senin cektigin zorluklari? Hayir!

cocugada onlar mi bakacak?

ay ne olursun sen tavsiyemi yabana atma,sonra hatirlarsin bu dediklerimi ve yine keske dersin,ama bir cocuk demek bir hayat demek ve cok ama cok büyük sorumluluk demek!

cocuk yine olur ileride Allahin izniyle ama inan ki bu durumda cok zorluk cekersin,hele birde maddiyattan cocuguna istedigini alamazsan bak gör o zaman adama cok fena dokunur bu durum.

Son düzenleme:
Canım nasıl yapacaksın bilmem ama eşini ikna etmen gerek. Belki mutsuz olduğunu hissettirsen haline tavrına yansısa anlayabilir seni. Ama sakın kimseye tavır yapıp haksın düşme. Sadece biraz durgun olabilirsin eşine karşı. Sorarsa da halsiz yorgun olduğunu falan söylersin. Ama bu da ancak eşinle aran bozulmayacaksa geçerli. Yoksa huzurunu kaçırırsın. Benim eşim durgunluğuma dayanamaz mesela o yüzden böyle bir örnek verdim. Sen eşini daha iyi tanırsın.

Allah yardımcın olsun

yasayan bilir diyorum canim ben bu durumda hic kalmadim disardan bakiyorum haklisiniz

Ben de yeni evlendiğim sıralar kayınvalideme yemeğe gitmiştik...O çalıştığı için o gelmeden yemeği masayı hazır edip onu bekledik...Yemeği yedik ben toplamaya başladım masayı... O sırada o eline elişini aldı oturdu bundan sonra gelin geldiğinde bana iş düşmez dedi

işte öyle yapmıo hergün hastayım diye kaytarıyor boş boş geziyor allahım çıldırcam iş yamak değil zoruma giden bunlar işte

evet onu dedi eşya konusunu
ben 2 el eşyaları teklif ettim kabul etmedi beyefendi
neler diyorum yaaa ama yok anlamıo
çalışsam inşallah yaaaaa

Sabretmekten başka çaren yok. Yinede senden daha kötü durumda olanlarda var en azından bununla teselli edebilirsin kendini...
Konuşmak istersen mesaaj atabilirsin..

işte öyle yapmıo hergün hastayım diye kaytarıyor boş boş geziyor allahım çıldırcam iş yamak değil zoruma giden bunlar işte

çalışsam inşallah yaaaaa

ne yap et eşini ikna et sende çalışmaya başla
hem daha çabuk paranız birikir
hemde evdeki sorunları düşünmemiş olursun

çalışsam inşallah yaaaaa

Sakın sakın çocuk düşünme ve korun yapma allah aşkına smol diyorsun ki daha 1 ay oldu evlenelı olsaydı olurdu bu nedemektir kk da oku lutfen insanlar yıllar sonra kavusuyolar yasın kucuk acelen ne yine,aynı eve gelın geldın dıye yeterınce keşke diyorsun ya bebeğin olunca ne yapacaksın çalısamassın da yanı o ıhtımalde ortadan kalkacak,hele ki baska eve kiraya cıkmak o maasla ve artı bebekle tamamen hayal olucak..Biraz geleceğe yönelik düşün sımdı bebek olunca kendını ona adıyacaksın ama gecıcı aynı evde yasamaya daha mahkum kalıcaksın.
Diğer arkadasların dedği gibi hasta numarası yap bir süre,psikolojinin bozulduğunu ılaca baslıyacağını söyle eşine diret madem seviyosun eşini bu kadar evde isyan çıkaracaksın baska yolun yok.

allah sana sabır versin, konu bulaşık hizmet değil.

kendi evinde yabancı olmak... sen şuanda bunu yaşıyorsun. ya o gün canın, bulaşık yıkamaz istemez, yataktan çıkmak istemez ve hatta kavga etmek ister eşinle ama.....

dur büyükler ne der..

bunların hepsini düşünmek zorundasın. bağıra çağıra sevişmek ister... ya ister gençsiniz kim istemez. evinde dilediği gibi diledği yerde eşiyle beraber olmak ... ama olmaz. banyoyu yemeği, hatta lavabo saatini bile ona göre ayarlamak zorundasınızdır. televizyon kanalları ona göre açılır. eve misafir ona göre çağırılır. sen kendin kaşınmıssın canım. ama bekleme kendi evime çıkacağım diye, çünkü ileride yuvan olmayacak farkında değilsin.

hemen uzaklaş o evden kimin evi olduğunun önemi yok ... en güzeli benim diyebileceğin evdir.

ha bu arada bekar değilm 13 senelik 2 çoçuk annesiyim... bunu şu yüzden söledim bazı arkadaşlar şimdi derler bekarsın konuşmak kolay diye

pardon cnm ozaman
ah ah buraya glmekde dert gizli giriyorum ve şimdi çıkmak zoundayım ama yine gelicem inşallah bakalım napıo kaynana içerde

anlamıyorum bu insanların oğlunu evlendirip aynı evde yaşamak isteğini...cümbür cemaat aynı evde yaşamak evlilikmi yahuuuya hiç evlenmeyin aynı evde evde yaşıycaksanız ,ya da evlenip her normal insan gibi ayrı evde yaşayın dimi ama...valla ben yakın oturma taraftarı bile değilim.değilki aynı evde yaşamak,ailesine yakın oturan kişilerin dahi şanssız olduklarını düşünüyorum.bir erkek kendi evini açıp ihtiyaçlarını karşılayabilecekse evlenecek yada karı koca çalışıp evlerini geçindirmeye gücü yetiyorsa konuşup anlaşıp evlenecek...e sen evlendin şimdi...adam seni gözgöre göre o evde anasına babasına hizmetçi gibi kullandırıyoneden...çünki gücü yetmiyor kendi evini kurup bakmaya.yiğitliğede şey sürdürüp karısını da çalıştırmıyo...olanda sana oluyo 900 tl maaşla ev almayı hayal gibi görüyorum.10 sene sürse bu şekilde 10 yıl geçer.1 ayda sinir hastası olcam diyosun.nasıl olcak bu işben mesela bu sabah belki 11 de uyanırım 12 de kahvaltı yaparım.canım ister kahvemi içipte sofrayı toplarım...ama başında kaynana varken muhtemelen 8 de kalkıyosundurçok zor birşey bu yaa...sürekli asker gibi gözönünde yaşamak.başkalarının kurallarıyla düzeniyle yaşamak.eşinin bunları anlaması lazım.alıp karşına konuş çalışayım de bir an önce bi çözüm bulalım de.annesi babası kredi falan çekip kira öder gibi bir ev alsalar mesela.:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…