eşinin ailesiyle yaşamak ölümmüş.....ölüyorum

Canım selam.öncelikle yeni evlisin ve hayırlı olsun diyeyim...bu birlikte oturmak konusunda seni en iyi anlayanlardan biri olacagıma emin olabilirsin :KK14:şimdi keşkelerin,keşke baştan düşünseydimlerin falan faydası yok..baştan düşünsen ne olacaktı yine başka secenek olmayacaktı ve çok sevdigin nişanlından mı ayrılacaktın ev yüzünden?evlilik biraz mücadele istiyor canım..benim yaşadıklarımı baştan anlatsam sana dersin ki nasıl durdun kaç senedir...sebebi belli SEVGİ...burada eşlerin rolü çok önemli.evet sevgi en önemlisi katlanmamızı saglayan etkenlerden...ama eger eşimle birbirimize destek olmasaydık o beni ben de onu anlamasaydık yürümezdi ve sırf borçlarımız yüzünden evliligimiz zedelenebilirdi yani..ama yapmadık...her zor günde daha da sarıldık birbirimize çok şükür...neyse kendimden örnekler vermeye kalkarsam çok uzun olacak...şimdi canım;anlattıklarına göre evdekiler daha bazı şeyleri idrak edememişler...biraz size nefes aldırmaları gerek.eve gelin aldılarsa biraz kendilerini toparlayacaklar.buda onlara kolay kolay söylenecek birşey degil ne yazık ki kaç yaşında insanlar kendileri düşünmesi gerek...eşinin seni çalıştırmaması evet yanlış ama bu konuda çok bişy diyemicem çünkü benim eşim de çok seçici ve çalıştırmıyor heryerde o konuda da senni anlıyorum...geriye ne kalıyor 900 tl ile nasıl ev alınır?o zaman kusura bakmasınlar ama kv ile k.pederin ve eşin kafa kafaya verip konusacaklar ev almaya karar verirseniz destek saglayacaklar başka yolu yok.seni o kadar iyi anlıyorum ki çok şeyler yazasım geliyor ama hanginden tutup yazacagımı,ne konuda sana bişyler söyleyecegimi şaşırıyorum şuanda...hele o insanın kendi düzenini istemesi...ahh ahh..şuanda kendimi anlatsam "ah ablammmmm"dersin...sabret canım..şuanda hemen ev alamayacagınıza göre biraz sabretmen gerek.dur bakalım degişecekler mi...ya eşini de hergün yeme bu konuda sana tavsiyem...şuanda elinden bişy gelmez çünkü.haa ama ailesiyle konusmak gelebilir elinden,o kız bize alışmaya çalışıyor biraz anlayışlı olun tarzında konusması gerekli:KK14:

ah ah kaynanalar görümceler yok mu allah nasıl bniliyosa onları öle yapsın allaha havale ediyorum onları yazık 3 kuruş akılları var bize harcıyolar yazık ..

öncelikle kaynata kelimesini ilk defa duydum kayınpeder heralde??
bu eşini çalıştırmayan erkekleri anlamıyorum,bi kere çalıştırmamak ne demek,çok manasız geliyo bana??*hani olur kendisi çok para kazanıyodur da kadın da çalışma taraftarı değildir,belki ama bu durumda hem de ev almak gibi bir amaç varken ,İZİN VERMEMEK ne demek ya???
bence eşinin ev almak için kendini sıkmak gibi bi durumu yok,zaten ols da o maaşla imkansız gibi bişey,annesinin evinde rahatı yerinde,kendi evine çıkıp geçim derdine düşmek istemiyor.bunu söylemeyi kendine yediremiyoryada alacağı tepkiden çekiniyor.zaten yaşı da küçük,bu sorumluluk fazla..
bence yapcak fazla bişey yok,,kendini sıkmamaya çalış,düzene ayak uydur derim ben,karşısında olamıyosan,düzene alışmak durumundasın,evliliğin ilk zamanları zordur zaten,bi süre sonra alışırsın sen de..

öncelikle kaynata kelimesini ilk defa duydum kayınpeder heralde??
bu eşini çalıştırmayan erkekleri anlamıyorum,bi kere çalıştırmamak ne demek,çok manasız geliyo bana??*hani olur kendisi çok para kazanıyodur da kadın da çalışma taraftarı değildir,belki ama bu durumda hem de ev almak gibi bir amaç varken ,İZİN VERMEMEK ne demek ya???
bence eşinin ev almak için kendini sıkmak gibi bi durumu yok,zaten ols da o maaşla imkansız gibi bişey,annesinin evinde rahatı yerinde,kendi evine çıkıp geçim derdine düşmek istemiyor.bunu söylemeyi kendine yediremiyoryada alacağı tepkiden çekiniyor.zaten yaşı da küçük,bu sorumluluk fazla..
bence yapcak fazla bişey yok,,kendini sıkmamaya çalış,düzene ayak uydur derim ben,karşısında olamıyosan,düzene alışmak durumundasın,evliliğin ilk zamanları zordur zaten,bi süre sonra alışırsın sen de..

ilk defa duymuş olman şaşırtıcı..

kabacası : kaynana
kibarcası: kayınvalide

kabacası: kaynata
kibarcası: kayınpeder:KK53::KK53:

ilk defa duymuş olman şaşırtıcı..

kabacası : kaynana
kibarcası: kayınvalide

kabacası: kaynata
kibarcası: kayınpeder:KK53::KK53:

kaynanayı da biliyorum heralde o kadar da değil:KK1:
kaynatayı duymamıştım,ben de eşin erkek kardeşi sanmıştım önce o neydi?:)

Bir sekilde esini calismak icin ikna et... Tum gun calisinca en azindan hem evden uzak olursun hemde para biriktirmek daha kolay olur... Kesinlikle kocani ikna etmelisin... Ki bunuda yapabilirsin benim esimde kadinin yeri evi diyenerdendi ama ne oldu 1 ay oturdum evimde ve calismaya basladim hemde onun rizaligi olmadan...

şu durumda çok yapacak bişey yok gibi görünüyor...
önce bi iş bulman şart... zaten çalışmaya başlarsan eve de fazla gelmeyeceğin için sıkıntılar azalır... azalmazsa da elinde rest çekecek gücün olduğu için eşin de seni dinlemek zorunda kalır ayrı eve çıkmak istediğinde...
şuanda eşinin keyfi yerinde,maaşına bile dokunan yok sorumluluk yok işine böylesi geliyor... yoksa 900 tl ile kaç senede biriktirecek ki ev parasını ? oyalama taktiği diye düşünüyorum...
ama hepsinden önce kesinlikle ÇALIŞMALISIN...

Kadının yer evi mi??? Böyle diyen zihniyetler hanımları ya da kızları hasta olunca hastanede bayan doktor istemeyi biliyorlar ama...

Bu bence evrensel bir kural. Kayınvalide melek de olsa aynı evde insana şeytandan beter geliyor.
Eger çalışırsan kaynananla evde zaman geçirmeyeceğin için hayat biraz daha çekilir bir hal alabilir senin için.
ama önce cok güvenilir bir iş bulmaya bak, böylece eşini ikna etmen kolaylaşacaktır:KK28:
İşin çok zor Allah kolaylıklar versin..

haklısın canım kadının yeri,hem evi ,hem işi olmalı benimde iki kızım var biri ünüverste okuyor diğeri bu sene sınava girecek.inşallah bütün kızlar okuyup meslek sahibi olurlar.kimsenin ne ezilmesini,nede ezmesini istemem.rabbim herkesi hayırlı,anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.

arkadaşım aynı yaştayız Allah sabır versin sana. uzun süre farklı yerde yaşayınca eve döndükten sonra insan kendi annesiyle bile anlaşamıyor ki yaşadıkların çok zor. kiraya çıkarsanız eşinin maaşıyla geçinmeniz çok zor ama eğer sende çalışırsan kiraya çıkarsınız hemde düzeniniz olur eşini ikna etmeye çalış durumunu anlat umarım anlar seni

Konu sahibi arkadaşım durumuna çok üzüldüm Allah yardımcın olsun ve inşallah kendi evine çıkmayı nasip etsin.Evlenmede bence yaş çok önemli.Evde kalmış kızlara benzemesin diye bir yargı var toplumumuzda.Ama erken yaşlarda bu kadar her şeyi olgunlukla düşünemiyorsun.Sevdinmi gözün kapanıyor resmen herşey toz pembe görünüyor.Evlenincede gerçeklerle karşılaşıyorsun hayal kırıklığı yaşıyorsun belkide.Her şey kısmet kader buda bir gerçek.Yapacağın şeylerden birisi madem sevdin evlendin hemen pes etmeden bazı çareler aramak.Onlardan biride kayınvaldenlerle yüz göz olmamaya çalış.Çünkü huzurun yok evet anlıyorum ama araya birde kavga gürültü girerse o zaman o evde bir dk bile duramassın.Saygını bozmadan hakkınıda ara yeri gelince.En mantıklı yol eşin olmaz diyor ama tek kendinin aylığıyla bir ev almak okadar kolaymı sanıyor.900 tl aylık neye yeter?Evin kredisinemi geçiminizemi?Yada eşin senimi oyalıyor bilmiyorum.O evde kalmak için.:KK31:İyi bir iş olursa çalış derim eşini güzellikle ikna et.Ve hemende çocuk yapma daha çok yenisin ve yaşın küçük.Bu sorunlar varken çocuk düşünme şuan için.İkinizin karşılıklı fedakarlık yapmasıyla bu evlilik yürür.Eşine durumunu anlat bunaldığını sinirlerinin bozulduğunu seni anlamasını sağla öyle yada böyle.Ev işine gelince sen her işi yapmaya kalkarsan senden beklerler tabiki.Dayanışma yapın.Mesela çokmu yoroldun rahatsızım belim ağrıyor vs gibi bahaneler bul.Onlarda anlar haliyle işlerine gelmesede.Çok konuşmasına gelincede haklısın kafa kaldırmaz.Bir kulağından girsin diğerinden çıksın.Anne biliyorum sen bunu yine demiştin dersin oda sıkıldığını anlasın.Ama en mantıklı olanı senin bir iş bulup ufakta olsa bir ev bulup ordan ayrılmanız.Eşinde yaşı küçük.Bu yaşlarda aileye daha bağlı olur.İnşallah olgunlaşıp Allah akıl verirde doğruyu görmesini sağlar.Allah yardımcın olsun.Umarım ayrı evin mutlu yuvan olur:KK16:

yarın yazıcam eşim geliyor bi bakayım dedim
sinirlerim mahfolmuş durumda size çok ihtiyacım var
ama zamanım yok gelemiyorum şimdide eşim gelio sesi var :KK43:

bugün herzamanki gibi işlerimi yaptım biara odamdayken görümcem aradaı annesini istemeden kulak misafiri oldum
bıktım deprosyon ilacı içicem kurana yazıldıma pişman oldum çamaşır as falan hiç çalışamıyorum diye bir sürü sitem etti şaştım kaldım elim ayağım titredi allah seni nasıl biliyosa öle yapsın dedim kendi kendime ...ben rutübetten çürümüş odamı temizledim bugün o ara bi çamaşır asmış da aona yakınıyo

bugün herzamanki gibi işlerimi yaptım biara odamdayken görümcem aradaı annesini istemeden kulak misafiri oldum
bıktım deprosyon ilacı içicem kurana yazıldıma pişman oldum çamaşır as falan hiç çalışamıyorum diye bir sürü sitem etti şaştım kaldım elim ayağım titredi allah seni nasıl biliyosa öle yapsın dedim kendi kendime ...ben rutübetten çürümüş odamı temizledim bugün o ara bi çamaşır asmış da aona yakınıyo

kızına dert yanıyor heee:KK14:canım takma kafana cidden yaa.sen ne yaptıgını ne işler yaptıgın biliyosun sonuçta.canın isterse yap istemezsede yapma hiç de kim ne demiş diye düşünme.neyden bıkmış onu anlamadım.seni almadan önce de yakınıyomuydu acaba.sen onlara artı bir iş mi çıkarıyon anlamadım :)çok sacma.aksine yükünü hafiflettin onun...

Canım sende Kuran'a yazilsana hep evde oturma arada bi çık dışarı iki insan yüzü gor ve kaynanani da hic takma işine gelen ısı yap gelmiyosa bırak uzan dinlen. Kocana yalvar odanıza kucuk ikinci elde olsa bi tv alsın isten geldiginde beraber vakit geçirin. Gündüz kaynananla evde tekken de dinlenmek icin odana girme git oturma odasında kanepeye uzan sonuçta kayanananda kadın saygısızlık olmaz biraz orayı kendi evinmis gibi gor. Ve kocanı çalışmak icin ikna et

aynı yaştayız evli değilim ama ne demek istediğini anlıyorum az çok. çevremde birlikte yaşayanlar yok ama eskilerde yaşayanlar anlatıyolar ara sıra.
gerçekten çok zor şeyler yaşamışlar. banyonun duvarlarından kaynının artıklarını temizleyen mi dersin, kaynanası yüzünden eşiyle boşanma aşamasına gelenlermi...
bak bir komşum var 35 yaşında. inan çok zorluklar çekmiş. parmağı kopmuş da hastaneye götürmeye değer görmemişler. buna benzer neler neler. 7 sene önce kaynanası ölmüş ve ancak huzura ermiş. evlilliğimi şimdi yaşaıyorum diyo. kocasınıda çok seviyo.
yani demek istediğim şu ki; kocanı yıpratma akıllı davran. kimseye pabuç bırakma, ufak tefek şeyler olur ama sen akıllı olup unutucaksın. ama işin tehlikeli bi yere gittiğini sezdiğinde (yani şimdi böyleyse ilerde ne olur dediğin olaylarda) göster dişini. sana saygısızlık yapmalarına izin verme eyvallah deme. ağlama onlar duyarken. güçlü olduğunu bilsinler. güç insanları geri püskürtür. senin sağlamlığından çekinmeye başlarlar içten içe. ha bazen olur ki insan gözyaşlarını tutamaz. o zamanda eşine ağla. ama onları suçlamadan ağla gerekirse sinsi davran bu konuda. yani 'ben çok iyiyim ama onlar böyle böyle yaptılar' yerine, 'onlarında kendilerine göre düşünceleeri var ama bende üzüldüm kırıldım vs' imajı çiz kocanın gözünde.
bak biraz şeytanlık yapıcaksın gerekirse. yalan konuşmaktan falan bahsetmiyorum yanlış anlama ama kocanı yanına çekmek için olayları senin pencerenden görmesini sağla. ona çok iyi davran sakın ha kaynanan yüzünden aranı soğutma bak sakın. en çok buna pişman olursun. eşini alıp gidiceksin bi gün o evden. aranızda tamir olmıcak kırgınlıklarla mı gidiceksin kendi evinize?
yaşadığın zorluklara kocan için katlandığını göster kocana. onu duygusal olarak ele geçir. akıllı davran ve asla ne ailesine ne ona kötü bir laf söyleme. eşinin seni kendi gibi görmesini sağla. umarım anlatabilmişimdir

X