Cingene dediginizde jerkesin aklina ne geliyorsa benim de ayni sey geliyor diyeyim. Mahallelerine girene "hosgeldin" derler demek biraz hayalperestlik olmus. Tabii ki giren cikani durduran bekciler yok mahalle kapisinda, ama o kadar da degil. On kisiden dokuzu saglam gecebilir, ama bir tanesi dayak yiyorsa o mahalleden uzak durmak evladir. Ben toplu yasadiklari bir mahalleden ornek verdim, yoksa zaten Izmirde Kadifekalede de varlar, Tepecikte de, diger mahallelerde de Izmirli her kulturden insanlarla yasayip gidiyorlar, oralar daha duzgun nispeten.. Ama hayatlarina kalite getirmeye calisanlarin sayisi tume oranla az. Bir kabullenmislik var, yaptiklari is secimleri belli, sokaga ciktiginizda karsilastiginiz cicekci, falci kadinlarin, pecete satan cocuklarin yuzde doksani Roman. Bu onlarin secimi, benim degil. Onlarin kavgaciliklarini da bir tek ben dile getirmiyorum ki, filmlere bile yansimis.. Bunlardan en unlusu "cennet mahallesi" adli dizi, orada bile sevimli komiser Zeki Alasya (rahmetli) her bolumde rol almis karakolu ile birlikte.. Ben ise hayatimin ilk okkali kufrunu durup durduk yerde Istanbul'da bir cingene kizindan yemisim, booyle

olmustum. Dillerinin kemigi yok. Izmirde kactigim kavganin ortasina Istanbulda dustum 23 yasimda.

Serde genclik var, laf soyletmicez ya kendimize aklimiz sira..
Ten konusuna neden bu kadar takildiniz? Alt tarafi benzetme yapmis arkadas, kara tenlilere hakaret etmek istese idi Afrikalilardan dem vururdu, daha etkili olurdu. (Bu arada Bilgece'yi savunmak durumunda kalacagimi da ruyamda gorsem inanmazdim

) Melez oldugum icin benim tenim de Hindistanlilara benzer, ama huyum benzemedigi icin hic ustume alinmadim. Cunki vurgulanan huydu. Ayrica, madem ten rengine takildiniz; Biri beyazsa beyazdir, zenci ise zencidir, beyaza beyaz dendiginde nasil hakaret olarak kabul etmiyorsaniz zenciye zenci denildiginde de edemezsiniz. Ten renginden bahsetmek tabu mu?
Kisaca, bir irk diger irklardan matematiksel olarak zeki olabilir (Avrupali beyazlarda oldugu gibi), ya da vucut kullanmasi olarak zeki olabilir "bodykinetik" (zenciler gibi), ya da hem durust hem teknolojik zekasi yuksek olabilir (japonlar gibi), ya da tembel olabilir (Araplar gibi).. vesaire vesaire.. Diger topiklerde Cinlilerin yemek yeme zevkine de deginilmis, bunlari neden sorun etmediniz o zaman derim ben de.. Bunlari dile getirmek irkcilik degildir. Irkin genel ozellikleri bu ise nasil inkar edebilirsiniz?
Irkcilik bir irki digerlerinden asagi gorup insani haklarini vermekten kacinmaktir, onlarin ozelliklerini dile getirmek degil.. Hitlerin yaptigi gibi, Amerikada Ku Klux Klanin zencileri oldurdugu gibi, islerinden attirdigi gibi ve onlari desteklemek gibi, Almanyada dazlaklarin Turk evlerini yaktiklari gibi ve bazi Almanlarin onlara destek vermesi gibi.. Irkcilik bir gurubun Irki sebebiyle insan gibi yasam hakkina sahip olmadiklarini dusunmektir, buna inanmaktir, gercekten aranizda boyle dusunen insanlar oldugunu mu iddia ediyorsunuz yoksa?
Gene yazayim, her toplumda irksal ozelliklerinin disina cikanlar olmustur, olacaktir, ama istisnalar kaideleri bozmaz. Cogunluk esastir.