Eşinden Ayrılan Genç Kız, Fuhuş Batağına Düştü

Sevgili arkadasım alıntılamadan , benim hakkımda yazmışsında..
ben gercekten adanayı bılmem gormem.. hatta fi tarihli bir konudada neden boyle seyler hep samsun yada adanada oluyor dıye yazmıstım..
sabah yıne bır adana olayında , yıne adana yazmıstım. bu konudada ona istınaden sustum yazdım..
birilerinide aşağı cekmeye calısmayın ya ayıptır..
bak samsun dedin ben cevap yazayım her yörede olduğu gibi karadenizin bir bölgesindede bu arsızlıklar var ben biliyorumm . yaşamları ve düşünce tarzları ve kaliteli yaşamama isteklerinden kaynaklanıyor ve olaylarda kaçınılmaz oluyor..

Canım hayatını kalitenin en uç seviyesinde yaşayıp fuhuş ticarethanesi olan bile var hem de çok sayıda
Bunu da mı genelleyelim
peki bir şey sorucam canım benim annem kadıköy fikir tepede oturuyor orasıda bölge bölge bir romanların yaşadığı yerler var birde diğer insanların ama romanların yaşadığı yerlerde olay bitmiyor ,taşkınlıklar bitmiyor . çağırmalar, kavgalar bitmiyor öyle böyle değil satırlardan bahsediyorum ama annemin alt komşusuda bir roman ve mükemmel insanlar . burdan çıkardığın sonuç nee.. kalite derken akıldan bahsettim yoksa paradan puldan değil ..gel bak karadenize tarabzonun bir yöresi var şaşar kalırsın nasıl yani dersin samsunun . giresunun bir bölümü var şaşarsınn..

boşuna demiyorum adana yok olsa haber falan kalmıcak memlekette.. :KK14:

ama adanalı olarak yazılanları hoş bulmadım çingenelikle iş bulamamakla falan bi ilgisi yok genellemeler doğru değil..
hayatım öyle anladıysan ki lütfen öyle anlama özür dilerim asla ama asla adana şöyleymiş yada böyleymiş dermiyimm..

peki bir şey sorucam canım benim annem kadıköy fikir tepede oturuyor orasıda bölge bölge bir romanların yaşadığı yerler var birde diğer insanların ama romanların yaşadığı yerlerde olay bitmiyor ,taşkınlıklar bitmiyor . çağırmalar, kavgalar bitmiyor öyle böyle değil satırlardan bahsediyorum ama annemin alt komşusuda bir roman ve mükemmel insanlar . burdan çıkardığın sonuç nee.. kalite derken akıldan bahsettim yoksa paradan puldan değil ..gel bak karadenize tarabzonun bir yöresi var şaşar kalırsın nasıl yani dersin samsunun . giresunun bir bölümü var şaşarsınn..
Burda da öyle var gaziantepteyim ben ama o semttekilerin hepsi o şekilde olucak değil ki en iyi ailelerin kızları bile fuhuş a düşebiliyor

Aaaaa haklısınn hindistann.. bak bunu biliyordum sen deyince aklıma geldii.:KK58::KK58::KK58: adana insanıyla hindistan insanı ten olarakta birbirlerine benziyorlar..

aşağılayarak cevap yazmadığına eminim arkadaşın ben neden adana diye sordum oda cevap yazdıı .. roman arkadaşları aşağılamak için demediğine eminimm konunun başındaki arkadaşlarda gene malum yer ,, diyor bir diğeride sustum diyor..eee demekki dile getiremedikleri için arkadaş bu şekil cevap yazmış roman ları kötülemek için yazmamışş... kim olursa olsun ister arap ister zenci, ister benim gibi laz, ister çerkez yaşamlar kaliteli olursa elbet böyle sıkıntılar çıkmazz..

insanları ten rengine göre ayırmanız nedir peki?
diger üyeyi savunmaya gecmeden önce özelestiri yapmanızı öneririm.

ahlak yok derken de mi asagılamadınız? etnik köken vs önemli degil yasam kalitesi onemli ama ten rengi mucit işi...
bu nasıl bir çelişkidir, nasıl rahatca böyle cümleler sarfediyorsunuz aklım almıyor.

insanları ten rengine göre ayırmanız nedir peki?
diger üyeyi savunmaya gecmeden önce özelestiri yapmanızı öneririm.

ahlak yok derken de mi asagılamadınız? etnik köken vs önemli degil yasam kalitesi onemli ama ten rengi mucit işi...
bu nasıl bir çelişkidir, nasıl rahatca böyle cümleler sarfediyorsunuz aklım almıyor.
ahlak yok derken kim olursa olsun düzgün yaşamamaktan bahsettim. kaliteli yaşamak istememekten bahsettimm.. ve e vet hindistan insanı ile adana insanının ten renkleri aynı ve rizeli insanı ile trabzon insanı ve bulgaristan göçmenlerinin ten rengide aynıı..neresinde aşağılama gördün..

ahlak yok derken kim olursa olsun düzgün yaşamamaktan bahsettim. kaliteli yaşamak istememekten bahsettimm.. ve e vet hindistan insanı ile adana insanının ten renkleri aynı ve rizeli insanı ile trabzon insanı ve bulgaristan göçmenlerinin ten rengide aynıı..neresinde aşağılama gördün..

Turkiye'de Adana, Dünya 'da da Hindistan :KK70::KK70:

Aaaaa haklısınn hindistann.. bak bunu biliyordum sen deyince aklıma geldii.:KK58::KK58::KK58: adana insanıyla hindistan insanı ten olarakta birbirlerine benziyorlar..

Diğer üyenin cevabına yazdığınız yorumdan çıkan anlam farklı.

Diğer üyenin cevabına yazdığınız yorumdan çıkan anlam farklı.
canım bu konu uzar burada bir arkadaş adanalıyım dedi ve ben ona cevabımı yazdım.. ve baştan beride cevaplarımı yazdımm siz o şekil algılamışsınız ben onu bilemem .. bir soru sordum neden hep adana dedim ve konu bu durumlara geldi.. ve ben artık konudan çıkıyorumm

Seda A. (21) yaklaşık 4 yıl önce evlendiği eşinden 4 ay önce anlaşamadığı için ayrıldı. Eşinden ayrıldığı için geçim sıkıntısı yaşayan genç kadın, fuhuş yapmaya ve kendisi gibi eşinden ayrılmış çocuğu olan iki kadına da fuhuş yaptırmaya başladı.

kadının fuhus yapması, arkadaslarını da tesvik etmesi/aracılık yapmasını elbette onaylamıyorum.
detaylandırmak istemiyorum ancak baska baslıklarda da gördügüm üzere hatta günlük hayatın icinde "amaan nolcak abartıyorsun" denilen pek cok konunun bu olay ile köken olarak benzerlikler tasıdıgını düşündügüm icin de oldukca katıyım,
bu bana fazla geldi yasak olsun, bu benim hosuma gidiyor işime yarıyor devamı gelsin diyenlerden degilim,
orada bir kadının/insanın bedeni metalastırılması, sömürülmesidir temel çelişki.

ancak gecim sıkıntısı yaşayan biri olması hic mi dikkat cekmiyor?
bence de isci olarak calısabilecegi her alanı zorlamalıydı,
fakat kimisi caresizlikten, kimisi toplumun kabul etmeyecegi seyler yasayıp sonrasında tehdit edildigi icin, kimisi de bagımlılıktan ötürü bu batağa düşen/düşürülen cok insan var.

memleket, ırk, din, ten rengi gibi sacma ayrımlarla ugrasana kadar insanlar neden aç, neden iş bulamıyorlar kısmını daha fazla dert edinsek bu noktada olmazdık belki.

sonra baska baslıklarda da görüyoruz, refah seviyesi yüksek bir ulkeyiz seklinde boş savunmalar yapılıyor...
ekonomik zenginlik birkac milyarderin kasasındaki artış ise yok saolun ben almayayım. bana ne onların parasından? benim refahım mı artıyor sanki?
otoriter birkac kisilik ve onların dediklerini dogru-yanlış sorgulamadan savunan, süperego sorunu yaparak saldırganlasarak yorumlar yapmak yerine kendi yasadıgımız sorunlar üzerinden bile örnekler vereke konussak cok daha saglıklı bir tartısma ortamı saglanır.
hangi parti oldugu, hangi lider, hangi ideoloji olduguyla da ilgilenmiyorum. insanlar açlık sınırının altında hayatta kalmaya calısıyorlar, birileri de kürsülerden dalga gecer gibi konusmaya devam edebiliyor...

insanların kötü kosullarda yasamasına neden olacak kosullar olusturmak, zor durumda kalmalarından yararlanmak, kendi arzuları icin bunu kullanmak hepsi birbirinden ayıramayacagım sekilde en büyük ahlaksızlıktır benim icin.

kaliteli yaşamak istememek cümlenizin gercek hayatta bir karsılıgı olabilecegine inanıyor musunuz?
bunu istemiyorsa ise o kişinin ruh saglıgından şüphe ederim.
çünkü yazın sıcagında pamuklu giyinmek varken posetlere naylonlara sarılarak günü gecirmeyi isteyen bir insan kadar absürd bir durumdan söz ediyorsunuz.

demagoji diyecektim ancak o bile degil, lutfen laf cambazlıgı yaparak ten renklerine dair bir ayrım yapmadım demeyin boşuna, kimseyi kandıramazsınız, kime okutsanız anlayacagı sey aynıdır.

bir üye orada cingeneler var diyince hmm anladım ahlak yok demek romanları asagılamaktır.
bununla yetinmeyip hindistanda tecavüz vb seylerin dünya gündeminde daha sık gordugumuz haberler olması ile benzerlik kuruldugunda ise "adanalılarla ten renkleri de aynı" demek ise ahlaksızlık olarak tanımladıgınız seyleri insanların fiziki özellikleriyle bagdastırdıgınız anlamına gelir ki bu da ilk cumlelerinizle yine tutarlı bir davranıs icinde ırkcılıktır.

yazıyorsam sizi ciddiye aldıgım icin degil, insanların ırk, din, etnisite vb nedenlerle ayrıstıranlara tahammülüm olmadıgı icin.
şu tutumunuz nefret sucunun da bir parcasıdır, bilginize...
birseyi yazarken bir degil iki kez düşünmek o kadar da zor olmasa gerek.

Sabah baska bir haber vardi yine adana geciyordu. Artik normal gelmiyor. :)

Adanalilar ustune alinmasin elbette ama adana adinin bu kadar adi geciyorsa bir yerlerde halkin da sucu var.
Kebap in ne suçu var arkadaşım ye mis gibi Adana kebap yanında da ayran :KK70:
Türkiyenin her yerinde oluyo bunlar ucbes tane daha fazla geçiyo diye genellemen çok yanlış
Adanalı Arkadaşlarm var ve dünya iyisi insanlar
Ee yarın bi gün fuhuş a mi dusucekler yani

Kebap in ne suçu var arkadaşım ye mis gibi Adana kebap yanında da ayran :KK70:
Türkiyenin her yerinde oluyo bunlar ucbes tane daha fazla geçiyo diye genellemen çok yanlış
Adanalı Arkadaşlarm var ve dünya iyisi insanlar
Ee yarın bi gün fuhuş a mi dusucekler yani
Yoo ben bunlari has adanalilar yapiyor demiyorum. Cingenelrr suriyeliler diorlar ya o yuzden diyorum halkda suclu diye. Bir seylerle mucadele edilmesi lazim demek ki. Her yerde var ama adana diyince insanlar yine mi diyor. Bu durum encok Adana ya zarar veriyor. Hepimiz alisiyoruz adana boyle bir yer diye. Kendi halki zarar goruyor.

Artik insanlar adanalilari da kotu bilecek. Bunun ne sebebi bilemem ama cozulmesi lazim.

Adanadan sonra antep var zaten.

Yoo ben bunlari has adanalilar yapiyor demiyorum. Cingenelrr suriyeliler diorlar ya o yuzden diyorum halkda suclu diye. Bir seylerle mucadele edilmesi lazim demek ki. Her yerde var ama adana diyince insanlar yine mi diyor. Bu durum encok Adana ya zarar veriyor. Hepimiz alisiyoruz adana boyle bir yer diye. Kendi halki zarar goruyor.

Artik insanlar adanalilari da kotu bilecek. Bunun ne sebebi bilemem ama cozulmesi lazim.

Adanadan sonra antep var zaten.
Antepliyim ve antepte yaşıyorum :)
Evet suriyeliler inanılmaz derecede çok ve bi çoğunun ssk si bile var artık
Konu kayicak gibi hissettim bi an:)
Onun sebebi duzelmez canım battikca batıyoruz insanlık olarak.

Belli bir etnik kökeni aşağılamış ve hakaret etmişsiniz. Yıllar yılı bölgesel ayrıştırmalar nedeni ile sorunlar yaşanırken nasıl olur da insanları bu şekilde itham edersiniz ? Onlar için normal olduğunu söylersiniz ?

Size yakıştıramadım.

Bakin ben kesinlikle asla onlari assagilamiyorum. Kimse onlara is vermiyor. Restorantlara bile sokmuyorlar ki ben yoldan o cocuklari cevirip alip gidip restorantlarda oturup onlarla rahatca yemek yiyip saatlerce muhabbet eden bir insanim inanin asla assagilamiyorum. . Aksine insanlarin da assagilamasini istemedigim icin surekli gordugum yerde muhabbet ediyorum.
Hatta burda yakindigim kimsenin onlara iş vermemesi.
Insanlarin kalbini kirdiysam kimse kusuruma bakmasin.
Boyle bir niyetim asla yok..

Kizlar cok ayip sizin parmaklariniz birmi? Adanalilarin hepsi bir olsun...
genellemeniz igrenc kk uyelerine yakismadi bu..

bende Adanaliyim hicte hindistanlilara benzemiyorum
Adanada akrabam dolu cevrem cok hic böyle seyler görmedim duymadim herkes kendi halinde
biraz agrasifiz ama daha gercek tabanca elimize bile almamisizdir
yani tüm adanalilari suclamayin
Adanalilar mert cömert misafirperver cana yakin insanlardir
adam öldüren fuhus yapan tek yer sanki Adanaymis gibi alasi istanbulda var oda ordada göcmen cok oldu icin

X