Seda A. (21) yaklaşık 4 yıl önce evlendiği eşinden 4 ay önce anlaşamadığı için ayrıldı. Eşinden ayrıldığı için geçim sıkıntısı yaşayan genç kadın, fuhuş yapmaya ve kendisi gibi eşinden ayrılmış çocuğu olan iki kadına da fuhuş yaptırmaya başladı.
kadının fuhus yapması, arkadaslarını da tesvik etmesi/aracılık yapmasını elbette onaylamıyorum.
detaylandırmak istemiyorum ancak baska baslıklarda da gördügüm üzere hatta günlük hayatın icinde "amaan nolcak abartıyorsun" denilen pek cok konunun bu olay ile köken olarak benzerlikler tasıdıgını düşündügüm icin de oldukca katıyım,
bu bana fazla geldi yasak olsun, bu benim hosuma gidiyor işime yarıyor devamı gelsin diyenlerden degilim,
orada bir kadının/insanın bedeni metalastırılması, sömürülmesidir temel çelişki.
ancak gecim sıkıntısı yaşayan biri olması hic mi dikkat cekmiyor?
bence de isci olarak calısabilecegi her alanı zorlamalıydı,
fakat kimisi caresizlikten, kimisi toplumun kabul etmeyecegi seyler yasayıp sonrasında tehdit edildigi icin, kimisi de bagımlılıktan ötürü bu batağa düşen/düşürülen cok insan var.
memleket, ırk, din, ten rengi gibi sacma ayrımlarla ugrasana kadar insanlar neden aç, neden iş bulamıyorlar kısmını daha fazla dert edinsek bu noktada olmazdık belki.
sonra baska baslıklarda da görüyoruz, refah seviyesi yüksek bir ulkeyiz seklinde boş savunmalar yapılıyor...
ekonomik zenginlik birkac milyarderin kasasındaki artış ise yok saolun ben almayayım. bana ne onların parasından? benim refahım mı artıyor sanki?
otoriter birkac kisilik ve onların dediklerini dogru-yanlış sorgulamadan savunan, süperego sorunu yaparak saldırganlasarak yorumlar yapmak yerine kendi yasadıgımız sorunlar üzerinden bile örnekler vereke konussak cok daha saglıklı bir tartısma ortamı saglanır.
hangi parti oldugu, hangi lider, hangi ideoloji olduguyla da ilgilenmiyorum. insanlar açlık sınırının altında hayatta kalmaya calısıyorlar, birileri de kürsülerden dalga gecer gibi konusmaya devam edebiliyor...