Eşin ev temizliğine yardımı

lastworldd

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
54
52
Merhaba hanımlar ben ve eşim memuruz. İkimizinde mesai saatleri ve iş yoğunluklarımız aynı ama evde ki görev dağılımlarımız maalesef ki aynı değil. Eşim tek çocuk ve evlenmeden önce annesinin evinde hiçbir şekilde temizlik konusunda yardımcı olmamış. Bende öyle çok şey bilmezdim ama evlendikten sonra ister istemez yapmak durumda kalıyorum. Eşim sadece çamaşırları asar ve iki hafta bir falan evi silip süpürür. Ama onun dışında bir şey yaptıramıyorum. Sürekli yemek temizlik tatlı yapayım derken çok yoruluyorum. Aslında şuan gebelikten dolayı daha çabuk yoruluyorum. Aranızda eşi böyle olup daha sonrasında ev görevlerini yaptıran var mı varsa nasıl yaptınız. Tavsiyelerinize açığım.

Benimki kendine görev bilip yapmıyor. Ben evden çalıştığım için evi en çok ben dağıtıyorum dağıttığımı temizleyeyim derken topluyorum mecbur. Ya da yarın yaparım diyor normal şartlarda beklenir ama yarına kadar pis pis ben oturacağım, istemiyorum onu da mecbur yine ben yapıyorum, orası biraz benim hatam oluyor.

Ama onlar dışında söyleyince yapıyorsa söyleyin. Belim ağrıdı canım şu makineyi sen boşaltır mısın deyin ne bileyim, bizimki yapıyor öyle. Biz bir ara anlaşma yapmıştık mutfak salon oturma odası benim yatak odası banyo senin, arada bi değişiriz diye ama cıks yürümedi mecbur ben söylüyorum o yüzden yapılacak yer varsa.

Merhaba, bu konuyla alakalı benim de bir konum vardı. Eşimin işi bana göre yoğun, yorucu aynı işi yapıyoruz ben masa başındayım sadece. 9 yıldır beraberiz. Aileden gördüğü kadarıyla pek fazla yapmazdı. İlk evlendiğimizde yapmaya çalıştı sonra bırakmıştı tabi. Temizlik yüzünden kavga edince, benim ufak çaplı cinnetim sayesinde eski dinamiğimize döndük. Ben de hamileyim 6 aylık. Artık ben yap demeden de kalkıp yapıyor. Burada ünlü bir söz var. Bir cinnet her şeyi çözer diye. Doğruymuş. :)

Açık açık söyleyeceksin ki erkek milletine yapsın. Yoksa durduk yere aklına gelip de şu evi süpüreyim demezler. Temizlik yapacaksanız ben süpüriyim sen de arkamdan sil. Yada bulaşık makinesi bitmiş sen yerleştir ben de çamaşırları katliyim vs tarzı eşitlik sağlayarak isterseniz yapar (diye düşünüyorum bizde öyle)

Tatlısına kadar önüne sermeyi bırakın. Madem kendi başına akıl edemiyor öğrenene kadar oturun koltuğunuza bir mi dağıldı, hayatım bak şurası dağılmış toplar mısın, şurayı siler misin diye kaldırın yaptırın. Her şeyin önüne serilmesine fazla alışmış.

Eşim sadece çamaşırları asar ve iki hafta bir falan evi silip süpürür.
Yapıyormuş aslında sadece daha fazlalaştırmanız lazım. Eşinize iki seçenek sunun ya yemeğe yardım et yada evi süpür diye baktın mirin kırın ediyor cevap vermeden verin eline süpürgeyi veya bezi. Birde çeşit çeşit yemek zor olmuyormu? Yemeği yaptınız tatlıyı dışardan söyleyin yipratmayin kendinizi hamileymişsiniz zaten.

En iyisini yapmışsınız. Kız kardeşimde öyle birini buldu şimdi kafası rahat
sürekli söylüyorum ama tamam tamam diyip geçiştiriyor. Öyle olunca daha fazla sinirlenip tartışmaya başlıyoruz. Sinirle kalkıp ucundan alıp tekrar bırakıyor

Başlatmasın sinirine evde tek siz mi yaşıyosunuz hem çalışıyosunuz hem hamilesiniz daha özverili olup daha fazla yapması lazım

Sürekli tatlı yapmıyorum ama misafir gelecekse yada annesine gideceksek yapmaya çalışıyorum. İlk zamanlar zorlanmıyordum ama gebelik ilerledikçe zor gelmeye başladı. Eğer şimdi öğretemezsem çocuktan sonra çok daha zor günler beni bekliyor olacak

Onu yapmak istiyorum ama çocuk etkilenir diye korkuyorum

Eşimle ikimiz de memuruz , evde her işi ortak yaparız, esim makinayı boşaltır, çamaşır aşar, bazen ütü yapar , balkonları yıkar, arada bir evi makinaya verir , bense toz alırım yemek yaparım bazen ben de çamaşır aşarım duruma göre, yani biz de her iş ortak yapılır, eşim sadece yemekten anlamaz o tamamen bende , şuan hamileyim birçok işi eşim yapıyor, ben en başından beri eşimi böyle alıştırdım, eşim de bakarken evde iş yapamazdı şimdi herşeyi öğrendi, mesela ben evde olmasam rahatlıkla çamaşır ve bulaşık makinasını çalıştırır herşeyi öğrettim kadınların en büyük hatası yeni evliyken bir hevesle her işi kendisi yüklenip eşini devre dışı bırakmalarıdır , en baştan görevler vermeliydiniz , şimdi hamilesiniz ve her işi yapmayın eşinizden sürekli yardım isteyin, hiçbirşeyi dört dörtlük yapmayın...

Bende tam tersi o da şöyle ben aksine eşime yaptirmam hamilelikte 'de öyleydim hep öyleyim çünkü işime karışmasından hoşlanmam ev işinde bu başkası da dahil kendimi bileli herşeyi ben omuzladigim için baba evinde de böyleydim. Yetiştirilme diyeyim size gelecek olursam esiniz yine yapıyormuş ne guzel hic yapmasaydi ne yapardiniz acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…