Eşin ev temizliğine yardımı

Merhaba hanımlar ben ve eşim memuruz. İkimizinde mesai saatleri ve iş yoğunluklarımız aynı ama evde ki görev dağılımlarımız maalesef ki aynı değil. Eşim tek çocuk ve evlenmeden önce annesinin evinde hiçbir şekilde temizlik konusunda yardımcı olmamış. Bende öyle çok şey bilmezdim ama evlendikten sonra ister istemez yapmak durumda kalıyorum. Eşim sadece çamaşırları asar ve iki hafta bir falan evi silip süpürür. Ama onun dışında bir şey yaptıramıyorum. Sürekli yemek temizlik tatlı yapayım derken çok yoruluyorum. Aslında şuan gebelikten dolayı daha çabuk yoruluyorum. Aranızda eşi böyle olup daha sonrasında ev görevlerini yaptıran var mı varsa nasıl yaptınız. Tavsiyelerinize açığım.
Eve bayan cagirin haftada bir, evi de robotla süpürün yemek de Bi yemek salata yeter hatta yemek de yapmayin tost makarna geliştirin yeter de fazla bile. Karşı taraf siz demeden sizi düşünmeli kafasina vura vura yapacaksa anlamı yok. Biz de bu tarz şeyler yaşamadık. Çoğu kez yardım etti beraber yaptık.

İşleri üstünüze almayın lütfen yarın aksini bebekle çocukla bekliyorlar. Şimdiden yetişemiyorum deyip bırakın ev dağınık kalsın. Sonra herseyi yapar herkese koşar oluyor bayanlar.

Öyle olunca daha fazla sinirlenip tartışmaya başlıyoruz. Sinirle kalkıp ucundan alıp tekrar bırakıyor
Eşinize verdiğiniz işi o yapana kadar elinizi sürmeyin. Mesela çamaşırlarını katla mi dedin bırak katlayan kadar etrafta kalsın siz kendi görevini yapin oturun TV karşısına. bilasiklari mi diz dedin yapmadimi bırak mutfakta kalsın. Laf mı ediyor dağınıklığa onlar senin görevindi yapsaydın de. Sizde sürekli herşeyi kendiniz yapmayın yoruldugunuzu falan söyleyin sürekli. Yada arkadaşların dediği gibi eve yardımcı çağırın pahaliysa pahalı yapmıyorsa versin parasını yemeklerinde dışarıdan söyleyin.

Merhaba hanımlar ben ve eşim memuruz. İkimizinde mesai saatleri ve iş yoğunluklarımız aynı ama evde ki görev dağılımlarımız maalesef ki aynı değil. Eşim tek çocuk ve evlenmeden önce annesinin evinde hiçbir şekilde temizlik konusunda yardımcı olmamış. Bende öyle çok şey bilmezdim ama evlendikten sonra ister istemez yapmak durumda kalıyorum. Eşim sadece çamaşırları asar ve iki hafta bir falan evi silip süpürür. Ama onun dışında bir şey yaptıramıyorum. Sürekli yemek temizlik tatlı yapayım derken çok yoruluyorum. Aslında şuan gebelikten dolayı daha çabuk yoruluyorum. Aranızda eşi böyle olup daha sonrasında ev görevlerini yaptıran var mı varsa nasıl yaptınız. Tavsiyelerinize açığım.
Yapmayın.
Paşam alışmış annişinin evinde herşeye, sizden de hizmetçilik bekliyor.
Evlilikte her şey ORTAKtır. Hele de aynı mesaiyi yapıyor ve eve aynı saatlerde geliyorsanız iyice saçma yani şu anki haliniz. Üstüne bi de hamilesiniz, ve tatlısına kadar yemek yapmalar filan niye yoruyorsunuz kendinizi?

Bu işin adı "yardım" olmamalı zaten, baştan kavram kargaşası yaşıyoruz.
Evlenirken kendimize "hayat ortağı" alıyoruz, ama hayatımıza ortak olan yok!? "Yardım" dediğinizde, ana işi yapan biri olur, diğeri de bi ucundan tutar. E siz aynı mesaiyi yapıp aynı anda işten geliyorsunuz, beyefendinin ne üstünlüğü var ki hizmet bekliyor??
Hayır efendim eşit böleceksiniz işleri, bütün evi üstlenmeyeceksiniz.
Hatta hamilelik boyunca çok daha fazla üstlenecek, böyle olması gerekir.

Ha ekleyeyim: Adamların şöyle bi savunmaları oluyor "Ama hayatım beceremiyorum, iyi yapamıyorum sen yap" (tamam haklı beceremiyor, fakat bu yapmaması için geçerli sebep değil. Biz çamaşır katlamayı bilerek mi doğduk?) Önüne yığacak çamaşır sepetini, öğrenene kadar katlayacak mesela.

Son düzenleme:
Bence iki haftada bir yarım gün temizlikçi çağırın. Mutfak dolaplarıni, pencereleri,kapıları siler. Siz de günlük hafif işleri yaparsınız. Eşiniz de zamanla alışır inşallah ne diyelim

ya öncelikle bunu yardım olarak görmeyin bence. ikinizde çalışıyorsunuz, ev sorumluluğu eşinizde de sizin kadar var ve sorumluluklarını yerine getiercek yani bu kadar. yardım falan etmek değil bu, üzerine düşeni yapmak. yardım etmek gibi bakıyor onlarda ve iş tercihe kalıyor, tercih meselesi değil, zorunluluk bu aslında.

onun dışında benim eşimde kendisi yapıyor ve yukarıdaki gibi bakıyor konuya ama yapmadığı zamanlar var, söylüyorum ben de. bazen her şeyi ben yapıyorum havalarında oluyor, o zamanda oturup konuşuyoruz, ne kadar eşit iş yaptığımızı gösteriyorum, zaman zaman durum değişebilir ama bunun hesabına girmenin saçma olduğunu söylüyorum.

Ben de tek çocuğum, bana da evde iş yaptırılmadı, alışık değildim evlenirken. Eşimle birlikte yapıyoruz yıllardır. Ben çalışmadığım için akşam yemekleri ve günlük basit işler bende tabi ki ama onu da hep yapmam bazen disardan söyler, bazen basit şeylerle gecistirirz.

Hem çalışıp hem yemek tatlı yapma peşinde koşarsanız o adam ömür boyu bisey yapmaz tabi ki.

Eşimle ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve evimize düzenli yardımcı geliyor buna rağmen günlük akışta her şeyi ortak yapıyoruz.
Mesela ben sofrayı topluyorsam eşim çayı demler, mutfağı o süpürdüyse ben yarının yemeği için hazırlık yaparım gibi.
Yazın yardımcımız da biraz uzun süreli memlekete gitti eşim iki akşamda tüm evin camlarını sildi ben de mutfak dolaplarını.
Bu işe yardım gözüyle bakılınca işbirliği olmuyor.
Ev ikimizin, sorumluluğunu da sonrasında keyfini de bölüşelim diye bakmak lazım.
Bunu da açık ve net iletişimle yapmak en güzeli.

Bizde pazar gunleri temizlik gunuydu. Sen sunu yap, bende bunu yapayim diye gorev dagilimi yapiyodum. Yemek yapiyosam hadi bulasiklar sende deyip koltuga atiyodum kendimi. Sinirlenmeden evvel kendisine gorev verin, yapmiyosa burdaki hanimlarin dedigi gib8 "bir cinnet herseyi çözer "

Yardıma kadın gelsin

Eşimle ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve evimize düzenli yardımcı geliyor buna rağmen günlük akışta her şeyi ortak yapıyoruz.
Mesela ben sofrayı topluyorsam eşim çayı demler, mutfağı o süpürdüyse ben yarının yemeği için hazırlık yaparım gibi.
Yazın yardımcımız da biraz uzun süreli memlekete gitti eşim iki akşamda tüm evin camlarını sildi ben de mutfak dolaplarını.
Bu işe yardım gözüyle bakılınca işbirliği olmuyor.
Ev ikimizin, sorumluluğunu da sonrasında keyfini de bölüşelim diye bakmak lazım.
Bunu da açık ve net iletişimle yapmak en güzeli.
Ben calışmıyorum(aslında dişhekimiyim ama keyfi olarak çalışmayı bıraktım) üstelik yardımcı geliyor. Eşim evdeyken de benden cok evde uğrasır. Kahvaltı haxırlar toplar. Makine dizer boşaltır. Çöpü çıkarır alışveriş yapar. Yapma dediğim halde yapar üstelik.
Acaba eve gelip yıkılsaydı ne yapardım düşünüyorum da heralde Allah dagına göre kar veriyor. Arkasını topladıgım insanla yasasam çok çirkef birsey olurdum🤣

Yapıyormuş aslında sadece daha fazlalaştırmanız lazım. Eşinize iki seçenek sunun ya yemeğe yardım et yada evi süpür diye baktın mirin kırın ediyor cevap vermeden verin eline süpürgeyi veya bezi. Birde çeşit çeşit yemek zor olmuyormu? Yemeği yaptınız tatlıyı dışardan söyleyin yipratmayin kendinizi hamileymişsiniz zaten.
Ay kadınların işi ne zor değil mi? Bu seçenek sunma çocuk yetiştirirken başvurulan bir taktiktir aslında. Çocuğu yetiştirdiğimiz yetmiyormuş gibi bir de babalarını yetiştirmek zorunda kalıyoruz. :/ Modern kadından eve para getirmesi de bekleniyor; evde temizlik, yemek, ütü yapması da. Üstelik çok seksi, dışarıdaki kadınları aratmayacak çekicilikte olması da...

Ay kadınların işi ne zor değil mi? Bu seçenek sunma çocuk yetiştirirken başvurulan bir taktiktir aslında. Çocuğu yetiştirdiğimiz yetmiyormuş gibi bir de babalarını yetiştirmek zorunda kalıyoruz. :/ Modern kadından eve para getirmesi de bekleniyor; evde temizlik, yemek, ütü yapması da. Üstelik çok seksi, dışarıdaki kadınları aratmayacak çekicilikte olması da...
Katılıyorum.

ben memurum esim özel sektörde 10 yılı geçti evleneli. başlarda o kadar çok tartıştık ki... elini asla işe sürmüyor delireceğim. sonra bende yapmadım. baktım bu konuşuyor burası niye dağınık mutfakta neden bulaşıklar yerlersmemis vs. sadece "beni rahatsız etmiyor seni rahatsız ediyorsa toplayabilirsin" demeye başladım. sonra sonra işleri kendim yapar halde buldum. iki kız çocuğunuzun banyoları evin işleri bulasik yerleştir vs hersey bende. ona kalırsa o da çok iş yapıyor ama hem Allah hem etraf şahit. ben tartışmaktan yoruldum pes ettim. yapabildiğim kadar yapıyorum kalanla yaşıyorum.daginiksa dağınık elimden gelen bisey yok. bi misafir geleceği zaman topuklarimiz totomuza vura vura iş yapıyoruz allahdan habersizce gelen olmuyor 😅

Ev işi bizde ortak, ben çalışmadığım dönemde de böyleydi,şimdi çalışıyorum yine aynı. Kimse babasının evinden hizmetli hanımla gelmiyor,herkes bir işin ucundan tutmalı. Ama bunu sonradan yaptıramazsınız. Halihazırda yapmayı bilenle evlenmeniz lazımdı. Öyle kavgaymış cinnetmiş olmaz,üç gün sürer etkisi. 4.gün yine aslına döner herkes.

Bende yapanı kaçırdım 😂

esim ev islerinde yardim kelimesini kullansa once bu kelimeden dolayi agzinin payini veririm .
O kadar haklısınız ki ev 2 kişinin sorumluluk kadında erkekte yardım ediyor ne büyük saçmalık. Erkek ev işi yapıyorsa yardım etmiş olmuyor alması gereken sorumluluğu alıyor.
Konu sahibi iş yapmayacaksınız. Tatlıyı dışardan alın,kendi ütünüzü yapın, yemeği dışarda söyleyin. Eşinizin karakterinde varsa yapar yoksa yapmaz yetişkin insanı eğitemezsiniz bunu annesinin yapması lazımdı. Siz kendinizi fazla yıpratmayın.

ben memurum esim özel sektörde 10 yılı geçti evleneli. başlarda o kadar çok tartıştık ki... elini asla işe sürmüyor delireceğim. sonra bende yapmadım. baktım bu konuşuyor burası niye dağınık mutfakta neden bulaşıklar yerlersmemis vs. sadece "beni rahatsız etmiyor seni rahatsız ediyorsa toplayabilirsin" demeye başladım. sonra sonra işleri kendim yapar halde buldum. iki kız çocuğunuzun banyoları evin işleri bulasik yerleştir vs hersey bende. ona kalırsa o da çok iş yapıyor ama hem Allah hem etraf şahit. ben tartışmaktan yoruldum pes ettim. yapabildiğim kadar yapıyorum kalanla yaşıyorum.daginiksa dağınık elimden gelen bisey yok. bi misafir geleceği zaman topuklarimiz totomuza vura vura iş yapıyoruz allahdan habersizce gelen olmuyor 😅
Sanırım bende artık salacam. Varsın evi pislik götürsün o rahatsız olmuyorsa ben hiç olmayacam

X