Esin çocuk istememesi ,benim de takıntılarim ??

bence asıl sorun görümcenizin çocuğunun olmaması

yani küçük mü eşinizden büyük mü bilmiyorum ama eşiniz onun çocuğu 5 yıldır olmazken ve bunu bilirken çocuk yapmak istemiyor gibi geldi bana

Siz istemeseydiniz. Ve eşiniz size baski kursaydi? Adam acikca istemiyor, baski kurmanin, ben istiyorum demenin manasi yok. Bu mevzular evlenmeden konusulup orta yolun bulunmasi gereken konular.

Yas konusunda hak veriyorum ve dogum ne kadar erken yasta olursa o kadar kolay oluyor diye dusunuyorum. Ama istemeyen es cok kotu bilemedim. Zorlamak olmaz tabiki ama böyle de zaman geciyor. Dediginiz gibi herkesin hemen olmuyor. İnsallah hakkinizda hayirlisi olur.

Selam arkadaşlar, sorun şu ki biz üç yıldır evliyiz, eşim ve bende 28 yaşındayız. İkimizde çalısiyoruz ancak ben bir süredir işten ayrıldım en az yaza kadar evdeyim . Eşime artık bebeğimiz olsun istediğimi söylemeye başladıysam da kendisi kesinlikle dinlemiyor bile. Bir sene sonra olsun bekle diyor. Maddi olarak toplanalım vs. Diyor. Bende çocuk hemen olmaz belki zaten Doğana kadar bir o kadar süre geçer diyorum da ikna olmuyor hiçbir şekilde. Ve maddi olarak da bir şeyin degisecegi yok para biriksin diye de ugrasmiyor. Şuanda da çok şükür bir sorun yasamuyoruz, kendimize rahat yetiyuruz.
Eşime sürekli soyluyor hale geldim artık hazirlanalim vs. Diye ama yok tartisma çıkıyor aaBende bu durumu takıntı yaptım sürekli hamile miyim geri çekilse bile hamile kalabilirmiyim diye düşünüp duruyorum. Birazcık belirti görsem hemen hamilelige yorup adet günümü bekliyorum. Benden sonra evlenip çocuk haberini aldığım veya bebekli birini görünce çok özeniyor üzülüyorum.
Birazda yaşım erkenken çocuk sahibi olayım istiyorum. Ki en erken yine 30 u bulacak sanırım. Birde kendi gorumcemin 5 yıldır çocuğu olmuyor kendi ailemden çok fazla kişi var böyle sorun yaşayan, geç olmasından veya hiç olmamasından da çekiniyorum .
Özetle ikimizde fikrimizden vazgecmyoruz, ama onun çocuk hemen olacakmış gibi yapması beni çok yoruyor dinlemiyor bile. Çoğunluk bebek üçüncü aydan sonra tutuyor,bizim o kadar zaman tutsa yine iyi de Allahbilir ne kadar surer. O da evlilikte yaptığı gibi yapıyor bu meselede de sorumluluktan korkuyor ama şuan iyi ki evlenmisiz diyor oysa ki
Belki çocuk istemiyordur

Bence kadınların aklına bebek fikri düşmesi tamamen biyolojik saatle ilgili diye düşünüyorum. Yani neden 1 sene önce değil de şimdi istiyorsun? Bize bunu isteten bir şey var çünkü..
Eşinle bir kere daha ciddi bir konuşma yap. Geçiştirmesine izin vermeden..

28 kasım 2017 de 6 yıllık evliyim demişsin ,
Şimdi 3 yıllık evliyim diyorsun .

Nasıl oluyo bu ?

Tuhaf bir durum .
Keşke evlenirken konuşsaydınız .
Bence istemiyorsa diretmeyin sizde gurur yapın hiç lafını açmayın bile .
Çocuk tek Tarafın istemesiyle olmaz . Sen yoksan bende yokum Ams senim keyfin geldiğinde de brn olmayacağım deyin .
Şu Tür erkekleri hiç anlamıyorum madem istemiyorsun evlenme bari
Insanlar cocuk icin evleniyor sadece sizin mantiga gore... cocuk istemiyorsa evlenmemeli??? Oda guzelmis☺

Tuhaf bir durum .
Keşke evlenirken konuşsaydınız .
Bence istemiyorsa diretmeyin sizde gurur yapın hiç lafını açmayın bile .
Çocuk tek Tarafın istemesiyle olmaz . Sen yoksan bende yokum Ams senim keyfin geldiğinde de brn olmayacağım deyin .
Şu Tür erkekleri hiç anlamıyorum madem istemiyorsun evlenme bari
İşte toplulumumuzun sorunu .

ÇOÇUK İÇİN EVLENİN :KK53:

Yoksa ne evlenceksiinizz amannnn gezin tozun .

İşte toplulumumuzun sorunu .

ÇOÇUK İÇİN EVLENİN :KK53:

Yoksa ne evlenceksiinizz amannnn gezin tozun .
Istemeden öylr bir anlam çıkmış olabilir fakat öyle demek değil niyetim .

Tabi ki de sadece çocuk için evlenilmez ama çocuk niyetin yoksa bunu baştan söylersin karsı tarafa ya da en az şu kadar zaman düşünmüyorum sana uygun mu dersin . Açık mı ???

Istemeden öylr bir anlam çıkmış olabilir fakat öyle demek değil niyetim .

Tabi ki de sadece çocuk için evlenilmez ama çocuk niyetin yoksa bunu baştan söylersin karsı tarafa ya da en az şu kadar zaman düşünmüyorum sana uygun mu dersin . Açık mı ???
Orasi dogru boyle soyleyin o halde

Biz de esimle cok çatistik, erteleyen taraf bendim. Ama 5 yil erteledim yani adam zorlasa hosuma gitmezdi ;) maddiyat tabi ki dusunulmeli. Mumkun mertebe plan yapilmali bence. Ama esin de yapilan plana uymali, yani para biriktirelim sonra olsun diyorsa biriktirmeli.

eşinizin hazır olmasını bekleyin
bu arada da içiniz rahat olsun diye hem siz hem eşinin tahlil yaptırsın, genel duruma bir baktırılsın
belki bir sorun çıkacak ve beklememeniz gerekecek
sorun çıkmazsa da içiniz daha rahat beklersiniz

Daha çok ısrar edin, durmadan ısrar edin. Her fırsatta her cümleyi bebeğe bağlayın. Psikolojik baskı kurun. Kendinizi acındırın.Bu sizin hakkınız. Siz istiyorsanız o da istemek zorunda tabii. O kim ki?

bence asıl sorun görümcenizin çocuğunun olmaması

yani küçük mü eşinizden büyük mü bilmiyorum ama eşiniz onun çocuğu 5 yıldır olmazken ve bunu bilirken çocuk yapmak istemiyor gibi geldi bana

Ha bende aynen bunu düsündüm nedense.

Adamin dedigi mantikli bisey yok su an istemiyorsa hazir degilse ben hazir degilim diyebilir, para biriktirelim derdindeyse bi birikim yapmaya baslayabilir, ertelerken de tamam seneye baslariz bebek deneyimine ama saglik durumumuzu kontroll ettirelim diyebilir. Yani hic bir mantikli aciklamaya yapmamasi yada bahanesine karsi bi uygulama yapmamasi cok anormal.

Back