Esin çocuk istememesi ,benim de takıntılarim ??

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.505
1.642
133
Selam arkadaşlar, sorun şu ki biz üç yıldır evliyiz, eşim ve bende 28 yaşındayız. İkimizde çalısiyoruz ancak ben bir süredir işten ayrıldım en az yaza kadar evdeyim . Eşime artık bebeğimiz olsun istediğimi söylemeye başladıysam da kendisi kesinlikle dinlemiyor bile. Bir sene sonra olsun bekle diyor. Maddi olarak toplanalım vs. Diyor. Bende çocuk hemen olmaz belki zaten Doğana kadar bir o kadar süre geçer diyorum da ikna olmuyor hiçbir şekilde. Ve maddi olarak da bir şeyin degisecegi yok para biriksin diye de ugrasmiyor. Şuanda da çok şükür bir sorun yasamuyoruz, kendimize rahat yetiyuruz.
Eşime sürekli soyluyor hale geldim artık hazirlanalim vs. Diye ama yok tartisma çıkıyor aaBende bu durumu takıntı yaptım sürekli hamile miyim geri çekilse bile hamile kalabilirmiyim diye düşünüp duruyorum. Birazcık belirti görsem hemen hamilelige yorup adet günümü bekliyorum. Benden sonra evlenip çocuk haberini aldığım veya bebekli birini görünce çok özeniyor üzülüyorum.
Birazda yaşım erkenken çocuk sahibi olayım istiyorum. Ki en erken yine 30 u bulacak sanırım. Birde kendi gorumcemin 5 yıldır çocuğu olmuyor kendi ailemden çok fazla kişi var böyle sorun yaşayan, geç olmasından veya hiç olmamasından da çekiniyorum .
Özetle ikimizde fikrimizden vazgecmyoruz, ama onun çocuk hemen olacakmış gibi yapması beni çok yoruyor dinlemiyor bile. Çoğunluk bebek üçüncü aydan sonra tutuyor,bizim o kadar zaman tutsa yine iyi de Allahbilir ne kadar surer. O da evlilikte yaptığı gibi yapıyor bu meselede de sorumluluktan korkuyor ama şuan iyi ki evlenmisiz diyor oysa ki

Eşiniz belli ki mental olarak çocuk fikrine hazır değil. Çocuk fikri ona güvensiz hissettiriyor ve maddi konuları bahane ediyor. Şu durumda esas korkuları ve çekinceleri neler biraz onlar üzerinde konuşmak gerekiyor.

Onun da bu fikre hazır olmasını beklemekte fayda var bence. Çünkü bu fikirden zaten çok uzak değil o yüzden bunu takıntı haline getirip ekstra stres yaratmaya gerek yok.

Eşinin hazır olmasını bekle.şu an baba olmak istemiyorsa zorlamaya gerek yok.
Zorlarsın olur ama bu ruh haliyle çocukla bile ilgilenmez senin lohusalıkda cinnete yakın geçer.

Bekle biraz daha.Bu arada beklerken bebek için bütçe ayırmanız gerekiyor bunu eşinizlr ciddi konuşun ve birikim yaparsa beklemenin anlamı olur deyin.

Canım kadınlarin çocuğa bakışıyla erkeğin ki aynı değil. Çocuk gerçekten büyük sorumluluk ve çok istiyorken bile bocaliyor insan. Hamilelikte bazen sorunlu geçebiliyor senin de hem duygusal hem bedensel olarak esinin desteğine ihtiyacin olacak hem gebelikte,hem sonrasında.Gebelikten 3/4 ay önce bir kadın doğum doktoruna git ,vücutta enfeksiyon, kansızlık vb.sikintilar var mı baktır.Gebe olduğundan bunlar sıkıntı yaratıyor ,folik asit kullanmaya başla.Gebe kalamayacagina kendini çok hazirlamissiniz ama hiç belli olmuyor bu işler öyle olmayabilir de.Ama esinle konuş,sen de beden benim hamile kalan benim ona ne oluyor ki babında düşünme.Yol arkadaşın elinden tutmazsa kendini en savunmasız hissettigim dönemdir gebelik ve lohusalik

Yanlış okumadıysam geri çekilme yazmışsınız, zaten bu durumda hamile kalabilirsiniz, biliyorsunuz ki bu bir doğum kontrol değildir. Ama eşiniz bunu bilmiyorsa ve gerçekten o istemezken hamile kalırsanız hamileliğiniz ve lohusalığınız eşiniz yüzünden çok iyi geçmeyecektir tahminim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çocuk sahibi olmak sizin en doğal hakkınız yaşınız da uygun.Eşiniz kabul etmiyorsa bir süre dillendirmemekte yarar var yoksa inada biner.Geri çekilmeyle hamile kalma olasılığınız var bekleyin belki bu şekilde olur.Bir sene demiş ya bir sene de bekleseniz çok şey kaybetmiş olmazsınız panik yapmayın.

Bence eşinizi zorlamayın hazır olmasını bekleyin litfen çünkü hamilelik,lohusalık ve bebeği büyütme sürecinde dirsek teması yapıyor olacaksınız çocuk kolay büyümüyor sürekli başınıza kakilmasini istemezsiniz sanirim

Eşiniz ne zaman sizinle aynı hisleri paylaşır da o zaman çocuk sahibi olun.Bu sizin istediğiniz ile olacak bir şey değil.Saygı duymalısınız eşinizin düşüncelerine.

Selam arkadaşlar, sorun şu ki biz üç yıldır evliyiz, eşim ve bende 28 yaşındayız. İkimizde çalısiyoruz ancak ben bir süredir işten ayrıldım en az yaza kadar evdeyim . Eşime artık bebeğimiz olsun istediğimi söylemeye başladıysam da kendisi kesinlikle dinlemiyor bile. Bir sene sonra olsun bekle diyor. Maddi olarak toplanalım vs. Diyor. Bende çocuk hemen olmaz belki zaten Doğana kadar bir o kadar süre geçer diyorum da ikna olmuyor hiçbir şekilde. Ve maddi olarak da bir şeyin degisecegi yok para biriksin diye de ugrasmiyor. Şuanda da çok şükür bir sorun yasamuyoruz, kendimize rahat yetiyuruz.
Eşime sürekli soyluyor hale geldim artık hazirlanalim vs. Diye ama yok tartisma çıkıyor aaBende bu durumu takıntı yaptım sürekli hamile miyim geri çekilse bile hamile kalabilirmiyim diye düşünüp duruyorum. Birazcık belirti görsem hemen hamilelige yorup adet günümü bekliyorum. Benden sonra evlenip çocuk haberini aldığım veya bebekli birini görünce çok özeniyor üzülüyorum.
Birazda yaşım erkenken çocuk sahibi olayım istiyorum. Ki en erken yine 30 u bulacak sanırım. Birde kendi gorumcemin 5 yıldır çocuğu olmuyor kendi ailemden çok fazla kişi var böyle sorun yaşayan, geç olmasından veya hiç olmamasından da çekiniyorum .
Özetle ikimizde fikrimizden vazgecmyoruz, ama onun çocuk hemen olacakmış gibi yapması beni çok yoruyor dinlemiyor bile. Çoğunluk bebek üçüncü aydan sonra tutuyor,bizim o kadar zaman tutsa yine iyi de Allahbilir ne kadar surer. O da evlilikte yaptığı gibi yapıyor bu meselede de sorumluluktan korkuyor ama şuan iyi ki evlenmisiz diyor oysa ki
İkinizinde hazır olması gerek.
Tek sen istedin die çocuk yapmaya hakkın yok .
Bizde 5 yıldır evliyiz Etrafımızdaki herkes ne zmn çocuk ne zaman dıye baskı kuruyor.
Hazır değiliz kardeşim sizeeneeeeee!!!!!
Yok onun bır tanıdıgı varmıs çocuk yapmamışlar uzun süre daha sonra çook zngın olmuşar amaaa çocukları heeç olmmaış .
Bir sürü bir sürü örnek.

Eşinizle tekrar bi konuşun,bu sefer duygusal duygusal,anne olmak çok istediginizi soyleyin,korkularinizdan bahsedin,hayallerinizden,tane tane anlattin,yasinizdan bahsedin,iste genc anne baba olalim,esinize mantikli seyler soyleyin,baba olmanin artilarini soyleyin,bilimsel seyler soyleyin mesela yas ilerledikce soyle boyle riskler var falan diye,veya sorun ciksa tedaviler şu kadar pahalli falan gibi,vakit kaybetmeyelim nolur nolmaz gibisinden...hani hazirlanin iyice,ve konuşun....
Bu sefer de bekleyelim bi sene dese,o zaman artik yapicak bise yok kabul edin,ama siz şimdiden hazirliga baslayin bence,saglikli beslenme,spor,tahliler,vitaminler,dislerinizi yaptirin(sikinti,vs varsa)para biriktirmeye baslayin,merak etmeyin bir sene nasil gecti anlamazsiniz bile:)

Erkekleri bu konuda anlayamıyorum.
En sorumluluk sahibi erkek bile kadının cektiginin yarisini çekmiyor.
Hamileliği ayri dert, doğumu ayri sonrası ayri. Kaldi ki konu sahibi 28 yaşındaymış , kucuk bir yas değil.
Kendimden örnek vereyim, ilk cocugumu 26, ikinciyi 32 yaşımda kucagima aldim.
Hamilelik ve doğum olarak ikincinin eziyeti birinciyi ikiye katlar.
Siz istiyorsaniz ve hazirsaniz esinizi ikna etmeye calisin, o 45 yasinda da baba olabilir ama bizler icin durum pek de oyle olmuyor malesef.

bekleyecekseniz bari bu süre içinde eşin de sen de dr a gidin ve tüm testlerinize baktırın
bir sorun cıkarsa (inş çıkmaz)
bari bu sürede bubnları halletmiş olursunuz.

biz de 2 sene bekledik öyle saf saf istemedik
meger sıkıntı varmıs
şimdi bir yıldır uğrasıyoruz

Hazir olmayan bir adami zorla baba yapmaya calismayin,sonra butun stresi ceken siz olursunuz

Edit; Bu arada gecen sene actiginiz konuda 6 yildir evliyiz demissiniz. Baska bir konuda 2 yil demissiniz,sonra yine bir konu acip 3 yildir evliyiz demissiniz. Neden?

Tuhaf bir durum .
Keşke evlenirken konuşsaydınız .
Bence istemiyorsa diretmeyin sizde gurur yapın hiç lafını açmayın bile .
Çocuk tek Tarafın istemesiyle olmaz . Sen yoksan bende yokum Ams senim keyfin geldiğinde de brn olmayacağım deyin .
Şu Tür erkekleri hiç anlamıyorum madem istemiyorsun evlenme bari

Yaza kadar evdeyim demişsiniz sonrasında işe dönmeyi düşünüyor musunuz? İşe döneceğiniz anda hamile olmanız sıkıntı yaratır. Nasılsa şu ara işi bıraktım hamileliği de ekleyeyim diyorsanız sonrasında korkarım ki iş hayatına dönmeniz yıllar alacak. Eşiniz iş hayatını tamamen bırakacağınızdan huzursuz oluyor olabilir mi. Benim çevremde böyle kadın arkadaşlarım var hadi şimdi işsizim çocuk yapalım sonra belli bi yaşa gelsin filan derken tamamen kopuyorlar iş hayatından. Eşleri de hoşnut değil bu durumdan ve bu konuda erkeklere hak veriyorum.

“Çocuk hemen olmaz, üç ay belki daha çok sürer” önyargımıza kendinizi öyle inandırmışsınız ki, neden olmasın? İlk ayda da hamile kalabilirsiniz beş yıl sonra da hamile kalabilirsiniz? Öncelikle ebeveyn olarak ikinizin de onu istemesi gerekiyor.bebekli ailelere bakıyorum eş yardım etmezse işler çığırından çıkıyor. Hayatınızı en derinden etkileyecek bu kararı eşinle birlikte almanız lazım. Uyku, maddiyat, cinsellik, tatil, yemek, her şeyi etkileyecek bir üye gelecek eve. Eğer istemeden olursa psikolojiniz kötü etkilenir

Yaş olarak hakli olabilirsiniz belki ama çocuk için hazır mısınız gerçekten? Siz bakacaksanız iş hayatınız olmayacak uzun bi süre, uykusuz kalicaksiniz, eğlenmeye gidemeyecekseniz size alışırsa vs vs bi çok şey iste. Büyük sorumluluk. Bence eşinizi dinleyin en azından bi kaç ay daha

Back