Arkadaşlar merhaba
Kayınvalide ile aynı evde yaşamak başlığını neredeyse sonuna kadar okudum-79 sayfa :)
Herkes bir olmuş gibi aynı fikirde, bunun olamayacağını söylüyor ben de korktum açıkçası. Kendi durumumu anlatayım
Erkek arkadaşımın annesi dul, 4 yaşından beri oğlunu tek başına büyütmüş başka da çocugu yok. Şuanda hayattan tek isteği ömrü boyunca oğlu ile beraber yaşamak. Nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum, bu konu açılınca ben kötü vicdansız bi kızmışım gibi görünüyor, halbuki kendimi tam ifade edemiyorum
Şimdi ayrı şehirlerdeyiz istanbulda yaşamazsak ben onların şehrine tayinimi aldırırsam çok güzel 3 katlı bir villaları var orada yaşanabilir. Ancak evi öyle bir yapmış ki alt katta salon ve mutfak, üst katta dip dipdibe 3 tane oda, çatı katı ise henüz tamamlanmamış normal bir oda(misafir odası olacakmış)
O istanbula gelirse nasıl olur bilmiyorum apartman dairesinde hele beraber hiç yaşanmaz. Ben bir sürü alternatif önerdim, mesela aynı mahallede bile yaşamak çok zor gelirdi bana eskiden ama ondan vazgeçtim sonuçta yalnız bi kadın onu öyle bırakmaya vicdanım el vermez üzülürüm. Önce bu villaya çok yakın başka ev alalım kredi çekelim beraber öderiz biz alalım ama o oturur dedim. Kadının derdi para ev filan değilmiş sadece yalnız yaşamaktan korkuyormuş. Karşılıklı 2 daire alınır birbirimize çok yakın oluruz dedim. O zaman kendini dışlanmış hissedermiş. Banyolar bile aynı nasıl olacak, düzenimiz ayrı olmalı, istedigi gibi gelir gideriz diyorum. Ben onu çok sevdigimden değil ama ona mecburum o benim sorumluluğum, benim için çok fedakarlık yaptı sokağa atamam diyor. Yani aynı apartmanda çok yakın bir daire bile tutsak sokağa atmış oluyormuşuz. İlla aynı ev olacak gibi. aynı anda mı banyoya gireceksiniz sanki diyor. hem kayınpeder olsa anlarım anne ile yaşanır ev içinde rahatça kıyafetinle gezersin diyor.
Ben kendi düzenim olsun istiyorum evimde rahat etmek istiyorum, onun ev düzenini pek beğenmedim estetik duygusu hiç yok. Bir sürü ıvır zıvır biriktirmiş gereksiz aksesuarlar eşyalar, bana fenalık gelir. 60 yaşından sonra kadını tamamen değiştiremeyiz ki. Banyolarına baktım saç fırçası kıl dolu benim en büyük takıntımdır. Ne olur ayrı bir banyosu odası olan bi ev olsa bize istediği kadar gelip gitse ama bunlar gözümüze batmasa
Bende mükemmel bi ev hanımı değilim, bir kere çalışıyorum, ikincisi bu yaşıma kadar ailemle yaşadım hiç tek başıma evi çekip çevirmedim. Ögreneceğim şeyler mutlaka vardır. O bana karışacak, söyledikleri yaptıkları bana batacak biliyorum. İstemiyorum işte.
Benim size sorum ben buna nasıl bir çözüm bulabilirim nasıl ikna edebilirim bana fikir verir misiniz lütfen.
benim annem dul,
ben 15 yaşındaydım babamın öldüğünde,
başka kardeşim yok,
annem 60 yaşında,
1000 km uzağa gittim evlendiğimde,
annem tek kaldı,
hiç duygu sömürüsü falanda yapmadı.
2. çocuğum olunca geçici süreliğine yanımıza geldi,
hiç rahat edemedi,
çocuğum kreşe başlayınca tekrar evine dönecek.
arkadasın annesı ıle konusmasa bu tepkılerı vermez buna emın ol ınkar etse bıle .
ben ayrı katlara takıldım neden kendını dıslanmıs hıssetsın kı
empatı denmıs empatı yapıyorum benımde bır oglum var tek cocuk baskada olmayacak ben neden oglumun ozel hayatını duyayımkı dus alıcaklar bunu bılmek zorunda degılım, ımkanım varsa tabıkı baska kat ısterım aynı evde yasıyacaksam yasamak ıstemem ayrı konu bu tabı.
erkek arkadasın annesınden duyma laflarla sana konusuyor laf arasındakı konusmaları tahmın etmek zor degıl ben sensız yasıyamam su oda sızın olur bu oda benım olur yukarı cıkarsanız gece hastalansam sesımı duyuramam olsem haberın olmaz[/B] falan fılan nerdenmı tahmın edıyorum aynısını yasadım kayınvalıdem benım evımde esıme bu sekılde konustu ben mutfaktan duyuyorum soyledıklerını bu nasıl bır baskı nasıl bır anlayıs.
[COLOR="#[B]0000CD"] ınsan genclıgını yasamayınca benım gıbı 34 yasında kendını boslukta bulursun 10 yılım mılletın kaprısı yuzunden rezıllık ıcınde gectı.[/COLOR]
saglık sorunu yoksa herkes kendı evını kendı kapısını bılsın nısan yok bırsey yok sımdıden su yasadıgın sorunlara bak.
hayat ne garip benimde 9 yaşında bir oğlumvar ve bundan sonra çocuğumolmayacağına göre bende düşünmeden edemiyorum oğlumu bir başıma büyütüyorum ve ilerde aynı şey benimde başıma gelmesinden .sen oğlunu bak büyüt ve günü birinde geliniin seni istemesinden aslında 2 taraf içinde zor birşey gelin kendi düzenini kurmak ister diğer kiş ise yalnız kalmamak.ben bile şimdiden düşünüyorum yalnız kalmak gerçekten kötü bir düşünce18:
Offf gece gece moralim bozuldu( ne isterler taze evliliklerden bilmem ki... Kadin oyle yasli falan da degilmis. Ben ayni apartmanda oturdugum halde puruzler milyontane ki kv oyle asiriiii duskunlugunu belli etmez ama sorun cikiyor. Ayni evde olirmuuymus odalar yanyana cok afedersiniz de insan yan odada biri varken hele ki bu esin annesiyken ne derece rahat bi cinsellik yasar ki. Bence sevgilimize bunu soyleyin. Tabi bu sıkıntıyi ceken zorunda olan cok kadin var allah sabir versin. Bir de banyoya falan girme mevzusu ne bileyim zor zor baslibasina bu mevzu yeter de artar bile bence... Evin duzeni ev hallerini yasayamama zamansiz habersiz misafirler cabasi.. Bana kizmayin ama gercekler bunlar.. Ben bile yasiyorum benzer sorunlar (
Annenin ömür boyu oğluyla yaşamak istemesi bencilce ama gelinin çekirdek aile olmak istemesi bencilce değil. Oğlunuza bu düşüncenizi empoze etmeyin bence. Bırakın mutlu yuvası olsun.
tatlım altlı üstlü oturacaksanız
kaynanan üst katta otursun
vallahi geçen gece haftasonu diye bizim üst komşular garip garip (!) sesler çıkarttılar
ne sesi olduğunu anlayamadım
uyutmadılar beni
aklında olsun
geri adım atma.. karşılıklı daire fikrine bile baksana kendini dışlanmış hissedermiş demiş eşin olacak adam.. oldu bari yatakta da aranıza alın yatın.. bu ne yahu...!!!
hiç taviz verme canım sonradan ah vah edersin.. ne bağrışabilirsin kocanla ne sevişebilirsin ne küsüşebilirsin.. ayrıca saçma yani... ev ev üstüne olmaz... senin düzenin tertipin farklı başkasının farklı.. canın istemez iki lokma yemek hazırlamazsın canın ister sofralar kurarsın.. ama kv olunca mecburen ona bağımlı ve bağlı olarak hayatını değiştirmek durumunda kalırsın[/B].. yani yaşayacağın hayat ikinizin ; eşinle senin değil kv ile eşinin hayatı olur.
yoo etiklikle hiç ilgisi yok babanızı bırakmak istememeniz çok normal ve etik bir davranış bence haklısınız
ben de babamı bırakamazdım, zaten bırakalım demiyorum. karşı dairede kendi evinde çok daha rahat eder yatar kalkar banyo yapar giyinir, her şeyini yine biz tedarik ederiz. 54 yaşında bir kadın, Allah uzun ömür versin mesela 84 yaşına kadar yaşasa 30 senemi beraber mi yaşayacağım küçücük evde.
başınız sağolsun bu arada anneniz için, babanıza da sağlıklı bir uzun ömür diliyorum
hayat ne garip benimde 9 yaşında bir oğlumvar ve bundan sonra çocuğumolmayacağına göre bende düşünmeden edemiyorum oğlumu bir başıma büyütüyorum ve ilerde aynı şey benimde başıma gelmesinden .sen oğlunu bak büyüt ve günü birinde geliniin seni istemesinden aslında 2 taraf içinde zor birşey gelin kendi düzenini kurmak ister diğer kiş ise yalnız kalmamak.ben bile şimdiden düşünüyorum yalnız kalmak gerçekten kötü bir düşünce18:
bana erkekler daha mahzun görünür nedense ya önyargı mı bilmiyorum
anlattıklarına üzüldüm erkek arkadaşınız sorun çıkarmaz benc 6 yıldır ne yaşadıgınızı biliyordur zaten.
ben villayı falan bırakıp tek odalı eve bile razıyım yani derdim büyük güzel ev değil, o kadına bırakabilirim bile kabul ederse. hoş tek başına kocaman evde napıcak. en mantıklısı orayı satıp 2 daire almak.
sen hiç ikna edemezsem yakın olurz demişsin en azından bir çıkar yol düşünüyorsun, bunlarda böyle bir şey yok. bu yaşa kadar böyle bir plan yapmışlar. sanki her kız bu dediklerini kabul edecek.
benden önceki kız arkadaşı annesiz oldugu için onu annesi yerine koyuyormuş çok seviyormuş vs, dünden razıymış beraber yaşamaya. evi yaparken de o şekilde planlamışlar. sonradan anlaşamayıp ayrılınca daha sonra benle tanıştı işte. hala o mantıkta yeni biri ile devam edebileceğini düşünüyorlar gibi.
bi keresinde kendimi tutamıcam madem çok meraklıydı niye seni terk edip gitti o kız dicem ama neyse
çok da karışmak istemiyorum
yalnız kalmamanın çaresi evlat ipoteklemek midir. gidin evlenin yalnız kalmak istemiyorsanız. kızlar neden ailelerini bırakıyor o halde
Bana babamın evlilik düsüncesi suan tuhaf geliyor canım kız olmama ragmen, hadi ben daha cabuk islenirim ama erkekler daha da katı bakıyorlar bu duruma, belki cogu kadın evlenmek istiyor ama evlatları yüzünden evlenemiyor dedigim gibi özellikle de erkek cocuklar bu konuda daha ketum oluyorlar.
Bana babamın evlilik düsüncesi suan tuhaf geliyor canım kız olmama ragmen, hadi ben daha cabuk islenirim ama erkekler daha da katı bakıyorlar bu duruma, belki cogu kadın evlenmek istiyor ama evlatları yüzünden evlenemiyor dedigim gibi özellikle de erkek cocuklar bu konuda daha ketum oluyorlar.
valla o zaman hiç eşlerinin birlikte oturmalarını beklemesinler. biz kayınvalideyle yaşıyoruz ama kadın gene yalnız kalıyor ki. ayrıca oğlu onla ilgilendiğinde sadece hal hatır sorabiliyor. çok konuşamıyorlar bile. ama kendi yaşıtı bir adam olsa paylaşacağı çok şey olur. hemn cinsellik düşünüyor eskiler yada erkekler. halbuki öle değil bence.
Benim anlamadığım bazı arkadaşlar, yok işte yalnızlık kötü şey, tek çocuğum var bende onla yaşamak isterim diye konu sahibini bencillikle suçluyor. Peki bu insanlar yalnız kalmamak uğruna mı çocuk doğuruyorlar. Çocuğum yok, şuan eşim de yanımda Allaha şükür, yalnızlık nedir bilemem ama bence konu sahibinin eşiyle yan dairede oturmasını istemesi bencillikse, tek çocuğum var ileride onunla yaşamak isterim diyenler çok daha bencildir.
Çocuğumun mutluluğunu isterim gibi geliyor. Dünde yazdığım üzere babaannem, dedem vefat ettikten sonra tek başına kalacaktı. Halalarım var, babam tek erkek. Herkesin evi kendince müsaitti ama anneme okadar çektiren kadın bile istemedi evinden düzenini bozup çıkmayı, çocuklarının yanında kalmayı.
Annem vefat edeli 6 ay oldu canım, biliyor elbette bilmez mi? Benim en yakın arkadasım kayınvalide ile aynı apartmana gelin gitti, kadın 55 yasında kocası da yasıyor ama kadın' da öyle bir ogul düskünlügü var ki, kocası evde tek basına yemek yerken kaynana arkadasım ve ogluyla yiyor, saatlerce onlarla oturuyor. Kahvaltıyı arkadasımla yapıyor yani kız kacta kalkarsa kalksın, kendisi 9' da bile kalkmıs olsa oturup bekliyor..
Seninkiler biraz fazla ajitasyon yapıyorlar canım, aynı kat, bitisik odalar falan, ya ben kendi anamı, babamı bitisik odam' da istemem ki, o kadar da degil yani, icerde ne olursa saniye de onun odasında yankılanır. Ah canım ya zor is gercekten insallah bir cıkar yol bulursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?